EVIASPORTS.GR Α' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Γ. Μπασούκος: ‘Προσπαθούμε να προσαρμοζόμαστε κι εμείς στις συνθήκες’

Δηλώσεις του προπονητή του Αυλωναρίου Γιάννη Μπασούκου, μετά το τέλος του φιλικού αγώνα της ομάδας του με την Προποντίδα.

‘Είναι παιχνίδια προετοιμασίας. Προσπαθούμε να βάλουμε όλα τα παιδιά να παίξουνε. Δοκιμάζουμε και κάποιους σε κάποιες θέσεις, που ίσως να μην έχουν ξαναπαίξει. Και γι’ αυτόν τον λόγο γίνονται τα φιλικά παιχνίδια. Τ’ αποτελέσματα δεν έχουν καμία σημασία. Σίγουρα θέλουμε να κερδίζουμε, και στην προπόνηση που λέει ο λόγος θέλουμε να κερδίζουμε, δεν σημαίνει ότι παίζουμε στα φιλικά για να χάνουμε. Απλά πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα, να δούμε αν μπορούν να βγουν στο παιχνίδι, να τα δοκιμάσουμε, ώστε όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα να έχουμε κατασταλάξει σε κάποια πράγματα, για να μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Και υπάρχουνε και παιδιά τα οποία προπονούνται αυτή τη στιγμή με την ομάδα, που είναι πολύ μικροί σε ηλικία, όπως αυτή τη στιγμή η ομάδα απαρτίζεται από 4-5 παιδιά τα οποία τις προηγούμενες χρονιές που ήμουνα ήτανε 14 και 15 χρονών και τώρα βλέπουμε ότι παίζουνε στην πρώτη ομάδα. Σιγά-σιγά πρέπει να έρχονται και οι μικρότεροι να προπονούνται με τους μεγάλους, για να μπορέσουν να αποκτήσουνε μια εμπειρία. Ακόμα και στις προπονήσεις δουλεύουνε σε άλλους ρυθμούς.

Έχουν ν’ αντιμετωπίσουνε έμπειρους παίχτες και απ’ αυτούς κερδίζουν και παίρνουνε πράγματα και σιγά-σιγά αυτό που μας ενδιαφέρει στην ομάδα του Αυλωναρίου είναι να έχουμε μια βάση από παιδιά, τα οποία είναι απ’ την περιοχή κι αυτά που λείπουνε, εν πάση περιπτώσει, τα κομμάτια για το παζλ, να τα προσθέτουμε κάθε χρόνο. Αυτή είναι η φιλοσοφία η δική μου για αυτήν την ομάδα, διότι τ’ Αυλωνάρι είναι μια ομάδα η οποία είναι μακριά απ’ το κέντρο και είναι πάρα πολύ δύσκολες οι μετακινήσεις ποδοσφαιριστών, για να έρχονται για να κάνουνε προπονήσεις. Γι’ αυτό προσανατολιζόμαστε περισσότερο να έχουμε μία βάση με παιδιά που είναι κοντά στην περιοχή κι από κει και πέρα κάποιες ελλείψεις να τις συμπληρώνουμε με παιδιά τα οποία θα έρχονται να δίνουνε πράγματα και όχι να είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε φέτος. Ελπίζω η ομάδα να είναι καλύτερη από πέρσι, ώστε να μπορέσουμε να παίξουμε και καλά, να πάρουμε και τους βαθμούς που θα χρειαστούν για να αποφύγουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις επικίνδυνες θέσεις και μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία θα μπορέσουνε να παίξουνε και να πάρουνε χρόνο συμμετοχής και παιδιά τα οποία δεν θα μπορούν να πάρουνε, σε διαφορετική περίπτωση, περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Πιστεύω πως όλοι οι προπονητές προσπαθούνε να κάνουν το καλύτερο και να μεταδώσουν στα παιδιά κάποια πράγματα. Φυσικά στο επίπεδο που βρισκόμαστε, σε τοπικό επίπεδο εννοώ, οι ποδοσφαιριστές δεν έχουνε την απαιτούμενη γνώση, όσον αφορά από τεχνικής άποψης ή εμπειρίας, ώστε να μπορούν να αφομοιώνουνε τα πάντα απ’ αυτά που μπορεί να θέλουμε εμείς. Δεν μπορούμε να απαιτούμε πράγματα τα οποία δεν μπορούν να κάνουν, αλλά τουλάχιστον αυτό που μ’ ενδιαφέρει εμένα σε ομάδες που έχω ασχοληθεί, με ενδιαφέρει το ότι θα πρέπει η ομάδα να ξέρει τι ζητάει μες στο γήπεδο κι αυτός που έρχεται να δει να ξέρει ότι υπάρχει μια αρχή, μια μέση κι ένα τέλος. Δηλαδή κάποιος προσανατολισμός αγωνιστικός. Δεν μ’ αρέσει να βλέπω κάτι χύμα, να μην ξέρει ο καθένας που παίζει. Ζητάμε πράγματα τα οποία μπορούν να τα κάνουν τα παιδιά, δεν ζητάμε υπερβολικά πράγματα κι ούτε μπορούμε να ζητήσουμε κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει, για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις. Προσπαθούμε όσο το δυνατόν να προσαρμοζόμαστε κι εμείς στις συνθήκες και να μπορούμε να παίρνουμε απ’ αυτά τα παιδιά το 100%.

Είμαι ευχαριστημένος, αν και δεν έχουμε φιλικά παιχνίδια ακόμα, έχουμε κάνει δηλαδή δύο 40λεπτα στο τουρνουά με Ταμυναϊκό και Κάρυστο. Είχαμε έναν αγώνα ο οποίος αναβλήθηκε με το Νεοχώρι, κι αυτό ήταν το πρώτο φιλικό. Είχαμε και κάποια παιδιά που λείπανε, για διαφορετικούς λόγους, δεν ήταν όλοι σήμερα για να έχουμε μια εμπεριστατωμένη άποψη. Έχουμε ακόμα 3-4 φιλικά να κάνουμε, έχουμε και τους αγώνες κυπέλλου και πιστεύω ότι όταν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα να έχουμε βγάλει τα ασφαλή συμπεράσματα, ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί ανταγωνιστική.

Σίγουρα είναι το ρόστερ αυτή τη στιγμή μεγαλύτερο βασικά, γιατί πέρσι το ρόστερ ήταν πολύ μικρό, φέτος είναι λίγο μεγαλύτερο και έχουν έρθει και τρία παιδιά στην ομάδα, που έχουνε την ποιότητα μεσοεπιθετικά, που μπορούν να αλλάξουνε κάποια πράγματα, γιατί πέρσι η ομάδα σ’ όλο το πρωτάθλημα έβαλε 15 γκολ και μια ομάδα όταν πετυχαίνει 15 γκολ σχεδόν σ’ όλο το πρωτάθλημα, δεν μπορεί να έχει καμία τύχη. Πιστεύω ότι φέτος θα είμαστε πολύ πιο ανταγωνιστικοί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι κάτι δεδομένο. Δεν υπάρχει δεδομένο στο ποδόσφαιρο. Μπορεί να ‘ναι θετικό το αποτέλεσμα, μπορεί να ‘ναι και… αρνητικό από πέρσι δεν πιστεύω ότι μπορεί να είναι. Σίγουρα θα ‘ναι πιο θετική η χρονιά, αλλά αν δεν ξεκινήσουμε να δούμε πως θα συμπεριφερθούμε αγωνιστικά, δεν μπορούμε να πούμε κάτι ακόμα και να δούμε και τις υπόλοιπες ομάδες ποιος θα είναι ο βαθμός ετοιμότητας που θα έχουνε. Εγώ έχω εμπιστοσύνη σ’ αυτά τα παιδιά, γιατί βλέπω ότι είναι πολύ βελτιωμένοι, εν συγκρίσει από πέρσι και είμαι σίγουρος πως θα παίζουμε τουλάχιστον καλύτερο και να έχουμε και τα καλύτερα αποτελέσματα.

Κάθε χρόνο αυτοί που είναι κοντά στην ομάδα δεν απομακρύνονται ποτέ. Είτε πάει καλά η ομάδα είτε δεν πάει, ο κόσμος του Αυλωναρίου είναι κοντά και πιστεύω ότι δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η ομάδα είναι 17 ολόκληρα χρονιά στην α’ κατηγορία. Παρόλες τις αντιξοότητες, παρόλα τα προβλήματα, γιατί η οικονομική κατάσταση που υπάρχει γενικά, είναι πολύ δύσκολη και πιστεύω ότι ενώ περάσανε αυτά τα δύσκολα 2-3 χρόνια, τώρα με την κρίση αυτή που υπήρξε και με τους κορονοϊούς και όλα αυτά και κατάφερε η ομάδα να σταθεί όρθια, πιστεύω ότι το μέλλον θα είναι πολύ καλύτερο’.

Προποντίδα-Αυλωνάρι 2-2

Photo album απ’ το Προποντίδα-Αυλωνάρι

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αρτάκη-Ηλιούπολη 1-1

Μιχάλης Πράσινος

Β’ ΕΠΣΕ (Α’ ΟΜΙΛΟΣ): Μαντούδι-ΟΠΑ Αιδηψού 2-0

Κώστας Λαγός

Πέρσι… σαν σήμερα (21/9/2021)

eviasports