EVIASPORTS.GR ΝΕΩΝ ΕΠΣΕ ΠΑΙΔΩΝ ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γ. Ρέτσας: ‘Πρώτη φορά ποδοσφαιρική Ένωση, είχε συμμετοχή και με τις δύο ομάδες της, στα ημιτελικά’

Η ομιλία του προέδρου της ΕΠΣΕ Γιάννη Ρέτσα στην τιμητική εκδήλωση για τις Μικτές Εύβοιας Κ15 και Κ17, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18/7 στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

‘Αγαπητοί ποδοσφαιριστές, αγαπητοί γονείς και συνοδοί των ποδοσφαιριστών μας, αγαπητοί προσκεκλημένοι,

Φίλες και φίλοι καλησπέρα σας.

Σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση της Ένωσης και τιμάτε με την παρουσία σας τη σημερινή εκδήλωση, για να επιβραβεύσουμε όλοι μαζί, την προσπάθεια των παιδιών που συμμετείχαν στις μικτές μας ομάδες και κατέκτησαν την 3η και 4η θέση στα πανελλήνια πρωταθλήματα προεπιλογής εθνικών ομάδων, στις κατηγορίες Κ17 και Κ15 αντίστοιχα.

Ευχαριστώ επίσης, την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ιδιαιτέρως τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Γιώργο Κελαϊδίτη για την παραχώρηση της αίθουσας του συνεδριακού κέντρου, και τη χορηγία-προσφορά του μπουφέ που θα παρατεθεί στην είσοδο μετά τις απονομές των τιμητικών διακρίσεων.
Ευχαριστώ για την παρουσία τους τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας κ. Κώστα Γαλάνη και τον εντεταλμένο σύμβουλο της Περιφέρειας για θέματα Τουρισμού και Αθλητισμού κ. Ηλία Μπουρμά.

Η χρονιά που πέρασε αγαπητοί φίλοι ήταν για όλους μας δύσκολη και πολύ περισσότερο για το ποδόσφαιρο που είναι άθλημα ομαδικό.

Ύστερα από μεγάλη περίοδο αγωνιστικής απραξίας, κατορθώσαμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις και τα δεδομένα που δημιούργησε η πανδημία και να διαχειριστούμε τις συνέπειές της με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Η επανεκκίνηση για τα πρωταθλήματα των μικτών μας ομάδων, μετά από δύο χρόνια, στα οποία συμμετείχαν ποδοσφαιριστές σωματείων μας που είναι και μαθητές, ήταν αρκετά δύσκολη.

Οι συμμετέχοντες αθλητές, θα έπρεπε να διαχειριστούν το χρόνο τους έτσι, ώστε να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους ως μαθητές, ως ποδοσφαιριστές των ομάδων τους και ως ποδοσφαιριστές των δικών μας μικτών ομάδων.

Ο αθλητισμός όμως, εκτός των άλλων, τους μαθαίνει να διαχειρίζονται το χρόνο τους και να τον κατανέμουν, κατάλληλα και δημιουργικά.

Το ποδόσφαιρο, είναι χώρος διαπαιδαγώγησης, αποτελεί μέσο εκτόνωσης, διασκέδασης και ψυχαγωγίας, που έχουν ανάγκη τα παιδιά ηλικίας 15 και 17 ετών και λειτουργεί ευεργετικά στη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Με την ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο, εμπλουτίζουν τον τρόπο σκέψης τους, διευρύνουν τις πνευματικές τους δυνατότητες και μαθαίνουν να επικεντρώνονται στις δραστηριότητές τους και να χρησιμοποιούν το χρόνο τους εποικοδομητικά.

Ως κατ’ εξοχήν ομαδικό άθλημα, καλλιεργεί την αυτοπεποίθηση, την υπευθυνότητα και την ατομική και κοινωνική πειθαρχία.

Οι νεαροί αθλητές μας, με τη στήριξη των γονέων τους, των προπονητών τους, των παραγόντων των ομάδων τους, των ενωσιακών μας προπονητών, της Επιτροπής Μικτών Ομάδων, του διοικητικού μας συμβουλίου και την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο, έκαναν δημιουργική τη χρονιά που πέρασε και έφεραν θετικά αποτελέσματα.

Τα πρωταθλήματα προεπιλογής ποδοσφαιριστών εθνικών ομάδων, όπως τα έχει ονομάσει η Ε.Π.Ο, είναι η πηγή από την οποία παράγονται οι κορυφαίοι παίκτες.

Η Ένωσή μας, τα τελευταία χρόνια, έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις μικτές της ομάδες , έχει επενδύσει στα πρωταθλήματα αυτής της διοργάνωσης και έχει καταβάλλει προσπάθειες για τη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων , ώστε τα νέα παιδιά να αγωνίζονται σε υγιές και ασφαλές περιβάλλον, λαμβάνοντας κάθε ενδεικνυόμενο μέτρο για την προστασία της υγείας τους και παρέχοντάς τους κάθε δυνατή διευκόλυνση.

Το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου βρίσκεται στις μικρές ηλικίες και μάλιστα στις ποδοσφαιρικές ενώσεις της χώρας.

Σκοπός των διοργανώσεων αυτών είναι η ανάδειξη ταλέντων, η αξιοποίησή τους από τους αρμόδιους και η στελέχωση των εθνικών μας ομάδων.

Στο νομό της Εύβοιας υπάρχουν ποδοσφαιρικά ταλέντα και θα πρέπει με κάθε τρόπο να τα αναδείξουμε, να τα αξιοποιήσουμε, να τα προωθήσουμε και να τα στηρίξουμε στο μέγιστο βαθμό.

Οι ομάδες μας, έχουν παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις διοργανώσεις αυτές, παρόλο που o στόχος μας, δεν είναι ο πρωταθλητισμός.

Την ποδοσφαιρική περίοδο που πέρασε παρά τις δυσκολίες που ανέκυψαν, οι νεαροί αθλητές μας με την αγάπη τους, την προσήλωσή τους στο άθλημα και τις υψηλές επιδόσεις τους, ανέβασαν το ποδόσφαιρο της Εύβοιας ψηλά.

Πρωταγωνίστησαν και ανέδειξαν τις μικτές μας ομάδες στις 4 καλύτερες της Ελλάδας.

Εάν λάβουμε υπόψη μας, ότι αγωνίστηκαν και με ομάδες Ενώσεων που έχουν περισσότερες υποδομές και τη δυνατότητα να στελεχώνουν τις κατηγορίες αυτές με ικανό αριθμό ποδοσφαιριστών, η επιτυχία μας, είναι σημαντική.

Για πρώτη φορά ποδοσφαιρική Ένωση, είχε συμμετοχή και με τις δύο ομάδες της, την ίδια ποδοσφαιρική περίοδο, στα ημιτελικά του πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων.

Η κατάκτηση της 3ης και 4ης θέσης από τις ομάδες μας Κ17 και Κ15 αντίστοιχα , στα πρωταθλήματα αυτής της διοργάνωσης -κάτω από δύσκολες συνθήκες- ήταν μεγάλη επιτυχία, μας ικανοποίησε ιδιαίτερα και μας έκανε υπερήφανους.

Την τελευταία εικοσαετία, άλλες τρείς φορές, οι ομάδες μας έφθασαν μέχρι τα ημιτελικά των πρωταθλημάτων αυτών και συγκεκριμένα: το 2005 η ομάδα παίδων κατέκτησε την 1η θέση, το 2008 η ομάδα νέων την τρίτη θέση και το 2017 η ομάδα παίδων την 4η θέση.

Σημαντική επιτυχία αποτέλεσε το 2014 και το 2015 η κατάκτηση της πρώτης θέσης των μικτών ομάδων στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στην κεντρική Ζώνη και η συμμετοχή στην τελική φάση προεπιλογής Εθνικών Ομάδων.

Το ποδόσφαιρο και οι επιτυχίες του, βασίζονται στις μικρές ηλικίες και θα πρέπει όλοι μας, θεσμικοί και τοπικοί φορείς, σωματεία, διαιτητές, προπονητές, γονείς και φίλαθλοι, να στηρίξουμε την κατηγορία αυτή των αθλητών, με κάθε δυνατό τρόπο.

Ο ρόλος μας στην εκπαίδευση του ταλέντου τους θα πρέπει να είναι καθοριστικός, αναδεικνύοντας και την κοινωνική σημασία που έχει το ποδόσφαιρο στις μικρές ηλικίες.

Οι επιτυχίες των μικτών μας ομάδων στα πανελλήνια πρωταθλήματα προεπιλογής εθνικών ομάδων, μας κάνουν αισιόδοξους και μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας προς αυτή την κατεύθυνση’.

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Άγ. Βογιατζής: ‘Κάναμε ένα σπουδαίο ματς’

Κώστας Λαγός

Β’ ΕΠΣΕ (Β’ ΟΜΙΛΟΣ): Απόλλων Παραλίας-Παντριαδικός 0-6

Κώστας Λαγός

Ρομαϊκός: Απέκτησε τον Π. Νικολάου

Κώστας Λαγός