EVIASPORTS.GR Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Π. Ζουρούδης: ‘Να πατήσει με ασφάλεια η ομάδα στα πόδια της’

Δηλώσεις του προπονητή του ΑΟ Χαλκίς Πέτρου Ζουρούδη, μετά το τέλος της φιλικής αναμέτρησης της ομάδας του με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Δεν είναι η λογική μου να βρίσκουμε εύκολους αντιπάλους

‘Ξέραμε ότι ήτανε ίσως, όχι ίσως, η πιο δυνατή ομάδα που ‘χουμε παίξει, είναι άλλης κατηγορίας, ξέρω πως έχει στηθεί αυτή η ομάδα επειδή ξέρω και τον coach, ξέρουμε ότι είναι τεράστια ομάδα ο Απόλλων Σμύρνης, είναι απ’ τα φαβορί για την άνοδο στην Super League. Αυτό είναι που θέλω να δουν τα παιδιά, δεν είναι η λογική μου να βρίσκουμε εύκολους αντιπάλους, να μας βγουν απλά κάποια πράγματα. Εντάξει το καταλαβαίνω σαν ψυχολογία ότι θέλουμε και κάτι να μας βγούνε, καταλαβαίνετε έτσι όπως έχει στηθεί η ομάδα πρέπει να τα κάνουμε ταχύρρυθμα σ’ όλα, εντάξει ήταν σαφώς μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας, κάποια παιδιά το δείχνανε ότι θέλανε αλλά δε μπορούσαμε να ανταποκριθούμε σε αυτό το επίπεδο, προφανώς δεν ετοιμαζόμαστε για τέτοιο επίπεδο εμείς’.

Θα γίνουν 3-4 προσθήκες που θα μας αλλάξουν επίπεδο

‘Σίγουρα θα γίνουν προσθήκες, ήδη σήμερα παίξανε δύο παιδιά, που στην ουσία δεν είναι ήδη στην ομάδα. Πάντα ψαχνόμαστε για το καλύτερο, σαφώς δεν είχαμε πει ότι έχει κλείσει το ρόστερ και πριν μια εβδομάδα λέγαμε ότι θα γίνουν 3-4 προσθήκες που θα μας αλλάξουν επίπεδο. Προφανώς δηλαδή η χρονιά δεν μπορούμε να πούμε ότι θα είναι εύκολη, έτσι όπως ξεκίνησε, ενώ δύο μήνες πριν ήμασταν στο ‘κατεβαίνουμε-δεν κατεβαίνουμε στο πρωτάθλημα’, έχουν γίνει όμως άλματα, άλματα σε όλα τα θέματα, οργανωτικά, από την διοίκηση, στελεχώνεται το team, εντάξει σε σχέση με άλλες ομάδες κακά τα ψέματα σε πολλά θέματα έχουμε καθυστερήσει πάρα πολύ’.

Ό,τι καλό πέφτει στην αντίληψη μας θα επιδιώξουμε να το πάρουμε

‘Είναι δέσμευση μου αυτό, δεν υπάρχει περίπτωση να μη μπούμε στο πρωτάθλημα έτσι όπως πρέπει να μπούμε. Το ξαναλέω, το έχω ξαναπεί πολλές φορές επανειλημμένα ότι είναι θέμα τα παιδιά, αυτούς που έχουμε τώρα, εντάξει δε μπορώ να λέω σε μία εβδομάδα σε 10 ημέρες θα έρθουν άλλοι τρεις και θα μας απογειώσουνε. Εγώ δουλεύω με ότι είχα, την πρώτη μέρα ήτανε παιδιά άλλα, κάθε μέρα, όταν κλείσανε αυτά τα παιδιά λέμε έχουμε μία βάση, εδώ και δύο εβδομάδες. Τα κάνουμε ταχύρρυθμα, από κομμάτια φυσικής κατάστασης, από κομμάτια δύναμης, να μπούμε σε μία υποτυπώδη προετοιμασία, θέλουμε τα φιλικά γιατί μέσα από το παιχνίδι είναι καλύτερη προετοιμασία, θέλουμε φιλικά που να αξιολογήσουμε τον παίχτη, δεν μπορούμε να αξιολογούμε τα παιδιά σε παιχνίδια που να λήγουν υπέρ μας 5-0 και 6-0. Πρέπει να έχουμε μια ασφαλή εικόνα, γιατί καταλαβαίνετε ότι απ’ την διοίκηση, όπως επέλεξε εμένα και κυρίως μετά εγώ τους έχω πει ότι πρέπει να γίνονται επειδή είναι μετρημένες οι κινήσεις μας, μετρημένες εννοώ συγκεκριμένες, πρέπει να γίνουν χειρουργικές κινήσεις. Προφανώς ό,τι καλό πέφτει στην αντίληψη μας θα επιδιώξουμε να το πάρουμε, είμαστε κοντά σε παιδιά που θα μας αλλάξουνε επίπεδο, να βοηθήσουνε το ήδη υπάρχον ρόστερ, δεν μπορώ να ακυρώσω εγώ παιδιά, η βάση μας είναι αυτή, το 80% των παιδιών είναι ήδη που είναι στο ρόστερ’.

Στο πρωτάθλημα πρέπει να μπούμε έτοιμοι και θα μπούμε έτοιμοι

‘Εμείς το ξέρω είχαμε ιδιαιτερότητες στην προετοιμασία μας. Στο πρωτάθλημα όμως δεν έχουμε δικαιολογίες, στο πρωτάθλημα πρέπει να μπούμε έτοιμοι και θα μπούμε έτοιμοι. Για τους στόχους του πρωταθλήματος, δεν μπορούμε να πούμε μεγαλοστομίες για πρωταθλήματα και τέτοια. Όπως το ‘χα πει και προ διμήνου, στην ουσία στην προηγούμενη φάση των διοικητικών εξελίξεων, ήτανε εγώ θα ετοιμάσω ομάδα να πατήσει με ασφάλεια στα πόδια της, εντάξει δεν είπαμε, δεν έχει στηθεί η ομάδα, να πούμε ότι πάμε για κάτι παραπάνω. Να πατήσει με ασφάλεια η ομάδα στα πόδια της. Βλέπετε ακόμα ακούγονται 4 όμιλοι-6 όμιλοι… δεν ξέρεις καν την μορφή του πρωταθλήματος. Πως μπορούμε να πούμε για κάτι παραπάνω. Αυτό που έχω πει δεδομένο και σας λέω πριν δύο μήνες που ήταν διαφορετικές οι καταστάσεις, όχι τώρα που είναι με άλλη διοίκηση μ’ αυτές τις δυσκολίες, αυτό πρέπει, όχι πρέπει, είναι η δέσμευση μου να το εξασφαλίσω, το να πατήσει η ομάδα στα πόδια της με ασφάλεια. Αφού πατήσουμε με ασφάλεια κάθε μέρα που περνάει, αξιολόγηση από όλα τα παιδιά, να έχουμε καλύτερο πρόσωπο μέρα με την μέρα, αλλά το δεδομένο μας, το προαπαιτούμενο που λέμε, είναι να εξασφαλίσουμε αυτό, να πατήσουμε με ασφάλεια στην κατηγορία’.

Ποδοσφαιρικά είχα περάσει δυόμιση καταπληκτικά χρόνια εδώ

‘Σημαντικό κομμάτι έπαιξε και το δέσιμο μου με την ομάδα που το έχω πει από πέρυσι στα τελειώματα που ήρθα. Εντάξει, ποδοσφαιρικά είχα περάσει δυόμιση καταπληκτικά χρόνια εδώ. Ας πούμε με το πρωτάθλημα και την άνοδο έδωσα κάτι στην ομάδα. Δεν θα πω έβαλα πλάτη, δεν είναι μόνο ρίσκο για εμένα, ήταν εις γνώση μου, δεν ήταν ότι με πίεσε κάποιος ή ότι δε μπορούσα να περιμένω κάτι, το ήθελα. Ναι, ήξερα τις δυσκολίες, ότι είναι στο απόλυτο μηδέν, το είχα πει και στην αρχή, ‘είμαστε μακριά από το μηδέν μάλλον’, δηλαδή τόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση’.

Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε το κομμάτι που λέγεται Χαλκίδα

‘Εγώ το βλέπω διαφορετικά, δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλο μου απ’ τις δυσκολίες, εγώ είναι εις γνώση μου, δεν έχω δικαιολογία εγώ, γι’ αυτό είναι η δέσμευση μου ότι στο πρωτάθλημα θα είμαστε έτσι όπως πρέπει, αλλά καταλήγουνε τα πάντα στα παιδιά. Ό,τι και να ‘ναι ο προπονητής, ό,τι και κινήσεις να κάνει η διοίκηση, ο ποδοσφαιριστής είναι αυτό που λέμε η αιχμή του δόρατος όλης αυτής της προσπάθειας και αυτό τους δίνω να καταλάβουν, ότι όλη η προσπάθεια που έχει γίνει είναι στην ουσία, δίνουμε στη διοίκηση ‘πράγματα’ μέσα από την προσπάθεια μας η διοίκηση κάνει προσπάθεια να μας φέρει πράγματα με όλους τους ανθρώπους δηλαδή που υποστηρίζουν την διοίκηση. Έτσι θα πάει, αλυσίδα, να δώσουμε-να μας βοηθήσουνε, πρέπει όλοι να βοηθήσουμε το κομμάτι που λέγεται Χαλκίδα’.

Πηγαίνουμε βήμα-βήμα σε όλα τα θέματα

‘Έχει γίνει καινούρια προσπάθεια απ’ το μηδέν. Νομίζω ο κόσμος της Χαλκίδας έχει περάσει πολλά, τα ξέρετε και οι πιο παλιοί, ακόμα και αυτό το διάστημα -γιατί εγώ ήμουνα πριν από 25 χρόνια- μεσολαβήσανε πολλές καλές χρονιές, πολλές καινούριες προσπάθειες. Ο κόσμος είναι επιφυλακτικός, κακά τα ψέματα, το ‘υπομονή’ ως προς εμένα όχι δεν με αγχώνει, δεν με απασχολεί. Εντάξει προφανώς θα έρθει και ο φίλαθλος που θα θέλει από την 1η αγωνιστική να δει πανέτοιμη την ομάδα και να βάζουμε πέντε μέσα πέντε έξω. Πηγαίνουμε βήμα-βήμα σε όλα τα θέματα και στο χτίσιμο και τώρα περιμένουμε 4-5 παιδιά που θα αλλάξουν τον χαρακτήρα της ομάδας, άρα δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε τελειωμένοι. Δεν περιμένουμε 3-4 πιτσιρικάδες, περιμένουμε 3-4 μονάδες που θα αλλάξουνε τον χαρακτήρα της ομάδας εντελώς. Άρα καταλαβαίνετε ότι προφανώς θα γίνουνε για να γίνει η εικόνα μας σαφώς βελτιωμένη. Σας το ξαναλέω επειδή ξέρω και τι αγώνα μεγάλο κάνει όλη η διοίκηση σε όλα τα θέματα, θα μπούμε όπως σας το ‘χω υποσχεθεί, αξιοπρεπέστατα, αξιόμαχα και πανέτοιμοι στο πρωτάθλημα, γι’ αυτό να είστε σίγουροι’.

ΑΟ Χαλκίς-Απόλλων Σμύρνης 0-2

Photo album απ’ το ΑΟ Χαλκίς-Απόλλων Σμύρνης

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πέρσι… σαν σήμερα (18/6/2021)

eviasports

ΕΠΟ: Έκτακτη ΓΣ στις 19/7-Δημιουργία σχολών για διασώστες

eviasports

Πέρσι… σαν σήμερα (30/8/2020)

eviasports