BLOGS EVIASPORTS.GR ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΛΕΣ

Θανάσης Κούτος: Λογική κυρίαρχος…

Με τον Θανάση Κούτο
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΤΙΡΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ

Στη χώρα της μούντζας και του ρε!

 

 

Λογική κυρίαρχος…

Αδιαμφισβήτητο το ένδοξο παρελθόν του Χαλκιδέικου ποδοσφαίρου, οριακό το παρόν και ‘αίολο’ το μέλλον με συνεχείς εναλλαγές των συναισθημάτων στον φίλαθλο ποδοσφαιρικό κόσμο της πόλης.

Βιώνουμε την μέθεξη ακραίων πράγματι συναισθημάτων χαράς και λύπης, σ’ έναν αντιθετικό συνταίριασμα, που φωλιάζει κι αυτή την περίοδο στη ψυχοσύνθεση των Χαλκιδέων φιλάθλων, όσων έχουν απομείνει βέβαια πιστοί στην αναστήλωση του γοήτρου του Α.Ο. ‘Χαλκίς’, που δυστυχώς και σήμερα περιφέρεται στα αγωνιστικά σταυροδρόμια της ‘τενεκεδούπολης’ με το ‘εθνικό χρίσμα’… τρομάρα της!

Μέσα από διαρκείς παλινδρόμησης, το τοπικό ποδόσφαιρο, που κυρίως εκφράζεται και εκπροσωπείται απ’ τον Α.Ο. ‘Χαλκίς’ συνεχίζει την αέναη Σισύφεια κίνηση του προς το άγνωστο, με τον χώρο των επιχειρηματιών, δυνητικά μοχλών επανεκκίνησης, αποστασιοποιημένο, με την ‘λογική’ του γενικότερου συμφέροντος να υπερισχύει του ‘συναισθήματος’ και την αβεβαιότητα πανταχού παρούσα τις τελευταίες δεκαετίες.

Πορεία μοναχική, ακολουθώντας το καρμικό πεπρωμένο του. Αγωνιστικά σε μια έκσταση νεκροφάνειας, που μεταπίπτει απ’ την ‘ζωή στον θάνατο’ και τανάπαλιν!

Η μνήμη υποκλίνεται…

Σ’ όλα αυτά συγκινεί η παρουσία της Φαίης Φραντζεσκάκη στα διοικητικά πράγματα του συλλόγου και στην θέση του Προέδρου. Μια κίνηση μιας γυναίκας έμπλεης συναισθημάτων για τον τόπο και τον ποδοσφαιρικό αθλητισμό της πόλης, που ίσως έχει ουσιαστικό αλλά και συμβολικό χαρακτήρα και βέβαια αναμνηστική αξία για τον πατέρα της Γιάννη Φραντζεσκάκη, ιερή σκιά πλέον, ενός ανθρώπου που αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του στον σύλλογο, σε καιρούς κρίσιμους, ήθους και προσφοράς, προσωπικότητα καθολικής παραδοχής των συμπολιτών του.

ΑΟ Χαλκίς: Η Φ. Φρατζεσκάκη στην προεδρία-τ’ αποτελέσματα των εκλογών!

Αφανής, ακούραστος, ανιδιοτελής, που είχα την τύχη να γνωρίζω μέσα απ’ την μάχιμη αθλητική δημοσιογραφία και που η ιστορία θα τον κατατάξει στο πάνθεον των παραγόντων ανιδιοτελούς προσφοράς…

Στην κεφαλή και στην ουρά!

Στην Α’ Τοπική με κομμένη την ανάσα, παρακολουθούμε μια πορεία των δύο, σαν μια ταινία με κινηματογραφικά χαρακτηριστικά έντασης, πάθους και αγωνίας που αναμένεται να συνεχισθεί μέχρι τέλους. Ένα τέλος, όπως συμβαίνει κάθε φορά στο ποδόσφαιρο με χαρές αλλά και οδύνες.

Ενδιαφέρον και για το ουριαίο τμήμα του βαθμολογικού πίνακα. Ζώνη διακεκαυμένη… για δύο ή τρεις ή τέσσερις ‘εν καμίνω’ συντρόφους…

Ζωή-θάνατος… στάνταρ ‘2’!

Και βέβαια… ‘θάνατος γαρ αθάνατος εστί’… ο μόνος βασιλεύς που καταδυναστεύει τον άνθρωπο και υπερισχύει της ζωής.

‘Μία είναι η ουσία, δεν υπάρχει αθανασία…’

Ας παραμείνουμε λοιπόν σ’ αυτή τη ζωή όπως την γνωρίζουμε, μέσα από ένα παιδικό χαμόγελο, ένα κελάηδισμα λεύτερου πουλιού, το μπουμπούκιασμα των αγριολούλουδων, το σιγοτραγούδισμα του ανέμου, την μελωδία της βροχής, το τραγούδι της θάλασσας, την κραυγή της βροντής, το χάιδεμα του ήλιου…

Και στο φινάλε..!

‘Ζαμέ-ζαμέ’ ο Μιχάλης… ‘ζαμάν-ζαμάν’ ο Έλληνας γενικώς, που αποκαθάρεται… αποτασσόμενος σήμερα κάθε ένοχης συμπεριφοράς… με αφορμή τα επιγενόμενα στις Βρυξέλλες. Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια εκεί στις παρυφές της δεκαετίας του ’80… ‘που το όνειρο κάθε Έλληνα πατριώτη ήταν…

‘…να πετύχω μια κομπίνα ρε μάγκα… να τα οικονομήσω και δεν παν να πηδηχθούν όλοι…’.

Άντε γεια…

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΝΕΩΝ ΕΠΣΕ (Γ’ ΟΜΙΛΟΣ): Κύζικος Αρτάκης-Ερμήλιος 1-3

Κώστας Λαγός

Λήλας Βασιλικού: Δύο ακόμη προσθήκες στο έμψυχο δυναμικό

Κώστας Λαγός

Λήλας Βασιλικού: Δοκιμαστικά στον Παναθηναϊκό για 8 μέλη των ακαδημιών

Κώστας Λαγός