EVIASPORTS ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λ. Αυγενάκης: ‘Γονείς, αθλητές, παράγοντες κατάλαβαν ποιοι βάζουν ταφόπλακα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο’

Με αναρτήσεις του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σχολίασε τις εξελίξεις σχετικά με την έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΠΟ, όπου αποφασίστηκε η αναστολή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

‘Ούτε Μητρώο αποδέχεται ο πρόεδρος ΕΠΟ, ούτε Ειδική Αθλητική Αναγνώριση ποδοσφαιρικών σωματείων, ούτε υποχρέωση Περιφερειών να εκδίδουν άδειες αγώνων!

Έτσι είναι όταν… ονειρεύεται πως ο λόγος του είναι ο νόμος! Οι μάσκες έπεσαν!

Τάξη παντού, σε όλο το αθλητικό μας οικοδόμημα’.

‘Μάταια ανέμεναν από εκπρόσωπο FIFA στη Γενική Συνέλευση ΕΠΟ να στηρίξει τις κραυγές τους για Μητρώο.

Η κ. Χάιντι Μπέχα απηύθυνε χαιρετισμό χωρίς να συνταχθεί με τις φωνές τους ενάντια στη νομιμότητα.

Διότι FIFA & UEFA ξέρουν πως πρέπει να μπει τάξη!’.

‘Αποφάσισαν αναστολή πρωταθλημάτων στην ΕΠΟ.

Γονείς, αθλητές, “υγιείς” παράγοντες σωματείων, κατάλαβαν ποιοι βάζουν ταφόπλακα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Εμείς συνεχίζουμε, με σεβασμό στα 6.300 νόμιμα σωματεία, που στηρίζουν το νοικοκύρεμα & την τάξη στο αθλητικό οικοδόμημα’

Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης κατέθεσε σήμερα τροπολογία σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης που θα συζητηθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή και αφορά τα ερασιτεχνικά σωματεία και τις προϋποθέσεις συμμετοχής τους στα πρωταθλήματα:

‘– Ρύθμιση δικαιωμάτων για τα αθλητικά σωματεία που έχουν υποβάλει οριστική αίτηση για την εγγραφή τους στο «Ηλεκτρονικό Μητρώο Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων» του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α’ 148) έως την 30η.9.2022.

Αθλητικό σωματείο που διαθέτει την ειδική αθλητική αναγνώριση του άρθρου 8 του ν.2725/1999 (Α’ 121) και έχει υποβάλει οριστική αίτηση για την εγγραφή του στο «Ηλεκτρονικό Μητρώο Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων» του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α’ 148) χωρίς αυτή να έχει ολοκληρωθεί έως την 30η.9.2022, δύναται από την 1η.8.2022 έως και την 30η.7.2023:

α) να χρησιμοποιεί αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε εποπτευόμενα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου και σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, κατά παρέκκλιση των ρυθμίσεων της παρ. 4 του άρθρου 8 και της παρ. 2 του άρθρου 140 του ν. 2725/1999 (Α΄121), καθώς και της παρ. 2 του άρθρου 66 και της παρ. 2 του άρθρου 75 του ν. 4735/2020 (Α΄197) και

β) να συμμετέχει στις αγωνιστικές διοργανώσεις της αντίστοιχης αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας, κατά παρέκκλιση της παρ. 2 του άρθρου 30 του ν. 4726/2020, εκτός αυτών που οδηγούν στη χορήγηση των παροχών και προνομίων του άρθρου 34 του ν.2725/1999 (Α’ 121).

– Κρίσιμος χρόνος συνδρομής των προϋποθέσεων συμμετοχής σε αθλητική διοργάνωση – Προσθήκη παρ.1Β στο άρθρο 8 ν.2725/1999

Στο άρθρο 8 του ν.2725/1999 (Α’ 121) μετά την παρ.1A προστίθεται παρ. 1Β ως εξής:
«1Β. Η κατοχή από αθλητικό σωματείο της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης του άρθρου 8 του ν.2725/1999 (Α’ 121) και η εγγραφή του στο «Ηλεκτρονικό Μητρώο Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων» του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α’ 148) αρκεί να συντρέχουν κατά τον χρόνο έναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεών του σε επίσημη διοργάνωση αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας. Η εκ των υστέρων απώλεια της μίας ή και των δύο από τις παραπάνω προϋποθέσεις είναι αδιάφορη για τη νομιμότητα της συνέχισης της συμμετοχής του σωματείου στη διοργάνωση έως και την επίσημη ανακήρυξη των τελικών αποτελεσμάτων ή την επικύρωση της οικείας βαθμολογικής κατάταξης ή την με οποιοδήποτε άλλο τρόπο ολοκλήρωσή της, κατά τα οριζόμενα στον οικείο κανονισμό και την προκήρυξη.»’.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Γιώργος Βασιλείου η πρώτη μεταγραφή της ΑΓΕ Χαλκίδας!

Παναγιώτης Νικολάου

Δ. Αντωνόπουλος: Στην τεχνική ηγεσία της Θήβας

Κώστας Λαγός

ΠΑΙΔΩΝ ΕΠΣΕ: Αλλαγή ώρας σε αγώνα πρωταθλήματος

Κώστας Λαγός