EVIASPORTS.GR Α' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γ. Σέγκος: ‘Να γίνει η ομάδα της πόλης μας αυτό που ήταν’

Δηλώσεις του γενικού αρχηγού του Ηρακλή Ψαχνών Γιώργου Σέγκου, μετά τον αγιασμό της ομάδας του για τη νέα αγωνιστική περίοδο, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8/8.

‘Καταρχάς θέλω να πω καλή χρονιά σε όλες τις ομάδες, για το καινούργιο πρωτάθλημα που ξεκινάει. Να ‘χουμε όλοι υγεία, να ‘χουμε υπομονή, να αποφύγουμε τα απρόοπτα.

Τώρα όσον αφορά την ομάδα μας. Η ομάδα μας κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Ξεκινάει απ’ το μηδέν. Είμαστε όλοι μας εδώ στρατιώτες, με πρώτο τον πρόεδρο, τη διοίκηση και τους υπόλοιπους.

Μου έγινε μία πρόταση, την αποδέχτηκα. Ο Ηρακλής είναι ομάδα της πόλης μου. Είχα την τύχη σε μικρή ηλικία, πριν ξεκινήσω τη διαιτησία, να φορέσω για ένα χρόνο τη φανέλα του και χωρίς να το σκεφτώ είπα κατευθείαν ‘ναι’ και ήρθα να βοηθήσω σ’ αυτή την προσπάθεια εδώ πέρα, που γίνεται για να γίνει η ομάδα της πόλης μας πάλι αυτό που ήταν.

Με το τεχνικό τιμ, με τη διοίκηση και ‘γω, όλοι μαζί έχουμε βάλει ένα στόχο, η ομάδα αυτή που ξεκινάει απ’ το μηδέν να γίνει μια ομάδα σοβαρή, μια ομάδα που θα έχει αρχή και τέλος, μία ομάδα που θα μπαίνει μες το γήπεδο και ο φίλαθλος των Ψαχνών θα χαίρεται να τη βλέπει. Αυτός είναι ο στόχος μας. Δεν κοιτάμε μακροπρόθεσμα.

Έχουμε διαφορά φιλοσοφίας πιστεύω από κάποιες άλλες ομάδες, που κοιτάνε να ρίξουνε χρήματα σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, κατά τη γνώμη μου. Και δεν είναι ώρα να το αναλύσουμε. Εμείς κοιτάμε να αναδείξουμε τα παιδιά, πρώτα της περιοχής και γενικά τους νέους ποδοσφαιριστές. Πιστεύω θα πάμε καλά. Πιστεύω ότι έχουμε την τεχνογνωσία, έχουμε την εμπειρία να ανταποκριθούμε και νομίζω ότι με τη βοήθεια και του κόσμου των Ψαχνών, ο οποίος αγαπάει την ομάδα και θα ‘ναι δίπλα μας, θα καταφέρουμε να έχουμε μια ωραία χρονιά, θα ευχαριστηθούμε το πρωτάθλημα, θα ευχαριστηθούμε εδώ την εγκατάσταση μας, που είναι ίσως η καλύτερη στην Εύβοια, και πιστεύω ότι στο τέλος το πρόσημο θα είναι θετικό.

Τα παιδιά εδώ, από μια πρώτη ματιά που έχω ρίξει, είναι καλοί χαρακτήρες, είναι μορφωμένα παιδιά, δεν χρειάζονται μπαμπούλες, δεν χρειάζονται να ‘ναι κάποιος πάνω απ’ το κεφάλι τους. Τους έχουμε επισημάνει τις υποχρεώσεις τους, ξέρουν σε ποια ομάδα ήρθανε. Κι όσοι δεν το ‘χουνε καταλάβει ακόμα, θα τους δώσουμε εμείς να το καταλάβουνε, ότι έχουνε έρθει στη μεγαλύτερη ομάδα της Εύβοιας τα τελευταία είκοσι χρόνια. Κι αυτό δεν το λέω εγώ, το λένε οι αριθμοί και πιστεύω ότι όλοι μαζί την ομάδα αυτή θα την πάμε εκεί που πρέπει, εκεί που είναι η θέση της, στα ψηλά σκαλοπάτια του ευβοϊκού ποδοσφαίρου.

Είναι αλήθεια ότι οι φίλαθλοι του Ηρακλή, τα προηγούμενα χρόνια, είχαν μάθει να βλέπουν μια ομάδα στις μεγάλες κατηγορίες. Να βλέπουν μια ομάδα ν’ αγωνίζεται με μεγάλα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, να έρχονται ομάδες εδώ ιστορικές, όπως η Λάρισα, ο Ηρακλής, κτλ, να έρχονται ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, κτλ.

Είναι όμως μια προσπάθεια εντελώς διαφορετική και πρέπει να το καταλάβουνε. Η ομάδα μετά την περσινή της αποχή αναγεννάται από τις στάχτες της. Στηρίζεται σε παιδιά της περιοχής, αλλά και των γύρω περιοχών. Πρέπει να γίνει μια ομάδα ελκυστική, να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Κι αυτό είναι που μας ενδιαφέρει. Όλα τ’ άλλα θα ‘ρθουν με τη δουλειά, με την πειθαρχία και να υπάρχει μία υπομονή, μία πίστωση χρόνου και πιστεύω ότι στο τέλος και οι φίλαθλοι μας, που την ομάδα την αγαπάνε πάρα πολύ, θα είναι ευχαριστημένοι και θα έρθουν στο γήπεδο να μας βοηθήσουνε, γιατί τους χρειαζόμαστε. Είναι απαραίτητοι.

Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή η διαιτησία γενικά στην Ελλάδα περνάει κρίση. Όσον αφορά εμένα εγώ σαν διαιτητής όλα τα χρόνια μου, όποτε έμπαινα στο γήπεδο αυτό που με ενδιέφερε ήτανε να αποδώσω δικαιοσύνη και στο τέλος όταν έγινε το ταμείο και σταμάτησα, είδα ότι οι ομάδες, αυτό που από μένα είχαν ήτανε η αποδοχή. Όταν πριν έναν αγώνα προετοιμαστείς κατάλληλα θα πας καλά. Αν δεν προετοιμαστείς κατάλληλα, το έλεγα και στα παιδιά όλα τα χρόνια, θα αποτύχεις. Η προετοιμασία για ένα παιχνίδι, ψυχολογική και σωματική (κι αυτό ας είναι και μια συμβουλή), είναι το μυστικό για μια καλή διαιτησία και μια καλή απόδοση. Κι αυτό ισχύει και για τους ποδοσφαιριστές, ισχύει για όλους. Έτσι είναι ο αθλητισμός’.

Ηρακλής Ψαχνών: Αγιασμός για ‘γηραιό’! (photos)

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Β’ ΕΠΣΕ: Αφιέρωμα στον ΠΑΟ Πολιτικών

Κώστας Λαγός

Λήλας Βασιλικού: Ελεύθερος ο Δ. Φτούλης

Κώστας Λαγός

ΦΙΛΙΚΑ: Πρόγραμμα & διαιτητές (24/8)

Κώστας Λαγός