EVIASPORTS.GR Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Δ. Μαγκαφίνης: ‘Για μένα πάνω από όλα είναι η ομάδα. Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους’

Δηλώσεις του προπονητή της Αρτάκης Δημήτρη Μαγκαφίνη, μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του με τον Θεσπρωτό, για τη δέκατη ένατη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Πιστεύω το διαχειριστήκαμε καλά

‘Μία δύσκολη εβδομάδα. Μετά από μια ήττα η οποία για ‘μας δεν ήτανε συνηθισμένη. Δηλαδή είμαστε μία ομάδα που ακόμα κι όταν χάσαμε τα προηγούμενα παιχνίδια, ήτανε χρυσά παιχνίδια. Σε 13 παιχνίδια είχαμε δεχτεί 3 γκολ και σε ένα ματς δεχτήκαμε 4 γκολ. Άρα βλέπετε ότι όλη την εβδομάδα έπρεπε να μαζέψουμε την ομάδα, να μαζέψουμε τα κομμάτια μας για να μπορέσουμε να το γυρίσουμε αυτό. Και θέλει σωστή διαχείριση, μία τέτοια ήττα από μία ομάδα σαν εμάς που έχουμε στόχο πρωταγωνιστικό.

Πιστεύω το διαχειριστήκαμε καλά. Δείξαμε ότι έχουμε άγχος στο παιχνίδι. Παίξαμε ύστερα από πάρα πολύ καιρό στο γήπεδο μας, το οποίο δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση. Δηλαδή έγινε επισπορά, δεν κάνουμε εδώ μέσα. Προσπαθούνε να προσαρμοστούν τα καινούργια παιδιά, βάλαμε 2 πάρα πολύ ωραία γκολ. Θεωρώ σημαντικό σημείο του αγώνα είναι η γρήγορη ισοφάριση του Θεσπρωτού. Δηλαδή αν πέρναγε λίγος χρόνος πιστεύω θα ήταν πιο εύκολο το ματς από ‘μας.

Στο ημίχρονο έγιναν 3 αλλαγές. Άλλαξε ο σχηματισμός, πήραμε περισσότερο πλάτος στο γήπεδο και πιστεύω ότι δίκαια κερδίσαμε, γιατί είχαμε 2-3 φάσεις. Δεν θυμάμαι ο Θεσπρωτός εκτός από κάποιες στατικές φάσεις στο τέλος που κι αυτές τις αντιμετωπίσαμε εύκολα, δηλαδή με τις κεφαλιές του Τσούπρου που έδιωξε. Πιστεύω ότι κερδίσαμε δίκαια απέναντι σε μία ομάδα που πιστεύω ότι έτσι όπως είναι τώρα στον δεύτερο γύρο είναι πολύ καλύτερη από τον πρώτο γύρο. Γιατί παίξαμε πρώτη αγωνιστική αν θυμάστε, γιατί είχε αναβληθεί η πρώτη αγωνιστική, άρα η πρώτη αγωνιστική ήταν με τον Θεσπρωτό και πιστεύω ότι θα παραμείνει στην κατηγορία. Έχει τη δυναμική, ήρθε από Super League 2.

Ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι, με πολύ άγχος. Μπράβο στους ποδοσφαιριστές μας. Συνεχίζουμε, περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα, με την ομάδα του Πετριτή να έρθει εδώ μέσα’.

Ίσως έχουμε την καλύτερη έδρα σε όλη τη Γ’ Εθνική

‘Όσον αφορά τις γκρίνιες που ήταν στο ημίχρονο, θα πω μόνο ότι εδώ στην έδρα μας, πιστεύω ότι ίσως έχουμε την καλύτερη έδρα σε όλη τη Γ’ Εθνική. Κερδίσαμε 2-1. Μην το ξεχνάμε αυτό. Υπάρχουν και οι μέτριες εμφανίσεις. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο. Όπως είπα, έπαιξε σημαντικό ρόλο η γρήγορη ισοφάριση, στο δεύτερο όμως υπάρχει και το κοουτσάρισμα από τον προπονητή. Υπάρχουν και αλλαγές, οι εσωτερικές, οι εξωτερικές. Γίναν και εσωτερικές και εξωτερικές αλλαγές, οπότε τα χέρια μας τα κουνήσουμε κι αυτό το δείξαμε στο δεύτερο ημίχρονο.΄΄Άσχετα αν υπάρχει γκρίνια. Η γκρίνια είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ εγώ να κάνω κάτι σ’ αυτό. Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω σαν προπονητής, να έχω καθαρό μυαλό, να βοηθήσω την ομάδα τακτικά. Κι αυτό πιστεύω έγινε’.

Έχουν ξαναλείψει ποδοσφαιριστές

‘Όσον αφορά τους 2 ποδοσφαιριστές, έχουν ξαναλείψει ποδοσφαιριστές. Και ο Σπηλιώτης και πάλι κερδίσαμε. Και ο Ντελέκος μέσα στον Μαγνησιακό. Ο Σπηλιώτης είχε κάρτες. Ο Ντελέκος είναι ένα θέμα εσωτερικό το οποίο το χειρίζεται ο πρόεδρος. Δεν θέλω να αναφέρω αυτή τη στιγμή. Για μένα είναι πανω από όλα η ομάδα, Κανένας δεν είναι πάνω από την ομάδα, ούτε ο προπονητής, ούτε οι παίκτες. Πρώτα είναι η ομάδα. Κι αυτός που είναι ο αρχηγός της ομάδας, σε κάθε ομάδα, είναι πρόεδρος. Αυτός που έχει το οικονομικό μπάτζετ. Άρα ο πρόεδρος σε συνεργασία με τον προπονητή. καθορίζουνε τα εσωτερικά της ομάδoς. Ούτε κανένας πικραμένος από το facebook,  που κάθεται στον καναπέ του και γράφει μηνύματα και δεν έρχεται στο γήπεδο και δεν ζει την καθημερινότητα της ομάδος. Τι δουλειά γίνεται εδώ, ούτε κανένας ο οποίος είναι εκ του πονηρού και βγαίνουν ρεπορτάζ πράγματα τα οποία δεν μπορώ να το πιστέψω.

Δηλαδή έχω υπάρξει σε ομάδες Νομού με μεγάλη πίεση, αυτό το πράγμα εδώ… συγγνώμη, δεν θα θέλω να αναφερθώ σε εσάς προσωπικά, που γίνεται να τελειώσει ένα παιχνίδι και κατευθείαν γράφονται πράγματα τα οποία είναι απίστευτα. Δηλαδή είναι αντίθετα με αυτά που συμβαίνουν. Δεν μπορώ να καταλάβω. Ξέρω ότι πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι η πρώτη ομάδα του Νομού στην Εύβοια είναι η Νέα Αρτάκη κι αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεύουμε τον Νομό επάξια. Όλοι μιλάνε με τα καλύτερα λόγια. Και για τη φιλοξενία στο γήπεδο και για το ποδόσφαιρο που έχει παίξει στον πρώτο γύρο και για τη συγκομιδή βαθμών. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε 37 βαθμούς. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι και όπως έχουμε τροπή η ομάδα θα είναι του χρόνου στις εθνικές κατηγορίες. Θα παλέψουμε μέχρι τέλους. Εάν μπορέσουν να κάνουμε κάτι. Αν κερδίζουν και οι άλλοι, γιατί είναι από πάνω, θα το πάρει κάποιος άλλος που είναι παραπάνω βαθμολογία, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι’.

Όλα τα ματς είναι ντέρμπι

‘Σήμερα ήταν αγχωτικό το παιχνίδι. Λόγω της ήττας της προηγούμενης αγωνιστικής, όπως προείπα,. Πιστεύω ότι εδώ στην έδρα μας έχουμε δείξει, έχουμε κερδίσει και πιο δύσκολα. Τον Βατανιακό, αν θυμάστε, ήταν ακόμα πιο δύσκολο ματς. Θυμάστε το ματς με τα Τρίκαλα που έγινε 2-2 και έγινε 4-2. Θυμάστε, ένα γκολ απίστευτο του Σπηλιώτη. Ήσασταν εδώ και τα είδατε. Οπότε όλα τα ματς είναι ντέρμπι. Θέλω να καταλάβετε ότι ο δικός μας ο όμιλος και για πάνω και για κάτω είναι ανοιχτός. Αν βγάλουμε τις 2 ομάδες που αποχωρήσανε, ο όμιλος είναι ανοιχτός. Μέχρι τέλος κι αυτό είναι καλό για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Δηλαδή δεν θα υπάρχει αλισβερίσι όπως ξέρετε από τις τελευταίες αγωνιστικές, κάποιες ομάδες που βγήκαν εκτός στόχων, χαμηλώνουν την απόδοση τους. Πιστεύω ότι θα το πάνε μέχρι τέλους.

Υπάρχει ένα γκρουπ ομάδων 5 ομάδων, βάζω και τον Σταυρό, γιατί κερδίζει συνέχεια ο Σταυρός. Βάζω κι εμάς μέσα και τις 3 ομάδες της Κατερίνης και υπάρχουν από κει και μετά του 3-4 ομάδες οι οποίες είναι λίγο πιο πάνω από τη ζώνη της παραμονής και υπάρχουν και 7-8 ομάδες που θα δώσουν μεγάλη μάχη. Και η Λευκίμμη ακόμα που έχει 18 βαθμούς. Αυτούς που σώνεται τώρα νομίζω έχει 23. Άρα καταλαβαίνετε ότι είναι 4-5 βαθμοί διαφορά είναι διαφορά η οποία μπορεί μια ομάδα να διεκδικήσει την παραμονή της. Οπότε είναι πάρα πολύ δύσκολα τα παιχνίδια και πάρα πολύ δύσκολα τα παιχνίδια τα εκτός έδρας. Όλες οι ομάδες προσπαθούνε να διαφυλάξουν την έδρα τους. Δεν συγχωρούνται τα λάθη τώρα. Παιχνίδι που περνάει δεν ξαναπερνάει, είναι ο δεύτερος γύρος’.

Τον εαυτό μου δεν τον έβαλα ποτέ πάνω από την ομάδα

‘Χαρούμενος, πιστεύω ότι το έχω κερδίσει. Καταρχάς με το αγωνιστικό προφίλ της ομάδος και με την επαφή που έχω με τα παιδιά. Εγώ χαίρομαι που αυτά τα παιδιά. κι άλλη φορά μιλήσαμε, χτίζουνε ένα γκρουπ φιλάθλων για τη συνέχεια. Εμείς θα φύγουμε από ‘δω, αλλά η ομάδα πρέπει να κάνει -κάθε ομάδα- νέους φιλάθλους. Κι αυτή τη στιγμή το έχει. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Όσο είμαι εδώ στην ομάδα θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Και να σας πω και κάτι άλλο. Εγώ τον εαυτό μου δεν τον έβαλα ποτέ πάνω από την ομάδα. Πάντοτε η ομάδα είναι πάνω από μένα, Πότε δεν μιλάω σε πρώτο ενικό.  Πάντοτε λέω κερδίσαμε, όχι κέρδισα’.

Μας έχουν πειράξει οι 2 ήττες στην Κέρκυρα

‘Εμάς μας έχουν πειράξει οι 2 ήττες στην Κέρκυρα. Δηλαδή με τον Πετριτή και με την ομάδα της Λευκίμμης. Αυτά τα παιχνίδια έχουν ένα κοινό παρονομαστή, δύο θα έλεγα. Το μεγάλο ταξίδι που γίνεται για την κατηγορία και το πλαστικό τερέν. Εμείς παίξαμε  δύο παιχνίδια σε πλαστικό τερέν και δείξαμε ότι δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Οπότε αυτοί ίσως αν τους είχαμε πάρει, αυτά τα παιχνίδια, θα ήμασταν τώρα στην πρώτη θέση. Θεωρώ όμως ότι με την Άρτα, με την Καστοριά και με τον Σβορώνο που είναι ομάδες, ήμασταν καλύτεροι και τις ισοπαλίες τις πήραν οι αντίπαλοι, δεν τις πήραμε εμείς’.

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Αρτάκη-Θεσπρωτός 2-1

Photo album απ’ το Αρτάκη-Θεσπρωτός

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Αρτάκη-Αχαρναϊκός 2-1 (video)

Κώστας Λαγός

Γ’ ΕΠΣΕ (Γ’ ΟΜΙΛΟΣ): Αφράτι-Ληλάντιο 3-3

Κώστας Λαγός

Σαν Σήμερα (10/6/2018): Ουαλία-Εύβοια 4-0

eviasports