EVIASPORTS.GR Β΄ ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλ. Ζήσης: ‘Γίναμε σοφότεροι και πιο ώριμοι’

Δηλώσεις του προέδρου των Αλατσάτων Αλέξανδρου Ζήση, στην έναρξη προετοιμασίας της ομάδας του, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1/8.

‘Ευχαριστούμε πολύ που είστε εδώ για άλλη μια χρονιά, στη νέα αρχή της ομάδος.

Κοιτάξτε το είδε όλη η ποδοσφαιρική Εύβοια, ήμασταν στα 9/10 κοντά του πρωταθλήματος πρώτοι. Μια στιγμή ήτανε, μετά την περισυλλογή που έκανα κι εγώ και η διοίκηση και όλοι μας τι έγινε τι έφταιξε, πολλά μπορεί να έφταιξαν, αμέτρητοι παράγοντες. Δεν θα τους αναλύσω τώρα. Θα πω μόνο ως κομβικό σημείο το σημείο στην Προποντίδα το 2-2 με το πέναλτι εκεί στις καθυστερήσεις, στο 93′. Δεν θα σταθώ αν ήταν ή όχι, είναι μια απόφαση τελείωσε, αλλά αυτό κλώνησε κατά πολύ, το αποτέλεσμα το 2-2 την ομάδα, γιατί ακολουθούσε το ντέρμπι και το ματς της χρονιάς, εδώ στην έδρα μας, όπου πηγαίναμε μόνο για νίκη και άλλαξε όλα τα δεδομένα. Δηλαδή η ομάδα πάλευε όλη τη χρονιά στο να έχει το αβαντάζ-το πλεονέκτημα στο να έρθει εδώ η ομάδα των Λουκισίων και να μην είμαστε εμείς αυτοί που θέλουμε μόνο τη νίκη, δηλαδή με το μαχαίρι στα δόντια, να είναι εκείνοι. Τελικά αυτό, σε μια στιγμή όπως σας είπα, που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο και στη ζωή, ανέτρεψε και άλλαξε όλα τα δεδομένα και μετά το ατυχές αποτέλεσμα με τον ΑΟ Λουκισίων εδώ πέρα, δεν μπόρεσε θεωρώ να ανασυνταχθεί και να βρει τα ψυχικά αποθέματα, τη δύναμη. Επηρεάστηκαν πολύ; Όλα είναι μες το πρόγραμμα και μες τη ζωή. Δεν μπορέσαμε να ξεπεράσουμε νομίζω αυτό το ψυχολογικό το σοκ, απ’ τις καθυστερήσεις και μετά με την Προποντίδα.

Β’ ΕΠΣΕ (Β’ ΟΜΙΛΟΣ): Προποντίδα-Αλάτσατα 2-2

Το ίδιο συνέβη και στα μπαράζ. Ναι μεν ήταν μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά η ομάδα του Σταυρού προετοιμαζότανε, επειδή ήταν όλη τη διάρκεια δεύτερη πίσω απ’ το Μαντούδι, όλη τη χρονιά, παρακολουθούσε και τις ομάδες που πάνε κοντά στα μπαράζ. Εμείς σχεδόν όχι είχαμε αποκλείσει, σχεδόν δεν ‘βλέπαμε’ τα μπαράζ, γιατί θεωρούσαμε ότι θα κόψουμε εμείς το νήμα πρώτοι και δεν προετοιμαστήκαμε για τα μπαράζ. Ήταν λίγο το διάστημα που βρεθήκαμε να παίξουμε αυτούς τους δύο πολύ σημαντικούς αγώνες και υστερήσαμε στο δεύτερο παιχνίδι, με τον Σταυρό. Μία γρήγορη αναφορά σ’ αυτή τη χρονιά και στ’ ατυχή αυτά αποτελέσματα στο τέλος. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, έτσι είναι η ζωή.

Β’ ΕΠΣΕ (ΜΠΑΡΑΖ): Σταυρός-Αλάτσατα 2-0

Συνεχίζουμε, ήταν ένα μεγάλο σοκ, το οποίο πάνω απ’ όλους κληθήκαμε εμείς να το αντιμετωπίσουμε, η διοίκηση. Γιατί όπως είδατε καλά και όπως είδατε εδώ στην ‘πρώτη’, οι ποδοσφαιριστές και πολλά μέλη ενός σωματείου και μιας ομάδος, τη μια χρονιά είναι την άλλη χρονιά δεν είναι, ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Αυτοί που μένουνε πάντα να τραβήξουνε κουπί και να κρατήσουν το καράβι σε ορθή πορεία είναι οι παράγοντες και η διοίκηση. Όσο υπάρχουν σωματεία και ζωντανοί οργανισμοί όπως οι ομάδες, οι παράγοντες είναι αυτοί που πρέπει να ξεπεράσουνε το σοκ. Είτε είναι στην αποτυχία, είτε όταν είναι για επιτυχία πάλι να βάλουνε τις βάσεις για την επόμενη μέρα.

Τα λάθη είναι ανθρώπινα και όποιος πει ότι είναι αλάνθαστος σφάλει σίγουρα, κατά την άποψη μου. Όλοι κάναμε λάθη και πρώτος απ’ όλους εγώ. Και η διοίκηση και κατεβαίνοντας μετά στην ιεραρχία μέχρι και τους ποδοσφαιριστές. Συμβαίνουν όμως. Και το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών και οι οργανωμένες ομάδες, ένα λάθος μπορεί να σου στοιχίσει, γιατί επηρεάζεται ο ένας τον άλλον, υπάρχει μια αλληλεπίδραση δηλαδή. Θεωρώ ότι γίναμε σοφότεροι και πιο ώριμοι.

Εμείς για να μπορέσουμε δηλαδή να ξεπεράσουμε αυτό το σοκ, ως ΑΟ Αλατσάτων και ως παράγοντες και ως διοίκηση, περάσαμε ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι, διότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο φύγαν τα 3/4 της ομάδας, να σας το πω έτσι. Και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ήρθαν άλλα 3/4, διαφορετικά κριτήρια, διαφορετικοί ποδοσφαιριστές, άλλος προπονητής, βοηθός προπονητή. Είχαμε δηλαδή μια περίοδο ανασύνταξης επί δύο μήνες, που τολμώ να πω, δεν σας κρύβω, ότι ήτανε πιο ψυχοφθόρα διαδικασία που έχουμε περάσει και έχω περάσει εγώ ως πρόεδρος, στη θητεία μου εδώ πέρα για πέντε χρόνια.

Το να ανασυνταχθούμε και να σχεδιάσουμε -όχι απλά την επόμενη μέρα- να φέρουμε 15 ποδοσφαιριστές-μεταγραφές στην ομάδα, με τα κριτήρια μας, με τη φιλοσοφία μας και να ανταγωνιστούμε και τις υπόλοιπες ομάδες. Όλη την αγορά, όλο το παζάρι -που έγινε φέτος- μεταγραφικό. Για κάποιο λόγο ήτανε αυξημένες πολύ οι μετοχές των ποδοσφαιριστών και δεν μπορέσαμε εύκολα να προσεγγίσουμε παιδιά στη φιλοσοφία μας ή να φέρουμε αξιόλογους ποδοσφαιριστές, γιατί έγινε μία απότομη αύξηση χρηματιστηριακής αξίας των ποδοσφαιριστών. Δεν ξέρω από που προέκυψε, μάλλον ξέρω, απ’ τις ομάδες ευθύνεται, αλλά εμείς προσπαθούμε να μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας και να ανταπεξέλθουμε σ’ αυτά που ορίσει.

Πάνω απ’ όλα αυτοί που χάσανε το γέλιο τους απ’ τα χείλη να ξέρετε είμαστε εμείς οι ιθύνοντες κι αυτοί που συνεχίζουν να τραβάμε κουπί. Έχω απεριόριστη εκτίμηση και σεβασμό για τους φιλάθλους μας και για όλους που κάνουνε μια προσπάθεια σε όλα τα σωματεία να στηρίξουν τις ομάδες. Προς μεγάλη μου χαρά και έκπληξη όλων μας, είδα τον κόσμο να επανέρχεται και κόσμο που έχει πάρα πολλά χρόνια να ‘ρθει στο γήπεδο και γεμίσαμε ειδικά σε κάποια ντέρμπι και το γήπεδο, που δεν θυμάμαι αν είχε ξαναγίνει. Ήταν τεράστια η ευγνωμοσύνη μας.

Σαν Σήμερα (29/4/2018): Στύρα-Αλάτσατα 1-3

Σαν Σήμερα (19/5/2019): Αλάτσατα-Προποντίδα 0-2 (photos)

Ο στόχος είναι η ομάδα να επανέλθει εκεί που αξίζει. Τώρα αυτό δεν έγινε πέρσι, είπαμε είναι κάποιες λεπτομέρειες. Θεωρώ ότι ακόμα δεν έχει χαθεί το παιχνίδι. Μπορεί, δεν ξέρουμε, γιατί υπάρχουν κάποιες ομάδες που στη Γ’ Εθνική έχουνε ατασθαλίες με την αθλητική αναγνώριση και με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Δεν ξέρω αν μπορούν να συμμετέχουνε, οπότε υπάρχει κι Αρτάκη που νομίζω κάνει τις προσπάθειες της να δικαιωθεί. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που αδυνατούν ή ίσως δεν μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην α’, οπότε μπορεί να γίνει κάτι και φέτος, χωρίς να ‘χουμε βάλει αυτοσκοπό αυτό να μεταφερθούμε άμεσα στην α’, αλλά δουλεύουμε κάθε χρόνο πιστέψτε με προς αυτή την κατεύθυνση, απλά ποια είναι η παγίδα. Δεν μπαίνουμε στην παγίδα το ότι επειδή ήρθε ένα καλοκαίρι και ήρθαν πέντε ποδοσφαιριστές ή να φέρουμε άλλους πέντε, να πληρώσουμε δηλαδή ή να τινάξουμε -που λέμε- την μπάνκα στον αέρα, γιατί δεν υπάρχουν αυτά, δεν υπάρχουν πόροι. Άρα δεν μπορούμε να πάμε προς αυτή την κατεύθυνση ως αυτοσκοπός, διότι δεν περισσεύουνε χρήματα και είναι λάθος. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό.

Εμείς θα το κάνουμε όπως πήγαμε πέρσι, όπως θα πάμε και φέτος, με τον τρόπο μας, με σεβασμό στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, με σεβασμό σε όλες τις ομάδες. Δεν ενοχλήσαμε, όλη τη χρονιά δείξαμε πολιτισμό πέρσι και φέτος δεν ενοχλούμε. Ήρθανε παιδιά τα οποία δεν ενοχλήσαμε τις ομάδες τους. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που λέω. Δεν δελεάσαμε με χρήματα, επίσης πολύ σημαντικό. Διότι εμάς η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών δελεάστηκε με χρήματα για να φύγει. Εμείς είτε θέλαμε είτε δεν θέλαμε, είτε μπορούσαμε είτε δεν μπορούσαμε κάποιους να τους κρατήσουμε. Καταλαβαίνετε ότι όπου μπαίνει η κινητήριος δύναμη, το χρήμα, αλλάζει τις ισορροπίες. Κι εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε αυτές τις ισορροπίες’.

Το μήνυμα του προς τους φιλάθλους της ομάδας του και οι ευχαριστίες του στον Δημήτρη Ακριτίδη: ‘Να πω καταρχάς ευχαριστώ για την στήριξη τους, που ήτανε κοντά μας. Θα τους καλέσω και φέτος να είναι κοντά στην ομάδα και να δουν ότι θα είναι ακόμα ελκυστικότερη -ευελπιστώ- η ομάδα και ποδοσφαιρικά. Και συγνώμη έχει πει εκεί που έπρεπε να πω τη συγνώμη, σ’ αυτούς που είναι πολύ κοντά και στους ανθρώπους που έπρεπε.

Θα ευχαριστήσω πάρα πολύ τον κ. Ακριτίδη, τον προπονητή μας, τον δάσκαλο, που μας εμπιστεύθηκε και τον βοηθό του, προσωπική του επιλογή, που είναι κοντά μας και έχει αυτήν την αστείρευτη δύναμη και όρεξη να κάνουμε μια νέα αρχή και να πάμε κι εμείς στην επόμενη μέρα, πράγμα που όπως σας προανέφερα ήτανε εξαιρετικά δύσκολο για τον εαυτό μου. Ευχαριστώ προσωπικά απ’ τα βάθη της καρδιάς μου’.

ΑΛΑΤΣΑΤΑ: Ξεκίνημα με βλέμμα στο παρόν αλλά και στο μέλλον! (photos)

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κ17 ΕΠΣΕ: Σκόρερς (9/3)

eviasports

Β’ ΕΘΝΙΚΗ (ΓΥΝΑΙΚΩΝ): Ακόμη μια νίκη για τις πρωταθλήτριες! (Αβαντίδες-Πήγασος 3-0)

Κώστας Λαγός

Σαν Σήμερα (16/11/2013): Αιδηψός-Σκεπαστή 2-1 (video)

eviasports
-->