EVIASPORTS.GR Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Π. Ζουρούδης: ‘Κλείσαμε τη ‘μαύρη σελίδα’ του τελευταίου μήνα’

Δηλώσεις του προπονητή του ΑΟ Χαλκίς Πέτρου Ζουρούδη, μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του με τον Βύζαντα Μεγάρων, για τη 10η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

‘Ήτανε το πρώτο παιχνίδι μετά από έναν πολύ δύσκολο μήνα που πέρασε η ομάδα και εντός αγωνιστικών χώρων και εκτός, που λίγο-πολύ όλοι γνωρίζουμε τι έχει γίνει σ’ αυτό το διάστημα.

Είχαμε εστιάσει πολύ με τα παιδιά στο να βγάλουμε αντίδραση, να σταματήσουμε αυτό το αρνητικό σερί. Με δεδομένα τα προβλήματα, κυρίως τα αγωνιστικά. Αρκετοί παίχτες φύγανε, είτε από επιλογή, είτε από απόφαση δική μου. Πολύ σημαντικό αποτέλεσμα. Εντάξει, προφανώς θέλουμε τις νίκες στην έδρα μας. Καταλαβαίνετε όταν έρχεται να παίξεις μια ομάδα που είναι άρτια οργανωμένη, ομάδα που είναι σωστά δομημένη, μετά από ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα που κάνανε και μια ευρεία νίκη, προσπαθούσαμε -και το καταφέρανε τα παιδιά- να πατήσουμε στα πόδια μας. Και βαθμολογικά νομίζω και απ’ την προσπάθεια. Νομίζω αυτό δεν μπορεί κάποιος να τους πει κάτι διαφορετικό. Προφανώς δεν έχουμε καιρό να σταθούμε πολύ πάνω σ’ αυτό. Πρέπει να επενδύσουμε στην προσπάθεια των παιδιών, στη διάθεση ολονών των παιδιών. Καταλαβαίνετε μπήκανε παιδιά μέσα και διακριθήκανε και δείξανε διάθεση να πούνε ότι ‘εδώ η ομάδα μπορεί να πατήσει πάνω μας’ για να πετύχει τον στόχο που είναι η σωτηρία.

Από ‘δω και πέρα σας είπα θα επενδύσουμε πάνω στην προσπάθεια, πάνω στη διάθεση. Προφανώς περιμένουμε κάποιες προσθήκες να γίνουνε, που είναι πολύ σημαντικές για μας. Δείξαμε σφυγμό και πρέπει να επανέλθουμε στο πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος, τουλάχιστον στις πέντε πρώτες αγωνιστικές που παίρναμε και τ’ αποτελέσματα.

Θεωρώ -κι αυτό είχα εστιάσει πολύ στα παιδιά- ότι πλέον πρέπει να βγούνε μπροστά -Είτε είναι ο γεννηθείς του ’05, είτε ο Γιάννης Σιδεράκης, που είναι ο πλέον μεγαλύτερος μας- ότι απ’ τη στιγμή που ‘ναι στο ρόστερ της ομάδας -πόσο ,μάλλον της δικιάς μας ομάδας- πρέπει να πούνε ότι ‘κόουτς εδώ είμαι’, ότι ‘μπορώ να βοηθήσω’. Εντάξει, προφανώς δεν μπορούμε να πούμε ότι μ’ αυτά τα παιδιά ωραία δεν χρειαζόμαστε προσθήκες. Θέλουμε και εμπειρία, θέλουμε και παιδιά που να τραβήξουνε τους ήδη υπάρχοντες, για να πετύχουμε τον στόχο που έχουμε θέσει.

Αλλά πραγματικά είναι πολύ σημαντικό ότι κλείσαμε μια ‘μαύρη σελίδα’, να το πω έναν ‘μαύρο μήνα’, για την ομάδα. Και όχι μόνο για το ένα αποτέλεσμα, γιατί η προσπάθεια που είδα σ’ αυτά τα τέσσερα παιχνίδια τουλάχιστον, ήτανε ότι στην ουσία είχανε πετάξει ‘λευκή πετσέτα’. Κι αυτό δεν μου άρεσε. Και δεν ήτανε μόνο παιδιά που φύγανε. Ακόμη και παιδιά που ήδη μείνανε, εκεί στην ουσία αυτό μόνο μπορώ να τους καταλογίσω. Ναι να χάσουμε, αλίμονο. Νομίζω δεν είμαι ένας προπονητής που δεν θα χάσει ποτέ, τώρα που είμαι και στο ξεκίνημα. Κλείσαμε -και νομίζω και με την απόδοση των παιδιών- αυτή τη μαύρη σελίδα αυτού του μήνα. Ότι η προσπάθεια τους, η αυταπάρνηση τους, είτε ο Άγγελος Γκιόκας η τελευταία προσθήκη, είτε παιδιά που ήταν απ’ την αρχή. Αυτό είναι το πλέον σημαντικό για μένα και εκεί είχα εστιάσει, ότι ‘παιδιά αδικήσαμε τους εαυτούς μας’ για εξωτερικούς ή εσωτερικούς λόγους που έγινε σ’ αυτό το διάστημα, πρέπει να πατήσουμε ξανά στα πόδια μας. Και το καταφέρανε. Αν εγώ κάποια στιγμή πω αυτά που έχω βιώσει, πέρα του ότι δεν μας φτάνει μια απλή συνέντευξη τύπου… δεν μπορείτε να φανταστείτε.

Ότι θέλουμε παίχτες νομίζω είναι πασιφανές. Αλλά με λογική. Θέλουμε παίχτες όχι μόνο να μας βοηθήσουνε. Μην ξεχνάμε το όνομα της ομάδας. Ακόμη και αυτοί που ήρθανε πρέπει να μας βοηθήσουνε, αλλά μην ξεχνάμε ότι κι εμείς θα βοηθήσουμε παίχτες. Να υπάρχει λογική, όπως συνηθίζω να λέω, να ‘ρθουνε παιδιά να βοηθήσουνε και να πληρωθούνε γι’ αυτό που θα κάνουνε, όχι για το παρελθόν τους. Με λογική. Ναι να πληρωθούνε κάποια παιδιά, προφανώς το διάστημα του Ιανουαρίου που λέμε μεταγραφές, είναι κάποιος υπερεκτιμημένος -εννοώ στο οικονομικό- κάποιος θα αδικηθεί. Θα προσπαθήσουμε όσα παιδιά θα έρθουνε, να πάρουμε -το αγωνιστικό που είναι θέμα δικό μου- το 100% και να μην ‘ματώσει’ η διοίκηση παραπάνω απ’ όσο πρέπει’.

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: ΑΟ Χαλκίς-Βύζας Μεγάρων 1-1

Photo album απ’ το ΑΟ Χαλκίς-Βύζας Μεγάρων

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Photo album απ’ το Κεραυνός Χ.-Ευβοϊκός Αγ.Νικ.

Παναγιώτης Νικολάου

Β’ ΕΠΣΕ: Αφιέρωμα στην Καστέλλα

Κώστας Λαγός

Ν. Ματζάνας: ‘Χαρούμενος & περήφανος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας’

Κώστας Λαγός