Δηλώσεις του τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟ Κανήθου Βλάση Ταβλαρίδη σχετικά με τη δημιουργία Ομάδας Β στον σύλλογο του και γενικότερα για τα τμήματα υποδομών του.
Αναλυτικά και το σχετικό δελτίο τύπου του συλλόγου της Κανήθου για τη δημιουργία Ομάδας Β, αλλά και ομάδας παίδων:
‘Το ΔΣ του ΠΑΟΚΑΝΗΘΟΥ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι μετά την επιτυχημένη επάνδρωση του ΠΑΟΚ Β’ , όπου θα συμμετάσχει στο τοπικό πρωτάθλημα Γ’ κατηγορίας με αθλητές μέχρι 20 ετών, καθώς και μετά την δημιουργία ομάδας Νέων θα προβεί και στην δημιουργία ομάδας Παίδων για ποδοσφαιριστές ηλικίας 12 με 14 ετών.
Το πλάνο που επιθυμούμε να ακολουθήσουμε όσο αφορά τις ομάδες Νέων και Παίδων με την επιστημονική συνεργασία και υποστήριξη των ειδικών [1,2,3] κινείται σε 3 πυλώνες :
- Αδιαπραγμάτευτη σταθερά της εκπαίδευσης.
- Βαρύτητα στην διατροφική Αγωγή,
- Ψυχοεκπαίδευση ανήλικων αθλητών,
Η αδιαπραγμάτευτη σταθερά της εκπαίδευσης
Πρωταρχικός σκοπός της ακαδημίας του ΠΑΟΚανήθου για τους μικρούς αθλητές του είναι ο συνδυασμός της συνέπειας στο σχολείο με την άθληση και την συμμετοχή τους στην ακαδημία. Ο ΠΑΟΚανήθου θα συνεργάζεται με τα σχολεία φοίτησης των μικρών αθλητών, ώστε να υπάρχει μια συνολική και ελεγχόμενη εικόνα της φοίτησης των παιδιών.
Βαρύτητα στην Διατροφική Αγωγή
Στόχος είναι η κατανόηση βασικών εννοιών της διατροφής και η σπουδαιότητα της, στην αθλητική απόδοση αλλά και στην υγεία των παιδιών. Θα πραγματοποιούνται μετρήσεις σωματομετρικών χαρακτηριστικών με σκοπό τον έλεγχο και τον ορισμό της σύστασης σώματος των μικρών αθλητών. Ο επαναλαμβανόμενος έλεγχος των μετρήσεων των ανθρωπομετρικών χαρακτηριστικών, είναι ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος για τον αθλητισμό, καθώς μεγάλος αριθμός ερευνών έχει δείξει πως τα ανθρωπομετρικά χαρακτηριστικά σχετίζονται και επηρεάζουν άμεσα την αθλητική απόδοση.
Ψυχοεκπαίδευση ανήλικων αθλητών
Ο ΠΑΟΚανήθου θα παρέχει και ψυχολογική υποστήριξη στα παιδιά των Ακαδημιών του με την παράλληλη δημιουργία φακέλου προσωπικότητας για τον καθένα μικρό αθλητή. Όσον αφορά στους γονείς των παιδιών που βρίσκονται στις ακαδημίες, εκπαιδεύονται τρόπον τινά κυρίως μέσω των ημερίδων. Μαθαίνουν πως πρέπει να αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους γενικότερα και ειδικότερα ως αθλητές, πως να εκφράζουν τις προσδοκίες που οι ίδιοι έχουν δίχως να προσθέτουν βάρος στα παιδιά, πως να διαχειρίζονται το άγχος, την πίεση, την ενδεχόμενη έλλειψη αυτοεκτίμησης.
[1] Δρ. Νίκο Γεωργιάδη, Ph.D. University of Illinois at Chicago
Σύμβουλος Αθλητικού, Ακαδημαϊκού & Επαγγελματικού Προσανατολισμού
[2] Δρ. Ηλία Ζαχαρόγιαννη,
Πτυχίο Φυσικής Αγωγής: ΤΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ,1982,
Master of Science, St Andrews University, Scotland 1991,
Διδακτορικό Δίπλωμα στην Φυσιολογία της Άσκησης: ΤΕΦΑΑ-Αθηνών, 2003
[3] Δρ. Όμηρο Εμμανουηλίδη,
Αθλητίατρος- Φυσίατρος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών και Προϊστάμενος Τομέα Αθλητιατρικής στο Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών
Τηλέφωνα επικοινωνίας ακαδημίας : 6907728572 – 6907049839 – 6981567134‘.