EVIASPORTS ΜΠΑΣΚΕΤ

Σχολικοί αγώνες: Τεράστια επιτυχία, πέρασε στο final-4! 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας-4ο ΓΕΛ Κέρκυρας 71-63

Ιστορική, τεράστια  επιτυχία για το 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας, που νίκησε το 4ο ΓΕΛ Κέρκυρας στο κλειστό της Καισαριανής με 71-63, παίρνοντας το εισιτήριο για το final-4 που θα διεξαχθεί στο Βόλο στις 24-25 Απριλίου, εκεί που θα βρεθούν αντιμέτωπα τα καλύτερα σχολεία Ελλάδας-Κύπρου!

Το 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας μετά τη χθεσινή πρόκριση στην παράταση απέναντι στο 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου Κρήτης, έπαιξε ένα ακόμα εξαιρετικό αγώνα και με κατάθεση ψυχής από όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν, έφτασε δίκαια και σχετικά άνετα στη νίκη-πρόκριση με τελικό σκορ 71-63, μια πρόκριση που πανηγυρίστηκε δεόντως από μαθητές, καθηγητές και τους γονείς των αθλητών, που έγραψαν σήμερα τη δική τους ιστορία, με τα καλύτερα να είναι μπροστά τους!

Διαιτητές: Δελαγραμμάτικας-Καραμπιτσάκος.

ΠΕΡΙΟΔΟΙ: 19-15, 39-31, 58-46, 71-63.

2ο ΓΕΛ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Τσάλας): Κουταλιανός 2, Χαλάτσης 22 (1), Λιάκος, Στέργιος, Χαντζής 28 (3), Κούτρας Π. 13, Τσάλας 6 (2), Μαρίνος, Σκύλαρης, Μπατζάκης, Μπόλκας, Χαλδούπης.

4ο ΓΕΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Στεφάνου-Παπαδάτος): Χονδρογιάννης 9 (1), Κουλούρης Γ. 12, Μοσχοβίτης 3 (1), Κουλούρης Α., Αποστόλου 7 (1), Μουκάνος, Κουταγιάρ, Κουλούρης Ε., Κατσαρός 28 (4), Χαραλαμπάκης 4, Κατέχης.

Εκτός από την ηθική ικανοποίηση της πρόκρισης στο final-4 του Πανελλήνιου Σχολικού πρωταθλήματος, οι μαθητές-αθλητές του 2ου ΓΕΛ Χαλκίδας εξασφάλισαν ήδη με τη συμμετοχή τους και μοριοδότηση για σχολές που θα επιλέξουν!

Συγκεκριμένα, αν επιλέξουν εισαγωγή σε ΤΕΦΑΑ τότε θα έχουν 20% μπόνους ανεξαρτήτως θέσης που θα πάρουν στο final-4.

Αν επιλέξουν εισαγωγή σε Πανεπιστήμια, τότε το μπόνους της μοριοδότησης κυμαίνεται (8%-6%-4%) ανάλογα της θέσης (1η-2η-3η ή 4η) που θα λάβουν στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Το Κολλέγιο της Κύπρου που λαμβάνει μέρος στο final-4 δεν παίρνει μοριοδότηση, οπότε τα υπόλοιπα τρία σχολεία της Ελλάδας λαμβάνουν τα αντίστοιχα ποσοστά μοριοδότησης ανάλογα με τη θέση που θα πάρουν (αν π.χ. το κολλέγιο της Κύπρου πάρει την 3η θέση, τότε τα μόρια παίρνουν τα σχολεία που τερμάτισαν σε 1η, 2η και 4η θέση).

Στο Final-4 συμμετέχουν εκτός από το 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας που είναι το μοναδικό Δημόσιο σχολείο, τα κολλέγια: Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά “Ο Άγιος Παύλος”, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, Κολλέγιο “Βεργίνα” Λάρνακας.

Στο κλειστό γυμναστήριο του Βόλου, στις 24-25 Απριλίου, διεξαχθεί το final-4 των Πανελλήνιων Σχολικών αγώνων καλαθοσφαίρισης αγοριών, με τη συμμετοχή του 2ου ΓΕΛ Χαλκίδας μετά την επικράτηση επί του 4ου ΓΕΛ Κέρκυρας με 71-63.

Την Τετάρτη 24 Απριλίου (10 & 12 το πρωί) θα διεξαχθούν οι δύο ημιτελικοί αγώνες και την επόμενη μέρα (25/4) ο μικρός και ο μεγάλος τελικός.

Η κλήρωση των ζευγαριών θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23/4 στην Πορταριά Βόλου.

Αντίπαλοι στο 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας που είναι το μοναδικό Δημόσιο Σχολείο του Final-4 είναι τρία κολλέγια από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κύπρο!

Από την Αθήνα προκρίθηκε η Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά “Ο Άγιος Παύλος” αποτελούμενο από παίκτες που αγωνίζονται σε ομάδες των Αθηνών και μεταξύ των οποίων ο διεθνής Βενιαμίν Αμπόσι του Ολυμπιακού που φέτος αγωνίστηκε ακόμα και σε αγώνα της Euroleague με αντίπαλο των ”ερυθρόλευκων” την Άλμπα Βερολίνου.

Από τη Θεσσαλονίκη προκρίθηκε το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης στο οποίο αγωνίζονται αρκετοί παίκτες από την ΔΕΚΑ που τα τελευταία χρόνια είναι πρωταγωνίστρια και πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κατηγορία εφήβων.

Από την Κύπρο το παρών θα δώσει το Κολλέγιο “Βεργίνα” Λάρνακας.

Πηγή: stereabasket.gr

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΠΑΙΔΩΝ ΕΠΣΕ (Γ’ ΦΑΣΗ): Ακαδημία Ερέτριας-Προποντίδα 5-0

Κώστας Λαγός

LEAGUE CUP: Το πρόγραμμα της 2ης φάσης (9-10/9)

Κώστας Λαγός

Όλυμπος Γυμνού: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ

Κώστας Λαγός