EVIASPORTS.GR ΝΕΩΝ ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κ16 ΕΠΣΕ (ΤΕΛΙΚΟΣ): Θρίλερ στο τέλος! (Ιστιαία/Πανηλιακός/Ατρόμητος Βασιλικών-Ελλήσποντος/ΠΑΟ Κανήθου 1-2)

Η ομάδα Ελλήσποντος/ΠΑΟ Κανήθου κέρδισε 2-1 την ομάδα Ιστιαία/Πανηλιακός/Ατρόμητος Βασιλικών, κατακτώντας έτσι το πρωτάθλημα Κ16 της ΕΠΣΕ, που φέτος ήταν αφιερωμένο στον αείμνηστο πρόεδρο του ΑΟ Χαλκίς Μιχάλη Εμμανουηλίδη.

Στο τρίτο λεπτό το συρτό σουτ του Χαμάτι πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Λαζαρίδη, με την ομάδα Ελλήσποντος/ΠΑΟ Κανήθου να μπαίνει πιο δυνατά στο παιχνίδι, έχοντας και στο 5′ σουτ εκτός περιοχής με τον Δημητρίου, που το μπλόκαρε ο πορτιέρο της ομάδα Ιστιαία/Πανηλιακός/Ατρόμητος Βασιλικών και στο 10′ νέα καλή στιγμή με τον Βουτυρά να πατά περιοχή να βρίσκεται σε θέση τετ-α-τετ με τον Λαζαρίδη, που κάλυψε τα νώτα του και απόκρουσε. Στο 15′ καταγράφηκε η πρώτη τελική για την ομάδα Ιστιαία/Πανηλιακός/Ατρόμητος Βασιλικών, με το συρτό σουτ εκτός περιοχής του Μπέμπελου που δεν ανησύχησε την αντίπαλη άμυνα. Στο 19′ η ομάδα Ελλήσποντος/ΠΑΟ Κανήθου ήταν και πάλι στην επίθεση, με τον Δούλο να σεντράρει και τον Γιαννάκη να πλασάρει από τα όρια της μικρής περιοχής, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Λαζαρίδη, ο οποίος δύο λεπτά μετά βγήκε έγκαιρα στο ημικύκλιο της περιοχής του και απομάκρυνε την μπάλα προ του επερχόμενου Βουτυρά. Στο 24′ είχαμε μια σημαντική στιγμή για τους βορειοευβοιώτες που προσπάθησαν να πάρουν μέτρα στο γήπεδο, με τον Πολίτη να εκτελεί ψηλοκρεμαστά φάουλ και τον Κασσικό να παίρνει την κεφαλιά, που κατέληξε στην αγκαλιά του Αναστασιάδη. Κι ενώ το επόμενο δεκάλεπτο κύλησε χωρίς συγκινήσεις και το ματς φαινόταν ότι θα έμενε χωρίς σκορ στην ανάπαυλα, ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους η ομάδα Ελλήσποντος/ΠΑΟ Κανήθου κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με τον Πατουλιά να σπάει παράλληλα την μπάλα για τον Γιαννάκη, ο οποίος σκόραρε με πλασέ από τα όρια της περιοχής.

Και στην επανάληψη η ομάδα Ελλήσποντος/ΠΑΟ Κανήθου μπήκε δυνατά, με φανερή τη διάθεση για να φτάσει και σε δεύτερο γκολ, που θα την έφερνε ακόμη πιο κοντά στην κούπα, έχοντας στο 42′ σουτ του Δούλου, που πέρασε έξω κι ένα λεπτό μετά ο Βουτυράς σέντραρε για τον Δημητρίου, που πήρε την κεφαλιά από στην ‘καρδιά’ της περιοχής, με τον Λαζαρίδη να παραχωρεί κόρνερ με σωτήρια επέμβαση. Τελικά στο 48′ είχαμε το 2-0, με δυνατό σουτ μέσα στην περιοχή του Γιαννάκη, που σκόραρε ξανά. Νέα καλή στιγμή για Ελλήσποντο/ΠΑΟ Κανήθου στο 50′, με ευθύβολο σουτ του Μαστραγγελή, που πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι, ενώ άουτ πέρασε και στο 55′ σουτ του Γιαννάκη, με τον Μαστραγγελή να μην μπορεί να παρέμβει από κοντά και να αλλάξει την τροχιά της μπάλας. Στα επόμενα λεπτά η ομάδα Ιστιαία/Πανηλιακός/Ατρόμητος Βασιλικών προσπάθησε να ξαναφανεί επιθετικά, χωρίς όμως να μπορέσει να απειλήσει ιδιαίτερα με μείωση, με ίσως καλύτερη στιγμή ένα μακρινό φάουλ του Κασσικού (60′), που όμως ήταν άστοχο. Ακολούθησε σουτ του Βουτυρά από κοντά στο 62′ για την ομάδα Ελλήσποντος/ΠΑΟΚ, που απόκρουσε ο Λαζαρίδης, ενώ στο 66′ το σουτ του Μαστραγγελή εκτός περιοχής πέρασε άουτ. Στα τελευταία λεπτά οι βορειοευβοιώτες ανέβηκαν, είχαν στο 71′ σουτ με τον Καπόλο που κόντραρε σε αμυνόμενους, όπως και αυτό του Μπέμπελου στο 78′, με τον τελικό να παίρνει νέο ενδιαφέρον στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα, αφού ο Ζώγας με κεφαλιά (έπειτα από κόρνερ του Πολίτη) μείωσε στο γκολ. Στις καθυστερήσεις η ομάδα Ιστιαία/Πανηλιακός/Ατρόμητος Βασιλικών προσπάθησε να στείλει το ματς στα πέναλτι, με το 1-2 να μην αλλάζει και την ομάδα Ελλήσποντος/ΠΑΟ Κανήθου να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια!

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ιωάννου Α./Βελέντζας-Καραδήμος.

ΓΚΟΛ: 80′ Ζώγας-39′ & 48′ Γιαννάκης.

ΙΣΤΙΑΙΑ/ΠΑΝΗΛΙΑΚΟΣ/ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ (Στάθης Κατσικογιάννης): Λαζαρίδης, Παπαϊωάννου (41′ Ψαρρός), Γκέκα (41′ Βαλτάς), Λάλας, Κωνσταντάγκας, Ζώγας, Αντωνίου (73′ Παπαευθυμίου), Μπέμπελος, Καπόλος, Πολίτης, Κασσικός.

ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ/ΠΑΟ ΚΑΝΗΘΟΥ (Νίκος Ευσταθίου-Αργύρης Μαστραγγελής): Αναστασιάδης, Ρούσσος (66′ Θεοδωρίδης), Βουτυράς, Πατουλιάς, Κυράνας, Δημητρίου, Δούλος (77′ Φάκλαρης), Χαμάτι, Γιαννάκης, Τότσι, Μαστραγγελής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΝΕΩΝ ΕΠΣΕ (Β’ ΟΜΙΛΟΣ): Αθλόπολις-Αστέρας Βατώντα/Ακαδημία Αρτάκης 0-1

Κώστας Λαγός

Β’ ΕΠΣΕ (Α’ ΟΜΙΛΟΣ): ΟΠΑ Αιδηψού-Ωρεοί 2-0

Κώστας Λαγός

Τ. Τσεκούρας: ‘Δεν σας χωρίζει τίποτα, μόνο ένας τίτλος’

Κώστας Λαγός