EVIASPORTS.GR Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Π. Ζουρούδης: ‘Κάθε μέρα που περνάει πρέπει να τα ζητάμε όλα’

Δηλώσεις του προπονητή του ΑΟ Χαλκίς Πέτρου Ζουρούδη, μετά το τέλος του φιλικού αγώνα της ομάδας του με το Μοσχάτο.

Για το φιλικό της ομάδας του με το Μοσχάτο και γενικότερα για την πορεία της προετοιμασίας της, σε συνδυασμό με τις διοικητικές εξελίξεις σ’ αυτήν: ‘Μην ξεχνάμε εμείς ότι είμαστε στην ουσία ούτε καν ομάδα, μπορούμε να λογιζόμαστε. Παίξαμε με μια ομάδα που όντως εγώ είμαι ο μόνος απ’ όλους τους συντελεστές τώρα στην ομάδα που γνωρίζω από πέρσι, πριν δυο μήνες απ’ τη διαδικασία των μπαράζ ανόδου. Δεν είναι ότι είναι γνώριμη στα παιδιά. Εμείς μην ξεχνάμε ότι στην ουσία ακόμα ομάδα δεν είμαστε. Εντάξει ότι κάνανε μια τεράστια προσπάθεια τα παιδιά, εντελώς ασύνδετοι μεταξύ τους και έστω και προς το τέλος μπορούσαμε στην ουσία να αποφύγουμε και την ήττα. Προφανώς και στα φιλικά δεν θα πω εγώ τα κλίσε ότι τα σκορ είναι δευτερεύοντος σημασίας. Εμάς μας ενδιαφέρει, αυτό θέλω να περάσω στα παιδιά, παρόλο που στην ουσία ακόμα κανείς ούτε καν έχει δελτίο στην ομάδα, εγώ τους έχω περάσει ότι όσοι μείνουν εδώ πρέπει από τώρα να μπουν σ’ αυτή τη λογική, ότι ακόμα κι έτσι ο ένας με τον άλλον, 2-3 παιδιά νομίζω γνωριστήκανε σήμερα, για να σας δώσω την εικόνα να καταλάβετε.

Σαφώς παίζαμε μ’ έναν αντίπαλο που είναι πολύ πιο μπροστά σε θέμα προετοιμασίας, έχουν ξεκινήσει εδώ και 1-1.5 μήνα, με όλα τα παρελκόμενα που λέμε. Απ’ την προσπάθεια των παιδιών, απ’ την εικόνα δεν έχω παράπονο.

Το περαστικό που έγινε που σαφώς θα το συζητήσω με το παιδί. Εγώ εδώ ήρθα να διαφυλάξω την εικόνα της Χαλκίδας με κάθε κόστος. Και αγωνιστικά και και μη αγωνιστικά. Αυτά είναι κάποια πράγματα που το δικαιολογώ εν μέρει, γιατί κανένα παιδί δεν έχει κάνει ακόμα μαζί μου. Εμένα μ’ αρέσει η ομάδα μου να είναι μέσα, να παίζει, να προσπαθεί. Αν είναι να χάσει από έναν καλύτερο αντίπαλο θα την δεχτούμε την ήττα, θα προχωρήσουμε. Εμένα όμως εδώ με ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα σεβασμός στον συμπαίκτη, στον προπονητή, στη φανέλα που φοράνε, στον κόσμο που έστω για την ώρα και για τη μέρα και για το σημείο της χρονιάς, άρχισε και βλέπει μια προσπάθεια. Προφανώς ούτε καν στο ένα δεν είμαστε αυτή τη στιγμή.

Θα κρατήσω πολλά θετικά στοιχείο. Το πιο θετικό στοιχείο μέσα στην εβδομάδα είναι ότι η διοίκηση οριστικοποιήθηκε. Από σήμερα κιόλας εγώ θα δώσω κάποια παιδιά να ξεκινήσουν να μιλάνε. Μες την εβδομάδα πιστεύω θα αρχίσουμε να αποκτήσουμε ένα σώμα όσον αφορά το ρόστερ και θα προχωράμε. Κάθε μέρα είναι αξιολόγηση, κάθε μέρα ο στόχος είναι ότι ετοιμάζουμε ομάδα για Γ’ Εθνική. Άρα καταλαβαίνετε ότι όλα τα δεδομένα, τα δικά τουλάχιστον, ο πήχης σε όλα τα παιδιά -προφανώς πρώτα σ’ εμένα- πρέπει να είναι ότι είναι για κατηγορία με τέτοιους αντιπάλους. Όποιος δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί, το καταλαβαίνω, εδώ όμως δεν μπορούμε να μπούμε σε μια διαδικασία ότι εντάξει ας κάνουμε ό,τι να ‘ναι. Δεν γίνεται αυτό.

Τώρα που έγιναν τα πράγματα που πήραν τον δρόμο τους διοικητικά, καταλαβαίνετε ότι κάθε μέρα που περνάει πρέπει να τα ζητάμε όλα. Και η δικιά μου η δουλειά, πέρα απ’ τ’ αγωνιστικό, και βοηθάω και σ’ όλα τα θέματα, πρέπει να ζητάμε αποτέλεσμα με ό,τι δυσκολίες υπάρχουν, αλλά ναι εντάξει σ’ αυτό δεν μπορούμε να πούμε και κάτι που δεν είναι προφανές ότι δεν είναι κανένα παιδί ακόμα στην ομάδα. Είναι προφανές. Το ότι Δευτέρα εγώ πιστεύω ήδη μια δεκάδα-δωδεκάδα θα είναι προς ανακοίνωση, αυτό είναι θετικό. Και το ότι είναι τόσα παιδιά που έχουνε μπει σε μια τόση διαδικασία εδώ και περίπου είκοσι μέρες, νομίζω αυτό λέει πολλά. Και δεν λέω ότι το κάνα εγώ, το κάνε και το όνομα της ομάδας πάνω απ’ όλα’.

Για το αν πιστεύει πως η ομάδα του μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της Γ’ Εθνικής: ‘Απόλυτα. Το μόνο -ας πούμε- ότι ήτανε θετικό αυτό το διάστημα ήταν ότι πήγε πίσω το πρωτάθλημα. Εδώ είδατε μια εικόνα, ό,τι και συμπεράσματα να ‘χει ο καθένας, αγωνιστικά τώρα λέω, εντάξει ατομικά λάθη γίνανε κάποια τρομερά ατομικά λάθη, στο ποδόσφαιρο ίσως είναι αυτό που λέμε ‘το μόνο είναι εύκολο είναι να διορθώσεις τα ατομικά λάθη’. Σαν εικόνα πολλά παιδιά δείξαν ότι μπορούνε να μπούνε σ’ αυτή τη λογική, στις απαιτήσεις που είναι η κατηγορία, στις απαιτήσεις που έχει η ομάδα, στις απαιτήσεις που έχω εγώ. Αυτό λέμε, τώρα να μπούμε σε μια συγκεκριμένη διαδικασία -σαν ομάδα εννοώ, εντάξει προφανώς η συζήτηση θα γίνει με τη διοίκηση- να νιώσουνε και τα παιδιά ότι η προσπάθεια τους και κυρίως αυτά που έχω αξιολογήσει εγώ σαν θετικά, στα παιδιά που θέλω να μείνουνε μαζί μας, ότι να μείνουνε μαζί μας και να ξεκινήσουμε στην ουσία, γιατί στην ουσία Δευτέρα είναι που ξεκινάμε την προετοιμασία μας. Γιατί Δευτέρα περιμένω ότι θα ‘χουμε τουλάχιστον μια δωδεκάδα παιδιά δικούς μας, κάθε μέρα που θα προχωράει. Πιστεύω ότι μέχρι το άλλο φιλικό, που είναι το άλλο Σάββατο ότι θα έχουμε μια δεκαπεντάδα τουλάχιστον δικά μας παιδιά. Κι εκεί πλέον παίζει ο δικός μου ο ρόλος, γιατί και εδώ είναι λίγο δύσκολο ότι να μιλήσω με ένα παιδί κάτι τακτικό, την άλλη μέρα να ξέρω ότι φεύγει, πάει σ’ άλλη ομάδα. Ήτανε κάποιες δυσκολίες που ήταν αυτές τις δεκαπέντε-είκοσι μέρες, εντάξει που είναι λογικό, γιατί το ήξερα σε τι διαδικασία έχω μπει το πρώτο βήμα’.

ΑΟ Χαλκίς-Μοσχάτο 1-2

Photo album απ’ το ΑΟ Χαλκίς-Μοσχάτο

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κύπελλο Ελλάδας: Στις 29/10 η κλήρωση της 2ης φάσης

Κώστας Λαγός

Σαν Σήμερα (18/4/2015): Ιστιαία-Σκύρος 5-0

eviasports

ΠΑΙΔΩΝ ΕΠΣΕ (Γ’ ΦΑΣΗ): Πρόγραμμα & διαιτητές (11/5)

Κώστας Λαγός