EVIASPORTS.GR Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Π. Ζουρούδης: ‘Πρέπει και θα είμαστε πανέτοιμοι για το πρωτάθλημα’

Δηλώσεις του προπονητή του ΑΟ Χαλκίς Πέτρου Ζουρούδη, μετά το πέρας των φιλικών αγώνων του Σαββατοκύριακου 29-30/10 της ομάδας του με Μαρκό και Παναργειακό.

Αφού ήρθανε τελευταίες προσθήκες πρέπει να τους απορροφήσει η ομάδα

‘Εντάξει ήταν εις γνώση μου να γίνει αυτό που πολλούς ίσως τους ξένισε. Δυστυχώς στο δικό μου το μυαλό δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Είμαστε δυο βδομάδες πριν το πρωτάθλημα. Πρέπει να πάρουν τα παιδιά παιχνίδια, πρέπει τα παιδιά να βρει ο ένας τον άλλο και εννοώ κυρίως τα παιδιά που ήρθαν τελευταία στιγμή. Σίγουρα, το ‘χω ξαναπεί, παίζουν και για τ’ αποτέλεσμα. Προφανώς και τις δύο μέρες δεν το είχαμε. Το βασικότερο όμως είναι να βάλουμε γρήγορα τα παιδιά όσο γίνεται στην ομάδα. Καταλαβαίνετε ότι και τις δυο μέρες παίξανε παιδιά που δεν γνωρίζουν ακόμα το όνομα ο ένας του αλλουνού. Μας πιέζει ο χρόνος από ποια άποψη, ότι αφού ήρθανε τελευταίες προσθήκες πρέπει να τους απορροφήσει η ομάδα, το σύστημα, τα ‘θέλω’ τα δικά μου’.

Κάποια παιδιά δυσκολεύονται ακόμα σε κομμάτια φυσικής κατάστασης

‘Εντάξει, είναι ατομικά λάθη πολλά, είναι τακτικά λάθη που όταν μπαίνουνε κάποια παιδιά που ίσως έχουν ακούσει για πρώτη φορά έναν τρόπο παιχνιδιού. Σίγουρα και το πλάτιασμα του χρόνου ήτανε πιο πολύ… εντάξει δεν ήθελα εγώ -και κυρίως όταν κλείνεις δύο φιλικά σε δύο ημέρες- να εστιάσουμε σε 14-15 παιδιά, καταλαβαίνετε ελλοχεύει ο κίνδυνος των μυϊκών τραυματισμών. Βγήκανε κάποια θετικά, ακόμα και με το σημερινό παιχνίδι ένα παιδί που ήρθε, ο Κάμερον, τελευταία μέρα, είδαμε ότι έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά. Τους περιμέναμε αυτούς τους παίχτες για να μας βοηθήσουνε, κακά τα ψέματα. Πρέπει να βρω τρόπο σε δύο βδομάδες να μπαίνουν κι αυτοί. Μην ξεχνάμε κάποια παιδιά δυσκολεύονται ακόμα σε κομμάτια φυσικής κατάστασης, υπάρχει μεγάλη ανομοιομορφία σ’ αυτό το κομμάτι, άλλοι πρέπει να τους συντηρήσουμε στην ουσία, αν είναι στο όριο που έχουν κάνει προετοιμασία, είναι έτοιμοι να ‘χαν μπει ήδη στο πρωτάθλημα, άλλοι είναι σε πολύ αρχικό στάδιο, άλλοι είναι σε κάτι ενδιάμεσο. Καταλαβαίνετε υπάρχουνε πολλές δυσκολίες. Γι’ αυτό πρέπει  να μπούμε σ’ αυτή την λογική. Υπάρχει μια βδομάδα μπροστά μας, που στην ουσία είναι -αν δεν αλλάξει κάτι- μία βδομάδα πριν να μπούμε στην εβδομάδα πρωταθλήματος. Πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ στο τακτικό κομμάτι, όσον αφορά τα καινούργια παιδιά. Προφανώς είναι παιδιά που θα μας αλλάξουνε την εικόνα σ’ όλα τα επίπεδα, για να ‘μαστε πανέτοιμοι στο πρωτάθλημα. Εις γνώση μου άφησα κάποια παιδιά απέξω λόγω κούρασης, εις γνώση μου πήρανε κάποια παιδιά παραπάνω χρόνο, για να ‘χω πραγματική εικόνα. Κι όχι εγώ, για να ξέρουμε -αυτό που λέμε- και τι ζητάνε και τα παιδιά, να ξέρουμε σε ποιο επίπεδο είναι. Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής δεν είναι τοπικό. Σε καμία περίπτωση’.

Πρέπει ο καθένας πλέον να καταλάβει τον ρόλο του

‘Για τον αντίπαλο που γνωριζόμαστε, προφανώς απ’ την περσινή ομάδα που παίξαμε στα μπαράζ λίγο-πολύ ξέρετε κι εσείς στην ουσία μόνο ‘γω είμαι, αρκετά παιδιά ήταν από πέρσι απ’ το Άργος. Εντάξει το ξέραμε, ήτανε με ιδιαιτερότητες αυτό το φιλικό, γιατί εμείς είμαστε απ’ το χθεσινό φιλικό. Θέλαμε κάποια παιδιά να πάρουν μέσα απ’ αυτό το παιχνίδι στοιχεία φυσικής κατάστασης, κάποια παιδιά να πάρουνε έστω… όπως σ’ αυτό το κομμάτι της φυσικής κατάστασης εστιάζεται τον Βασίλη Ζαχαράκη, τον Παναγόπουλο. Κάποια παιδιά που ήρθαν τελευταία, ο Κάμερον Σαούλ, που πέτυχε και ένα ωραίο γκολ, έδειξε λίγο με την ποιότητα του που είναι κι αυτό το παιδί πολύ πίσω. Έγινε το φιλικό στα πλαίσια αυτό, δηλαδή τα τελευταία παιδιά να έχουνε ένα παιχνίδι κι όχι απλές προπονήσεις μες την εβδομάδα. Εντάξει ήταν εις γνώση μου. Αποτέλεσμα προφανώς, σας έχω ξαναπεί εγώ, σ’ ό,τι κατάσταση και να ‘μαστε παίζουμε για τ’ αποτέλεσμα. Αυτό εστιάζω στα παιδιά, ότι πρέπει ο καθένας πλέον να καταλάβει τον ρόλο του. Υπάρχουνε παιδιά που είναι πιο έτοιμα, υπάρχουνε παιδιά που είναι πιο ποιοτικά. Να μην έχουμε όμως και τρελές απαιτήσεις άμεσα. Εννοώ όλοι όσοι είναι στην ομάδα χρειάζονται, άρα καταλαβαίνετε σε δύο βδομάδες κρίνονται τα πάντα. Η προσπάθεια της διοίκησης, όπως έχω συνέχεια πει, έχει κάνει τεράστια προσπάθεια, πρέπει να είμαστε και θα είμαστε πανέτοιμοι. Να πάμε για βαθμοθηρία απ’ το πρώτο παιχνίδι. Η επόμενη βδομάδα, έχουμε ένα φιλικό την άλλη Κυριακή (6/11) προγραμματισμένο, που έτσι θα μείνει, προφανώς γιατί μετά είναι καλώς εχόντων των πραγμάτων εβδομάδα πρωταθλήματος. Θα είμαστε έτοιμοι, θα είμαστε να μπούμε μια χαρά στο πρωτάθλημα’.

Οι προσθήκες έχουν τελειώσει

‘Οι προσθήκες έχουν τελειώσει. Προφανώς όμως μέχρι την τελευταία στιγμή όταν γινόντουσαν προσθήκες και γινόντουσαν προσθήκες σ’ αυτές που ευελπιστούσαμε να μας αλλάξουν το επίπεδο. Εντάξει καταλαβαίνουμε ότι δεν ήτανε οι προσθήκες πριν από ενάμιση μήνα ήδη εδώ. Γίνανε προσθήκες που ευελπιστούμε σ’ αυτούς, όπως το ξαναλέω, να μας αλλάξουν επίπεδο. Αυτό όμως είναι ένα κομμάτι που είναι να δούμε τι backround έχει το κάθε παιδί. Δηλαδή υπάρχουνε παιδιά που δεν ήρθανε σε καλή κατάσταση να το πω, από φυσική κατάσταση. Πρέπει σιγά-σιγά να μπούνε στην ομάδα, δεν έχουμε περιθώριο να πούμε αν θα τους ετοιμάσουμε σε 1-1.5 μήνα. Καταλαβαίνετε σε ενάμιση μήνα σχεδόν φτάσαμε Χριστούγεννα. Άρα μέσα απ’ τα παιχνίδια, με βάση κάποια παιδιά που είχαμε 6-7 άτομα ένα κορμό που είναι τουλάχιστον 1-1.5 μήνα στην ομάδα, πρέπει πάνω σ’ αυτούς να συνθέσω εγώ τα καινούργια παιδιά με την ποιότητα τους. Και οι άλλοι να τους βοηθήσουνε στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, για να πάρουμε το μεγαλύτερο όφελος που όταν ξεκινάει το πρωτάθλημα, που είναι η αναζήτηση βαθμών, η αναζήτηση ηρεμίας από βαθμολογική άποψη, για να μην έχουμε κανένα θέμα’.

Να μην πιεστούμε κι άλλο στο οικονομικό κομμάτι

‘Το 5 με το 6 δεν μ’ ενδιαφέρει, με το 4ρις που είχαν πει σαν προκήρυξη, δεν μ’ ενδιαφέρει. Εμένα μ’ ενδιαφέρει τουλάχιστον να μην πιεστούμε με νησιά. Με νησιά εννοώ όχι σαν φόβο της ομάδας, δηλαδή ξέρω-καταλαβαίνω κάνει μεγάλο αγώνα η διοίκηση. Μόνο αυτό το κομμάτι. Στην ουσία σκέφτομαι και το οικονομικό. Έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια και με τις τελευταίες μεταγραφές, είχαμε δει κάποια κενά. Να μην πιεστούμε παραπάνω στο οικονομικό κομμάτι, μόνο αυτό. Δηλαδή μες την βδομάδα λένε ότι θα βγούνε. Σ’ Αθήνα, σε Στερεά Ελλάδα, σε Πελοπόννησο, θεωρώ νομίζω με απλή λογική καταλαβαίνετε ότι να μην πιεστούμε κι άλλο στο οικονομικό κομμάτι, μόνο στο να μην έχουμε ταξίδια που θα είναι με μεγάλο κόστος, μόνο αυτό. Εμένα δεν μου αλλάζει κάτι, ούτε και με τα παιδιά εγώ τα ετοιμάζω αν θα πηγαίναμε για τέσσερις, αν θα πηγαίναμε για έξι ή εν τέλει -που όπως έχουνε πει- είναι για πέντε. Εμείς πρέπει και θα είμαστε πανέτοιμοι την πρώτη αγωνιστική’.

ΑΟ Χαλκίς-Μαρκό 1-2

Photo album απ’ το ΑΟ Χαλκίς-Μαρκό

ΑΟ Χαλκίς-Παναργειακός 1-3

Photo album απ’ το ΑΟ Χαλκίς-Παναργειακός

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΟΝ Αρτάκης: Τρεις ανανεώσεις στο ρόστερ

Κώστας Λαγός

ΑΟ Μακρυκάπας: Ελεύθερος ο Π. Αναστασίου

Κώστας Λαγός

ΑΟ Χαλκίς: Οι διαιτητές με Ναυπακτιακό Αστέρα (4/12)

Κώστας Λαγός