BLOGS EVIASPORTS.GR ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΛΕΣ

Θανάσης Κούτος: Νέα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά…

Με τον Θανάση Κούτο
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ...

Στη χώρα της μούντζας και του ρε!

 

 

Νέα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά

Αλλάζει μορφή τούτη η στήλη… μοτίβο και περιεχόμενο, ‘εισβάλλοντας’ στην καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη και στην προκείμενη του αναγνώστη, αντλώντας θέματα μέσα απ’ την κοινωνία, την οικονομία, την πολιτική και βέβαια το ποδόσφαιρο και γενικότερα τον αθλητισμό.

‘Καύσιμη ύλη’ όλες οι παραπάνω πηγές, με υλικά καύσιμα, ειδήσεις και πληροφορίες, μηνύματα και ερεθίσματα, πρωτόζυμο υλικό, που μεταπλάθεται, παίρνει μια νέα μορφή και επιστρέφει στο κοινό, εύληπτο-εύπεπτο-βουλιμικό και εγώ σκαρώνοντας στιχάκια, διασκεδαστικά και χαλαρωτικά… ενιότε και ‘εμπρηστικά’ όταν το δηκτικό χιούμορ… αγγίζει ‘ευαίσθητες χορδές’ και παίρνει την μορφή ‘πυροκροτητή’ για ευέξαπτους γενικά αποδέκτες…

Οπαδισμός…

Ποδόσφαιρο και πολιτική λοιπόν δεν συγκρούονται, αλλά συμβαδίζουν και φωλιάζουν στην ψυχοσύνθεση του Νεοέλληνα. Ο οπαδισμός φυσικό τέκνο, που κυοφορείται στη μήτρα αυτών των δύο, που παράγει έπαρση, αλαζονεία και φανατισμό, με την βία να αναδύεται, ως η κυρίαρχη αισθητική των γηπέδων, με τα γνωστά, τραγικά επακόλουθα..!

Γλαφυρά… και επικαιροποιημένα

Α.Ο. ‘Χαλκίς’ και Ολυμπιακός, η άλλοτε ‘ατμομηχανή’ του Ευβοϊκού Ποδοσφαίρου, δείχνει να έχει εκτροχιασθεί απ’ τις ‘ράγες’ του ποδοσφαιρικού συρμού. Πέραν αυτών και αυτή είναι η πραγματικότητα, ουδείς μπορεί ν’ αδράξει απ’ τους λοιπούς την ιστορική ευκαιρία, να παίξει τον ρόλο του ‘μηχανοδηγού’ και να οδηγήσει το ‘τρένο’ σε ασφαλή σταθμό…

Σαφώς η ‘Χαλκίδα’ βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση. Το οικονομικό παραμένει το κύριο πρόβλημα που πλήττει την λειτουργική ευεξία της ομάδος και συντελεί στην καθυστέρηση μιας γενικευμένης επαναφοράς. Ενθαρρυντικό γεγονός η παρουσία στον πάγκο, ενός πραγματικά χαλκέντερου και Χαλκιδόψυχου προπονητή του Πέτρου Ζουρούδη, που κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και συγκυρίες, δηλώνει παρών, φλογερός υπέρμαχος της άποψης, ότι ο Α.Ο. ‘Χαλκίς’ μπορεί να επανέλθει!

Επιτέλους και ένας πρόεδρος που γνωρίζει από μπάλα! Ευφυής και ευέλικτος, αποφασιστικός και ασυμβίβαστος με την μετριότητα… αλλά και απρόβλεπτος, κινούμενος στο όριο της ανοχής, που όταν ‘πιεσθεί’… Γνώστης των ‘ευαίσθητων δεδομένων’ στον ποδοσφαιρικό χώρο, η παρουσία του μπορεί να ωφελήσει την ομάδα, αρκεί ο ρόλος του να είναι διακριτός και φυσικά η σχέση του Αντώνη Αυλωνίτη με τον προπονητή είναι ‘κλειδί’, στην από κοινού διαχείριση κυρίως τεχνικών γενικότερα ζητημάτων, όταν απαιτείται η παρέμβαση και η συνδρομή της Διοίκησης.

***

Κάτι κινείται τις τελευταίες εβδομάδες και στον Ολυμπιακό! Η απόσταση σαφώς που έχει να διανύσει είναι αποθαρρυντική και χρειάζεται πίστη, επιμονή και όραμα. Το τελευταίο πλέον στις μέρες μας, έχει απωλέσει τα εννοιολογικά και ιδεολογικά αν θέλετε χαρακτηριστικά του και ‘ενσαρκώνεται’ μόνον με την συνύπαρξη εμπνευσμένων και ταυτόχρονα οικονομικά ισχυρών παραγόντων.

***

Είναι οι πρώτες γραμμές μιας ‘ανακαινισμένης’ και ‘επικαιροποιημένης’ στήλης. Σκέψεις βουτηγμένες σε μια θάλασσα προβληματισμού και περισυλλογής.

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΕΠΣΕ (Β’ ΟΜΙΛΟΣ): Προποντίδα-Νεάπολη 2-0

Κώστας Λαγός

Β’ ΕΠΣΕ (Α’ Όμιλος): Πανόραμα (16/2)

eviasports

Γ’ ΕΠΣΕ (Α’ ΟΜΙΛΟΣ): Ολυμπιακός Λίμνης-ΑΕΚ Νέου Πύργου 1-2

Κώστας Λαγός