EVIASPORTS.GR Α' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Γ. Λάμπρου: ‘Είμαι αισιόδοξος για τους στόχους που βάζουμε’

Δηλώσεις του προπονητή της Δροσιάς Γιώργου Λάμπρου, μετά το τέλος του φιλικού τουρνουά που διοργάνωσε ο Σταυρός με τη συμμετοχή και της ομάδας του και του Αμαρυνθιακού, το Σάββατο 5/8.

‘Έχουμε κάνει εφέτος -παρόλο που αργήσαμε λίγο- πιστεύω ένα καλό σχεδιασμό. Θεωρώ φυσιολογικό όταν ένας προπονητής -οποιοσδήποτε προπονητής- μένει τρίτη χρονιά σε μία ομάδα -όπως εγώ φέτος στη Δροσιά- όταν υπάρχει μία διοίκηση σταθερή -με τις δυσκολίες που έχει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο οικονομικό κομμάτι, το ξέρουμε, κι όταν τα οικονομικά σου είναι πάνω-κάτω αυτά που ήτανε και τις προηγούμενες χρονιές και καταφέρεις να κρατήσεις κι ένα ικανό αριθμό παικτών απ’ τον περσινό κορμό, γιατί τους άρεσε η ομάδα, τους άρεσε η διοίκηση, περάσανε καλά τα παιδιά, είναι σημαντικό κι αυτό στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο- πιστεύω ότι έχεις μια καλή αφετηρία να κάνεις ακόμα κάτι καλύτερο τη φετινή χρονιά.

Την περσινή χρονιά, την προπέρσινη είχαμε πάει ένατοι, είχαμε πάρει 29 βαθμούς, πέρσι πήραμε 39 βαθμούς, τερματίσαμε έκτοι. Φέτος ευελπιστούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο, να πάρουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Κι αν είναι δυνατόν να πάμε πιο ψηλά. Πιστεύω ότι είναι στις δυνατότητες μας και μπορούμε να το καταφέρουμε, γιατί -όπως είπα- υπάρχουνε αυτές οι προϋποθέσεις. Δεν έχουμε μεγάλο αριθμό παικτών, αλλά με ικανοποιεί το γεγονός ότι -όπως είπα πριν- μείναν δέκα παίκτες απ’ τους περυσινούς κι έχουμε μια καλή χημεία, έχουμε κάποια παιδιά που παίζουνε σε διαφορετικές θέσεις. Μας λείπουνε και 4-5 παιδιά που θα έρθουνε ακόμα. Εντάξει, ερασιτέχνες είναι, κάποια παιδιά δουλεύουνε, έχουμε και 1-2 φαντάρους, οπότε πιστεύω θα είμαστε μια χαρά. Είμαι αισιόδοξος για τους στόχους που βάζουμε σαν ομάδα. Να πάμε όσο γίνεται ψηλότερα, να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο. Εννοείται ότι βαθμολογικά ότι θέλουμε να είναι η ομάδα μας στην α’ κατηγορία, είναι ανταγωνιστικό, πολύ ποιοτικό το πρωτάθλημα της α’ κατηγορίας. Πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε αυτούς τους στόχους.

Τώρα, από πλευράς παικτών, βαδίσαμε με τη φιλοσοφία που είχαμε και τα προηγούμενα χρόνια. Θέλουμε κάποιους έμπειρους ποδοσφαιριστές. Για μένα εντάξει, δεν υπάρχουν μεγάλοι και μικροί σε ηλικία παίκτες. Υπάρχουνε καλοί ποδοσφαιριστές. Σύμφωνα πάντα με τις οικονομικές μας δυνατότητες. Μας αρέσει όμως να παίρνουμε και κάποια νέα παιδιά κάθε χρόνο. Και χαιρόμαστε -όπως έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια- ν’ ανεβαίνουν αυτά τα παιδιά, να φεύγουνε, να πηγαίνουν ψηλότερα. Και προσπαθούμε να κρατήσουμε και κάποιους μεγαλύτερους σε ηλικία, να έχουμε μια ποιότητα, να είναι και καλοί χαρακτήρες, να βοηθάνε και τα νέα παιδιά.

Η διοίκηση είναι πάντα κοντά μας, μας στηρίζει. Έχω ένα πολύ καλό συνεργάτη, τον Γιώργο Σιάνο, και με βοηθάει σε όλα, προπονητή και καθηγητή ΤΕΦΑΑ. Νομίζω είμαστε καλά.

Άσχετα αν υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις κάθε χρόνο και βρίσκονται κάποιοι άνθρωποι και βάζουνε κάποια λεφτά, ίσως και υπερβολικά την περσινή χρονιά στο ποδόσφαιρο, όπως και παλαιότερα. Πέρσι βέβαια ίσως ξεπεράσανε κάθε προσδοκία. Αλήθεια είναι ότι για όλα τα σωματεία κάθε χρόνο είναι και πιο δύσκολα. Έτσι κι αλλιώς αυτό συμβαδίζει με τα δεδομένα της κοινωνίας μας. Δυσκολεύονται οι άνθρωποι. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ξέρουμε όλοι ότι βασίζεται στην τρέλα, στην καψούρα (να το πω έτσι), ορισμένων ανθρώπων που κρατάνε τις ομάδες. Όταν φεύγουνε αυτοί οι άνθρωποι… βλέπετε τώρα μια ολόκληρη Χαλκίδα, ολόκληρος Ηρακλής Ψαχνών, ιστορικές ομάδες δεν μπορούνε να κατεβούνε. Το ίδιο μπορεί να συμβεί αύριο στη Δροσιά, στα Λουκίσια, να συμβεί στην Ιστιαία, σε οποιοδήποτε ομάδα. Κι επειδή δυσκολεύουν τα οικονομικά όλων, η πολιτεία το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν το βοηθάει σχεδόν καθόλου, όταν αποχωρούνε κι αυτοί οι άνθρωποι σταματάνε και σωματεία να κατεβαίνουνε. Όπως έχει γίνει με τη Σκεπαστή, όπως έχει γίνει και με πολλά άλλα σωματεία, ίσως δούμε και ακόμα περισσότερα στο μέλλον.

Είναι λίγο νωρίς, θέλω να δω εγώ τις μεταγραφές όλες που θα κάνει κάθε ομάδα. Παίζουνε ρόλο κι άλλα πράγματα και πως δουλεύει η κάθε ομάδα. Φαντάζει -αν και είναι έτσι νωρίς- προς το παρόν ότι θα υπάρχουνε δύο ισχυρές ομάδες, ο Αμαρυνθιακός (που είδατε σήμερα) και πιστεύω ο Ταμυναϊκός. Είναι αρκετά ενισχυμένος ο Αμαρυνθιακός, όπως και πέρσι, μπορεί ν’ άλλαξε αρκετούς παίκτες, κράτησε κι αυτός έναν κορμό, πήρε κι άλλους ποιοτικούς παίκτες. Ο Ταμυναϊκός ούτως ή άλλως ήτανε πάλι μία δεμένη, μία ομάδα με συνοχή, διοικητικά σταθερή. Κι αυτή ένα καλό προπονητή, όπως κι ο Αμαρυνθιακός. Πιστεύω θα είναι μία πολύ δυνατή ομάδα κι αυτή. Αν τώρα μπορούμε να κάνουμε μία πρόβλεψη, δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει με τη Χαλκίδα, να κρατάμε κάποια επιφύλαξη, ή με τον Ηρακλή Ψαχνών, δεν ξέρω αν θα μετέχουνε αυτές οι ομάδες και πως θα δυναμώσουνε… προς το παρόν αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, αυτές φαίνονται οι δύο πιο ισχυρές ομάδες, που νομίζω θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Όπως λέγαμε πέρσι ότι τα πρώτα φαβορί ήτανε η Αρτάκη και ο Αμαρυνθιακός.

Τώρα για τον Σταυρό, ήταν και πέρσι μία απ’ τις πολύ καλές ομάδες κι απ’ τις εκπλήξεις, που πήγε αρκετά ψηλά, γιατί πέρσι άλλαξε κατηγορία. Ήταν μια συγκροτημένη, καλή ομάδα. Κράτησε κι αυτή ένα καλό κορμό παικτών. Πιστεύω θα ‘ναι κι αυτή μία απ’ τις καλές ομάδες.

Να ‘στε καλά, να ευχηθώ υγεία σ’ όλο τον κόσμο, καλή ποδοσφαιρική χρονιά, στους παράγοντες, στους φιλάθλους, στους ποδοσφαιριστές, να είμαστε όλοι καλά και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε’.

Τουρνουά Σταυρού: Φιλικό ‘ξεμούδιασμα’ με Αμαρυνθιακό & Δροσιά!

Τουρνουά Σταυρού με Αμαρυνθιακό & Δροσιά (photo album)

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αγ. Διγκόζης: ‘Να κάνουμε την αντεπίθεση στο δεύτερο γύρο’

Χρήστος Σεφερλής

Πέρσι… σαν σήμερα (8/7/2022)

eviasports

Σαν Σήμερα (22/4/2012): Ερμιονίδα-ΑΟ Χαλκίς 0-1

eviasports