EVIASPORTS Α' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαν Σήμερα (21/11/2015): ΑΕΚ Χαλκίδας-Ελλήσποντος 3-0 (video)

Ο ‘δικέφαλος’ πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη φετινή εμφάνιση και έχοντας ‘μπροστάρη’ τον Παριανό, επιβλήθηκε άνετα του Ελλήσποντου, για την 11η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΕ, παίρνοντας -άτυπη- ρεβάνς για τις περσινές ήττες απ΄ τους Λαμψακιώτες (είχαν επικρατήσει με 0-2 εκτός και 5-2 εντός), στο ντέρμπι των ‘προσφυγικών’ σωματείων. Έτσι η ΑΕΚ συνεχίζει να βρίσκεται πολύ κοντά στην κορυφή, τρεις βαθμούς μακριά απ΄ τον ΑΟΝΑ, που αρχικά φαινόταν ότι θα της… έκανε το χατίρι να ‘στραβοπατήσει’ απέναντι στον Ολυμπιακό, τελικά επικράτησε 3-2, ενώ βρέθηκε να χάνει με 0-2. Σε αντίθεση με τον Ελλήσποντο, που υπέστη την τρίτη του ήττα στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια και βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Οι δυο αντίπαλοι ξεκίνησαν το παιχνίδι έχοντας στα πλάνα τους να παίξουν ανοιχτά, πιέζοντας τον αντίπαλο σ΄ όλο το γήπεδο και με πρώτιστο στόχο την νίκη. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να πατούν καλύτερα, πήραν την πρωτοβουλία κινήσεων και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν με βαθιές μπαλιές, το γεγονός ότι η άμυνα του συλλόγου της Λαμψάκου ανέβαινε ψηλά. Ευτύχησαν λοιπόν στα πλαίσια αυτής της τακτικής να πάρουν το προβάδισμα από νωρίς, λίγο μετά την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, όταν ο Ξιφαράς απ’ τον χώρο του κέντρου τροφοδότησε τον Παριανό που βρισκόταν στον άξονα. Εκείνος προχώρησε λίγο και φτάνοντας στα όρια της μεγάλης περιοχής εξαπέλυσε ‘άπιαστο κεραυνό’ που έστειλε την μπάλα να χτυπήσει πρώτα στ΄ οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα. Το παιχνίδι συνέχισε να είναι ενδιαφέρον, με την μπάλα πάνω-κάτω, αλλά σαφώς πιο ουσιαστική την ΑΕΚ, που κατόρθωνε να επισκέπτεται τα καρέ των φιλοξενουμένων, που παρότι είχαν αξιοσημείωτα ποσοστά κατοχής και προσπαθούσαν να παίξουν στρωτά και τεχνικά, δεν μπορούσαν με τίποτα να πατήσουν την περιοχή του καλοστημένου -και αμυντικά- αντιπάλου.

Τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρώτου σαρανταπενταλέπτου, οι γηπεδούχοι και ο Παριανός διπλασίασαν τα τέρματα τους. Όλα ξεκίνησαν με μια μακρινή και ψηλοκρεμαστή σέντρα ακριβείας του Μεταξά και η φάση του 2-0 ολοκληρώθηκε με κεφαλιά του Παριανού -που γονατίζοντας βρήκε την μπάλα με ιδανικό τρόπο- απ’ το ύψος της μικρής περιοχής. Ενδιάμεσα οι ‘κιτρινόμαυροι’ είχαν και άλλες καλές στιγμές, με πιο αξιομνημόνευτη την κεφαλιά του Μπασούκου (έπειτα από σέντρα του Τσιβίκα) στο 28ο λεπτό, που πέρασε λίγο πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά, είχαν μια μικρή υπεροχή στο πρώτο δεκάλεπτο και προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ένα γρήγορο γκολ, που θα τους έβαζε για τα καλά στην διεκδίκηση -τουλάχιστον- του βαθμού. Απ’ την μεριά της η ομάδα του κ. Ερμήλιου, κοίταξε έξυπνα να καλύψει τα νώτα της και να εκμεταλλευτεί τους -φυσιολογικά ακόμα μεγαλύτερους- χώρους στην άμυνα του αντιπάλου στην κόντρα. Τελικά κατάφερε και να κρατήσει το ‘μηδέν’ στην άμυνα σχετικά άνετα και παράλληλα να δώσει ακόμη μεγαλύτερη διάσταση στην επικράτηση της στο 73′ με τον Σεϊνταράσι, που είχε περάσει λίγα λεπτά πιο πριν στον αγωνιστικό χώρο. Ο νεαρός άσος αξιοποίησε την παράλληλη συρτή μπαλιά του Τσιβίκα και με ωραίο διαγώνιο πλασέ στην απέναντι γωνία, διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Ο Ελλήσποντος είχε την ευκαιρία να πετύχει ‘το γκολ της τιμής’ στο 85΄, σε τετ-α-τετ του Καμπιώτη με τον Μόνο, όμως ο τερματοφύλακας του ‘δικέφαλου’ αντέδρασε έγκαιρα και έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του αντίπαλου επιθετικού, απ’ το ύψος της μικρής περιοχής.

-Πολύ όμορφη η νέα εμφάνιση του Ελλήσποντου, που έκανε ‘πρεμιέρα’ στο ματς με τον ‘δικέφαλο’, όμως δεν αποδείχτηκε γούρικη για τους Λαμψιακιώτες.

-Λίγος κόσμος έδωσε το παρόν στο ‘Ενωσιακό’. Οριακά η προσέλευση ‘άγγιξε’ τριψήφιο νούμερο. Αποδεικνύεται ότι το γήπεδο της ΕΠΣΕ, μάλλον δεν ‘εμπνέει’ ιδιαίτερα τους Χαλκιδέους ποδοσφαιρόφιλους, που πιθανόν προτιμούν παιχνίδια με πιο κοντινό προορισμό, στα οποία μπορούν να προσέλθουν με τα…πόδια.

-Μετά το τέλος του αγώνα ο Αργύρης Μαστραγγελής υπέβαλε την παραίτηση του, η οποία δεν έγινε δεκτή απ’ τον πρόεδρο του συλλόγου Γιώργο Κουρκουμέλη.

-‘Έχουμε δουλέψει αρκετά απ’ το διάστημα που έχω αναλάβει την ομάδα. Έχω εντοπίσει κάποια πράγματα πάνω στα οποία έπρεπε να δουλέψουμε και το έχουμε κάνει. Για να μην αδικώ την εικόνα της ομάδας πρέπει να πω ότι και στα προηγούμενα δύο παιχνίδια παρότι δεν είχαμε καλό αποτέλεσμα, δεν είχαμε άσχημη απόδοση, απλά στο ποδόσφαιρο πρέπει να κυνηγάς την ουσία που είναι το γκολ, κάτι που δεν το είχαμε. Σήμερα πετύχαμε σχετικά νωρίς το πρώτο γκολ και αυτό μας ‘έλυσε’ κάπως τα πόδια και μας ανέβασε την ψυχολογία και τελικά αποδώσαμε αυτό που περιμέναμε’, τόνισε ο Δημήτρης Ερμήλιος σχολιάζοντας την αγωνιστική εξέλιξη του ‘δικέφαλου’ για το διάστημα που βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία του. Για τα σχέδια του για το παιχνίδι με τον Ελλήσποντο ανέφερε πως ‘όλη την εβδομάδα δουλέψαμε στο επιθετικό μοτίβο που παρουσιάσαμε, κατά την διάρκεια των προπονήσεων. Είχαμε αποφασίσει να κινηθούμε έτσι και τελικά μας βγήκε καλά. Κάποιες φορές αυτό που δουλεύεις δεν σου βγαίνει, όπως έγινε συμπτωματικά στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Σήμερα όμως καταφέραμε σχετικά γρήγορα να ‘ξεκλειδώσουμε’ την άμυνα του Ελλησπόντου’. Για τον φετινό ‘μαραθώνιο’ της Α’ ΕΠΣΕ είπε ότι ‘είναι δυνατό το φετινό πρωτάθλημα, με την έννοια ότι οι ομάδες που θεωρητικά έχουν μείνει έξω απ’ το ‘κυνήγι’ του τίτλου, φαίνεται ότι θα καθορίσουν το ποιος θα είναι τελικά ο πρωταθλητής. Όπου αφήνεις πλέον βαθμούς, είναι κάτι που θα το βρεις μπροστά σου. Τελικά αποδεικνύεται ότι τα πιο δύσκολα παιχνίδια είναι αυτά που δεν υπολογίζεις ότι θα χάσεις βαθμούς. Είναι 5 με 6 οι ομάδες που θα κυνηγήσουν τον τίτλο και έχουν ήδη ξεχωρίσει και μια απ’ αυτές είμαστε και εμείς. Νομίζω ότι είναι ωραίο για το φίλαθλο κόσμο να βλέπει πολλές ομάδες κοντά στην κορυφή’. Ενώ τέλος σ’ ότι αφορά τα μεταγραφικά πλάνα της ΑΕΚ για την ‘χειμερινή’ περίοδο: ‘Μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό πρέπει να ‘παντρέψει’ ταλέντο με εμπειρία. Θέλω να πιστεύω ότι εμείς το κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο τον τελευταίο καιρό που βρίσκομαι και ΄γω στην ομάδα και με την έλευση των τριών νέων ποδοσφαιριστών (Μπελίτσος,  Σεϊνταράσι, Φτούλης). Σ’ ότι αφορά την μεταγραφική περίοδο του Γενάρη, έχουμε στο μυαλό μας κάποια πράγματα και κάνουμε από τώρα τον προγραμματισμό μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να μην κάνουμε καμία κίνηση. Είναι πιθανό το ρόστερ μας να μείνει ως έχει και να μη γίνει καμιά προσθήκη. Έχουμε πολύ καλό και δυνατό ρόστερ και τα παιδιά της ομάδας αρχίζουν και ‘δένουν’ μεταξύ τους και το νέο ‘αίμα’ έρχεται να συμπληρώσει τις ανάγκες του παλαιού. Γι΄ αυτό και πιστεύω ότι και με αυτή την ομάδα όπως έχει, μπορούμε να κάνουμε πρωταθλητισμό’.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σέγκος/Χουλιάρας-Στρουμπούλης.

ΓΚΟΛ: 11′ & 42′ Παριανός, 73′ Σεϊνταράσι.

ΑΕΚ Χαλκίδας (Δημήτρης Ερμήλιος): Μόνος, Μεταξάς (51′ Μπελίτσος), Παπαδέδες, Μπισμπικόπουλος, Παλαιολόγος, Παριανός, Μπασούκος, Ξιφαράς, Φτούλης (66′ Σεϊνταράσι), Πατσατζόγλου (72′ Λαφαζάνης), Τσιβίκας.

Ελλήσποντος (Αργύρης Μαστραγγελής): Χ. Βασιλείου, Νικολάου, Καρβελάς, Κ. Κολιόπουλος, Γεωργίου, Αγγελάκης (46′ Τζαφέρος), Νάτσης (66′ Χ. Κολιόπουλος), Βλάχος, Κοβός (46′ Οικονόμου), Καμπιώτης, Β. Κολιόπουλος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Αρτάκη-Ολυμπιακός Χαλκίδας 3-2, ΑΕΚ Χαλκίδας-Ελλήσποντος 3-0, Δροσιά-Μακρυκάπα 2-3, Απόλλων Ερέτριας-Ιστιαία 0-1, Λήλας Βασιλικού-Αυλωνάρι 3-1, Ταμυναϊκός-Παντριαδικός 0-1, Αιδηψός-Αυλίδα 1-2, Ζάρακες-Καστέλλα 0-5.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Αρτάκη 26, Λήλας Βασιλικού 25, Ιστιαία 24, ΑΕΚ Χαλκίδας 23, Ταμυναϊκός 21, Απόλλων Ερέτριας 20, Καστέλλα 15, Παντριαδικός 15, Μακρυκάπα 14, Αυλωνάρι 13, Ολυμπιακός Χαλκίδας 13, Αιδηψός 11, Ελλήσποντος 9, Δροσιά 7, Ζάρακες 4, Αυλίδα 4.

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αμαρυνθιακός: Ευχετήρια ανακοίνωση για τον Στ. Μπαλαμπάνη

Κώστας Λαγός

Σχολικοί αγώνες: Τ’ αποτελέσματα της Τετάρτης 31/1-το πρόγραμμα της Πέμπτης 1/2

Κώστας Λαγός

Photo album απ’ το Εύβοια-Φωκίδα (παίδων)

Κώστας Λαγός