EVIASPORTS.GR Α' ΕΠΣΕ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Π. Τοκπασίδης: ‘Να βγάλουμε λίγο εγωισμό παραπάνω, γιατί έχουμε πολλούς αγώνες μπροστά μας’

Δηλώσεις του προπονητή της Προποντίδας Παναγιώτη Τοκπασίδη, από τους αγώνες της ομάδας του με Λουκίσια (3η αγωνιστική Α’ ΕΠΣΕ) και Αιδηψό (ημιτελική φάση League Cup Εύβοιας).

Δηλώσεις από τον αγώνα της ομάδας του με τα Λουκίσια: ‘Ναι εντάξει, δεν είναι… δεν νομίζω ότι υπάρχει αξία να σχολιάσουμε το σημερινό παιχνίδι. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι καταφέραμε και ξεκουράσαμε κάποιους παίχτες και δώσαμε την ευκαιρία σε κάποια άλλα παιδιά να μπορέσουνε να αποκτήσουνε περισσότερο χρόνο συμμετοχής και έμεινα αρκετά ικανοποιημένος από τους περισσότερους.

Ο επόμενος στόχος είναι παιχνίδι με παιχνίδι -για το πρωτάθλημα μιλάω- σίγουρα να βελτιωνόμαστε, να παίζουμε όσο πιο όμορφο ποδόσφαιρο μπορούμε και να παίρνουμε τους βαθμούς που αξίζουμε, να μην αφήνουμε δηλαδή βαθμούς σε ομάδες και έδρες ή και στην έδρα μας ακόμη, όταν αξίζουμε να τους πάρουμε.

Υπάρχει ένα οικογενειακό κλίμα, υπάρχει μια -θεωρώ- άριστη σχέση με τα παιδιά, ειλικρινής. Έχουνε καταλάβει τη φιλοσοφία μου κι εγώ τους σκέφτομαι και τους καταλαβαίνω και θεωρώ ότι κι αυτοί οι περισσότεροι καταλαβαίνουνε και τη θέση του προπονητή και προσπαθούν να συμβιβάζονται ή να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό’.

Δηλώσεις από τον αγώνα της ομάδας του με την Αιδηψό: ‘Εντάξει, το ποδόσφαιρο έτσι είναι. Δυστυχώς ή ευτυχώς ήσασταν παρόντες και είδατε τι γκολ μπήκαν. Είναι καθαρά ευθύνη κάποιων παιχτών, να μην λέμε ονόματα. Δεχτήκαμε τέσσερα γκολ παιδαριώδη. Εμείς βγάλαμε σήμερα τα μάτια μας μόνοι μας.

Ήταν ένα παιχνίδι που ξεκίνησε ισορροπημένο, κι απ’ τις δύο ομάδες, παιχνίδι κέντρου. Έχουμε την ευκαιρία να προηγηθούμε 1-0 με τον Παναγιώτη Ζαχαριάδη, στο τετ-α-τετ που απέκρουσε ο Μπιμπάι, και στην επόμενη φάση δεχόμαστε γκολ, το οποίο περίμενα καλύτερη συμπεριφορά των αμυντικών.

Στο δεύτερο ημίχρονο πάλι μπήκαμε δυνατά να ισοφαρίσουμε, έχουμε δοκάρι πάλι με τον Ζαχαριάδη να ισοφαρίσουμε και στην επόμενη φάση δεχόμαστε πάλι γκολ σε μία αντεπίθεση του αντιπάλου, στην οποία πάλι ο αμυνόμενος αντέδρασε σπασμωδικά, θα πω. Δηλαδή έχουμε δεχτεί δύο εύκολα γκολ απ’ το πουθενά. Το τρίτο γκολ είδατε πως μπήκε, βγαίνει δεν βγαίνει ο τερματοφύλακας, τελικά δεν ακούμπησε την μπάλα απ’ ό,τι είδα κι εγώ και δεχτήκαμε γκολ και το τέταρτο το τρώμε κάτω απ’ τη σέντρα.

Είχαμε ευκαιρίες να βάλουμε κι ένα δεύτερο γκολ να μπούμε γρήγορα στο παιχνίδι, αλλά δυστυχώς εκεί που χάναμε την ευκαιρία τρώγαμε αμέσως το γκολ και μας κοβόντουσαν τα φτερά. Παρόλα αυτά είναι μια ήττα που μπορεί να μας μάθει πολλά.

Δεν έχουμε γίνει σούπερ ομάδα ξαφνικά, η Προποντίδα. Η Προποντίδα έχει τα πλεονεκτήματα της, έχει δυνατότητες, έχει και μειονεκτήματα. Τα μειονεκτήματα μας σήμερα τα πληρώσαμε. Δυστυχώς τα πληρώσαμε. Τα πληρώσαμε και μ’ ένα βαρύ σκορ, το οποίο δεν νομίζω ότι αντικατοπτρίζει και την εικόνα του αγώνα.

Δεν δεχτήκαμε πίεση απ’ την Αιδηψό. Η Αιδηψός προσπαθούσε με μεγάλες μπαλιές στην ‘πλάτη’ μας να βγει στην αντεπίθεση. Πέτυχε αυτά τα γκολ που πέτυχε, που είδατε κι εσείς ο ίδιος, κατάφερε πήρε την πρόκριση, συγχαρητήρια στην ομάδα της Αιδηψού για την πρόκριση. Εμείς πρέπει να συνέλθουμε γρήγορα, γιατί το Σάββατο έχουμε παιχνίδι, με τον Ταμυναϊκό εκτός και είναι λίγες οι μέρες που πρέπει ν’ αποβάλουμε αυτή την ήττα.

Θεωρώ ότι μπορεί να μας κάνει καλό, γιατί τα παιδιά μέχρι τώρα -όσο τα γνωρίζω- έχουν δώσει την ψυχή τους. Δεν αναιρώ ποτέ ένα αποτέλεσμα, μια κατάσταση που ‘χει δημιουργηθεί εδώ και έξι-εφτά μήνες, που ‘μαστε μαζί. Όλα δικαιολογούνται, δεν πέθανε κανείς, ζούμε και θα περάσουμε στην επόμενη μέρα, να προετοιμαστούμε για τον επόμενο αγώνα μας.

Δεν βγάλαμε τίποτα απ’ αυτά που δουλεύουμε στην προπόνηση. Παρασυρθήκαμε σ’ ένα μονότονο ρυθμό πάλι της αντιπάλου ομάδας. Δεν είχαμε καθόλου ένταση, δεν είμαι ευχαριστημένος απ’ την ομάδα μου καθόλου. Κατά διαστήματα είμαι, βγάλαμε κάποιες συνδυαστικές προσπάθειες, αλλά γενικά δεν έμεινα ικανοποιημένος απ’ την προσπάθεια των παιδιών, όσον αφορά την ανάπτυξη μας. Δεν μπορώ να πω ότι δεν πάλεψαν, δεν έτρεξαν, δεν μόχθησαν για να προσπαθήσουν να πάρουν την πρόκριση. Δεν κατάφεραν, ok. Θα κοιτάξουμε να βγάλουμε λίγο εγωισμό παραπάνω και να μπορέσουμε να συνέλθουμε γρήγορα, γιατί έχουμε πολλούς αγώνες μπροστά μας.

Θα ήταν ευχής έργον να μπορεί ο προπονητής να διορθώνει -κι ατομικά κι ομαδικά- ένα σωματείο, αλλά δυστυχώς είναι κάποια πράγματα που δεν διορθώνονται εύκολα και δεν διορθώνονται απ’ τον προπονητή, αν δεν έχουν διορθωθεί σε μια ηλικία πολύ μικρότερη. Θα πω πάλι αυτό που είπα και όταν παίξαμε με τη Χαλκίδα: πνευματικά, δυστυχώς σε κάποια παιχνίδια, δεν έχουμε σταθερή απόδοση.

Όπως στο σχολείο ένας μαθητής ξεκινάει απ’ την α’ δημοτικού για να φθάσει στην τρίτη λυκείου να δώσει πανελλήνιες, πρέπει να περάσει μια διαδικασία διαβάσματος, μελέτης, φροντιστηρίων,  εξετάσεων, κτλ. Δυστυχώς υπάρχουν πολλά κενά. Υπάρχουνε πολλά κενά σε ποδοσφαιριστές μας και σήμερα νομίζω ότι αυτά τα κενά ήταν ορατά, φάνηκαν. Δεν διορθώνονται εύκολα. Θέλω λίγο ένα ψυχικό σθένος πολύ δυνατό για να το ξεπεράσεις και να γυρίσεις τον διακόπτη, να περάσεις στο επόμενο επίπεδο. Θα προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε όσο μπορούμε, με συζήτηση, γιατί δεν είναι θέμα τόσο αγωνιστικό, είναι θέμα πνευματικό. Δηλαδή αυτά τα λάθη σήμερα είναι λάθη μυαλού/ Είναι λάθη μυαλού, δεν είναι λάθη ‘έκανα μια λάθος μεταβίβαση’, είναι λάθη μυαλού’.

Α’ ΕΠΣΕ: Προποντίδα-Λουκίσια 9-0

Photo album απ’ το Προποντίδα-Λουκίσια

LEAGUE CUP (Γ’ ΦΑΣΗ): Προποντίδα-Αιδηψός 1-4

Photo album απ’ το Προποντίδα-Λουκίσια

LEAGUE CUP (Γ’ ΦΑΣΗ): Προποντίδα-Αιδηψός 1-4

Photo album απ’ το Προποντίδα-Αιδηψός

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πέρσι… σαν σήμερα (19/9/2022)

eviasports

Η Εθνική 2004 μέσα από τα μάτια της Εθνικής 2024 (videos)

eviasports

Σαν Σήμερα (16/3/2019): Ληλάντιο-Ολυμπιακός Χαλκίδας 1-2 (photos)

Κώστας Λαγός