EVIASPORTS.GR Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Το ‘Χ’ ξεθώριασε το όνειρο (Αρτάκη-Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 1-1)

Η Αρτάκη αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου, για την τριακοστή τρίτη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Μόνο πλέον μαθηματικές είναι οι ελπίδες του ΑΟΝΑ για την άνοδο, αφού η σημερινή ισοπαλία κράτησε στην πρώτη θέση και στο +2 την ομάδα της Πιερίας, που χρειάζεται ένα βαθμό στην τελευταία αγωνιστική (υποδέχεται το Κιλελέρ-η Αρτάκη παίρνει νίκη άνευ αγώνα με το Κιλελέρ) για να κατακτήσει το πρωτάθλημα και την άνοδο στη Β’ Εθνική (Super League 2).

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν την ομάδα της Εύβοιας και άνοιξαν το σκορ στο πέμπτο λεπτό με σουτ του Κρυεμάδι μέσα από την περιοχή. Σταδιακά ο ΑΟΝΑ προσπάθησε να αντιδράσει, έχοντας στο 15′ καλή στιγμή με εκτέλεση φάουλ του Ταυταρίδη, που πέρασε έξω, ενώ τρία λεπτά μετά ίδια κατάληξη είχε κεφαλιά του Τσούπρου (με τη φάση να ξεκινά και πάλι με φάουλ εκτελεσμένο από τον Ταυταρίδη). Το άγχος ήταν εμφανές στους γηπεδούχους, που στα επόμενα λεπτά είχαν ‘φλύαρη’ κατοχή μπάλας, δημιουργώντας πάντως στο 34′ μια ακόμη καλή ευκαιρία, με κεφαλιά του του Παυλίδη, που όμως κι αυτή δεν ήταν εύστοχη (έπειτα από κόρνερ του Παπαδάκη). Η ομάδα του Νέου Κεραμιδίου απείλησε και πάλι προς το φινάλε του πρώτου μέρους, έχοντας στις καθυστερήσεις μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ, με σουτ του Μετάι εντός περιοχής, που απόκρουσε σωτήρια σε κόρνερ ο Ντουμάνης.

Στο τρίτο λεπτό της επανάληψης η ομάδα της Πιερίας απείλησε με εκτέλεση φάουλ του Κρυεμάδι, με τον Ντουμάνη να κάνει ακόμη μια αποτελεσματική επέμβαση. Η Αρτάκη πήρε τα ‘ηνία’ και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης και τελικά τα κατάφερε στο 59′, με τελική προσπάθεια από κοντά του Μπιμπισίδη, ύστερα από φάουλ που εκτέλεσε ο Ταυταρίδης. Δύο λεπτά μετά ο Εθνικός κέρδισε πέναλτι (καταλογίστηκε ‘χέρι’ Στασινόπουλου), με τον Ντουμάνη όμως να κρατά ζωντανό τον ΑΟΝΑ, αφού απόκρουσε το κτύπημα από την ‘άσπρη βούλα’ του Χατζή.

Εν συνεχεία και όσο περνούσε η ώρα η ομάδα της Εύβοιας έκανε ακόμη πιο έντονη την πίεση της ψάχνοντας το δεύτερο γκολ που θα ισοδυναμούσε με νίκη-άνοδο. Είχε στο 64′ καλή στιγμή με τον Ιντζόγλου να προλαβαίνει τον Σαλπιγγίδη πριν σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 75′ σε παρόμοια φάση λειτούργησε σωτήρια για την ομάδα του Νέου Κεραμιδίου ο Χατζής, προ του Παυλίδη, παραχωρώντας κόρνερ. Νέα μεγάλη στιγμή για τους Αρτακιανούς στο 83′, με τον Χατζηστάμου να βρίσκεται απέναντι από τον Πατσιογεώργο, με το πλασέ του να ‘γλείφει’ το κάθετο δοκάρι και να περνά έξω. Το 1-1 δεν άλλαξε ως το φινάλε, με τις πιθανότητες για άνοδο για τον ΑΟΝΑ, που είχε τη συμπεράσταση χιλιάδων φιλάθλων που κατέκλυσαν το ‘Νίκος Κίλιμπας’, χωρίς όμως αυτό να μειώνει την εξαιρετική και ιδιαίτερα ανταγωνιστική του παρουσία στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, καταφέρνοντας για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του να έχει πρωταγωνιστική πορεία στις εθνικές κατηγορίες.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κουκουλάς (Λέσβου)/Βισκαδούρος (Ηρακλείου)-Δεδικούσης (Λάρισας), 4ος διαιτητής: Μπουρουζίκας (Λάρισας).

ΓΚΟΛ: 59′ Μπιμπισίδης-5′ Κρυεμάδι.

ΑΡΤΑΚΗ (Δημήτρης Μαγκαφίνης): Ντουμάνης, Ρέντζας, Στασινόπουλος, Τσούπρος, Μπιμπισίδης, Λάμπρου (33′ Χατζηστάμου), Παπαδάκης, Ταυταρίδης, Παυλίδης, Ιορδανίδης, Σπηλιώτης (8′ Σαλπιγγίδης λ.τ.).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ (Βαγγέλης Μόρας): Πατσιογεώργος, Κόλα, Χατζής, Παπαδόπουλος (64′ Σεχολλάρι), Ιντζόγλου, Κρυεμάδι (88′ Μουράτι), Μηλιώτης, Γιαλαμίδης (64′ Κυριακίδης), Κλιγγόπουλος, Μετάι (71′ Ζουκάν), Τουλίκας.

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σαν Σήμερα (26/3/2011): Όλυμπος Γυμνού-Απόλλων Ερέτριας 4-2

eviasports

Αμαρυνθιακός: Συγχαρητήρια ανακοίνωση σε Κάρυστο

Κώστας Λαγός

Photo album απ’ το Προποντίδα-Μιαούλης Φύλλων

Κώστας Λαγός