EVIASPORTS Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Β. Λέντας: ‘Η Αρτάκη είναι η καλύτερη ομάδα στον δεύτερο γύρο’

Δηλώσεις του προπονητή του Αστέρα Σταυρού Βαγγέλη Λέντα, μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του με την Αρτάκη, για την τριακοστή πρώτη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

‘Συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα για τη νίκη της, για την προσπάθεια που κάνει όλο αυτό το διάστημα. Έχει μία έδρα η οποία είναι… προφανώς απ’ τον κόσμο παίρνουν οι παίκτες δύναμη, ξέρουμε όλοι πως είναι αυτό το πράγμα. Είναι ένα γήπεδο σήμερα γεμάτο. Είναι χαρά για όλους να παίζουνε σε τέτοια γήπεδα. Εμείς δυστυχώς δεν καταφέραμε να φέρουμε τον κόσμο στην έδρα μας και μπορεί ίσως κι αυτός να είναι ένας λόγος που αδειάσαμε αρκετά νωρίς, τέλος πάντων στην προσπάθεια που κάναμε.

Σε όλα μας τα παιχνίδια προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο και το τελευταίο διάστημα δυσκολευόμαστε πολύ να βρούμε δίχτυα, πάρα πολύ. Έχουμε βέβαια την απουσία του Κακάβα, που για εμάς είναι κομβικός παίκτης, είναι εσωτερικός κρίκος του κέντρου με την επίθεση και εντάξει, νομίζω ότι άδικα το τελευταίο διάστημα δεν έχουμε κάποιες νίκες. Και με τον Πιερικό στην έδρα μας και με τον Θεσπρωτό θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και εύκολα κιόλας. Βέβαια έχουμε κάνει κι άσχημα παιχνίδια, όπως η Λευκίμμη, που το 2-0 είναι τιμητικό για εμάς, το είπα και σε προηγούμενη συνέντευξη.

Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι, νομίζω ότι σταθήκαμε πάρα πολύ καλά. Δεν ξέρω αν γυάλιζε το μάτι των παικτών της Αρτάκης, σίγουρα όμως το δικό μας ήταν σε καλό mood θα έλεγα, σε καλή διάθεση. Δεχτήκαμε ένα γκολ που ξεκίνησε από λάθος ενέργεια ποδοσφαιριστή μου και στην απόκρουση προφανώς δεν πήγε ένας ποδοσφαιριστής να διώξει, που είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκέφτεται ο αμυντικός ειδικά. Το δεύτερο γκολ μπορεί λίγοι να το κατάλαβαν, θεωρώ ότι είναι πάλι λάθος των παικτών μου, γιατί συνομιλούν για μία λάθος ενέργεια ποδοσφαιριστή, που αντί να κοιτάει την μπάλα, συζητάει με τον παίκτη, δεν βλέπει καν τον Σπηλιώτη.

Βρήκαμε ένα γκολ από ένα πέναλτι, μειώσαμε 2-1, μπήκαμε στο ημίχρονο, συζητήσαμε με τα παιδιά. Βγήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο, νομίζω ότι Αρτάκη περιμέναμε να μπει λίγο πιο συντηρητικά και όχι στα κόκκινα, με την έννοια ότι κερδίζει 2-1 και θέλει το αποτέλεσμα. Σίγουρα δεν θα μπορούσε να πάρει μεγάλα ρίσκα, αλλά θα έψαχνε στην κόντρα να βρει ένα τρίτο γκολ. Νομίζω το πουλήσαμε πολύ φθηνά και στη συνέχεια σκεφτήκαμε το παιχνίδι το οποίο έχουμε την Τετάρτη, τον τελικό κυπέλλου, που για ‘μας πλέον αυτό είναι ένα κίνητρο, γιατί ο σύλλογος δεν ξέρουμε αν τα επόμενα χρόνια θα είναι σε αυτή την κατάσταση να διεκδικεί τρόπαια,. Οπότε είναι μία καλή ευκαιρία, εφόσον είμαστε και θεωρητικά ανώτεροι από τους αντιπάλους που θα αντιμετωπίσουμε, να κατακτήσουμε αυτό το κύπελλο.

Το σκορ για εμένα προσωπικά είναι μαγική εικόνα, το τόσο ευρύ σκορ. Είχαμε πολύ καλή εικόνα και προσπαθήσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και όχι αντιποδόσφαιρο. Ούτε κλειστήκαμε, να πούμε ότι παίζουμε, να διώχνουμε την μπάλα όπου να ‘ναι. Προσπαθήσαμε πάντα με σωστό τρόπο να αναπτυχθούμε. Το γήπεδο μας είναι τραγικό. Μπορώ να σας πω ότι κάνουμε προπόνηση εκεί κι αν παίζουμε εκτός έδρας. Δηλαδή αν σήμερα παίζαμε στην έδρα μας και αύριο έχουμε προπόνηση, εμείς θα κάνουμε σε αυτό το γήπεδο προπόνηση σε10 μέρες χωρίς να κουρευτεί το γήπεδο, αν απ’ αυτό μπορείτε να καταλάβετε πόσο κακό είναι και για ‘μας και είναι θαύμα το ότι δεν έχουμε, δεν έχουμε ούτε μισό τραυματισμό. Ούτε μισό. Νομίζω ότι αυτό ποθ σας λέω, καταλαβαίνετε πόσο κι εμάς μας ενοχλεί αυτό πράγμα. Δεν είναι υπαιτιότητα της ομάδα. Εμείς έχουμε ψάξει να πάμε σε άλλα γήπεδα. Προσπαθήσαμε να πάμε κι αλλού για προπόνηση, δεν μας δίνουνε γήπεδα, δεν μας δίνουνε τίποτα δυστυχώς και είπαμε όπως βγει, εμείς εδώ θα είμαστε. Νομίζω ότι δεν μπορούμε να κάνουμε και κάτι άλλο. Έχουμε το τοπικό στοιχείο, θέλαμε να έχουμε και την έδρα μας στο χωριό μας και εντάξει, να σας πω κάτι… Ακόμη κι ότι εμείς θεωρητικά αδειάσουμε κάποια στιγμή, όπως έχω ξαναπεί, με το γκολ στα Τρίκαλα που δεχτήκαμε στο 90, νομίζω ότι θα μπορούσαμε να έχουμε λίγο ακόμα συνέχεια, να το φτάσουμε λίγο πιο κοντά προς το τέλος, να διεκδικούμε.

Εμείς ήμασταν, αν δεν κάνω λάθος, ένα βαθμό πίσω από τον πρώτο τον Ιανουάριο και δεν ενισχυθήκαμε, γιατί ο στόχος μας δεν ήταν το πρωτάθλημα. Το ότι κάποια στιγμή είπα ότι ‘πάμε για πρωτάθλημα’, ξεκάθαρα το είπα γιατί όποια ομάδα είχαμε να αντιμετωπίσουμε και ερχόταν για βαθμούς, ξέρετε πως είναι η Γ’ Εθνική, το είπα για να μας σέβονται οι διαιτητές, να μην μας θεωρούν αδιάφορους. Δεν τα κατάφερα να το περάσω αυτό. Δυστυχώς, αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τι έχουμε κάνει και όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι το γεγονός ότι με λυπεί το γεγονός ότι το πρωτάθλημα το τελειώνουμε με τα άσχημα αποτελέσματα, μένει μια πικρία και ελπίζω να καταφέρουμε στα επόμενα παιχνίδια να πάρουμε βαθμούς. Όχι για να πετύχουμε κάτι συγκεκριμένο, απλά να κλείσουμε τη χρονιά ευχάριστα.

Νομίζω η Αρτάκη είναι μακράν η καλύτερη ομάδα, στον δεύτερο γύρο τουλάχιστον. Στον πρώτο είχε τα προβλήματα της, όμως επειδή η ομάδα είχε στόχο το πρωτάθλημα, ενισχύθηκε τον Ιανουάριο και άλλαξε τα ‘κακώς κείμενα’. Γιατί εντάξει δεν μπορούμε να ρίχνουμε ευθύνες, ποιος φταίει και ποιος δεν φταίει. Ο κόουτς ξέρει καλύτερα. Έκανε τις μεταγραφές που έπρεπε να κάνει, ώστε η ομάδα να φανεί όχι απλά ανταγωνιστική, να είναι η καλύτερη με το γήπεδο. Και νομίζω ότι κι ο τρόπος που μπαίνει σε όλα τα παιχνίδια αποδεικνύει ότι όχι απλά είναι φαβορί, νομίζω η Αρτάκη είναι καλύτερη ομάδα στον δεύτερο γύρο’.

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Αρτάκη-Αστέρας Σταυρού 4-1

Photo album απ’ το Αρτάκη-Αστέρας Σταυρού

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σ. Σωτηρίου: ‘Οι Αβαντίδες δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να σπιλώσει τ’ όνομα τους’

Κώστας Λαγός

ΜΙΚΤΕΣ ΕΠΣΕ (Κ16): Οι κλήσεις για την προπόνηση της Δευτέρας 5/12

Κώστας Λαγός

Β’ ΕΠΣΕ (Β’ ΟΜΙΛΟΣ): Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου-Προποντίδα 1-1

Δημήτρης Νικολάου