EVIASPORTS.GR Α' ΕΠΣΕ Β΄ ΕΠΣΕ Γ' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γ. Ρέτσας: ‘Είμαστε υπερήφανοι που επί των ημερών της θητείας μας υλοποιήθηκε ένα όνειρο πολλών ετών’

Η ομιλία του προέδρου της ΕΠΣΕ Γιάννη Ρέτσα στην κλήρωση των πρωταθλημάτων της ευβοϊκής ποδοσφαιρικής ένωσης για την αγωνιστική περίοδο 2023-24.

‘Αγαπητοί φίλοι, αντιπρόσωποι των ποδοσφαιρικών σωματείων της Εύβοιας, αγαπητοί προσκεκλημένοι, καλησπέρα σας. Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας στη σημερινή εκδήλωση για την κλήρωση των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2023-2024. Οι καιρικές συνθήκες θα μας βοήθησαν ώστε σήμερα να έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα, για την παρουσία τους στην εκδήλωσή μας, τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Γιώργο Κελαϊδίτη τον Αντιπεριφερειάρχη Καινοτομίας Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνο Βαρδακώστα, την Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, τον Αντιδήμαρχο Έργων του Δήμου Χαλκιδέων κ. Βασίλη Γουρνή. Ευχαριστώ επίσης τα μέλη των επιτροπών μας, τους εκπροσώπους του συνδέσμου διαιτητών και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και τον τεχνικό του site της Ένωσης κ. Ορέστη Αποστολόπουλο, ο οποίος θα μας βοηθήσει ώστε την ώρα της κλήρωσης να ενημερώνεται άμεσα το site με το πρόγραμμα των αγώνων. Τέλος ευχαριστώ την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για την παραχώρηση της αίθουσας και την χορηγία -προσφορά του κυλικείου. Ιδιαιτέρως, θέλω να ευχαριστήσω τη δήμαρχο της πόλης μας κ. Έλενα Βάκα εκτός του ότι μας τιμά απόψε με την παρουσία  της καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της ήταν δίπλα σε μας και στα σωματεία μας και στήριξε  όλες μας τις προσπάθειες, ανταποκρινόμενη θετικά σε όλα τα αιτήματά μας. Στο τέλος της αποψινής εκδήλωσης θα παρατεθεί μπουφές με πλούσιο μενού ο οποίος είναι χορηγία της ιδίας και την ευχαριστούμε από καρδιάς. Ευχόμαστε στην κα Έλενα Βάκα και σε όλους τους υποψήφιους για την τοπική αυτοδιοίκηση καλή δύναμη στην προσπάθειά τους και καλή επιτυχία. Ελπίζουμε όλοι είναι κοντά στην Ένωση και στα σωματεία μας και να στηρίξουν με κάθε δυνατό τρόπο το Ευβοϊκό Ποδόσφαιρο.

Επιθυμία μας ήταν, η σημερινή κλήρωση να γίνει σε χώρο που να μας δίνει τη δυνατότητα να γιορτάσουμε την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου όπως αρμόζει και έχουμε συνηθίσει, οι συνθήκες όμως, δεν μας το επέτρεψαν αυτή τη χρονική συγκυρία και αρκεστήκαμε σ ́ αυτή τη λιτή εκδήλωση προς όφελος των σωματείων και της Ένωσής μας. Η έναρξη κάθε αγωνιστικής περιόδου, σηματοδοτεί μεγαλύτερες προσπάθειες και προσδοκίες, πολύ περισσότερο τώρα που τα σωματεία του νομού μας, μας έδωσαν πρόσφατα την εντολή να διοικήσουμε και να τα εκπροσωπήσουμε στην ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, εκλέγοντας μάλιστα τον επικεφαλής της διοίκησης (τον πρόεδρο) για πρώτη φορά στην ιστορία της Ένωσης. Το γεγονός αυτό και η εμπιστοσύνη που μας δείξατε, μας έδωσαν τη δύναμη να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά για τα σωματεία μας και το Ευβοϊκό Ποδόσφαιρο και με μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης, να βάλουμε υψηλότερους στόχους.

Αναμφισβήτητα διανύουμε δύσκολη περίοδο και το ποδόσφαιρο δυστυχώς με όλα αυτά τα δεινά που πέρασε και που το επηρέασαν, δεν είναι στα καλύτερά του και πολλά από τα σωματεία μας, αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Το γεγονός ότι ομάδες με διαχρονικότητα στα τοπικά πρωταθλήματα με ιστορική διαδρομή και διακρίσεις, δεν δήλωσαν συμμετοχή στα πρωταθλήματα που διοργανώνουμε τη φετινή ποδοσφαιρική περίοδο, μας έχει ανησυχήσει και προβληματίσει ιδιαίτερα. Το οικονομικό, σε συνδυασμό με την έλλειψη παραγόντων είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Παρά την γενικότερη κρίση, που αναμφισβήτητα υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να σταματήσει να χάνεται και να βυθίζεται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Με γόνιμο διάλογο, συμμετοχή από όλους τους εμπλεκόμενους και τολμηρές, γενναίες αποφάσεις, ευελπιστούμε για τα καλύτερα στο ποδόσφαιρο του νομού μας.

Παρά τις δυσκολίες και υπό συνθήκες αρκετά δύσκολες, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέα διοίκηση, αποφασίσαμε κάτι που δεν τόλμησαν προηγούμενες διοικήσεις και σε αρκετά εύρωστες εποχές, να προχωρήσουμε στις διαδικασίες για να αποκτήσει η Ένωσή μας δικά της ιδιόκτητα γραφεία. Με περικοπές δαπανών, οργάνωση, σωστή διαχείριση και χωρίς να επιβαρύνουμε τα σωματεία μας, αγοράσαμε το ακίνητο που στεγάζονται τα γραφεία μας, γεγονός που κατά τη γνώμη μας, δεν είχε την απήχηση που θα έπρεπε. Είμαστε υπερήφανοι όμως, που επί των ημερών της θητείας μας, υλοποιήθηκε ένα όνειρο πολλών ετών και θα γραφτεί στην ιστορία της ‘Ένωσης ως ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα. Η Ένωσή μας και οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι απέκτησαν το δικό τους ποδοσφαιρικό σπίτι και είμαστε ικανοποιημένοι που τα οφέλη αυτής της απόφασης θα τα καρπωθούν τα σωματεία μας.

Θα συνεχίσουμε να τα στηρίζουμε οικονομικά παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, με το να ορίζουμε χαμηλά παράβολα συμμετοχής στα πρωταθλήματα, σε σχέση με το παρελθόν. Στις φετινές δηλώσεις, κάναμε μια πολύ μικρή αύξηση σε σχέση με πέρυσι και αυτό, γιατί μας το επέβαλλαν οι κανονισμοί και οι συνθήκες. Η οικονομική στήριξη των σωματείων μας θα συνεχιστεί και τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο με δωρεάν διαιτησίες που θα ορίσουμε για όλες τις κατηγορίες αλλά και με άλλους τρόπους, με ισονομία και δικαιοσύνη. Θα είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες των παραγόντων που διαθέτουν το χρόνο και το υστέρημά τους και στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας θα τα ενισχύουμε οικονομικά με όποιον τρόπο μπορούμε.

Ένας από τους στόχους μας είναι να καλλιεργηθεί περισσότερο το ποδόσφαιρο στις μικρές ηλικίες και μέσα από τις διοργανώσεις μας να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για πρόοδο και εξέλιξη. Να δώσουμε έμφαση στις ακαδημίες και να δημιουργήσουμε καλές υποδομές που να εξυπηρετούν και να δίνουν ευκαιρίες στα παιδιά μας. Αν θέλουμε να έχουμε συνέχεια, θα πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε τις υποδομές και να δώσουμε τη δυνατότητα στα νέα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο και να κατανοήσουν πως το σημαντικότερο σε ένα παιχνίδι δεν είναι η νίκη ή η κατηγορία που θα αγωνιστούν, αλλά η χαρά, τα οφέλη και οι αξίες του αθλήματος.

Έχουν γίνει τεράστια βήματα προόδου στο χώρο του ποδοσφαίρου στις μικρές ηλικίες και με σωστή οργάνωση, συνέπεια και υποδομές, πιστεύουμε πως θα ενισχύσουμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και θα βοηθήσουμε τις ομάδες να μην εγκαταλείψουν τις προσπάθειές τους. Το γεγονός της μη συμμετοχής και της αποχώρησης ομάδων από τις διοργανώσεις μας, δεν είναι τυχαίο. Το μέλλον του ποδοσφαίρου βρίσκεται στις μικρές ηλικίες και θα πρέπει κάθε ποδοσφαιρικός σύλλογος να δώσει τη δική του βαρύτητα στις ηλικίες αυτές και να οδηγήσει τα νέα παιδιά στους χαρούμενους δρόμους του αθλητισμού.

Όλοι μαζί, με συνεργασία και διάλογο, μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Από την πλευρά μας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να τους παρέχουμε ευχάριστους χώρους άθλησης και ασφαλείς. Έχουμε κάνει έργα συντήρησης και βελτίωσης των εγκαταστάσεων του Ενωσιακού μας γηπέδου που παραχωρείται για πολλές αθλητικές δραστηριότητες. Στην προσπάθειά μας να βελτιώσουμε τον αγωνιστικό χώρο, στείλαμε σχετική μελέτη στην περιφέρεια και ζητήσαμε να συμβάλλει στο έργο αυτό που θα δώσει λύσεις στην έλλειψη γηπεδικών εγκαταστάσεων στην ευρύτερη περιοχή του δήμου μας. Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω, πως στις αρχές του Αυγούστου, υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού και εμού (ως προέδρου της ΕΠΣ Ευβοίας), που αφορά την υλοποίηση της πράξης προμήθειας και τοποθέτησης συνθετικού χλοοτάπητα στο Ενωσιακό μας γήπεδο. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Κελαϊδίτη, με τη τεράστια συμβολή του στην προσπάθεια αυτή. Θα συνεχίσουμε βεβαίως και σε άλλες δράσεις σε ότι αφορά το αθλητικό μας κέντρο και θα αξιοποιήσουμε περισσότερους χώρους άθλησης για τη νεολαία μας.

Ενόψει της έναρξης των αγώνων που διοργανώνουμε για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο και για τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας, θα ήθελα να σας παρακαλέσω οι αιτήσεις μεταβολών με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση δελτίων ποδοσφαιριστών, να κατατίθενται εγκαίρως στη γραμματεία της Ένωσης, για να εξυπηρετείστε ανάλογα και να μη δημιουργούνται προβλήματα.

Θα ήθελα επίσης να σας ενημερώσω πως θα πρέπει όλα τα σωματεία να μελετήσετε τον ΚΑΠ και τον ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ και γενικότερα όλους τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου, γιατί έχουν γίνει από την ομοσπονδία σημαντικές τροποποιήσεις που επισύρουν αυστηρότατες κυρώσεις σε περίπτωση μη εφαρμογής τους. Ενδεικτικά θα σας αναφέρω πως για τη μη συμμετοχή ομάδας σε αγώνα σύμφωνα με το νέο κανονισμό, εκτός από τις κυρώσεις που επιβάλλονται στο τρέχον πρωτάθλημα, επιβάλλονται κυρώσεις και για το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου. Επιπλέον θα πρέπει να μελετήσετε και τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων που διοργανώνουμε και να γνωρίζετε τους όρους διεξαγωγής των αγώνων και τις κυρώσεις που επιβάλλονται από τη μη εφαρμογή των όσων διαλαμβάνονται σ ́ αυτές. Θα είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση σε θέματα κανονισμών και πιστεύουμε πως με συνεργασία και διάλογο θα βρούμε λύσεις και θα ξεπεράσουμε προβλήματα και δυσκολίες.

Και τη φετινή ποδοσφαιρική περίοδο θα δώσουμε κίνητρα σε νέα πρόσωπα να ασχοληθούν με τη διαιτησία και την προπονητική. Θα λειτουργήσουμε σχολές διαιτησίας και προπονητών και θέλουμε για τη δράση μας αυτή, τη στήριξη και τη συμμετοχή όλων σας (ποδοσφαιριστών, παραγόντων, διαιτητών, προπονητών και φιλάθλων). Την περίοδο που πέρασε η σχολή διαιτησίας λειτούργησε κανονικά και ονομάσαμε νέους διαιτητές, η σχολή προπονητών όμως, καίτοι καταβάλλαμε προσπάθειες να λειτουργήσει στην πόλη μας, δεν λειτούργησε, γιατί δεν συγκεντρώσαμε ικανό αριθμό υποψηφίων.

Θα είμαστε σε απόλυτη συνεργασία με όλους σας και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για το καλύτερο. Θέλουμε δυνατά, αξιόπιστα , ανταγωνιστικά, σοβαρά και βιώσιμα πρωταθλήματα, χωρίς βία και δυσκολίες και τα σωματεία μας να συμμετέχουν στις διοργανώσεις μας και να ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Ας προσπαθήσουμε όλοι ο καθένας από το δικό του μετερίζι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ποιοτικό ποδόσφαιρο , επιστροφή του φίλαθλου κόσμου στα γήπεδα και την ενασχόληση περισσότερων νέων παιδιών με το άθλημα.

Στις δύσκολες συγκυρίες που διανύουμε για να επιβιώσουν τα σωματεία μας και να εξελιχθεί το ποδόσφαιρο στο νομό μας, πρέπει και οι τοπικοί φορείς να στηρίξουν την προσπάθεια των παραγόντων και να βοηθήσουν ανάλογα. Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης θα πρέπει να λαμβάνουν πρωτοβουλίες και να στηρίζουν τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους όταν υπάρχουν αδυναμίες και προβλήματα. Ζήτησα και στην προηγούμενη εκδήλωση, να αναλάβουν μέρος των εξόδων διαιτησίας ή των γιατρών ή των μετακινήσεών τους, ώστε τα σωματεία και οι παράγοντες να ανακουφιστούν οικονομικά και να μην εγκαταλείπουν για οικονομικούς λόγους. Για να μπορέσουν οι σύλλογοι να επιβιώσουν και να μην οδηγηθεί σε μαρασμό το ποδόσφαιρο στην επαρχία, θέλουμε την έμπρακτη και ουσιαστική συμμετοχή των τοπικών φορέων.

Είναι σε όλους σας γνωστό πως διοργανώνουμε από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα, λόγω της γεωγραφικής ιδιομορφίας του νομού της Εύβοιας. Θα συνεχίσουμε όμως, να είμαστε κοντά στα σωματεία μας και με βασικές αρχές, ισονομία και δικαιοσύνη θα προσπαθήσουμε για ό,τι καλύτερο για το Ευβοϊκό Ποδόσφαιρο. Έχουμε υποχρέωση απέναντι σε όλους εσάς που μας εμπιστευτήκατε τη διοίκηση της Ένωσης γι’ αυτή την τετραετία, να υπηρετήσουμε σωστά το ποδόσφαιρο, να τηρήσουμε τις αρχές  αφοσίωσης, ακεραιότητας και καλής συμπεριφοράς και να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα όλων των πρωταθλημάτων μας, εφαρμόζοντας τους κανονισμούς που ισχύουν για το ποδόσφαιρο. Με πρωτοβουλίες, δράσεις και μεταρρυθμίσεις. θα δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για πρόοδο και εξέλιξη.

Ξεκινάμε με ημερίδα που έχουμε προγραμματίσει για το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου σε τούτη εδώ την αίθουσα με θέμα ‘ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ’ σε συνεργασία με το μέλος της ιατρικής επιτροπής μας , χειρουργό ορθοπεδικό ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΡΚΟΥΜΕΛΗ, και τον επίσης ορθοπεδικό και αθλίατρο ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΒΡΑΜΙΔΗ, ο οποίοι εκτός από ομιλητές-εισηγητές, θα είναι και υπεύθυνοι της διοργάνωσης. Η ημερίδα απευθύνεται σε άτομα του χώρου του ποδοσφαίρου, είτε αυτοί είναι αθλητές, παράγοντες, φίλαθλοι κλπ και θα μιλήσουν επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο και σας καλούμε όλους, να ανταποκριθείτε θετικά και να δώσετε το παρών. Η επιμόρφωση σε καίρια θέματα μπορεί να οδηγήσει σε πρόοδο και αναβάθμιση.

Τελειώνοντας, θέλω να σας υπενθυμίσω, πως οι προσπάθειές μας για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος που έχουμε δημιουργήσει στη μνήμη του ποδοσφαιριστή του ΑΟ Χαλκίς ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΡΙΟΔΗΜΟΥ, συνεχίζονται και θέλουμε την έμπρακτη βοήθειά σας και σ’ αυτή την κοινωνική και εθελοντική μας δράση.

Ενόψει της κλήρωσης που θα πραγματοποιηθεί στη συνέχεια, θέλω να σας παρακαλέσω, τα αιτήματά σας σχετικά με τις ημέρες και τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων, να τα υποβάλλετε εγκαίρως στη γραμματεία της Ένωσης, ώστε η αρμόδια επιτροπή, να τα αξιολογήσει ανάλογα και να καταρτίσει το αγωνιστικό πρόγραμμα που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στη σημερινή εκδήλωση, αποφασίσαμε να τιμήσουμε πρόσωπα, για την προσφορά τους στο ΕΥΒΟΪΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, από διάφορες θέσεις. Θα τιμήσουμε ένα ποδοσφαιριστή, έναν παράγοντα κι ένα δημοσιογράφο.

Θέλω να σας ευχαριστήσω και πάλι για την παρουσία, συνεργασία και συμπαράστασή σας και να σας ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου.

ΚΑΛΗ ΚΛΗΡΩΣΗ, ΚΑΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΔΥΝΑΜΗ, ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ’.

ΕΠΣΕ: Κλήρωση πρωταθλημάτων 2023-24 (photos)

ΕΠΣΕ: Οι κληρώσεις όλων των πρωταθλημάτων 2023-24

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αρτεμησιακός: Ελεύθερος ο Κ. Αγγελόπουλος

Κώστας Λαγός

Αν. Αυλωνίτης: ‘Εάν αγαπάνε τον ΑΟ Χαλκίς πρέπει να το δείξουν αυτή τη στιγμή’

Κώστας Λαγός

ΝΕΩΝ ΕΠΣΕ: Αλλαγές σε αγώνες πρωταθλήματος

Κώστας Λαγός