EVIASPORTS.GR Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Β. Καρλατήρας: ‘Η επόμενη μέρα μόνο εύκολη δεν είναι’

Τα κυριότερα των όσων ανέφερε ο πρόεδρος του ΑΟ Χαλκίς Βασίλης Καρλατήρας, στη γενική συνέλευση της ομάδας του, της Τετάρτης 29/6.

‘Δυστυχώς το θέαμα είναι απογοητευτικό. Το πρόβλημα κάποιων ήταν αν θα γίνει η συνέλευση Σάββατο-Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή. Είμαστε 28 μέλη, εκ των οποίων 10 άνθρωποι της τωρινής διοίκησης και ο προπονητής μας Πέτρος Ζουρούδης. Μάλλον εσείς οι 28 αγαπάτε την ομάδα πραγματικά, γιατί στη εκλογική γενική συνέλευση του 2020 είχαμε γεμίσει ένα αμφιθέατρο. 28 μετά από μία άνοδο στη Γ’ Εθνική;

Οι δημοσιογράφοι και οι φίλαθλοι λένε ‘θέλουμε Β’ Εθνική’, ‘θέλουμε Α’ Εθνική’, θέλουμε… θέλουμε… θέλουμε… ‘κι είναι βαριά η φανέλα’, όλοι το γνωρίζουμε και ζήσαμε τη Β’ Εθνική. Δυστυχώς το θέαμα αυτό… και μάλλον το συμπέρασμα είναι ότι μας αξίζει ό,τι έχουμε. Είναι πικρό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Κύριοι, δύο χρόνια που βρισκόμασταν οι περισσότεροι εδώ σε μια παρόμοια γενική συνέλευση, επιχειρώντας να δημιουργήσουμε ένα όραμα για τη μεγάλη ομάδα της Χαλκίδας. Ζητήσαμε την ψήφο των μελών, θέτοντας ως πλάνο διετίας τρία πράγματα, τρία συγκεκριμένα: Να νοικοκυρέψουμε την ομάδα, να δημιουργήσουμε εμπιστοσύνη και σταθερότητα, και να λήξουν τα προβλήματα, με το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολούσε την ομάδα όλα τα χρόνια και που το ζούσαμε καθημερινά κάποιοι άνθρωποι, με το να γυρίζουμε από γήπεδο σε γήπεδο, για να κάνει αυτή η ομάδα προπόνηση.

Είχαμε υποσχεθεί να φτιάξουμε μια ομάδα ανταγωνιστική, που σταδιακά να διεκδικήσει την άνοδο στην επόμενη κατηγορία, να φέρουμε κι άλλους ‘συμπαίκτες’ κοντά στη διοίκηση -πιστεύω σε μια υγιή διοίκηση- για να βάλουν κι εκείνοι το δικό τους κομμάτι βοηθείας, σ’ αυτό το οικοδόμημα.

Σ’ όλα αυτά τι δεν πετύχαμε; Πετύχαμε όλους τους στόχους. Και πρέπει βάσει των θεμάτων να προχωρούσαμε στη διενέργεια εκλογών, νέο ΔΣ, και πιστεύω με ψηλά το κεφάλι. Ό,τι σας είχαμε υποσχεθεί το πραγματοποιήσαμε στο 100%.

Εδώ πρέπει να δώσουμε ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ σ’ όλους όσους βοήθησαν χορηγικά την ομάδα, είτε τοποθετώντας έναν διαφημιστικό μουσαμά της επιχείρησης τους, είτε συνεισφέροντας οικονομικά, σ’ όλους τους ανθρώπους που ήτανε δίπλα μας όλη την αγωνιστική σεζόν, καθώς και στα μέλη του σωματείου μας τα οποία από το υστέρημα τους πλήρωναν τη μηνιαία τους συνδρομή, στα ΜΜΕ, και όλους όσους ανέφερα έχουνε ένα τεράστιο μερίδιο στην άνοδο της ομάδας στη Γ’ Εθνική.

Η επόμενη μέρα όμως μόνο εύκολη δεν είναι. Η δική μας θητεία, βάσει του καταστατικού, λήγει αύριο και πλέον χρειάζεται να γίνουν εκλογές, για να συσταθεί το νέο ΔΣ που θα πάει την ομάδα μπροστά.

Εμείς, η διοίκηση που έφερε την άνοδο, είμαστε εδώ… Στα σκαλοπάτια της Γ’ Εθνικής θέλουμε αλλά δεν μπορούμε μόνοι μας. Και έχοντας βέβαια τη οικονομική συνεισφορά των μετόχων της εταιρείας ΠΕΝΤΑΣ ΑΕ. Δεν μπορούμε μόνοι μας να φτιάξουμε αυτό που ονειρευόμαστε, αυτό που ονειρεύεστε. Είναι ξεκάθαρο. Δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε κανέναν! Χρειάζονται συμπαίκτες σ’ αυτό το όραμα, για να μπορέσει η ομάδα να ξεκινήσει να χτίζεται. Και πιστεύω δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να συζητάμε για θέμα αξιοπιστίας, στην ομάδα.

Ίσως οι παλιότεροι ηλικιακά, δεν νομίζω ποτέ να παίρνανε τραπεζική απόδειξη απ’ τον λογαριασμό της ομάδας, για τα 10 ευρώ που έχουν συνεισφέρει σαν συνδρομή μέλους. Σχεδόν ένα χρόνο δεν λάβαμε συνδρομή, λόγω της πανδημίας και αναλογιζόμενοι την κατάσταση.

Η νέα Γ’ Εθνική αποτελείται από τέσσερις ομίλους και όχι εφτά, όπως ήταν πέρσι. Σ’ αυτούς τους ομίλους λογικά είναι δύο βόρειοι-δύο νότιοι. Όλοι γνωρίζετε ποιες ομάδες είναι: Διαγόρας (ίσως δεν θα συμμετέχει στη Super League 2), Ιάλυσος, Ρόδος, Φωστήρας, Πανηλειακός, Καστοριά, Δόξα Δράμας, Αιολικός, κτλ… είναι ιστορικές ομάδες και πρέπει να γυρίσουμε όλη την Ελλάδα.

Αυτή η Γ’ Εθνική απαιτεί ένα ποσό της τάξης των 300 χιλιάδων ευρώ. Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς: εμείς μπορούμε να καλύψουμε κάτι λιγότερο, για να μην πω σχεδόν το μισό, δηλαδή τις 150 χιλιάδες ευρώ, σε βάθος χρόνου στην αγωνιστική περίοδο κι όχι αύριο το πρωί.

Πιστεύω ότι ο τόπος μας έχει σοβαρότατους και δυνατούς οικονομικά ανθρώπους, που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν και αν θελήσουν ακόμη και να συμμετέχουν σε μια εκλογική διαδικασία, με σκοπό ένα ισχυρό ΔΣ για την επόμενη μέρα.

Τι κάνουμε αν δεν έρθουν κάποιοι άνθρωποι. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει, όποιος σοβαρός και υγιής έρχεται και αναλαμβάνει την καρέκλα του προέδρου. Κι ας είμαι εγώ μέλος, ας είμαι αναπληρωματικός, ας είμαι εκτός διοικητικού συμβουλίου, όπως ήμουνα σχεδόν πάντα. Το θέμα ‘καρέκλα’ έχει τελειώσει για τη σημερινή διοίκηση. Υγιής, αξιόπιστος κι αναλαμβάνει την ομάδα. Θέλει και μόνος του; Κανένα πρόβλημα. Για το καλό της ομάδας μπορούμε να πάμε και σπίτια μας. Τελείωσε. Η αγάπη μας παραμένει ίδια. Ό,τι πετύχαμε πετύχαμε, ζωντανή την ομάδα και μάλιστα στη Γ’ Εθνική.

Αν δεν έρθουν άνθρωποι, οι οποίοι μπορούν να γίνουνε συμπαίκτες σ’ αυτό το εγχείρημα ή και να αναλάβουν την ομάδα, εμείς δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε ούτε εσάς, ούτε κάποιους άλλους ανθρώπους -ελάχιστους ίσως- που αγαπάνε την ομάδα πραγματικά και δεν είναι εδώ σήμερα, για κάποιους λόγους, ούτε τους ποδοσφαιριστές, κανέναν!

Το τραγικότερο όλων, κλείνοντας, αυτές τις μέρες γίναμε πρωταγωνιστές στ’ αυτιά μας, αυτά δεν ξέρω αν συμβαίνουν σε άλλη πόλη, σ’ αυτή εδώ συμβαίνουν σίγουρα… εμφανίστηκαν φήμες κι οποίες δημιούργησαν ένα πολύ άσχημο κλίμα στην πόλη μας, σχετικά με τον μέγα χορηγό μας και τους μετόχους της εταιρείας ΠΕΝΤΑΣ. Οι μέτοχοι της εταιρείας ΠΕΝΤΑΣ, δεν είναι μόνο ο κ. Καραμάνος, ο οποίος έχει συμφωνήσει να παραμείνει χορηγός της ομάδας και για τη νέα αγωνιστική περίοδο, χρηματοδοτώντας την προσπάθεια μας.

Οπότε τα διάφορα σενάρια που ακούγονταν όλες τις μέρες ότι αποχωρεί και και και… και φτάσαμε στο σημείο να πούμε ότι πήρε τον Μακεδονικό, να μην το συζητήσω καθόλου. Είναι απαράδεκτο όμως να βγαίνουνε φήμες, οι οποίες αναφέρουν ότι ο χορηγός μας -αυτό πρέπει να το τονίσουμε- εκβιάζει δημάρχους, περιφέρειες, περιφερειάρχες και άλλους τοπικούς φορείς ότι αν δεν πάρει έργα δεν θα βάλει χρήματα και θα αποχωρήσει από την ομάδα. Αυτό είναι τραγικό. Κι όλοι γνωρίζουμε ποιοι το βγάλανε και πως το βγάλανε. Και δεν είναι παρόντες και εδώ σήμερα.

Εμείς ως διοίκηση καταδικάζουμε όλες αυτές τις φήμες, γιατί μόνο φήμες μπορεί να είναι, να μην πω κάτι χειρότερο. Και θα ζητήσουμε προς όλους όσους τις δημιουργούν να σταματήσουν, γιατί το μόνο που καταφέρνουν -και δεν είναι η πρώτη φορά- είναι να κάνουν κακό στην ομάδα, όσο και στη συνεργασία της ομάδας μας με τις πολιτικές αρχές του τόπου.

Δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι θ’ αποχωρήσει ο χορηγός. Ο χορηγός είναι εδώ, ο χορηγός ό,τι υποσχέθηκε το κάνει, αλλά δεν αρκεί ένας άνθρωπος.

Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την εξεύρεση της καλύτερης διοικητικής λύσης, αλλά αν δεν υπάρχει αποτέλεσμα θα μας αναφέρει τις νόμιμες διαδικασίες ο κ. Καραμάνος ως νομικός’.

ΑΟ Χαλκίς: Διακοπή γενικής συνέλευσης-συνέχιση σε μία εβδομάδα

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Β’ ΕΠΣΕ: Πρόγραμμα & διαιτητές 9ης αγωνιστικής (16-17/11)

Κώστας Λαγός

Photo album απ’ το Ελλήσποντος-Δροσιά

Κώστας Λαγός

Γ’ Εθνική: Οι διαιτητές στο Αρτάκη-Ύπατο

Κώστας Λαγός