EVIASPORTS.GR Α' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Θ. Αναγνώστου: ‘Θα πάμε να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει’

Δηλώσεις του προπονητή της Αιδηψού Θανάση Αναγνώστου, μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του με την Ιστιαία, για την τριακοστή αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΕ.

‘Ο στόχος μας πραγματικά έγινε εφικτός. Τερματίσαμε τρίτοι. Θέλω να ευχηθώ καλό καλοκαίρι, καλή ξεκούραση. Εμείς βέβαια έχουμε ακόμα μια υποχρέωση, έχουμε ένα τελικό το άλλο Σάββατο. Άρα αυτήν την εβδομάδα θα συνεχίσουμε τις προπονήσεις για να ετοιμαστούμε για αυτό το παιχνίδι.

΄Τώρα, όσον αφορά τον τερματισμό στην τρίτη θέση, πραγματικά είναι ένα βήμα προόδου, σχετικά με την κατάκτηση της περσινής θέσης.

Σήμερα όμως είμαι λίγο στεναχωρημένος. Γιατί η εικόνα της ομάδας μου δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Δεν θέλω να βρω δικαιολογίες. Ούτε να πιστεύω ότι το μυαλό των παιδιών ήτανε στο παιχνίδι του Σαββάτου. Όταν μπροστά σου έχεις ένα παιχνίδι, είσαι υποχρεωμένος και μπροστά στον κόσμο σου που είναι αρκετός, να δείξεις σεβασμό στον κόσμο, να δείξεις καλή εικόνα, να βγάλεις μία θετική εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Ικανοποιώντας αυτούς τους ανθρώπους που έρχονται να σε δουν.

Δυστυχώς σήμερα είχα πολλούς παίκτες αρνητικούς. Δεν είχα και πολλές επιλογές για να διορθώσω τα πράγματα. Άλλωστε το έχουμε πει ότι το ρόστερ είναι μικρό. Προσπάθησα να προστατεύσω κάποια παιδιά. Για να δώσω χρόνο συμμετοχής σε κάποιους άλλους. Την πατήσαμε με τον Μηλόπουλο, ο οποίος απεσύρθη από το παιχνίδι λόγω προβλήματος και εύχομαι να μην έχει μεγάλο πρόβλημα, γιατί για ‘μας θα είναι τεράστιο αφού μειώνονται οι ποδοσφαιριστές, αλλά άλλο είναι το πρόβλημα μου.

Θέλω να σταθώ ότι δεν μπόρεσα να εμφυσήσω στα παιδιά να δουν το παιχνίδι αυτό με σοβαρότητα. Έληξε 2-2 και με στενοχωρεί ο τρόπος που δεχθήκαμε τα 2 γκολ. Είναι ένα δώρο για τον αντίπαλο και τα 2 γκολ, κυριολεκτικά. Στο παιχνίδι τώρα, όσον αφορά το παιχνίδι, μπορεί να ήμασταν κακοί, αλλά τις ευκαιρίες τις είχαμε, τις δημιουργήσαμε, τις σπαταλήσαμε. Εκμεταλλεύτηκε τα λάθη μας ο αντίπαλος, τα δώρα μας που κάναμε και έληξε το παιχνίδι ισόπαλο.

Μπορεί και οι δύο ομάδες, η μεν Ιστιαία να ήτανε σωσμένη, εμείς να έχουμε τερματίσει τρίτοι, αλλά αυτά τα παιχνίδια πάντα είναι γειτονικά παιχνίδια και είναι ντέρμπι και οπωσδήποτε κάθε ομάδα, για θέμα εγωισμού και μόνο, θα ήθελε να πάρει το παιχνίδι. Εμείς δυστυχώς δεν το πήραμε. Η μόνη δικαιολόγια είναι ότι δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, φοβόμασταν να μονομαχήσουμε, δεν θέλαμε να χάσουμε ποδοσφαιριστή, γιατί το Σάββατο είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι στην ιστορία της ομάδος μας. Αυτά όσον αφορά το παιχνίδι.

Από εκεί και έπειτα, φέτος θέλω να πιστεύω ότι η δίκαια ο Αμαρυνθιακός βγήκε πρωταθλητής με μεγάλη διαφορά. Το ρόστερ που είχε ήταν πάρα πολύ καλό. Η Αρτάκη κέρδισε, είναι θετικό και αυτό το μήνυμα, γιατί πλέον διεκδικεί και αυτή την άνοδό της στη Β’ Εθνική την Τετάρτη. Θα είμαι κι εγώ εκεί παρών στο γήπεδο, να δω και την προσπάθεια της Αρτάκης, αλλά και να δω τον αντίπαλο μας γιατί τον έχουμε το Σάββατο μπροστά μας. Της εύχομαι και αυτή να βγει πρωταθλήτρια.

Το έχω πει και άλλη φορά ότι εμείς σαν ρόστερ, έχουμε αρκετά ποιοτικότερο ρόστερ από κάποιες άλλες ομάδες. Τα παιδιά έχουνε δουλέψει, δουλέψαμε καλά μετά το τέλος του καλοκαιριού, μπήκαμε πλέον φτιάξαμε τη φυσική μας κατάσταση, διορθώσαμε τα πράγματα στην τακτική, βρήκαμε τις θέσεις στα παιδιά. Υπάρχει ένας κορμός ο οποίος έχει πολύ καλή ομοιογένεια. Τα παιδιά παίζουν αρκετά χρόνια μαζί και αυτό μας δίνει τη διαφορά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Βέβαια πάλι το παράπονό μου είναι ότι είμαστε λίγοι, πάρα πολύ λίγοι και θα πρέπει το καλοκαίρι να διορθώσουμε αυτό το πρόβλημα, αυξάνοντας το ρόστερ. Θα δούμε μετά από συζήτηση με το συμβούλιο, θα δούμε τι προσθήκες θα κάνουμε για την επόμενη σεζόν.

Εντάξει εγώ φυσιολογικά εδώ θα είμαι. Δεν θέλουν τα παιδιά αυτά να τα αφήσω. Έχω στο μυαλό μου κάποιες σκέψεις ούτως ώστε να διευρύνουμε όπως σας είπα το ρόστερ. Να δούμε κάποια παιδιά τα οποία και αυτά είναι δικά μας εδώ, αλλά αυτό το διάστημα ήταν σε άλλες ομάδες και να δούμε του χρόνου τους στόχους μας, τους οποίους πρέπει να οριοθετήσουμε μετά το τέλος του παιχνιδιού με την Αρτάκη.

Και οι δυο ομάδες, και η Αιδηψός και η Ιστιαία είναι ιστορικές ομάδες. Πάντα μεταξύ των δύο ομάδων υπήρχε ανταγωνισμός από παλιά. Φέτος και η Ιστιαία πήγε καλά στο πρωτάθλημα, παρόλο ότι είχε προβλήματα, γηπεδικά βασικότερα, και εμείς η πορεία μας ήτανε πάρα πολύ καλή. Θέλω να πιστεύω ότι του χρόνου και τα δύο σωματεία, βέβαια εμένα με ενδιαφέρει το δικό μου σωματείο, τώρα δεν ξέρω τι θα κάνει η Ιστιαία, να παρουσιαστούν ακόμα καλύτεροι και πραγματικά εδώ στην Βόρεια Εύβοια υπάρχει αρκετό υλικό, ούτως ώστε να επανδρωθούν οι ομάδες αυτές με δικά της παιδιά. Παράδειγμα δεν επιτρέπεται τώρα η Ιστιαία με 10.000 κατοίκους και γύρω-γύρω τα χωριά να μην έχει δικά της παιδιά. Μου φαίνεται αδιανόητο, όπως και εμείς εδώ, εμείς αυτή τη δουλειά κάνουμε με τις ακαδημίες μας. Θέλουμε να στηριχθούμε εκεί, γιατί εάν πάμε στο άλλο μοντέλο, παράδειγμα που ακολουθεί ο Αμαρυνθιακός, χρειάζεται πολύ χρήμα και εκεί είναι δύσκολα τα πράγματα, είναι πολύ δύσκολα. Εντάξει, ο καθένας επιλέγει τον τρόπο του και πορεύεται.

Πραγματικά δεν σου κρύβω ότι για μένα περιμένω με αγωνία αυτό το παιχνίδι το Σάββατο, γιατί θα είναι ένα παιχνίδι γιορτής. Απέναντί μας πραγματικά η Αιδηψός θα βρει μία ομάδα Β’ Εθνικής ουσιαστικά. Γιατί αν κερδίσει την Τετάρτη θα είναι ομάδα Β’ Εθνικής. Καταλαβαίνετε ότι πλέον τα πανηγύρια στην Αρτάκη κρατάνε από την Τετάρτη μέχρι το Σάββατο, θα συνεχίζουμε. Ειλικρινά σου μιλάω ότι εύχομαι η Αρτάκη να βγει πρωταθλήτρια, ούτως ώστε να ρίξει όλο το βάρος εκεί. Μήπως βρούμε και εμείς την ευκαιρία και διεκδικήσουμε τις πιθανότητες στον τελικό του κυπέλλου. Γιατί κακά τα ψέματα φαβορί είναι η Αρτάκη. Δεν μπορούμε να πούμε ότι… αλλά εμείς έχουμε ελάχιστες πιθανότητες. Πόσες είναι αυτές; Είναι ένα 1% λέμε; Θα πάμε να τις διεκδικήσουμε. Θα παλέψουμε, θα δώσουμε την ψυχή μας, θα βγάλουμε τα θετικά μας στοιχεία και είμαι αισιόδοξος ότι στο ποδόσφαιρο ποτέ μη λες ποτέ.

Πολλά πράγματα ανατρέπονται στη διάρκεια του παιχνιδιού, πολλά πράγματα συμβαίνουν που δεν τα περιμένεις, δεν τα ‘χεις σκεφτεί πριν το παιχνίδι και δεν θέλω βέβαια να πω ότι θα μείνει μία ομάδα με παίκτη λιγότερο ή όχι. Θέλω να τερματίσουν και οι δύο Ομάδες με έντεκα ποδοσφαιριστές. Αλλά λέω… μπορεί η Αρτάκη εκείνη την ημέρα να μην είναι σε καλή μέρα. Λέω παράδειγμα. Μπορούν να συμβούν, μπορεί να παρουσιαστεί κουρασμένη από το παιχνίδι της Τετάρτης. Πολλά άλλα πράγματα, το ίδιο μπορεί να συμβεί και με εμάς. Να είμαστε αγχωμένοι στο παιχνίδι, να δούμε την Αρτάκη και πραγματικά να αισθανθούμε δέος εκείνη την ώρα. Όλα μπορούν να συμβούν. Θα πάμε να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει.

Το Σάββατο θέλω να πιστεύω ότι θα έχει αρκετό κόσμο το γήπεδο και από τις δύο ομάδες. Και θέλω να πιστεύω τώρα να γίνει ένα υπέροχο παιχνίδι. Σε ένα γήπεδο βέβαια, εντάξει, το εθνικό στάδιο, αλλά έχω μάθει ότι ο αγωνιστικός δεν είναι καλός εκεί. Θα ήθελα να είναι καλύτερα ο αγωνιστικός χώρος, γιατί και οι δύο ομάδες είναι ποιοτικές ομάδες και θα μπορούσαν να προσφέρουν ένα καλύτερο θέαμα στον κόσμο’.

Α’ ΕΠΣΕ: Αιδηψός-Ιστιαία 2-2 (photos)

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

AO Αυλίδας: Αγιασμός για τη νέα σεζόν (photos)

Νίκος Τσάλλας

Σαν Σήμερα (21/9/2019): Δύστος-Άγιος Λουκάς 1-0 (photos)

Σταύρος Κιούσης

Θανάσης Κούτος: Ολυμπιακός Πειραιώς… Σκέψεις & προσδοκίες

Θανάσης Κούτος