EVIASPORTS.GR Β΄ ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Κ. Σταματίου: ‘Υπάρχει μια τρομερή αγωνιστικότητα’

Δηλώσεις του προπονητή της Προποντίδας Κώστα Σταματίου, μετά το τέλος του φιλικού αγώνα της ομάδας του με τον Νηλέα Νεοχωρίου.

Για τον αγώνα της ομάδας του με τον Νηλέα: ‘Συνεχίζουμε κι αυτό μας ευχαριστεί, ότι κάθε παιχνίδι υπάρχει μια τρομερή αγωνιστικότητα και προσπαθούμε να παίζουμε πιεστικά απέναντι στον αντίπαλο. Σήμερα τα παιδιά ήταν 100% προσηλωμένα στο σύστημα αυτό που λέμε και γι’ αυτό στο πρώτο ημίχρονο ακολουθήσανε και τις οδηγίες αλλά κι αυτό που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Θεωρώ ότι ήταν όλα τα παιδιά πάρα πολύ καλά και ήτανε ένα ματς που το έβλεπες με πολύ ευχαρίστηση, σε κράταγε να το παρακολουθήσεις και υπήρχανε φάσεις που γινόντουσαν που θα τα έβλεπες σε άλλη κατηγορία, μεγαλύτερη κατηγορία. Θεωρώ ότι αν με τη δουλειά συνεχίσουμε να κρατήσουμε αυτή την προσπάθεια, με τον τρόπο που θέλουμε να παίζουμε και μας βγαίνει αυτό, θα είμαστε πάρα πολύ καλοί. Εγώ χαίρομαι πάντως που χρησιμοποιώ παιδιά που ανταποκρίνονται. Πιστεύω στα νέα παιδιά, πρέπει να βοηθήσω τα νέα παιδιά κι εμένα, όπως τα βοηθάω κι εγώ, με την αγωνιστικότητα τους και σήμερα ήτανε πάρα πολύ καλοί.

Νομίζω ότι αν συνεχίσουμε και δουλεύουμε μ’ αυτόν τον τρόπο και έχουμε τα παιδιά στην προπόνηση και έχουμε ομοιογένεια, χωρίς κάποιους άλλους λόγους να χαλάσει κάτι, θα είμαστε ένα σύνολο που θα έρχονται να το βλέπουνε και θα το χαίρονται. Δεν μπορώ να πω κάτι για το πρωτάθλημα, γιατί δεν ξέρω και τις ομάδες αλλά εντάξει ένα πρωτάθλημα που ξεκινάει πολλές φορές, δεν μπορώ να πω ότι ξεκινάμε για το πρωτάθλημα αλλά νομίζω θα δείξει στις αρχές -δηλαδή στα πρώτα παιχνίδια- τι μπορούμε να κάνουμε’.

Για τον Λεονάρντο Γκιόσι: ‘Ο Γκιόσι θεωρώ ότι είναι ένα παιδί το οποίο έχει δουλέψει εδώ στην Προποντίδα πέντε χρόνια. Είναι ένα παιδί ο οποίος έχει φτάσει σε ένα σημείο να ξεχωρίζει απ’ τους άλλους, γιατί έχει και το ταλέντο αλλά και τη δουλειά που έχει δουλέψει στην ομάδα. Σήμερα βέβαια δούλεψε όλη η ομάδα για να βγει ο Γκιόσι να κάνει αυτά τα πράγματα, τις πάσες τις ωραίες που πήρε και τις κινήσεις βέβαια που έκανε, γιατί είναι σαν χαρακτηριστικό του έχει ένα πέταγμα, είναι ταχυδυναμικός και νομίζω ότι μέχρι τώρα απ’ τα φιλικά που ‘χουμε κάνει ήταν το καλύτερο του παιχνίδι’.

Για τους προπονητές: ‘Όλοι οι προπονητές -και λογικό είναι- να έχουν κάποιες αποδοχές. Και πολλοί το κάνουν και καθαρά το επάγγελμα. Εγώ δεν έχω την ανάγκη αυτή των χρημάτων με την έννοια του προπονητή για να ζήσω. Λογικά έχω λύσει το πρόβλημα μου από τόσα χρόνια που δουλεύω, κτλ, και νομίζω δεν με αγχώνει, όπως κάποιους άλλους, κάποια άλλα παιδιά αν το ένα, αν το άλλο. Εγώ δουλεύω, ναι μεν πληρώνομαι, αλλά δεν θεωρώ ότι απώτερος σκοπός είναι το οικονομικό. Άρα δουλεύω με πιο καθαρό μυαλό και θα τιμωρηθώ εγώ για τα λάθη μου, όχι για τα λάθη κάποιων άλλων -που πολλοί κάνουνε- παραγόντων. Εγώ κάνω αυτό που πρέπει να κάνω για την ομάδα, αλλά τα λάθη μου να τα πληρώνω εγώ. Όχι να πληρώνω λάθη αλλωνών. Και γι’ αυτό νομίζω ότι η φιλοσοφία μου σιγά-σιγά βγαίνει και θα πάμε καλά’.

Για το παιδαγωγικό κομμάτι της προπονητικής: ‘Εγώ έχω τελειώσει εκπαιδευτικός μηχανολόγος. Σαν εκπαιδευτικός έχω σπουδάσει και κοινωνιολογία και ψυχολογία εφήβου. Όλα αυτά τα κομμάτια τα ‘χω σπουδάσει λόγω ότι ήταν στη δουλειά μου και νομίζω ότι μ’ έχουνε βοηθήσει πάρα πολύ. Έχω κάτι που κάποιοι δεν θα το κρατήσουνε ποτέ. Αυτό με βοηθάει’.

Για τον γιο του -και συνεργάτη του στην Προποντίδα- Αλέξανδρο: ‘Ο Αλέξανδρος έχει αποφασίσει τώρα, μια και το αγαπάει πολύ και το ‘χει σπουδάσει κι αυτός. Έχει κάνει τώρα τέταρτο χρόνο μαζί μου. Πριν ήτανε στο Καλοχώρι, που ήμασταν στη β’ κατηγορία. Ανεβήκαμε κατηγορία, παίξαμε α’ τοπικό δυο χρόνια, τώρα με την Προποντίδα. Νομίζω ότι το έργο του φαίνεται και -γιατί δεν το κρύβω ότι- όλο το κομμάτι της προπόνησης το φτιάχνει ο Αλέξανδρος. Εγώ μαζί του συνεργάζομαι, εποπτεύω και τα υπόλοιπα που πρέπει να κάνω. Χαίρομαι που πιάνει τόπο η δουλειά του. Τώρα παικτικά νομίζω ότι θα μπορούσε να παίξει μπάλα, γιατί έχει τα προσόντα αλλά εγώ του ‘χω πει, δεν είναι εύκολο να παίζεις ποδόσφαιρο να είσαι και γυμναστής. Είναι πολύ δύσκολο κομμάτι. ‘Η αφοσιώνεσαι εκεί που πρέπει, στο ένα κομμάτι, ή αφοσιώνεσαι στο άλλο κομμάτι. Και τα δύο μαζί είναι δύσκολο. Αυτή τη στιγμή έχει αφοσιωθεί εδώ. Αύριο δεν ξέρω, αν αποφασίσει να παίξει μπάλα, εντάξει είναι θέμα δικό του’.

Για τον ΑΟ Χαλκίς: ‘Εγώ επειδή είμαι πολύ Χαλκίδα κι έχω βοηθήσει πάρα πολύ. Είμαι από τότε που η Χαλκίδα είχε πέσει και δεν υπήρχε και με τον Μπούρικα την σώσαμε μαζί. Τρέξαμε, κάναμε οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς για την ομάδα. Νομίζω ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτε για την Χαλκίδα, με τον τρόπο που χειρίζονται τα πράγματα. Η Χαλκίδα δεν μπορεί να γίνει μεγάλη έτσι. Η Χαλκίδα θέλει ένα συμβούλιο που να αποτελείται από ανθρώπους που να έχουνε την οικονομική επιφάνεια, να ‘ναι σοβαροί, να είναι ανθρώποι οι οποίοι να τους αποδέχεται ο φίλαθλος κόσμος. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και να παρουσιάσουν και κάτι διαφορετικό. Τώρα αν είναι να κάνουμε ομάδα απ’ το πουθενά, νομίζω ότι δεν τιμάει τον σύλλογο έτσι. Το λέω λίγο με καυστικό τρόπο αλλά εμένα δεν μου αρέσει αυτός ο τρόπος. Ή πάμε στον παράδεισο ή πεθαίνουμε. Εάν η Χαλκίδα φανεί, δείξει ότι είναι μια ομάδα που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην κοινωνία της Χαλκίδος, όλοι αυτοί οι παράγοντες θα τρέχουνε πίσω απ’ τη Χαλκίδα και θα είναι μες τη Χαλκίδα. Τώρα κι αυτοί βλέπουνε ότι κάτι δεν γίνεται καλά. Δεν μπορώ να πω ότι μπορεί να λύσω εγώ το θέμα, απλώς λέω την άποψη μου. Κάτι δεν πάει καλά, για να μην είναι αυτοί οι ανθρώποι κοντά. Γιατί λογικά θα πρέπει, μια και η Χαλκίδα εκπροσωπεί όλη τη Χαλκίδα και είναι η πιο παλιά ομάδα και δεν υπάρχει κι άλλη ομάδα. Είναι η Χαλκίδα και μετά είναι η Προποντίδα. Άμα ψάξεις να βρεις άλλη ομάδα μες τη Χαλκίδα δεν υπάρχει. Δεν θέλω ν’ αδικήσω άλλες ομάδες, αλλά δεν υπάρχει. Άρα κάτι άλλο είναι που φταίει. Στεναχωριόμαστε αλλά πολλές φορές εντάξει άμα κάποιος είναι ασθενής ή τον κάνεις καλά ή τον αφήνεις να φύγει. Δεν είναι για τοπικό η Χαλκίδα. Να μην πω άλλες ομάδες. Ας πούμε ‘Χαλκίδα’ και να γράψεις δίπλα ‘τοπικό’, δεν θα πατήσει κανένας. Αν πούμε ‘Χαλκίδα’ και δίπλα Γ’ και Β’ Εθνική, το γήπεδο θα γεμίσει κόσμο. Ο Χαλκιδέος έχει μάθει στα ψηλά σαλόνια και θέλει να συνεχίσει να βλέπει τη Χαλκίδα στα ψηλά σαλόνια. Όταν κατεβαίνει προς τα κάτω, ναι μεν υπάρχουνε άνθρωποι την αγαπάνε, αλλά θα είναι οι λίγοι. Εμείς θέλουμε να μαζέψουμε τον κόσμο τον πολύ, να την υποστηρίξει την ομάδα. Εκεί είναι θέμα, εκεί ας το λύσει το ψυχολόγος, τι να πω εγώ’.

Προποντίδα-Νηλέας Νεοχωρίου 4-0

Photo album απ’ το Προποντίδα-Νηλέας Νεοχωρίου

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Προποντίδα: Το πρόγραμμα των φιλικών

Κώστας Λαγός

Β. Κατσαούνης: Ντεμπούτο στο νησί των ‘Φαιάκων’

Κώστας Λαγός

Β’ ΕΠΣΕ (Β’ ΟΜΙΛΟΣ): ΑΕ Χαλκίδας-Παντριαδικός 1-1

Χρήστος Σεφερλής