EVIASPORTS.GR Β΄ ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Μ. Μαύρος: ‘Σκύβουμε πάνω στα προβλήματα του κάθε παιδιού’

Δηλώσεις του προπονητή του Κύζικου Αρτάκης Μιχάλη Μαύρου, από τον φιλικό αγώνα της ομάδας του με την Αθλόπολις.

‘Εμείς σαν Κύζικος δεν υπάρχει μόνο η ομάδα που ‘ναι στη β’ κατηγορία. Υπάρχουνε άλλα έξι αγωνιστικά τμήματα. Είναι η Κ16, είναι Κ14, η Κ12, η Κ10 και δυο άλλες πιο μικρές ηλικίες. Θέλουμε λοιπόν στα πλαίσια της καλύτερης οργάνωσης και ότι πρέπει ένας άνθρωπος -δηλαδή εγώ- να ασχολούμαι με τα άλλα τμήματα, δεν μπορώ να αφοσιωθώ 100% στο τμήμα στη β’ κατηγορία. Βέβαια, θα είμαι κοντά, θα βοηθάω και τον κ. Ακριτίδη αλλά αποκλειστικά υπεύθυνος στο κομμάτι της β’ κατηγορίας θα είναι ο Δημήτρης Ακριτίδης. Ένας άνθρωπος καταξιωμένος στον χώρο, ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι ο Δημήτρης Ακριτίδης, με γνώσεις και ο λόγος που ήρθε στην ομάδα είναι ακριβώς επειδή αγαπάει τα μικρά παιδιά. Ήρθε μόνο γι’ αυτό τον λόγο, για να προσφέρει στην ομάδα, έχει βρει μια ομάδα με υγεία, θ’ αναλάβει αυτό το κομμάτι, να το τρέξει ένας άνθρωπος έμπειρος -όπως είπα- και πάρα πολύ καλός προπονητής. Από κει και ύστερα εγώ και θα βοηθάω σ’ αυτό το τμήμα, στο κομμάτι με τον κ. Ακριτίδη, ό,τι χρειαστεί από ‘μένα, αλλά παράλληλα θα έχω και την ευθύνη στ’ άλλα αγωνιστικά τμήματα και θα φροντίσω για την οργάνωση αυτών των τμημάτων.

Καταλαβαίνεις, είναι διαφορετικό πράγμα να μοιράζεται κάποιος σε έξι κομμάτια και διαφορετικά να μοιράζεται σε πέντε κομμάτια. Και τα κομμάτια αυτά τα πέντε που έχω πει θα είμαι με τον κ. Δάρλα, που ‘μαστε συνεργάτες, οπότε θα μοιράσουμε εκεί τα κομμάτια να οργανώσουμε καλύτερα το τμήμα κι ο Δημήτρης Ακριτίδης -ακριβώς επειδή δείχνουμε σοβαρότητα στο κομμάτι της β’- θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνος σ’ αυτό το κομμάτι.

Πέρυσι τουλάχιστον πήραμε τρία πρωταθλήματα σαν ακαδημία, άρα λοιπόν είμαστε μια πολύ πετυχημένη ακαδημία στο κομμάτι της οργάνωσης και του ταλέντου και του έμψυχου δυναμικού. Φύγανε κάποια παιδιά, ο Βουγιούκας και ο Μήτρου πήγανε στον Λεβαδειακό. Δηλαδή και προωθούμε παιδιά και παράλληλα κοιτάμε να είμαστε πιο προσεκτικοί στο κομμάτι της εξέλιξης των παιδιών και του βάθους που θα ‘χουνε τα τμήματα μας και παράλληλα η β’ που θέλει έναν άνθρωπο από πάνω θα τον κάνει αυτό τον ρόλο ο Δημήτρης, όπως είπαμε, που είναι φίλος και απίστευτος άνθρωπος.

Τα περσινά μαζί με τα κορίτσια (ΠΓΑΟ Χαλκίδας) ήτανε τέσσερα. Τώρα τα προηγούμενα είναι δέκα στον Κύζικο, τρία με τη Χαλκίδα, τρία με τον Άλκιμο, είναι αρκετά… δύο κύπελλα, ένα πρωτάθλημα με την ομάδα της Αρτάκης, με τον Ολυμπιακό Χαλκίδος στη β’, τότε που ήμουνα και για λίγες αγωνιστικές είχε έρθει ο Σαχίνης στο τέλος, αλλά το ‘χα στήσει όλο εγώ, ήμασταν μπροστά στη βαθμολογία. Άρα ένα πρωτάθλημα στη β’, ένα πρωτάθλημα στη γ’, ένα πρωτάθλημα στην α’, δύο κύπελλα και στις υποδομές υπολόγισε καμία δεκαπενταριά. Γενικά όπου έχουμε πάει έχουμε αφήσει καλές εντυπώσεις’.

Εμείς σκύβουμε πάνω στα προβλήματα του κάθε παιδιού και ανάλογα τις δυνατότητες που έχει. Βλέπετε ας πούμε ο Μήτρου είναι ένα φτωχό παιδί, ο Βουγιούκας είναι ένα φτωχό παιδί, πήρε τώρα μια ευκαιρία να εξελιχθεί, στο χέρι τους είναι να κάνουν επαγγελματικό συμβόλαιο, όπως είναι κάνει και ο Ιωαννίδης κι άλλα παιδιά, να γίνουνε γνωστοί στον χώρο, στα χέρια τους είναι. Εμείς αυτά τα παιδιά τα πήραμε πραγματικά σε δύσκολες καταστάσεις και τους δώσαμε την ευκαιρία. Αυτός είναι ο στόχος μας. Ο έφηβος και γενικά τα παιδιά έχουν ενέργεια. Αυτή η ενέργεια κάπου θα μεταβιβαστεί. Καλύτερα να μεταβιβαστεί στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, σε δραστηριότητες, παρά σε παρασιτικά, σε κάποιες άλλες καταστάσεις’.

Αθλόπολις-Κύζικος Αρτάκης 3-5 (photos)

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σαν Σήμερα (17/2/2018): Ταμυναϊκός-Αήττητος Σπάτων 0-2

eviasports

Πλέι οφ και πλέι άουτ ή αλγόριθμος στη Serie A

Κώστας Λαγός

DERNEKI (ΜΗ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ): Provatina United-Vodka Juniors 6-4

Κώστας Λαγός