EVIASPORTS.GR Α' ΕΠΣΕ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Γ. Λάμπρου: ‘Να διεκδικούμε αυτό που δικαιούμαστε’

Δηλώσεις του προπονητή της Δροσιάς Γιώργου Λάμπρου, μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του με τα Λουκίσια, για τη δεύτερη φάση του κυπέλλου Εύβοιας ‘Δαριβέρης Σπύρος’.

‘Η αλήθεια είναι ότι χάσαμε δίκαια. Συγχαρητήρια στην ομάδα των Λουκισίων, ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, στη μεγαλύτερη διάρκεια και δίκαια κέρδισε. Της εύχομαι καλή συνέχεια στον θεσμό του κυπέλλου.

Εμείς είναι η αλήθεια ότι αυτή την περίοδο έχουμε τα θεματάκια μας. Εντάξει πέρα από κάποιες απουσίες, χωρίς να ‘ναι αυτό δικαιολογία. Δεν είμαστε -να το πω έτσι- στα καλά μας. Βέβαια απ’ την άλλη θα πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε σαν ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να βλέπουμε πάντα τι μπορούν να μας δώσουν οι ποδοσφαιριστές και τι μπορεί να μας δώσει η ομάδα που έχουμε κι όχι τι θέλουμε εμείς. Εμείς -το είπα και την περασμένη εβδομάδα μετά το ματς με την Ερέτρια- δεν είμαστε ομάδα που χωρίς μεγάλη προσπάθεια, χωρίς μεγάλο κόπο ή με κάποιους ποδοσφαιριστές πιο κάτω απ’ τα στάνταρ τους, μπορούμε να κερδίσουμε κάποιον αντίπαλο. Καμία ομάδα. Ούτε είμαστε εμείς τόσο ισχυρή ομάδα που θα μπορούμε να παίρνουμε τα παιχνίδια χαλαρά. Ό,τι έχουν καταφέρει μέχρι τώρα τα παιδιά είναι αλήθεια, το ‘χουνε καταφέρει με πολύ δουλειά στις προπονήσεις, με μεγάλη προσπάθεια στα παιχνίδια, με πολύ κόπο, με ένταση, με ενέργεια που βγάζουνε και με την προσήλωση και τη συγκέντρωση που έχουνε στα τακτικά κομμάτια.

Συνήθως μία νίκη μπορεί να σου κρύψει πολλά μείον, μία ήττα μπορεί να σε βοηθήσει και να δώσει στους ποδοσφαιριστές να καταλάβουν κάποια πράγματα και μπορεί να χτίσουμε πάνω σ’ αυτήν την ήττα, ιδίως όταν είναι ανώδυνη. Και θα πρέπει να το δούμε ότι μπορεί να μας βοηθήσει, γιατί έχει και τα θετικά της η ήττα. Να δουλέψουμε περισσότερο, να βγάλουμε την ενέργεια που πρέπει, να ‘χουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση και προσήλωση στα τακτικά μας κομμάτια στον αγώνα και να μπορέσουμε όχι να υπερβάλλουμε εαυτούς. Ξέρω που μπορούμε να πάμε και ξέρω που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα. Τουλάχιστον να διεκδικούμε αυτό που δικαιούμαστε, αλλά όμως για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση, τουλάχιστον στα περισσότερα παιχνίδια. Γιατί η αλήθεια είναι ότι έχουμε και λίγες επιλογές, περιορισμένες είναι οι επιλογές μας, προσπαθήσαμε και σήμερα κάποια παιδιά να τα χρησιμοποιήσουμε, 2-3 παιδιά ουσιαστικά που ‘χουμε στον πάγκο, γιατί έχουνε μεγάλη αποχή, να πάρουνε περισσότερο χρόνο συμμετοχής, αλλά εντάξει η ουσία είναι ότι και πιστεύω να είναι και ένα καμπανάκι αυτή η ήττα, για να δούμε τα λάθη μας και να παρουσιαστούμε όπως πρέπει στα επόμενα παιχνίδια.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος απ’ την προσπάθεια των παιδιών. Έχουν δουλέψει και στην περίοδο της προετοιμασίας και στην αγωνιστική περίοδο, έχουμε βγάλει αρκετά πραγματάκια, έχουνε βάλει και την ποιότητα τους μέσα τα παιδιά. Είμαστε σε καλό δρόμο μπορώ να πω και όσον αφορά τη βαθμολογική μας συγκομιδή. Γιατί δεν το κρύβουμε, θέλουμε η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία. Έχουμε πάρει αρκετά καλά αποτελέσματα, αλλά αυτό που θα μετρήσει θα είναι η διάρκεια. Πρέπει να κρατήσουμε κάποια πλεονεκτήματα που έχουμε, να τα σταθεροποιήσουμε, να τα μεγαλώσουμε ενδεχομένως, και να εξαλείψουμε τα μειονεκτήματα μας. Γιατί έχουμε κι απ’ αυτά αρκετά.

Η αλήθεια είναι ότι η α’ κατηγορία είναι ένα πάρα πολύ δελεαστικό πρωτάθλημα, πολύ καλές ομάδες, πάρα πολλοί καλοί ποιοτικοί ποδοσφαιριστές. Θέλει η Δροσιά να παραμείνει και να έχει μια ομάδα στην α’ κατηγορία. Μαζί μ’ αυτό βέβαια δεν είναι ο μόνος στόχος, θέλουμε να παίξουμε ένα ελκυστικό, ένα καλό ποδόσφαιρο, να ‘ρχεται ο κόσμος να βλέπει καλό ποδόσφαιρο στο γήπεδο και παράλληλα να εξελίξουμε και κάποιους νέους παίκτες, που έχουμε αρκετούς. Προσπαθούμε σε όλα αυτά τα κομμάτια, αλλά τα παιδιά μου δείχνουν μία διάθεση και πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά στο τέλος.

Η Αρτάκη και ο Αμαρυνθιακός έχουνε ενισχυθεί πάρα πολύ φέτος. Είναι και καλοδουλεμένες ομάδες, αυτό που έχω δει, απ’ τους προπονητές τους, αυτό είναι αλήθεια. Έχουνε πολύ δυνατά ρόστερ και έχουν ένα μεγάλο άνοιγμα απ’ τις άλλες μικρομεσαίες ομάδες, που αυτό παρουσιάζεται πρώτη φορά στα δεδομένα της α’ κατηγορίας και πιστεύω τόσο ποιοτικές ομάδες τα τελευταία χρόνια δεν είχαμε δει στην α’ κατηγορία, όπως ο Αμαρυνθιακός και η Αρτάκη. Από την άλλη, ο Ταμυναϊκός παραμένει από πέρσι μια πολύ δυνατή ομάδα, μία καλοδουλεμένη ομάδα, που συνεχίζει πάνω στα περσινά του στάνταρ και απ’ ό,τι δείχνει μπορεί να είναι διεκδικητής μ’ αυτές τις δύο ομάδες. Η Μακρυκάπα ξέραμε ότι από πέρσι ότι έχει μια ισχυρή ομάδα. Δεν ξέρω που μπορεί να φτάσει, αλλά είναι σίγουρα μία απ’ τις δυνατές ομάδες της κατηγορίας. Νομίζω ότι σ’ αυτή την τετράδα -άποψη μου προσωπική- είναι δύσκολο να μπει κάποιος άλλος, αν και από κάτω υπάρχουνε κάποιες αξιόλογες ομάδες. Είναι πολύ νωρίς όμως να πούμε οτιδήποτε. Θα γίνει μάχη πιστεύω. Και ο Ταμυναϊκός είναι πολύ ισχυρή ομάδα, μπορεί να διεκδικήσει. Και η Μακρυκάπα πάντα είναι μία υπολογίσιμη ομάδα στην α’ κατηγορία, τον τελευταίο καιρό, από πέρσι’.

Για το παιχνίδι της ομάδας του κόντρα στο Μαντούδι, από όπου και κατάγεται: ‘Θα μπορούσε να είχε έρθει ισοπαλία, θα μπορούσαμε να ‘χαμε χάσει. Εντάξει, καταφέραμε να κερδίσουμε. Όλα μέσα είναι τ’ αποτελέσματα. Στο χωριό τους αγαπάω όλους. Έχουνε κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, φέραν την ομάδα μετά από πάρα πολλά χρόνια, πάνω από είκοσι χρόνια είχε η ομάδα στη β’ τοπική κατηγορία. Είναι προς τιμήν τους, και του προέδρου του κ. Καντζούρα και των ποδοσφαιριστών κι όλης της διοίκησης που φέραν την ομάδα εκεί. Όπως είπα και την προηγούμενη φορά, είναι καλό που μια παραδοσιακή δύναμη ήρθε πάλι στην α’ κατηγορία, το Μαντούδι. Εντάξει, ένα παιχνίδι είναι, σ’ όλα τ’ άλλα είμαστε φίλοι. Τους αγαπάω και έχω πολύ καλές σχέσεις. Έχουνε πολύ δυνατό ρόστερ, νομίζω ότι θα πάρει αρκετά παιχνίδια το Μαντούδι και θα είναι ψηλά στη βαθμολογία’.

Κύπελλο ΕΠΣΕ (Β’ Φάση): Δροσιά-Λουκίσια 0-2

Photo album απ’ το Δροσιά-Λουκίσια

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΠΑΙΔΩΝ ΕΠΣΕ (Β’ ΟΜΙΛΟΣ): Κάνηθος/Δροσιά-Λήλας Βασιλικού 1-3 (pics)

Βησσαρίωνας Νάνος

Κύπελλο ΕΠΣΕ: Ματαίωση αγώνα πρώτης φάσης

Κώστας Λαγός

Γ’ ΕΠΣΕ (Β’ ΟΜΙΛΟΣ): Κύζικος Αρτάκης-Αθλόπολις 4-0

Κώστας Λαγός