EVIASPORTS.GR Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Π. Ζουρούδης: ‘Αυτή η προσπάθεια χρειάζεται στήριξη απ’ όλους’

Δηλώσεις του προπονητή του ΑΟ Χαλκίς Πέτρου Ζουρούδη, στην έναρξη προετοιμασίας της ομάδας του, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22/8.

Να πατήσουμε γήπεδο, να δείξουμε ότι η ομάδα είναι ζωντανή

‘Το σημαντικό βήμα ήτανε ότι πατήσαμε γήπεδο. Πατήσαμε γήπεδο, εγώ σαν προπονητής, ο Κώστας Μπόλμπασης εν δυνάμει συνεργάτης μου, κι όπως είδατε κι εσείς μπήκανε σ’ αυτή τη διαδικασία 17 παιδιά. 17 παιδιά που 2-3 γνωρίζω. Όλα τ’ άλλα παιδιά μπήκανε σε μια διαδικασία, αρκετοί, μιλώντας μ’ εμένα, για την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, που χρειάζεται στήριξη απ’ όλους. Είμαστε κάποιοι, εγώ απ’ το κομμάτι του προπονητή, απ’ το κομμάτι της διοίκησης τους κυρίους που ξέρετε τώρα, για να μην τους πω έναν-έναν. Ότι έχουμε χωρίσει, ας το πούμε, το ξεκίνημα μας σε τρία βήματα. Το πρώτο ήταν αυτό. Να πατήσουμε γήπεδο, να δείξουμε ότι η ομάδα είναι ζωντανή, το παλεύει, μετά απ’ αυτό το -σχεδόν- δίμηνο που πέρασε, Ιούλιος και αυτές τις μέρες του Αυγούστου, που ενώ υπήρχε η σχετική χαρά για μεγάλα πράγματα, έτσι όπως τελείωσε η χρονιά, δυστυχώς απ’ την πρώτη γενική συνέλευση, απ’ τη δεύτερη δεν βγήκε αυτό που όλοι θέλαμε. Για να πήγαινε σε διαφορετική βάση το ξεκίνημα αυτής της χρονιάς’.

Κάθε μέρα τα δεδομένα αλλάζουνε, θεωρώ προς το καλύτερο

‘Δεν μπορούμε να καθόμαστε και να λέμε τι έπρεπε να ‘χε γίνει. Τα δεδομένα είναι αυτά. Κάποιοι μπήκανε σε μια διαδικασία να βάλουνε την ομάδα στο γήπεδο, να δείξει ότι η ομάδα ετοιμάζεται. Κάθε μέρα -όπως και το ‘πα και στα παιδιά, παρόλο που δεν με ξέρουνε- τα δεδομένα αλλάζουνε. Θεωρώ προς το καλύτερο, γιατί γνωρίζω πράγματα και καταστάσεις. Ας πούμε ότι πήραμε κάτι ευχάριστο, το ότι το πρωτάθλημα πήγε πίσω. Και σαφώς μια ομάδα που ξεκινάει τώρα, λειτουργεί υπέρ μας’.

Τα δικά μου τα ‘θέλω’ για την ομάδα δεν έχουν αλλάξει

‘Πιστεύω ότι θα είναι τα πράγματα σε λίγο καιρό ακριβώς έτσι όπως τα σχεδίαζα πριν δύο μήνες. Τα δικά μου τα ‘θέλω’ για την ομάδα δεν έχουν αλλάξει. Ότι σαν προπονητής, όπως και στους αγώνες, στις προπονήσεις προσαρμοζόμαστε, είναι η απόλυτη προσαρμογή, αυτό που κάνω τώρα. Είμαστε σε μια κατάσταση, ας το πω έτσι λίγο όποιος περνάει μπαίνει μέσα να μας δει και να τον δούμε. Εγώ δεν μ’ αρέσει η λέξη να ‘δοκιμάσω’ παιδιά, το σιχαινόμουνα και σαν ποδοσφαιριστής μόνο που το άκουγα, γιατί κι εγώ πήγαινα σ’ αυτή τη λογική. Πρώτα θέλω να ‘ρθουν τα παιδιά να μπούνε, όπως μπήκανε αυτά τα 17 παιδιά σ’ αυτή τη διαδικασία. Είναι πολύ σημαντικό. Δεν λέω ότι θα τους το ανταποδώσω ερχόμενοι ή κλείνοντας μια συμφωνία με την ομάδα’.

Δεν παύει η Χαλκίδα να ‘ναι Γ’ Εθνική

‘Μην ξεχνάμε όμως ότι ενώ έχω κάνει μεγάλο άνοιγμα και το ‘χα κάνει και τον Ιούνιο, θυμάστε τότε με τον μήνα με πιτσιρικάδες και τέτοια που σαφώς ήτανε άλλα δεδομένα, σαφώς τώρα έχει προχωρήσει πολύ η μεταγραφική περίοδος. Προφανώς κι εγώ όταν ήμουν ποδοσφαιριστής, δεν  νομίζω να περίμενα κι εγώ τόσο. Μην νομίζετε όμως ότι παιδιά θα πάμε και σε λογική να παρακαλάμε, να ζητιανεύουμε να έρθουν σε εμάς. Μην τα ξαναλέω. Δεν παύει η Χαλκίδα να ‘ναι Γ’ Εθνική. Δεν λέω ότι είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Εύβοιας. Είμαστε Γ’ Εθνική. Για αρκετά παιδιά, που ξέρω ότι δεν έχουνε παίξει αυτήν την κατηγορία, είναι κάποια στιγμή αυτό που λέμε στην καριέρα μας -στην πρώην καριέρα μου ποδοσφαιριστή- μεγάλη ευκαιρία. Γιατί υπό άλλες συνθήκες μπορεί ο Ζουρούδης σαν ποδοσφαιριστής να μην περνούσε ούτε καν απέξω. Τώρα δεν παύει η ομάδα να ‘ναι Γ’ Εθνική. Ναι είναι σε μια δύσκολη κατάσταση’.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην παλεύω για να γίνουνε τα ιδανικά

‘Πιστέψτε με, λίγο-πολύ όσο με ζήσατε κυρίως τώρα και όχι σαν πιτσιρικά, σαν παίχτη, όσο είμαι εγώ εδώ δεν υπάρχει περίπτωση να μην παλεύω για να γίνουνε τα ιδανικά. Σε όλα τα πράγματα. Προφανώς αυτά που μπορώ να χειριστώ εγώ. Τ’ απέξω να ‘στε σίγουροι ότι όσοι κύριοι έχουνε μπει μπροστάρηδες σ’ αυτή την κίνηση είμαστε στην ίδια λογική’.

Τα δεδομένα στα χέρια μου εμένα είναι σχεδόν μηδαμινά

‘Δεν λέμε μεγάλες κουβέντες τώρα, γιατί τα δεδομένα στα χέρια μου εμένα είναι σχεδόν μηδαμινά. Σχεδόν μηδαμινά πραγματικά. Δηλαδή δεν ξέρω ακόμα κι απ’ αυτά τα παιδιά, παρόλο που είπανε οι περισσότεροι θα ‘ρθουνε αύριο, δεν ξέρω αν θα ‘χουμε πέντε-δέκα ή τριάντα παιδιά. Άρα καταλαβαίνετε ότι τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα, μέχρι το Σάββατο, θα είναι μία βδομάδα γνωριμίας, προσαρμογής. Δεν μπορώ να το πω κάπως διαφορετικά. Κάθε μέρα όμως τα δεδομένα θα αλλάζουνε. Και για μένα, γιατί δεν παύει κάθε μέρα να προετοιμάζω μια ομάδα για το πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής. Μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία, όσο και δύσκολη να ‘ναι για μένα, να αξιολογείς κάποια παιδιά που ο ένας ούτε καν ξέρει το όνομα του άλλου, δεν παύει εγώ στο μυαλό μου να έχω η ομάδα όχι μόνο να μπει αξιοπρεπέστατα στο πρωτάθλημα, να είναι απολύτως αξιόμαχη. Αυτό σας το υπόσχομαι’.

ΑΟ Χαλκίς: Ελπιδοφόρο ξεκίνημα! (photos)

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κ17 ΕΠΣΕ: Προποντίδα-Ερμήλιος 2-3

Μιχάλης Πράσινος

Σαν Σήμερα (21/3/2010): Αυλωνάρι-ΑΟ Χαλκίς 3-1

eviasports

Σαν Σήμερα (19/2/2017): Καστέλλα-Ταμυναϊκός 0-0 (video)

eviasports