EVIASPORTS.GR Α' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Γ. Καρβέλης: ‘Σε κάθε αγώνα παίζεις για την αγωνιστική σου αξιοπρέπεια’

Δηλώσεις του προπονητή του Αμαρυνθιακού Γιάννη Καρβέλη, μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του με τον Σταυρό, για την εικοστή όγδοη αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΕ.

‘Νομίζω ότι από συμπεριφορές των ανθρώπων, των ποδοσφαιριστών, των προπονητών, των παραγόντων, δημιουργούνται καλές ή κακές στιγμές. Και επαναλαμβανόμενα, είτε προς το καλό είτε προς το κακό, δημιουργούν νοοτροπίες. Οι επαναληπτικές θετικές στιγμές είναι η καλή νοοτροπία, οι επαναληπτικές αρνητικές στιγμές σε καταστάσεις και αντιμετώπισή τους είναι αρνητική νοοτροπία.

Δεν δικαιούται μια πρωταθλήτρια ομάδα, να θεωρεί ότι μπορεί, όπως ήμασταν, η λέξη αγγαρεία να με εξοργίζει. Θα υπάρχουν παιχνίδια στα οποία δεν θα πρέπει να πιστοποιεί αυτό το οποίο είναι. Δηλαδή τι… πρωταθλητή.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Σταυρού γιατί παρουσιάστηκε θαρραλέα. Ήρθε για να πάρει ό,τι καλύτερο μπορούσε μέσα στο γήπεδο, παίζοντας ψυχωμένα, έχοντας τη δυνατότητα να είναι πάντα συγκεντρωμένοι. Δεν τους βρήκαμε άδειους παρά μόνο μια-δυο φορές, που δεν κατορθώσαμε και πάλι να το μετουσιώσουμε σε γκολ ή σε σημαντική στιγμή. Δέχτηκε λίγες απειλές, εξαιτίας και της δομής της αμυντικής λειτουργίας, αυτού του ‘spacing’, τις αποστάσεις δηλαδή, που ήτανε πάρα πάρα πολύ καλές, αλλά και εξαιτίας του πάθους στην προσωπική μονομαχία του κάθε παιδιού τους. Και αυτό το πράγμα το αποδίδω σαν ‘credit’, αλλά επειδή είναι συγκοινωνούντα δοχεία τα κομμάτια της απόδοσης, ουσιαστικά σημαίνει ότι ήμασταν εμείς ελλειμματικοί στο αντίθετο πεδίο δράσης στην προσωπική μονομαχία και δεν με ευχαριστεί καθόλου.

Εάν φέρουμε τον χρόνο λίγες μέρες μπροστά και δεν υποτιμώ καθόλου το Σταυρό. Όμως η Αρτάκη -το ξέρει κι ο Κώστας Καλλιμάνης- είναι μια πολύ-πολύ πιο δυνατή ομάδα. Εάν, με την κατανάλωση ενέργειας που είχαμε σήμερα, αντιμετωπίσουμε μια ομάδα σαν τον ΑΟΝΑ, νομίζω ότι δεν θα έχουμε δυνατότητα όχι να παλέψουμε όπως πάλεψε ο Σταύρος και δικαιούταν πολλά πράγματα σήμερα. Δεν θα έχουμε τη δυνατότητα παρά μόνο να παρακολουθούμε τους αντιπάλους, να δημιουργούν καταστάσεις και γκολ.

Αυτό ας ελπίσουμε να είναι ένα μάθημα, για το κομμάτι των καταστάσεων που έρχονται και έρχονται όλοι οι στόχοι της ομάδας. Μέχρι τις 2 Ιουνίου η ομάδα θα παίξει τα ρέστα της. Και στον ημιτελικό κυπέλλου, αλλά και σε 6 παιχνίδια μπαράζ, στα οποία επειδή κάθε παιχνίδι τέτοιο που φεύγει δεν ξανάρχεται, δεν έχεις τη δυνατότητα να παρουσιαστείς ελλειματούχος.

Εμείς έχουμε προβεί σε ένα εκτεταμένο ροτέισον τον τελευταίο καιρό. Γιατί; Γιατί από την ώρα που η ομάδα εξασφάλισε το πρωτάθλημα χωρίς και ιδιαίτερα τη δική μου βοήθεια, αλλά το εξασφάλισε, πλέον οι στόχοι της έγιναν το κύπελλο, να πάει όσο πιο μακριά μπορεί. Υπάρχει το φόντο του τελικού πίσω από το ματς με την Αρτάκη και οι αγώνες μπαράζ. Και επειδή υπήρχαν κάποια παιδιά αρκετά καταπονημένα και κάποια που δεν είχαν μπει στο γήπεδο για να έχουνε ρυθμό, προσπαθήσαμε να δώσουμε το δικαίωμα στους εαυτούς μας να ανεβάσουμε το προσδόκιμο ποσοτικά και ποιοτικά των λύσεων. Να φορμάρουμε κάποια παιδιά και να ξεκουράσουμε κάποια άλλα.

Αυτό όμως όταν είσαι στο ρόστερ μιας τέτοιας ομάδας, δεν σου δίνει το δικαίωμα να θεωρείς ότι επειδή έχει κριθεί ο ένας στόχος και το τουρνουά στο οποίο παίζεις είναι το τουρνουά του πρωταθλήματος, έχει τελειώσει η δουλειά. Όχι, δεν έχει τελειώσει η δουλειά καθόλου. Δίνουμε εξετάσεις, παίκτες και προπονητές, καθημερινά σε έναν χώρο που δεν έχει ιδιαίτερα να κρυφτείς για κανέναν μας. Και από την ώρα που υπάρχει και μία σχέση αμοιβής θα πρέπει να την υποστηρίζεις από την αρχή μέχρι το τέλος.

Είναι ένα τελείως ‘compact’ τουρνουά, ένα τελείως ξεχωριστό. Δεν μοιάζει με τα πρωταθλήματα των ενώσεων καθόλου. Πραγματικά. Γιατί εκτός του ότι χρονικά αρχίζει και τελειώνει σχετικά γρήγορα, είναι μια κατάσταση που είναι ‘speed’, δεν έχει δικαίωμα στο λάθος. Η κακή εκκίνηση ή ένα κακό παιχνίδι μπορεί να μην προλάβεις να διορθώσεις τα πράγματα. Γι’ αυτό μίλησα προηγουμένως για το κομμάτι της συμπεριφοράς, διαφορά μιας συμπεριφοράς με τη νοοτροπία.

Εάν εμείς κάνουμε μια κακή συμπεριφορά εδώ στον αγώνα του πρωταθλήματος, ok. Και πάνω στο ροτέισον, κανένα θέμα. Αλλά αν αυτό χτυπήσει πιο βαθιά τις αγωνιστικές μας ρίζες και μετατραπεί σε νοοτροπία, θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα στα μπαράζ. Δεν μπορεί να έχουμε αυτή την κατανάλωση ενέργειας που είχαμε σήμερα. Έτρεξε περισσότερο Σταύρος, μπήκε καλύτερα στις προσωπικές μονομαχίες. Ναι, έπαιζε για την παραμονή στην κατηγορία, γιατί έχει έναν πολύ ζωντανό στόχο. Αλλά όπως η μία ομάδα έπαιζε για την κατηγορία, θα πρέπει να καταλάβουνε οι παίκτες και προπονητές -όταν είναι σε πρωταθληματικές ομάδες- ότι σε κάθε αγώνα παίζεις για κάτι που είναι εξίσου σημαντικό. Την αγωνιστική σου αξιοπρέπεια’.

Α’ ΕΠΣΕ: Αμαρυνθιακός-Σταυρός 1-0

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

DERNEKI (ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ-2ος όμιλος): Πανόραμα (2/7)

Κώστας Λαγός

Πέρσι… σαν σήμερα (6/3/2020)

eviasports

Απόλλων Ερέτριας: Συστάθηκε η προσωρινή διοίκηση

Κώστας Λαγός