EVIASPORTS.GR ΙΣΤΟΡΙΚΑ-ΡΕΤΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΛΕΣ

‘Η ΜΝΗΜΗ ΔΑΚΡΥΖΕΙ’: ΔΕΚΑΕΤΙΑ ’80 (Το αγωνιστικό προσκήνιο και παρασκήνιο, μέρος 14ο)

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1986-87

Η αθλητική εφημερίδα ‘ΜΠΑΛΛΑ’ σε μια απ’ τις εκδόσεις της, τον Σεπτέμβριο του 1986 δίνει ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία, με τον εξπέρ του είδους Γιώργο Παγιωτέλη και με την συνεργασία του Μιχάλη Κόκκορη.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1986
  • Έξι άσσοι της Α’ Εθνικής, ο Σάντμπεργκ, ο Μπαλλής, ο Πατίκας, ο Ιλούγκα, ο Δοξάκης και ο Μουκέας, αναφέρονται στα ‘ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ’ με εγκωμιαστικά λόγια για τη ‘Χαλκίδα’ και τον Ολυμπιακό.
  • ΧΑΛΚΙΔΑ-ΕΘΝΙΚΟΣ 0-2 και μια πρώτη σύνθεση του Α.Ο. ‘Χαλκίς’ στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας: Τζοτζόκος, Δεληγιώργης, Σταμέλος, Καρατζάς, Αυλωνίτης, Κουφόπουλος, Γκόλαντας, Βαγενάς, Κεραμιδάς, Γκάβαλης, Κουλούρης, ήταν η ομάδα του α’ ημιχρόνου. Στην επανάληψη έπαιξαν: Μαρίνος, Γκούμας, Σκόνδρας Π., Παπαγεωργίου, Ταυταρίδης, Αυγέρης, Αραβίδης, Μάρκου, Σταθαράς, Φίστης. Ήταν μια φιλική συνάντηση με τον ‘δεύτερο’ μεγάλο του Πειραιά.
  • Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ με φόρα στη Γ’ Εθνική. Πρόεδρος ο Σπύρος Δαριβέρης και προπονητής ο Στέργιος Στεργίου. Το έμψυχο δυναμικό απαρτίζεται απ’ τους παρακάτω ποδοσφαιριστές: Τσαμασφύρας Άγγελος, Τσώκος Βασίλης (Τ), Πατρίκας Χρήστος, Πεππές Βαγγέλης, Λέων Γιώργος, Μαύρος Ιορδάνης, Μαστραντωνάς Σταύρος (Α), Μουτσανάς Γιάννης, Σόλιας Γιάννης, Τσίπης Βασίλης, Κλακουμάνος Χρήστος, Καραγιάννης Μάκης, Μπαλογιάννης Μάνος, Μαστραγγελής Αργύρης, Ντεμερτζίδης Κώστας, Ντοματάς Δημήτρης (Μ) και Σαχίνης Μπάμπης, Αναγνωστάκης Βαγγέλης, Δρακόπουλος Αντώνης, Καραδήμος Κώστας και Κώτσαρης Γιώργος (Ε).
1986-Ο Γιώργος Σκόνδρας, ο Πέτρος Μυστριώτης, ο Γιώργος Σταμέλος και ο Παναγιώτης Σκόνδρας, παρακολουθούν με αγωνία την κατάληξη της μπάλας, που έχει φύγει απ’ τα πόδια κάποιου ‘Ενωσίτη’ στο 1-2 με ην ΑΕΚ στο Εθνικό Στάδιο για το Κύπελλο Ελλάδος.
  • Ο Δημήτρης Τσακάλης, προπονητής στον Α.Ο. ‘Αλάτσατα’, ο Κώστας Γράππας στον Α.Ο. ‘Κάνηθος’.
  • Ευεργετική η συμπαράσταση του Σπύρου Αλεξάνδρου για τους πρώτους.
  • ‘Παίκτες-κλειδιά’ πήρε στις μεταγραφές ο ‘Κάνηθος’, τους Σουλτάνο Θανάση (Ν. Αρτάκη), Λαμπρόπουλο Γιώργο (Σχηματάρι) και Αλμπάνη Γιώργο (Μετέωρα).
  • Αυτή την περίοδο προπονητής στην ΑΕΚ, είναι ο Νίκος Βασιλάκος. Ισχυρό Δ.Σ. που απαρτίζεται απ’ τους Αρτσίτσογλου, Τσιτσάκη, Δαύρη, Μουρατίδη, Κούρνη, Θεοδώρου και Φρυγανά. Το έμψυχο υλικό της ΑΕΚ αποτελούν οι: Κοκορίκος, Σίμος, Μερκουριάδης, Σιμιτζής Κ., Ράπτης, Παπίτσης, Σιμιτζής Ι., Σαλλής, Δουραμάνης, Ρούσσος, Γάτος, Κενκέρογλου, Τιόπουλος, Φαρμάκης Χ., Μαγκιδάκης, Σακελλάρης, Στεφάνου, Φαρμάκης, Κρόκος. Ο στόχος αδιαπραγμάτευτος: ‘Επάνοδος στη μεγάλη κατηγορία’.
1986-Είσοδος των παικτών του Α.Ο. ‘Χαλκίς’ στο κατάμεστο από κόσμο εθνικό στάδιο για τον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ Αθηνών. Διακρίνονται: Καρατζάς, Αναγνώστου, Αυγέρης, Μυστριώτης και Παναγιώτης Σκόνδρας.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΘΡΙΑΜΒΟΥ

  • Ο Α.Ο. ‘ΧΑΛΚΙΣ’ διέλυσε μετά από θαυμάσια εμφάνιση την ΚΕΡΚΥΡΑ με 9-0. ‘Τοπ-σκόρερ’ ο Γιώργος Κεραμιδάς.
  • Άτυχος ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Έχασε στην ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 2-0. Τα λάθη της άμυνας πρόδωσαν τους κόκκινους…
  • Μπήκαν λιοντάρια στον Ταύρο. ΦΩΣΤΗΡΑΣ-ΧΑΛΚΙΔΑ 1-1. Μπορούσε και νίκη η ‘Χαλκίδα’. Κουφόπουλος, Σκόνδρας, Κουλούρης… οι ‘φωστήρες’ του Ταύρου!
  • Κόκκινη επέλαση και 4-1 τον ‘ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ’. ‘Σάρωσε’ ο θρύλος. Χατ-τρικ Δρακόπουλου (47′-64′-88′) και Σαχίνης στο 36′.
  • Συνέντευξη Δαριβέρη-Αναστασιάδη: ‘Ποιοι μας πέταξαν στο Βορρά…’.
  • Δεύτερη ‘τεσσάρα’ με υποσχέσεις. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ-ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ 4-1. ‘Χατ-τρικ’ και πάλι ο Δρακόπουλος (60′-89′-90′) και… πάλι Σαχίνης (12′).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πισσώνας-Δόξα Προκοπίου 3-3 (photos)

Κώστας Λαγός

Αρτάκη-Ασπρόπυργος 2-1

Μιχάλης Πράσινος

Γ’ Εθνική: Αυτές οι ομάδες δεν δήλωσαν συμμετοχή

eviasports