EVIASPORTS.GR Α' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Π. Ζουρούδης: ‘Έχουμε την τύχη στα χέρια μας’

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου προπονητή του Αμαρυνθιακού Πέτρου Ζουρούδη, μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του με τον Ελλήσποντο, για την 26η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΕ.

‘Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά, όχι τόσο για το σκορ-για τον αντίπαλο που παίζαμε. Προφανώς άλλοι οι στόχοι οι δικοί μας, άλλοι του Ελλήσποντου. Συγχαρητήρια πιο πολύ αξίζουνε ότι τις τελευταίες δυο μέρες βίωσαν -όπως είναι συνήθως το ποδόσφαιρο- μια αλλαγή προπονητή. Τώρα το πως και γιατί το ξέρουν περισσότερο τα παιδιά, το ξέρουνε οι ιθύνοντες της ομάδας. Εγώ ήρθα προφανώς σε μια ομάδα που έχει ξεκάθαρα τον στόχο του πρωταθλήματος.

Ήθελα να εστιάσω -και το έκανα έστω αυτές τις δυο μέρες- στο να προσπαθήσω να περάσω -όχι τώρα τακτικά κομμάτια και τόσο, γιατί το ρόστερ της ομάδας είναι εξαιρετικά ποιοτικό- μια αλλαγή νοοτροπίας και λίγο στην ψυχολογία των παιδιών. Εντάξει, να μου πείτε τώρα είμαστε σ’ ένα πρωτάθλημα που οι δύο ομάδες προπορεύονται, σ’ άλλα πρωταθλήματα κατά 99.9% με τέτοιες εξαιρετικές πορείες και οι δύο ομάδες θα ήταν ήδη πρωταθλητές. Είναι έτσι η δομή του πρωταθλήματος, ότι είναι στην ουσία μια κούρσα για δύο άλογα, που λέμε. Την εξαιρετική πορεία που έχει κάνει μέχρι τώρα η ομάδα, οι ποδοσφαιριστές, με τον κ. Μεθενίτη, δυστυχώς όχι μόνο δεν ήσουν πρώτος, δεν έχεις εξασφαλίσει κάτι, είσαι στην ουσία και δεύτερος, για λίγες ώρες μέχρι αύριο, μέχρι να δούμε το αποτέλεσμα της Αρτάκης.

Δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα. Εντάξει δεν ήτανε τόσο κριτήριο, ήθελα να περάσω -και στη διάρκεια του παιχνιδιού- έτσι δικές μου οπτικές, για να έχουμε και δυο και τρεις εναλλακτικές για τη δυάδα των αγώνων που έρχονται. Ερχόμενος εδώ προσπάθησα να περάσω στα παιδιά ότι μην κοιτάμε γιατί σ’ όλο το πρωτάθλημα -παρόλο που ‘μουνα στην ομάδα της Χαλκίδας, άλλη κατηγορία- άκουγα και τον έναν και τον άλλον ότι εστιάζουμε στο ένα παιχνίδι, το μεταξύ τους κι αυτά…

Σήμερα μου άρεσε πάρα πολύ που μπήκανε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Δηλαδή όχι τόσο για το αν θα κινδυνεύανε για το θέμα της νίκης, στην οικονομία του παιχνιδιού να δοκιμάσουμε κάποια πράματα για τα παιχνίδια που έρχονται. Δεν παύει όμως αυτό το παιχνίδι, είναι που μας ξεκλειδώνει το παιχνίδι -για να πάμε με τις βλέψεις που θέλουμε- το άλλο Σάββατο στο Αλιβέρι. Όπως και για κείνο το παιχνίδι, δικιά μου δουλειά -και ήδη το ‘χουν καταλάβει τα παιδιά- δεν σκεφτόμαστε μετά από δύο παιχνίδια πλέον. Εστιάζουμε από τώρα, θα ξεκουραστούν τα παιδιά, από Δευτέρα, το παιχνίδι με το Αλιβέρι.

Τα παιδιά, όπως είπα, κάνανε εξαιρετική πορεία μέχρι τώρα με τον κ. Μεθενίτη, εντάξει σ’ αυτόν πιστώνεται κάτι. Απλά εγώ ήρθα να δώσω και ευελπιστώ να μην είναι επόμενοι τέσσερις αγώνες, γιατί με τη συζήτηση που έκανα λίγο και με τους διοικούντες ακόμα και με τα παιδιά, πάλι ρίσκο για πέντε αγώνες, γιατί μου λέγανε για το περσινό, κάτι αντίστοιχο που ‘χα κάνει με την ομάδα της Χαλκίδας. Πραγματικά εμένα στο μυαλό μου είναι οι τέσσερις -πλέον- αγώνες, είναι άλλοι έξι -αφού αν όλα πάνε καλά- των μπαράζ, είναι τέσσερις του κυπέλλου. Δηλαδή προσπαθώ να περάσω στα παιδιά… ναι υπάρχουνε πολλοί αγώνες αλλά παιχνίδι με παιχνίδι είναι που θα μας ξεκλειδώσει αυτό. Εντάξει, αυτή τη στιγμή το βασικότερο όλων είναι ότι -όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι- δεν ρισκάραμε τραυματισμούς, γιατί αρκετά παιδιά στον πάγκο, γι’ αυτό και γίνανε μόνο τρεις αλλαγές και η τρίτη του Βεσέλι έγινε πιο πολύ για να βρει λίγο ρυθμό, κι αυτός είχε ενοχλήσεις. Ήτανε η νίκη, όπως και να ‘χει η νίκη και να μην ταλαιπωρηθούνε παιδιά απ’ τους μικροτραυματισμούς, λίγο πιο σοβαρούς, που ήτανε στον πάγκο ή εκτός.

Θα ξεκουραστούνε, από Δευτέρα θα αξιολογήσουμε τα πράγματα, θα δουλέψουμε για το παιχνίδι του Αλιβερίου. Τίποτε άλλο δεν μας ενδιαφέρει, πραγματικά πιστέψτε με δεν είναι το κλισέ που λένε οι προπονητές, είναι ότι αυτό θα σου ξεκλειδώσει μετά από τέσσερις ημέρες να περιμένουμε το άλλο παιχνίδι. Καταλαβαίνετε ότι δεν θέλουμε να φτάσουμε σε σημείο και να πούμε θα παίξουμε σε δύο-τρεις αγωνιστικές απλά για να παίξουμε. Άρα καταλαβαίνετε χωρίς το παιχνίδι του Σαββάτου να είναι νικηφόρο δεν μπορούμε να πούμε για το άλλο. Τώρα αν αλλάξουνε σ’ αυτά τα δύο παιχνίδια, του αντίπαλου, της Αρτάκης, αύριο και το άλλο Σάββατο, θα το δούμε.

Εμείς δεν παύει να έχουμε την τύχη στα χέρια μας, όπως προφανώς και η Αρτάκη, με ηρεμία. Να ξεκουραστούμε, να αξιολογήσουμε τους τραυματισμούς. Νομίζω από Δευτέρα θα είναι όλοι διαθέσιμοι.

Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ελλήσποντου, καταλαβαίνω, δεν είμαι κι εγώ της λογικής όταν ξεφεύγουνε λίγο τα σκορ, απλά εμείς στην ουσία δοκιμάζαμε λίγο κάποια πράγματα, αλλά δεν μπορώ και κάποια παιδιά που για τον άλφα ή βήτα λόγο είχανε μείνει λίγο πίσω και ψυχολογικά και τέτοια, ούτε το επιδιώξαμε. Τους αξίζουν συγχαρητήρια, καταλαβαίνουν κι εκείνοι νομίζω ότι τα μεγέθη είναι εντελώς διαφορετικά.

Να ξεκουραστούν τα παιδιά, τους αξίζουν συγχαρητήρια, όπως και στον κ. Μεθενίτη, γιατί στην ουσία είναι δικιά του ομάδα και θα ‘χει όχι τεράστιο μερίδιο -αν όλα πάνε καλά- της επιτυχίας. Είναι δυστυχώς η φόρμα του πρωταθλήματος που με δύο άσχημα αποτελέσματα είσαι δεύτερος και δεν έχεις καν εξασφαλιστεί τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος. Θα προσπαθήσουμε δηλαδή να πάμε βήμα-βήμα, έτσι ώστε στο τέλος να κόψουμε πρώτοι το νήμα’.

Α’ ΕΠΣΕ: Αμαρυνθιακός-Ελλήσποντος 7-2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γ. Ζώγας: ‘Να φτάσουμε στο επίπεδο που ήμασταν πέρσι’

Χρήστος Σεφερλής

Τουρνουά ποδοβόλεϊ ΑΟ Αιδηψός: Πανόραμα (25/7)

Κώστας Λαγός

Β’ ΕΠΣΕ (Β’ ΟΜΙΛΟΣ): Λήλας Βασιλικού-Μιαούλης Φύλλων 3-0