Το 1ο ΓΕΛ Χαλκίδας επικράτησε στον τελικό του 4ου ΓΕΛ Χαλκίδας με 2-0 σετ και κατέκτησε την κορυφή στους σχολικούς αγώνες βόλεϊ κοριτσιών.
Ιδιαίτερα αμφίρροπος και ανταγωνιστικός ο μεγάλος τελικός ανάμεσα σε δύο πολύ δυνατές ομάδες, που πρόσφεραν θέαμα, με το τέταρτο λύκειο να ξεκινά καλύτερα το πρώτο σετ, φτάνοντας ως το +7 (5-12). Σταδιακά το πρώτο λύκειο ‘ροκάνισε τη διαφορά, φτάνοντας για πρώτη φορά στην ισοφάριση με το σκορ στο 16-16. Το 4ο ΓΕΛ ανέκτησε μικρή διαφορά, την συντήρησε μέχρι να φτάσει σε σετ-μπολ (21-24), με το 1ο ΓΕΛ όμως να βγάζει αντίδραση και με ‘κρύο αίμα’ όχι μόνο ‘έσπασε’ τρία σετ-μπολ, αλλά παίρνοντας τους τελευταίους πέντε πόντους του σετ, το κατέκτησε στους 26 πόντους. Αντεστραμμένη η κατάσταση στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, με το πρώτο λύκειο να μπαίνει με φόρα και να φτάνει στο +6 (11-5). Αντίστοιχα το τέταρτο λύκειο εξάλειψε τη διαφορά (14-14) και πέρασε και μπροστά (15-16). Όμως εν συνεχεία το 1ο ΓΕΛ έβγαλε αποφασιστικότητα και πήγε στο +5 (22-17), σε σημείο του αγώνα που φαινόταν μη ανατρέψιμη η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί, με το πρώτο λύκειο όντως να φτάνει στην κατάκτηση του τελικού, αξιοποιώντας το δεύτερο ματς-μπολ που είχε στη διάθεση του.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ/ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Μπάμπαλης-Περσίδης/Γκλιάτης.
ΣΕΤ: 26-24, 25-20.
1ο ΓΕΛ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Αναστασία Χατζή): Δήμου, Κατσαρού, Θ. Παναγιωτόπουλου, Αλεξίου, Σαρταμπάκου, Τρεπεκλή / Πανταζή, Δόσκορη – Μπαλτά, Θωμά, Γιαλού, Μώρου, Κ. Παναγιωτόπουλου.
4ο ΓΕΛ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Δημήτρης Κλέπκος): Χείλαρη, Λάμπρου, Τσεκούρα, Στρουμπούλη, Μπάνου, Μπούρα – Κοροβέση, Σέχου, Τρίκα, Τσεκούρα.
Δείτε φωτογραφίες απ’ το παιχνίδι, πατώντας ΕΔΩ.
Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετεπρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς