Στο γήπεδο Ιστιαίας ο Δύστος επικράτησε στο ‘εξάποντο’ ντέρμπι παραμονής 2-1 της τοπικής ομάδας, στα πλαίσια της ενδέκατης αγωνιστικής της α’ κατηγορίας Εύβοιας.
Ο ΑΟΔ απομακρύνθηκε κι άλλο (+11) από την τελευταία τριάδα η οποία οδηγεί σίγουρα στη Β’ ΕΠΣΕ (αν δεν υποβιβαστεί καμία ευβοϊκή ομάδα από τη Γ’ Εθνική θα υποβιβαστούν μόνο τρεις ομάδες), εκεί δηλαδή που βρίσκεται η Ιστιαία, ισόβαθμη στην προτελευταία θέση με τον Κύζικο Αρτάκης. Οι νοτιοευβοιώτες άνοιξαν το σκορ στο 4′ με ωραίο τελείωμα του Φωτόπουλου. Στο 21′ η ‘Ένωση’ είχε απίστευτη διπλή ευκαιρία, με τον Σταθαρά αρχικά να βγάζει παράλληλη μπαλιά για τον Δήμου που σούταρε και ο Γεωργίου απόκρουσε με τα πόδια και στην επαναφορά ο Σιάνος σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Τελικά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 25′, με τον Στεργίου να ολοκληρώνει επιτυχημένα τη φάση κι αξιοποιώντας καταπληκτική μεταβίβαση από τον Δήμου. Στο 37′ ο Παναγιωτόπουλος μπλόκαρε την μπάλα σε φάση τετ-α-τετ με τον Ντούρμα, με τον επιθετικό των φιλοξενούμενων να έχει διαγώνιο σουτ έξω απ’ την περιοχή που πέρασε άουτ, ένα δίλεπτο αργότερα. Ο τερματοφύλακας της Ιστιαίας είχε δύο τρομερές εκτινάξεις σε σουτ του Γ. Μαστροκώστα, στο 68′ και στο 71′. Τελικά ο ΑΟΔ έφτασε στο πολύτιμο ‘διπλό’ χάρις στο γκολ του Ποδαρά στο 81′, ο οποίος -σε αντεπίθεση- έφυγε στην ‘πλάτη’ της άμυνας και πλάσαρε ιδανικά.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πόγκας/Παλούμπης-Καρβελάς.
ΓΚΟΛ: 25′ Στεργίου-4′ Φωτόπουλος, 81′ Ποδαράς.
ΙΣΤΙΑΙΑ (Στάθης Κατσικογιάννης): Παναγιωτόπουλος, Πανταζής (84′ Πετής), Σιάνος, Φλέβας, Τοουρφέ, Στεργίου, Τζαφεράι, Δαρζέντας (76′ Κάσσικος), Δήμου, Κατσάρης (57′ Κούκουρας), Σταθαράς.
ΔΥΣΤΟΣ (Γιώργος Τζόκας): Γεωργίου, Φωτόπουλος (81′ Κοτολλάκου), Πιλάτης, Ιδομ. Αναστασίου, Χ. Μαστροκώστας, Β. Αναστασίου, Πάσχος, Κιάτος, Ντούρμας, Γ. Μαστροκώστας (90’+3′ Λικάι), Ποδαράς.
Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα, πατώντας ΕΔΩ.
Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετεπρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!