EVIASPORTS.GR ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ ΠΟΛΟ

Θ. Βλάχος: ‘Μακάρι να σας κάνουμε όλους περήφανους για άλλη μια φορά!’

Δηλώσεις του προπονητή της Εθνικής Ελλάδας υδατοσφαίρισης Θοδωρή Βλάχου, από το επίσημο διπλό της ομάδας του, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20/6 στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαλκίδας, όπου η ‘γαλανόλευκη’ πραγματοποίησε και φέτος μέρος της προετοιμασίας ενόψει της συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου.

Για το ξεκίνημα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας της ομάδας του και φέτος στη Χαλκίδα: ‘Για άλλη μια χρονιά -αν δεν κάνω λάθος είναι η τέταρτη- που ξεκινάμε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, για μια μεγάλη διοργάνωση, από τη Χαλκίδα, μια βδομάδα η οποία μπορούμε να έχουμε όσες ώρες θέλουμε διαθέσιμο κολυμβητήριο να δουλέψουμε πολύ και να είμαστε όλοι μαζί. Με όλα όσα συνοδεύονται, από την αγάπη του κόσμου, από καλή διαμονή, φαγητό. Είναι συνθήκες που θέλουμε να έχουμε, τουλάχιστον για μια βδομάδα. Γιατί στην Αθήνα, όπως καταλαβαίνετε, υπάρχουν πολλά προβλήματα. Έχουμε πλέον πισίνα, προπονούμαστε στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο, αλλά μεγάλες αποστάσεις, τα παιδιά έχουν κι άλλες υποχρεώσεις. Εδώ είμαστε όλοι μαζί και μπορούμε μια βδομάδα να συγκεντρωθούμε και να δουλέψουμε, όσο καλύτερα μπορούμε’.

Για τους  Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου: ‘Είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση της τετραετίας, της τριετίας, να το πούμε έτσι, γιατί οι Ολυμπιακοί Αγώνες από το Τόκυο μέχρι τώρα είναι τρία χρόνια, λόγω του ότι είχαν καθυστερήσει ένα χρόνο να διεξαχθούνε. Το μεγαλύτερο ραντεβού, η σκέψη όλων εδώ και τρία χρόνια είναι στο να προκριθούμε και να βρεθούμε εκεί,  που είναι ήδη μεγάλη τιμή για έναν αθλητή, για μια ομάδα. Το καταφέραμε, τώρα πλέον όμως νιώθουμε ότι οι δυνατότητες μας είναι να μπορούμε να διεκδικήσουμε πολλά πράγματα και θέλουμε να είναι η προετοιμασία μας -όχι μόνο εδώ- μέχρι να φτάσουμε στο Παρίσι, η καλή. Να έχουμε πράγματι χτίσει, όχι μόνο το σώμα μας, το μυαλό μας, αλλά και την αυτοπεποίθηση μας και να πιστέψουμε στις δυνατότητες μας. Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε τίποτα, παρά μόνο τη μεγάλη προσπάθεια και πράγματι θα δώσουμε όλο μας τον εαυτό για να φέρουμε την ομάδα αυτή και την Εθνική Ελλάδος στο ψηλότερο σημείο της κατάταξης και της διοργάνωσης’.

Για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Χαλκιδέων και την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας: ‘Θα ήθελα να ευχαριστήσω, πρέπει να το κάνω αυτό, γιατί οφείλω πράγματι -μέσα από την καρδιά μου- και την Περιφέρεια, αλλά και τον Δήμο Χαλκίδας και την Κολυμβητική Ομοσπονδία, που μας δίνουν τη δυνατότητα -για ακόμη μία χρονιά- να δουλέψουμε για μια βδομάδα εδώ απερίσκεπτοι και με καλές συνθήκες, όλοι μαζί να κάνουμε αυτό το ‘team building’ που λέμε και να συνεχίσουμε από εδώ και πέρα την προετοιμασία μας. Ευχαριστώ πάρα πολύ’.

Για τις προσδοκίες που υπάρχουν για την ομάδα του πως μπορεί να φτάσει ακόμη και στην κορυφή στους Ολυμπιακούς Αγώνες: ‘Η ομάδα έχει δημιουργήσει προσδοκίες και τέτοιες συνθήκες που μπορεί να έρθει το οποιοδήποτε αποτέλεσμα, αλλά μπορεί να μην είναι μόνο το καλύτερο αποτέλεσμα. Μπορεί να είναι και κάτι το οποίο με ό,τι μπορεί να συμβεί να έρθει, αλλά νομίζω ότι πρέπει να σκεφτόμαστε λίγο πιο… να πηγαίνουμε βήμα-βήμα και να μην φτάσουμε στο τέλος, την τελευταία μέρα και στον τελικό. Για να φτάσουμε στον τελικό πρέπει να κάνεις ένα μεγάλο μαραθώνιο και να πετύχεις σε αυτόν τον μαραθώνιο. Οπότε ζητάω κι από τα παιδιά μου αλλά και εμείς οι ίδιοι όσοι είμαστε στην ομάδα, να μην παρασυρθούμε από τον ενθουσιασμό και τις προσδοκίες, που καλά κάνει και έχουν όλοι οι φίλαθλοι Έλληνες και να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Να πάμε βήμα-βήμα και να διεκδικήσουμε σε κάθε οκτάλεπτο, σε κάθε παιχνίδι, το απόλυτο, το καλύτερο, για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτό που ονειρευόμαστε κι εμείς όπως κι εσείς.

Για το αν θεωρεί γουρλίδική για την ομάδα του τη Χαλκίδα: ‘Η Χαλκίδα είναι… ας πούμε και γούρι. Δεν είναι ο λόγος που ερχόμαστε αυτός. Είναι ότι αυτά που κάνουμε εδώ και αυτά που μπορούμε και αυτά που μας παρέχει και η Περιφέρεια και Δήμος, αλλά και η Κολυμβητική Ομοσπονδία, για μια εβδομάδα, που είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, είναι άψογα και είναι και κάτι που θέλω εγώ και οι συνεργάτες μου, να έχουμε σαν ομάδα για μία εβδομάδα. Νομίζω ότι για αυτό προσπαθούμε και προτιμούμε κάθε χρόνο να είμαστε εδώ στο ξεκίνημα της προετοιμασίας.

Να είστε μαζί μας και να μας παρακολουθείτε, να στηρίζετε τις προσπάθειές μας και μακάρι να σας κάνουμε όλους περήφανους για άλλη μια φορά!’.

ΠΟΛΟ: Στα πέναλτι το επίσημο ‘διπλό’ της Εθνικής στη Χαλκίδα & τιμητικές βραβεύσεις! (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αργυρώ Αφράτη: Aπό το ελληνικό ‘παρκέ’ στο Τόκιο

eviasports

Photo album απ΄ το ΠΑΟ Κανήθου-Καμάρες

Κώστας Λαγός

Π. Μάλαμας: ‘Το γήπεδο, ο καθρέφτης της δουλειάς του καθενός’

Κώστας Λαγός