EVIASPORTS.GR Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Π. Ζουρούδης: ‘Πέρασε το πρώτο στάδιο δυσκολίας, αποκομίσαμε πολλά οφέλη’

Δηλώσεις του προπονητή του ΑΟ Χαλκίς Πέτρου Ζουρούδη, μετά το τέλος του φιλικού αγώνα της ομάδας του με τον Πανελευσινιακό.

‘Σίγουρα η δυναμικότητα του σημερινού αντιπάλου, το ξέραμε, είναι ίσως το υψηλότερο επίπεδο που αντιμετωπίσαμε. Είναι μια ομάδα που είναι στην ουσία έτοιμη από πέρσι κι έχει ενισχυθεί πάρα πολύ. Δεν είναι ότι εστίασα τόσο πολύ σ’ αυτό το κομμάτι, ότι είναι ομάδα εδώ και ενάμιση μήνα, δηλαδή λειτουργούνε άψογα, επειδή ξέρω αρκετά παιδιά απο κει και ξέρω τους διοικούντες πως λειτουργούνε, ξέρω τον κόουτς από κει. Είναι αυτό στην ουσία που μόνο που υστερούμε εμείς. Το παιχτικό, το ότι θα φτάσουμε κι εμείς αν όχι σ’ αυτό το επίπεδο, αυτό είπα και στα παιδιά, ότι θα φτάσουμε σε σημείο ακόμα και μ’ αυτές τις ομάδες που είναι πολύ πιο μπροστά από μας σε πολλά θέματα -οργανωτικά εννοώ, όχι ότι δεν φτάσουμε κι εμείς εκεί- ότι ακόμα και το αποτέλεσμα θα φτάσουμε στο σημείο να μην μας κάνει αυτό. Βήμα-βήμα. Εγώ σας έχω πει, κάποιοι ίσως με κατηγορούν ότι ‘πετάει στα σύννεφα ο κ. Ζουρούδης’, δεν πετάω στα σύννεφα.

Εγώ έχω εμπιστοσύνη σ’ εμένα, στα παιδιά, σήμερα παίξανε παιδιά που ούτε εγώ δεν τους ήξερα το όνομα, όχι μεταξύ τους που παίξανε σήμερα. Νομίζω λίγο πολύ τα βλέπετε κι εσείς, επειδή δεν έχετε δει όμως τις προπονήσεις, δηλαδή πραγματικά σήμερα παίξανε τρία παιδιά που ‘ρθανε σήμερα. Σήμερα εντελώς. Καταλαβαίνετε όμως κι αυτό το ψυχολογικό περνάει στα παιδιά. Δηλαδή αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αυτό που τους λέω είναι ότι πάνω απ’ όλα πρέπει να ‘χουν σεβασμό στον εαυτό τους, σεβασμό στη φανέλα που φοράνε. Ναι πέρασε ας πούμε το πρώτο στάδιο της δυσκολίας να πατήσουμε στο γήπεδο, το ‘χουμε περάσει. Η διοίκηση πατάει στα πόδια της μέρα με μέρα όλο και καλύτερα, γίνονται πράματα που τους ζητάω σ’ όλα τα επίπεδα. Αρχίζει με κάποιες συμφωνίες που ‘χω κάνει να στελεχώνεται και το τιμ. Παίχτες, βγήκανε οι πρώτες ανακοινώσεις το πρωί, θα βγούνε κι άλλες.

Στην ουσία από Δευτέρα ξεκινάμε, αλλά αποκομίσαμε πολλά οφέλη σ’ αυτό τον περίπου ένα μήνα, αν δεν κάνω λάθος, 25 μέρες, τρομερά οφέλη. Αυτό ήταν η διαδικασία που θέλαμε να ξεκινήσουμε 22 του μηνός. Όχι πειραματικά, στα τυφλά θεωρητικά, αλλά ό,τι έλεγα και τότε, μόνο στα τυφλά εγώ δεν πηγαίνω. Γι’ αυτό έκλεισα και τέτοια φιλικά, πάρα πολύ δυνατά φιλικά, που μπορούσα κι εγώ να τ’ αποφύγω και σαν προπονητής. Για το προφανές, γιατί να ρισκάρω ή με παιδιά που δεν τα γνωρίζω και τέτοια, μη τυχόν γίνει κάτι πολύ βαρύ. Εγώ είμαι αυτής της λογικής, αυτό είμαι σίγουρος το ‘χα περάσει κι από πέρσι, απ’ την πρώτη μέρα που ‘ρθα ‘δω, στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς κι έτσι θα πορευτούμε’.

Για το πόσους παίχτες θεωρεί ότι χρειάζεται η ομάδα του για να σταθεί στη Γ’ Εθνική: ‘Από πέρσι θυμάστε, με πολλούς το ‘χα πει, είχαμε πει να φτάσουμε στους 27-28. Τώρα πάλι εκεί θα φτάσουμε, γιατί τώρα είναι άλλη η ιδιαιτερότητα. Τώρα το πρωτάθλημα εκεί που λέγαμε αρχές Οκτώβρη-μέσα Οκτώβρη, τώρα πολλά συνηγορούν θα πάμε τέλη και αρχές Νοεμβρίου, τώρα να μην καθίσω και τα εξηγήσω όλα με τα ‘μητρώα’ και τέτοια. Άρα καταλαβαίνετε αν πούμε ότι τέλη Οκτώβρη ξεκινήσει ή αρχές Νοέμβρη, πας σε έναν όμιλο με τουλάχιστον 16 ομάδες, δηλαδή μιλάμε για 30 παιχνίδια τουλάχιστον, που οι εξαγγελίες τους ήτανε για 19, δηλαδή πάμε για 18 παιχνίδια, 36 σ’ όλο τον όμιλο. Αν το κάνετε έτσι χοντρικά, Νοέμβρη-Δεκέμβρη, δύο μήνες, από τέσσερις αγώνες τον μήνα, θέλουμε κοντά στο δεκάμηνο. Άρα καταλαβαίνετε πόσες εμβόλιμες θα έχει. Αν πούνε ότι ξεκινάμε τέλη Οκτωβρίου-αρχές Νοεμβρίου και πάμε για 30+ παιχνίδια, καταλαβαίνετε ότι θα πάνε σε λογική Κυριακή-Τετάρτη κι όποιος αντέξει. Ένας λόγος παραπάνω ότι το ρόστερ να φτάσει εκ των πραγμάτων εκεί που το ήθελα και θα φτάσει. Γίνεται μια προσπάθεια ακόμα και τώρα, όσοι γνωρίζετε κάποια παιδιά που έρχονται τελευταία στιγμή απ’ όλη την Εύβοια. Θυμάστε ξανά που το ‘χα πει, δυστυχώς τώρα δεν γίνεται να φτάσει το ρόστερ με Ευβοιώτες στο 80-85% που έχω πει, αλλά πραγματικά προς τα εκεί κλίνω. Δηλαδή το θέλω πολύ αυτό, το θέλω να ‘ρθουνε παιδιά που να θέλουνε να ‘ρθουν στην ομάδα της Χαλκίδας. Είναι πολύ σημαντικό για μένα αυτό. Το κάνω για την ομάδα. Αλλά προφανώς κοιτάμε και σιγά-σιγά για την ποιότητα, ν’ αφήσουμε και κάτι πίσω. Όπως έχω πει, μακάρι να ‘ναι ο κύκλος μου στην ομάδα μεγάλος, το τι θ’ αφήσεις πίσω σου είναι το σημαντικό. Κι αυτό είναι προτεραιότητα μου’.

Για το αν θα χρειαστεί η ομάδα του προσθήκες με πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές: ‘Εννοείται. Δεν μπορούμε να πάμε σε παιδιά που στην ουσία αν έχουν παίξει πολλοί ούτε καν α’ κατηγορία, γιατί δεν έχουνε παίξει ούτε καν α’ κατηγορία τοπικό. Προφανώς έχουμε εστιάσει σε κάποιες θέσεις ότι θα γίνουνε και κάποιες κινήσεις. Για να στηριχτούνε και παιδιά δίπλα, για να μην καούν, για να τους βοηθήσουμε όλους. Δεν θα ‘ναι ομάδα που θα διακριθούνε -κι αυτό είναι άλλη υπόσχεση μου στα παιδιά- 5-10. Εγώ θέλω στο τέλος της χρονιάς να μιλάνε όλοι γι’ αυτούς. Ναι σε μεγαλύτερο ποσοστό κάποιοι, σε λιγότερο ποσοστό, αλλά όλοι θέλουνε να βγούνε του χρόνου τέτοια εποχή. Τον Μάιο, τον Ιούνιο, όλοι ωφελημένοι’.

Για το αν θεωρεί πως βολεύει την ομάδα του η καθυστέρηση έναρξης του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής: ‘Προφανώς. Δηλαδή σας λέω παίζαμε με μια ομάδα που εδώ και ενάμιση μήνα κάνει φουλ προετοιμασία. Κι εμείς στην ουσία απλά μαζευόμαστε τα παιδιά, λίγα τακτικά κομμάτια, την άλλη μέρα εκεί που δούλευες 2-3 παιδιά δεν έρχονται, για δικούς τους λόγους, για δικούς μου λόγους, γιατί κόβονται και παιδιά κι από μένα. Κάποια παιδιά έχουνε μπει στη διαδικασία, δεν τα βρήκανε, κάποια παιδιά έχουνε βρει κάπου αλλού κάτι καλύτερο. Καταλαβαίνετε ότι πηγαίναμε ας το πούμε να λέμε γενικές κατευθύνσεις, που όντως είναι σημαντικές. Δηλαδή πολλά παιδιά πραγματικά δεν γνωρίζανε καν αυτά που θέλω, αλλά με γενικές κατευθύνσεις γενικά πάμε. Κάποια παιδιά με ξέρουνε, ήταν πιο εύκολο να τα αφομοιώσουνε. Τώρα στην ουσία από Δευτέρα που -αυτό έλεγα- έχουμε πλέον μια 9δα έχει βγει ήδη που έχουν συμφωνήσει κι άλλοι, είναι προς ανακοίνωση νομίζω αν όχι αύριο μέχρι την Τρίτη, δηλαδή έχουμε μια 15αδα-16αδα που λέμε είναι δικοί μας παίχτες, τη Δευτέρα-Τρίτη θα ‘χουνε βγει, να φτάσουμε μια 20δα μέσα στην εβδομάδα και περιμένουμε αυτές τις 4-5 κινήσεις, που να πούμε ότι είμαστε πιο καλά. Για να στηριχθούνε όλοι, μέχρι και ο τελευταίος’.

ΑΟ Χαλκίς-Πανελευσινιακός 1-1

Photo album απ’ το ΑΟ Χαλκίς-Πανελευσινιακός

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ ΕΠΣΕ (Γ’ ΟΜΙΛΟΣ): Ληλάντιο/Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου-Προποντίδα/ΠΑΟ Κανήθου 1-0

Κώστας Λαγός

ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ ΕΠΣΕ: Ο διαιτητής στο Ιστιαία-Τροπαιοφόρος

Κώστας Λαγός

Β’ ΕΠΣΕ (Α’ ΟΜΙΛΟΣ): Μαντούδι-Αρτεμησιακός 2-0

Κώστας Λαγός