EVIASPORTS Β' ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League 2: Πρωταθλητής ο ‘εφτάψυχος’ Ιωνικός, στα μπαράζ η Ξάνθη! (videos)

Δραματικό ήταν το φινάλε της Super League 2 με τον Ιωνικό να παίρνει τελικά την απ’ ευθείας άνοδο (ως πρωταθλητής) και να επιστρέφει στη Super League έπειτα από 14 χρόνια. Το δεύτερο εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία θα διεκδικήσει μέσω αγώνων μπαράζ κόντρα στον Παναιτωλικό η Ξάνθη.

Η αυλαία της δεύτερης Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου έπεσε σήμερα (19/05) με τη διεξαγωγή των τριών αναμετρήσεων για την 5η ημέρα των Playoffs. Στη Νίκαια έχουν ήδη ξεκινήσει τα πανηγύρια με αφορμή την επιστροφή του Ιωνικού στην κορυφαία λίγκα, μετά από τη σεζόν 2006/07. Ανάλογο είναι το κλίμα και στην Ξάνθη μιας και η ομώνυμη ομάδα θα έχει την ευκαιρία να ακολουθήσει τους «μπλε», εφόσον… παρακάμψει τον Παναιτωλικό σε διπλούς αγώνες μπαράζ.

Άξιοι συγχαρητηρίων είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές των 12 συμμετεχουσών ομάδων, καθότι  τέθηκαν αντιμέτωποι με μία επίπονη δοκιμασία να βγάλουν εις πέρας 22+5 αγωνιστικές μέσα σε διάστημα μόλις 4 μηνών, από τις 17 του περασμένου Γενάρη!

Η εξέλιξη της διοργάνωσης και οι ανακατατάξεις στη βαθμολογία κράτησαν αμείωτο- έως του τελευταίου δευτερολέπτου- το ενδιαφέρον στους Έλληνες φιλάθλους. Ιδιαιτέρως συγκλονιστική ήταν η μάχη της ανόδου με τέσσερεις ομάδες να τα δίνουν όλα μέχρι τη σημερινή αγωνιστική.

Μεγάλος κερδισμένος είναι ο Ιωνικός, αφού κατόρθωσε να γυρίσει από την… κόλαση και να επικρατήσει 2-1 του Εργοτέλη, αποτέλεσμα το οποίο τον ανέδειξε πρωταθλητή και «σφράγισε» την απ’ ευθείας άνοδο στα «μεγάλα σαλόνια». Έντονα ήταν παράπονα για τη διαιτησία του κου Φωτιά από τους φιλοξενούμενους, που τελείωσαν το παιχνίδι με 9 παίκτες.

Το πρώτο μέρος τελείωσε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις . Ο Γιάννης Ταουσιάνης παρέταξε την ομάδα με σκοπό το απαραβίαστο της εστίας, αναζητώντας κάποιο «χρυσό» τέρμα στην επανάληψη. Το συγκεκριμένο πλάνο έδειχνε να αποδίδει καρπούς όταν στο 60΄ο Κοκκίνης έδωσε (αφύλαχτος) το προβάδισμα στους Ηρακλειώτες. Η χαρά τους ωστόσο έσβησε μέσα σε δύο λεπτά όταν μετά την αποβολή του Τσέλιου (71΄-73′) ήρθε η ισοφάριση από τον Μουμίν, σε μία φάση που οι «κιτρινόμαυροι» φωνάζουν για επιθετικό φάουλ στον Κατσιμήτρο. Με παίκτη παραπάνω το έργο των γηπεδούχων έγινε πιο εύκολο κι έτσι στο 81′ το γκολ του … ανθρώπου της τελευταίας στιγμής, Μάναλη ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή .

Τη συμμετοχή της στα μπαράζ εξασφάλισε, ένα χρόνο μετά τον υποβιβασμό της, η Ξάνθη. Το συγκρότημα του Μπάμπη Τεννέ νίκησε 1-0 το Λεβαδειακό στα «Πηγάδια» και πλέον καλείται να παίξει τα… ρέστα του με την ομάδα του Αγρινίου.

Οι «Βοιωτοί» απείλησαν πρώτοι την αντίπαλη εστία με τον Ίτζο να αποκρούει με υπερένταση το σουτ του Πολέτο στο 14΄. Με το βάρος της βαθμολογικής σημασίας να γεμίζει άγχος τους αθλητές το πρώτο ημίχρονο δεν επιφύλαξε άλλες τελικές προσπάθειες. Στο 68΄ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα προς το ρέφερι Καραντώνη ζητώντας πέναλτι σε ανατροπή του Μπιανκόνι από τον κίπερ της Ξάνθης. Έξι λεπτά αργότερα σημειώθηκε η στιγμή που έκρινε τον αγώνα με τον Έμπερτ να «τρυπά» τα δίχτυα του Στογιάνοβιτς, για το 1-0.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ το οποίο σκόρπισε χαρά στους «Ακρίτες», γεμίζοντας ταυτόχρονα απογοήτευση το στρατόπεδο των «πρασίνων», για την απώλεια της κορυφής λίγα λεπτά πριν το τέλος της σεζόν.

Στο άλλο ματς της ημέρας, τα Χανιά επιβλήθηκαν (2-0) του Διαγόρα Ρόδου χάρη στα τέρματα των Σουντουρά (18’) και Μπραμπίγια (64’).

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής των Playoffs:

Ιωνικός-Εργοτέλης 2-1
(74′ Μουμίν, 82′ Μάναλης – 60′ Κοκκίνης)

Ξάνθη-Λεβαδειακός 1-0
(75′ Έμπερτ)

Χανιά-Διαγόρας 2-0
(18′ Σουντουράς, 64′ Μπραμπίγια)

Η βαθμολογία της SL2:

  1. Ιωνικός 53
    ————
  2. Ξάνθη 51
    ————–
  3. Λεβαδειακός 50
  4. Εργοτέλης 48
  5. Χανιά 42
  6. Διαγόρας 30
Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γ’ ΕΠΣΕ (Δ’ ΟΜΙΛΟΣ): Κύμη-Αιγέας Πετριών 2-2

Κώστας Λαγός

Τελεθριακός: Κυκλοφόρησαν τα ‘διαρκείας’

Κώστας Λαγός

Λ. Aυγενάκης: ‘Οι εξελίξεις στην ΕΠΟ θα έρθουν και μάλιστα σύντομα’

eviasports