EVIASPORTS.GR Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΑ-ΡΕΤΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΛΕΣ

1987: ΑΟ Χαλκίς-Καλλιθέα 2-0

Χαράς Ευαγγέλια από χθες το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Χαλκίδας. Ο ιστορικός ΑΟΧ είναι και μαθηματικά και τυπικά πρωταθλητής του Νοτίου Ομίλου της Γ’ Εθνικής και ανέρχεται πανάξια και δίκαια στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Στο ντέρμπι των πρωτοπόρων ‘καθάρισε’ πεντακάθαρα την Καλλιθέα με 2-0, διαλύοντας έτσι και τις τελευταίες αμφιβολίες του ποιος είναι ο κορυφαίος στον μαραθώνιο αυτό.

Οι Καλλιθεάτες σύμφωνα με τη φυσιογνωμία του αγώνα, ήταν φανερό ότι κατέβηκαν για να πάρουν το ‘Χ’ ή εν πάση περιπτώσει να χάσουν με όσο το δυνατόν πιο περιορισμένη έκταση από πλευράς σκορ. Αυτό φάνηκε αφού ενώ βρέθηκε να χάνει με 2-0 δεν βγήκε μπροστά για ν’ ανατρέψει το σε βάρος της σκορ. Αυτό έγινε μόλις στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. αλλά τότε πια εκ των πραγμάτων ήταν αργά…

Άλλωστε κι αν ακόμα έβγαινε η Καλλιθέα, η Χαλκίδα χθες ήταν αποφασισμένη και αντικειμενικά με τα όσα έδειξε το παιχνίδι, δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να χάσουν οι γηπεδούχοι το παιχνίδι. Το γενικό συμπέρασμα είναι, ότι η αθηναϊκή ομάδα, που παρ’ όλα αυτά είναι πολύ κοντά στη Β’ Εθνική, δεν έπεισε -τουλάχιστον χθες- για την βαθμολογική της θέση.

Οι γηπεδούχοι απ’ το πρώτο λεπτό βρέθηκαν στο προσκήνιο και ο αγώνας εξελίχθηκε σε μονόλογο υπέρ αυτών. Το γκολ βέβαια στο α’ μέρος δεν το βρήκαν για δύο βασικά λόγους. Πρώτα γιατί είχαν εσφαλμένο τρόπο ανάπτυξης, παίζοντας σε μόνιμη βάση από δεξιά, κάτι που οι Καλλιθεάτες το πήραν αμέσως χαμπάρι και ‘καθάρισαν’ και έπειτα, γιατί οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με μία πολυπρόσωπη άμυνα (πως αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς 10 παίκτες μέσα στην περιοχή τους και τον Σφυρή απομονωμένο μπροστά) που έδιωχνε όπως-όπως αρκεί να φεύγει η μπάλα…

Στο διάστημα αυτό, δύο φορές θα μπορούσε να έρθει το γκολ. Στο 22′ ο Αγγελόπουλος έβγαλε σουτ βολέ του Μπεκιάρη από 9 μέτρα και στο 23′ και σε κεφαλιά του Ταυταρίδη ‘σηκώθηκε’ στο ‘Γ’ και αποσόβησε την παραβίαση.

Στην επανάληψη τα πράγματα άλλαξαν άρδην για την Χαλκίδα, που παίζοντας πια και απ’ τις δυο πλευρές, πέτυχε 2 γκολ, ενθουσιάζοντας εκ παραλλήλου τους 6000 οπαδούς που δίκαια παραληρούσαν.

Το γκολ που φάνηκε πως δεν θ’ αργούσε, ήρθε επιτέλους στο 66′. Τότε ο Μαρίνος έκανε πλάγιο. Στην μπάλα έπεσε ο γκολκίπερ, ο Πέτσης και ο Κορομπέλης. Ο Αγγελόπουλος έδιωξε άστοχα για να βρει η μπάλα έξω από την περιοχή τον Μυστριώτη που με σουτ την έστειλε στα ανυπεράσπιστα δίχτυα στο ‘Γ’, μέσα σε πραγματικό πανδαιμόνιο.

Στο 72′ ήρθε το 2-0, όταν ο Κουλούρης από πολύ πλάγια, έπιασε ένα περίεργο σουτ που τρύπωσε στα δίχτυα και άφησε εμβρόντητο τον Αγγελόπουλο να παρακολουθεί και να ψάχνει να βρει τι έγινε.

Νωρίτερα στο 63′, χλιαρό πλασέ του Κεραμιδά, έβγαλε ο Πέτσης πάνω στη γραμμή.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ανήκει στην Καλλιθέα. Στο 89′ λοιπόν κινδύνευσε για πρώτη και τελευταία φορά, η εστία του Τζοτζόκου. Ο Λιάκος έπιασε γυριστό σουτ και ο εκ Θήβας γκολκίπερ έβγαλε απ’ τη συμβολή.

Πεντακάθαρη νίκη λοιπόν του ΑΟΧ, που υπέρτερους είχε τους Μαρίνο, Αραβίδη, Ταυταρίδη, ενώ για την Καλλιθέα ξεχώρισαν οι Αγγελόπουλος, Πέτσης και Σύρτης.

Τον ρέφερι κ. Λέπο τον βοήθησε το ματς και δεν έκανε τη λάθος υπόδειξη. Πάντως έπαιξε από πολύ μακριά. Καλοί οι επόπτες του Καζιάνης, Λιούμπος. Στο 89′ ‘ζήτησε’ δεύτερη κίτρινη και την πήρε ο Κουφόπουλος…

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ: Τζοτζόκος, Μαρίνος, Κουφόπουλος, Αραβίδης, Αυλωνίτης (24′ Φίστης λ.τ.), Ταυταρίδης, Μυστριώτης, Βαγενάς (64′ Γκάβαλης), Κεραμιδάς, Κουλούρης, Μπεκιάρης.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Αγγελόπουλος, Μπεκιάρης, Κορομπέλης, Πέτσης, Τσατσαρίδης, Λιάκος, Σύρτης, Κορρές, Σφυρής, Χατζηράπτης (75′ Αλεβιζάτος), Γαρδέλης (75′ Τζήμας).

35η αγωνιστική Γ’ Εθνικής (νότιος όμιλος)-1/6/1987
Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κύπελλο ΕΠΣΕ (Α’ Φάση): Αποτελέσματα & βαθμολογίες (3/10)

Κώστας Λαγός

ΑΟ Χαλκίς: Αποχή απ’ τις προπονήσεις ως την Παρασκευή

Κώστας Λαγός

Photo album απ’ το Ερμήλιος-Δύστος

Κώστας Λαγός