BLOGS EVIASPORTS.GR ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΛΕΣ

Θανάσης Κούτος: Σποριάρης… και ψυχαρπάκτης

Με τον Θανάση Κούτο
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ...

Στη χώρα της μούντζας και του ρε!

 

 

ΟΚΤΩΒΡΗΣ σποριάρης… και ψυχαρπάκτης

Αφήσαμε πίσω μας χρονικά… έναν φονικό Οκτώβρη και για την αθλητική κοινωνία της Εύβοιας. Ο Παύλος Γατόπουλος της αθλητικής δημοσιογραφίας και ο Σπύρος Αλεξάνδρου, μορφή σημαντικότατη του παραγοντισμού του ποδοσφαίρου της Χαλκίδας την δεκαετία του ’80 δεν βρίσκονται ανάμεσα μας.

Για την παρουσία και την γενικότερη προσφορά του πρώτου στον Ευβοϊκό αθλητισμό είχα γράψει σχετικά σε πρόσφατο σχόλιο μου. Για τον δεύτερο προστρέχω στην ‘ΜΝΗΜΗ…’, που επί του αποτελέσματος αποδεικνύεται αστείρευτη πηγή πληροφόρησης αλλά και έμπνευσης για κάθε μελλοντικό ιστορικό ερευνητή:

‘Η παρουσία του Σπύρου Αλεξάνδρου στα ποδοσφαιρικά πράγματα του τόπου, υπήρξε ‘ευλογία’ και ταυτόχρονα ‘κατάρα’ για το Χαλκιδέικο ποδόσφαιρο. Τα γεγονότα που διαδραματίζονται απ’ την ανάληψη της προεδρίας του, στον Α.Ο. ‘Χαλκίς’ το 1984, μέχρι την παράδοση αυτής στα 1988 αυτό καταμαρτυρούν’.

Στην Γενική Συνέλευση του 1987… όταν προσήλθαν λιγότερα από δέκα άτομα… απογοητευμένος και γεμάτος θυμό είχε πει:

‘Αυτή η πόλη δε θέλει ομάδα στην Α’ Εθνική. Θέλει ομάδα στην Α’ Τοπική..!’. Ήμουν παρών τότε στο ‘LUCY’ …και επαληθεύτηκε πλήρως… είκοσι χρόνια μετά..!

‘Ένας άνθρωπος, που συνήθιζε να λέει τα πράγματα με τ’ όνομα τους. Απλός στον λόγο, αυτό που λέμε ξεκάθαρος. Στις συζητήσεις τράβαγε ευθείες γραμμές. Δεν τα στρογγύλευε τα πράγματα. Ούτε καν τον ενδιέφερε να γίνει αρεστός σε συνεργάτες, στον τύπο, στους ποδοσφαιριστές. Απόλυτα δωρικός στον λόγο και στην σκέψη, που άγγιζε την μονολιθικότητα.

‘Έχουμε μικρή ομάδα… γιατί έχουμε μικρό κόσμο…’ μια άλλη απ’ τις συνήθως εύστοχες ατάκες του.

‘Τα λιγούρια τα ‘λεγε λιγούρια… τους κυρίους …κυρίους …τους μαλάκες …μαλάκες!’. Ήταν πράγματι αθυρόστομος. Έβγαζε μια σκληράδα, που δεν ήταν παρά η άμυνα του, στην ευαισθησία που έκρυβε βαθιά μέσα του’.

Αυτός ήταν ο Σπύρος Αλεξάνδρου που ‘σφράγισε’ με την παρουσία του, μια πολυκύμαντη περίοδο (’80), ίσως την πιο σημαντική και ενδιαφέρουσα μετά απ’ αυτή του ’60, της ποδοσφαιρικής κορύφωσης, που ανήκει κυρίως στους πρωταγωνιστές των γηπέδων.

Γεωμετρικά μεγέθη..!

Μόλις που προλαβαίνω… να ‘τρέξω’… τα τρέχοντα… όμως παράγοντες ποδοσφαιρικοί… του βεληνεκούς ενός Καμπούρη, του διαμετρήματος ενός Εμμανουηλίδη και του εκτοπίσματος ενός Αλεξάνδρου δεν θα πρέπει να γίνονται βορά στη λήθη!

…και με συγκρατημένη αισιοδοξία

Ας προχωρήσουμε… και φαίνεται λοιπόν, ότι γίνεται αυτό που λέμε ‘δουλειά’ στον Α.Ο. ‘Χαλκίς’. Δυνατά φιλικά για τα μέτρα του Α.Ο. ‘Χαλκίς’ και καλά αποτελέσματα, ενθαρρυντικά για την πορεία του συλλόγου. Επί του παρόντος… μπράβο σε όλους! Εμείς οι άλλοι και βεβαίως ο στενός οικογενειακός κύκλος μπορεί να αισιοδοξεί για το μέλλον της ομάδος.

Ιπτάμενα μπάτζετς..!

Διαβλέπω σκληρό ανταγωνισμό… μέχρις εσχάτων, Ν. Αρτάκης και Αμαρύνθου σε ποδοσφαιρικό βέβαια επίπεδο. Είναι τα ‘μπάτζετς’ που υπερέχουν έναντι των άλλων και στηρίζουν αυτή την άποψη. Φυσικά ο πρωταγωνιστικός ρόλος και σ’ αυτή την αγωνιστική περίοδο Μακρυκάπας και Αλιβερίου δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση ν’ αποκλεισθεί και να θεωρηθεί ως ένα αναπάντεχο γεγονός που εμπεριέχει το στοιχείο της έκπληξης…

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ηρακλής Ψαχνών-Ευβοϊκός Αγ. Νικολάου 6-0

Κώστας Λαγός

Παλαίμαχοι Αιδηψού: Υποδέχτηκαν μικτή ομάδα Αθηνών

Κώστας Λαγός

ΑΟ Καρύστου: Συγχαρητήρια ανακοίνωση για τον ΑΟ Χαλκίς

Κώστας Λαγός