EVIASPORTS ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δε συμφώνησαν Αυγενάκης – ΕΠΟ για το μητρώο, υπό σκέψη η αναστολή έναρξης των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων

Παρά την τετράωρης διάρκειας συνάντηση που είχαν χθες στη ΓΓΑ ο υφυπουργός αθλητισμού Λ. Αυγενάκης μαζί με τους Β. Μπραουδάκη και Β Κάκκο με αντιπροσωπεία της ΕΠΟ (Μπαλτάκος, Δημητρίου, Αντωνίου, Κωνσταντινίδης, Φιλιππουσης), δεν επήλθε συμφωνία για το θέμα των σωματείων που που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ και δεν έχουν αποκτήσει την ειδική αθλητική αναγνώριση.

Γι΄αυτό μετά το τέλος της δεν έγιναν δηλώσεις, ούτε εκδόθηκε δελτίο τύπου από καμία πλευρά.

Ως γνωστόν, από την Τετάρτη 17/8 τα σωματεία αυτά δεν θα μπορούν να πάρουν μέρος στα τοπικά πρωταθλήματα και να χρησιμοποιούν εγκαταστάσεις που ανήκουν στο δημόσιο.

Επειδή σε αρκετές ΕΠΣ (πχ ΕΠΣ Ηρακλείου) η πλειοψηφία των σωματείων δεν έχει εγγραφεί στο μητρώο και σε κάθε περίπτωση στις ΕΠΣ υπάρχει μικρός ή μεγαλός αριθμός σωματείων που είναι εκτός μητρώου με αποτέλεσμα οι διαδικασίες που προηγούνται της έναρξης των πρωταθλημάτων να έχουν καθυστερήσει λόγω της επικείμενης εφαρμογής του νόμου, η ΕΠΟ ζήτησε τροποποίηση του νόμου προκειμένου να απαλειφθούν οι ανωτέρω κυρώσεις και τα σωματεία που είναι εκτός μητρώου να μπορούν να πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα.

Ο Λ. Αυγενάκης δε δέχθηκε την πρόταση της ΕΠΟ ενώ στο τραπέζι έπεσε η πρόταση να δοθεί αναβολή στην εφαρμογή των κυρώσεων που προβλέπει ο νόμος για ένα έτος, όπως είχε γίνει και πέρυσι.

Τελικά οι δύο πλευρές κατέληξαν στην ανανέωση του ραντεβού τους για την επόμενη Τετάρτη 17/8, που συμπίπτει με τη λήξη της διορίας και την έναρξη της εφαρμογής των κυρώσεων που προβλέπει ο νόμος.

Αν υπάρξει αδιέξοδο στις συζητήσεις με τον Αυγενάκη η κυρίαρχη τάση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ΕΠΟ είναι να αποφασιστεί η αναστολή έναρξης όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων των ΕΠΣ.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση κατά την οποία η ΕΠΟ θα προχωρήσει στην εκλογή αναπληρωτή προέδρου, α’ αντιπροέδρου και ταμία που θα είναι οι Π. Δημητρίου, Α. Αντωνίου και Κλ. Τζαφέρης αντίστοιχα και θα αποφασίσει σχετικά με την άνοδο του Αγροτικού Αστέρα ή/και του Πανδραμαϊκού στη Super League 2.

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Β’ ΕΠΣΕ (Α’ ΟΜΙΛΟΣ): Σταυρός-Μαντούδι 1-0

Κώστας Λαγός

ΑΕ Χαλκίδας: Πρόγραμμα φιλικών-έναρξη προετοιμασίας στις 7/8

Κώστας Λαγός

Δρομείς Εύβοιας: Στο ‘Spartathlon 2022’ ο Χρ. Γουβαΐλης

Κώστας Λαγός