ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τ. Μπαλτάκος: ‘Για ποιο λόγο να υπάρχει η ΕΠΟ εάν η αδειοδότηση των σωματείων δεν γίνεται απ’ αυτή;’

Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, μιλώντας στον LIBERO 107.4 της Θεσσαλονίκης με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις μετά τη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας και την απόφαση για αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων τόνισε μεταξύ άλλων (από το 10:28 του παρακάτω ηχητικού) πως «η ΕΠΟ είναι αποφασισμένη να αφαιρέσει το πρωτάθλημα απο τη Σούπερ Λίγκα εφ’ όσον αυτή συνεχίσει να παραβαίνει το καταστατικό!», αλλά και πως (στο 12:25 του βίντεο): «εγώ δεν κάνω κόντρα στον Μαρινάκη, εκείνος κοντράρει, εγώ δεν είμαι εκεί, έχω φύγει, όταν το κάνει, εγώ είμαι αλλού. Τον αέρα χτυπάει».

Επίσης τόνισε ότι για τον κ. Μαρινάκη ότι: «Ενοχλείται, αναμενόμενα ίσως, επειδή η συγκεκριμένη ομάδα με την οποία έχω ταυτιστεί όλα αυτά τα χρόνια είναι ο Παναθηναϊκός!».

Επίσης «στάθηκε» στην απόφαση της Γ.Σ. της ΕΠΟ, λέγοντας: «Το βασικό θέμα της γενικής συνέλευσης ήταν το Μητρώο. Για να παίξει μια ομάδα ερασιτεχνική θα πρέπει να ενταχθεί στο κρατικό μητρώο. Εάν το υπουργείο θεωρήσει ότι κάποιο έγγραφο δεν είναι Σωστό δεν το επιτρέπει να παίξει. Αυτό για εμάς είναι απαράδεκτο γιατί αρμόδια για το ποδόσφαιρο είναι η Ομοσπονδία και δεν έχει κανέναν λόγο να υπάρχει. Για ποιο λόγο να υπάρχει η ΕΠΟ εάν η αδειοδότηση των σωματείων δεν γίνεται απ’ αυτή και γίνεται απ’ το κράτος; Τι δουλειά έχει το Κράτος; Το λέει και το Σύνταγμα στο άρθρο 12».

Για τις αναρτήσεις Αυγενάκη υπογράμμισε: «Δεν σας κάνει εντύπωση ότι η ψηφοφορία είναι 57-4; Αυτά που λέει αφορούν άλλες ομοσπονδίες που ζουν απ’ το κράτος, που επιδοτούνται. Η ΕΠΟ δεν επιδοτείται απ’ το κράτος και τα 6300 σωματεία που λέει, τα περισσότερα αν όχι όλα, δεν ανήκουν στην ΕΠΟ. Το επιχείρημα της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης και της άδειας των Περιφερειών καταρρίπτει το ίδιο το επιχείρημα του Μητρώου, γιατί αν ισχύουν αυτά, τι χρειάζεται το Μητρώο;».

Πηγή: soccerplus.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

DERNEKI (ΜΗ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ): Κονιόρδοι-Εύβοια 4-2

Κώστας Λαγός

Γ’ ΕΠΣΕ (Α’ ΟΜΙΛΟΣ): Φοίνικας Ψαχνών-ΑΕΚ Νέου Πύργου 4-2

Κώστας Λαγός

Ηρακλής Ψαχνών: Ανακοίνωση για αγώνα με ΑΟ Υπάτου

Κώστας Λαγός