EVIASPORTS.GR Α' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Άρης Παλτόγλου στο eviasports

Ο Άρης Παλτόγλου είναι επιχειρηματίας και δραστηριοποιείται στη βιομηχανία πλαστικών, έχοντας εργοστάσια στο Σχηματάρι και στον Ασπρόπυργο. Ήταν πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Αιγάλεω για εννέα χρόνια, οδηγώντας την από τα τοπικά πρωταθλήματα των Αθηνών στη Super League 2, στην οποία είναι μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος, όντας από τους πιο επιφανείς επιχειρηματίες τα τελευταία χρόνια στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μιλά στο eviasports, μεταξύ άλλων, για τον ΑΟ Χαλκίς, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασχοληθεί διοικητικά με τους ‘νερατζούρι’ στο μέλλον.

Για τα τεκταινόμενα στον ΑΟ Χαλκίς και την πιθανότητα να εμπλακεί διοικητικά με τους ‘νερατζούρι’: ‘Ο Σπύρος Λάμπρου είναι φίλος μου και αδερφός μου και μου ζήτησε να βοηθήσουμε την ομάδα, χωρίς όμως να εμπλακώ άμεσα με τα διοικητικά, βέβαια χωρίς να ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Δεν ξέρουμε ο χρόνος τι θα φέρει. Το να βοηθήσουμε μέχρι να εμπλακούμε διοικητικά απέχει αρκετά. Απλά είδα ότι υπάρχει ένα τοξικό περιβάλλον γύρω απ’ την ομάδα, που απ’ ό,τι φαίνεται έχουν φέρει τη Χαλκίδα εδώ που είναι σήμερα, δηλαδή να κινδυνεύει να πέσει στο β’ τοπικό της Εύβοιας. Προς το παρόν πρωτεύει το να συστρατευθούν για να σωθεί η ομάδα’.

Για τη διοικητική του πορεία με το Αιγάλεω: ‘Αιγάλεω είμαι από παιδάκι, είναι η ομάδα μου, είμαι συνυφασμένος με το Αιγάλεω. Όταν πήρα το Αιγάλεω ήταν στη β’ κατηγορία Αθηνών και το φτάσαμε στη Super League 2. Τη δώσαμε την ομάδα φέτος και είναι η πιο καθαρή ΠΑΕ, δηλαδή μέσα σ’ αυτόν τον γολγοθά που υπήρχε είναι ίσως η μοναδική ΠΑΕ που δεν χρωστούσε τίποτα και σε κανέναν. Σ’ αυτά τα δέκα χρόνια που είμαι στον χώρο τα έχω δει όλα. Η αλήθεια είναι ότι και οικονομικά και κυρίως ηθικά επήλθε κούραση και παρότι όπως είπα και προηγουμένως είναι η ομάδα μου, δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω στο Αιγάλεω’.

Για την πρόταση που του έγινε για να ασχοληθεί διοικητικά με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης: ‘Ο Στράτος Ευγενίου είναι φίλος μου, που έχει τον Ηρακλή αυτή τη στιγμή. Είχαμε κάνει κάποιες συζητήσεις, αλλά δεν προχώρησε και δεν υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει κάτι. Άλλωστε απ’ ό,τι γνωρίζω στην ομάδα θα μπει ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, που είχε τον Απόλλωνα Σμύρνης’.

Για τη σημερινή πραγματικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και σε επίπεδο βιωσιμότητας, ακόμη και για τους επαγγελματικούς συλλόγους σε επίπεδο Super League 2: ‘Το Αιγάλεω το είχα εννιά χρόνια. Πέντε χρόνια σαν ερασιτεχνικό σωματείο και τέσσερα χρονιά σαν ΠΑΕ. Σαν ΠΑΕ τα έξοδα εκτοξευτήκανε και σ’ αυτό έχει μεγάλη ευθύνη η πολιτεία. Θα έπρεπε η πολιτεία να είναι αρωγός αυτής της προσπάθειας. Για να είμαστε συνεπείς σε όλα χαλάγαμε κάθε χρόνο περίπου 700 χιλιάδες ευρώ από την τσέπη μας. Θα πρέπει να βρεθούν τρόποι να υπάρχουν κάποια έσοδα. Έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα η Β’ Εθνική είναι αυτοκτονία! Υπάρχει πρόβλημα στην κατηγορία. Τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά στο εξωτερικό στις επαγγελματικές κατηγορίες, οι ομάδες έχουν πηγές εσόδων και υπάρχει βιωσιμότητα’.

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΟ Καρύστου: Ενίσχυση στην άμυνα με Κ. Παπουτσή

Κώστας Λαγός

Γ’ ΕΠΣΕ (Δ’ ΟΜΙΛΟΣ): Κριεζά-Κονίστρες 5-1

Κώστας Λαγός

Κ16 ΕΠΣΕ (Β’ ΟΜΙΛΟΣ): Ξηρόπολη/Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου/ΠΓΑΟ Χαλκίδας-Αθλόπολις 3-3

Κώστας Λαγός