EVIASPORTS.GR Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Π. Ζουρούδης: ‘Να πατήσουμε στα πόδια μας γερά’

Τα κυριότερα των όσων ανέφερε ο προπονητής του ΑΟ Χαλκίς Πέτρος Ζουρούδης, στη ‘Media Day’ της ομάδας του, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15/6.

Για τις προπονήσεις που γίνονται με ποδοσφαιριστές που θέλουν να συμμετάσχουν στο ρόστερ του ΑΟ Χαλκίς: ‘Ήτανε μια συζήτηση που το ‘χαμε ξεκινήσει πριν ακόμα την ευτυχή κατάληξη στο τελευταίο παιχνίδι, ήτανε ότι αν όλα πάνε καλά γιατί εγώ έτσι σκέφτομαι τον ρόλο μου σαν προπονητής, είναι όπου πηγαίνω είναι σαν να είμαι πολλά χρόνια και σαν να σκέφτομαι να κάτσω πολλά χρόνια, παρόλο που είναι η δουλειά του προπονητή όπως καταλαβαίνετε είναι που λέμε με μια βαλίτσα στο χέρι. Θεωρώ απολύτως αυτονόητο αυτό που πρέπει να γίνει, δεν είναι τόσο να εστιάσω σε παιδιά ντόπιους (όχι σώνει και καλά από Χαλκίδα), θεωρώ ότι έπρεπε να γίνει. Υπάρχει ανταπόκριση. Το ‘χω πραγματικά πολλές φορές εδώ στους κυρίους, δεν εννοώ μόνο πιτσιρίκια της μικτής και μικρής ηλικίας. Πραγματικά το άνοιγμα μου ήτανε -και δεν ήθελα να το ξαναβγάλουμε σαν ανακοίνωση προς τα έξω- ότι όποιος θέλει να διακριθεί όμως μέσα απ’ την ομάδα, περιμένω μέχρι τέλος του Ιουλίου. Πραγματικά. Ναι το μεγαλύτερο πδσοστό έχουν έρθει πιτσιρικάδες, που και βάσει προκήρυξης καταλαβαίνετε ότι αυτό που κάνω μόνο άχαρο δεν είναι. Η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής είναι πέντε παιδιά να είναι στην αποστολή, με τα τωρινά δεδομένα. Γιατί στην Ελλάδα έχω ζήσει εγώ προκηρύξεις ν’ αλλάζουν τελευταία στιγμή.

Εμείς δεν πάμε απλά να μαζέψουμε πέντε παιδάκια που θα τα ‘χουμε δεμένα εκεί και θα ‘ναι… το εννοώ αυτό. Θέλω να έρθουν παιδιά όμως που να θέλουν να διακριθούν. Αυτή είναι η βάση. Όσα παιδιά έχουν έρθει αυτές τις μέρες, δεν δοκιμάζω παιδιά, το απεχθάνομαι και μόνο την έννοια ‘δοκιμάζω’. Δύο ερωτήσεις: ‘θέλεις να ‘ρθεις στην ομάδα;’, ‘θες να διακριθείς; έχεις βλέψεις;’. Στην ουσία έχουν μείνει κάποιοι που είναι να μείνουν. Τόσο απλά. Δηλαδή αυτό που άκουγα απ’ το ’98, σας είπα ήμουνα ποδοσφαιριστής. ‘Μα τα παλιά χρόνια με Ευβοιώτες ποδοσφαιριστές είχε κάνει’. Δεν υπάρχει τώρα, δεν μπορώ, δεν θα το δεχτώ, είτε καλοπροαίρετα είτε -όπως είπατε για άλλα θέματα- κακοπροαίρετα, μόλις ξεκινήσει η προετοιμασία ‘μα δεν πήρε πέντε απ’ την Εύβοια’. Δεν γίνεται αυτό. Ανοιχτά, ούτε να τους πω κάτι ‘να σε δω, αν είσαι καλός με το δεξί ή με τ’ αριστερό, θες όμως να διακριθείς;’ Αν θες να μπεις σε λογική να πάρω κάτι παραπάνω από κάπου αλλού, όχι. Σε πλειστηριασμό όσο είμαι εγώ εδώ δεν τους επιτρέπω και στους κυρίους να μπούνε. Δεν το λέω ότι είμαστε εμείς τώρα Γ’ Εθνική και τουλάχιστον στον νομό είμαστε η μόνη ομάδα που είμαστε Γ’ Εθνική. Η βάση μου είναι να θέλει κάποιος να έρθει εδώ και το ξαναλέω όχι μόνο 17χρονοι-18χρονοι. Και 25χρονους και 30χρονους, να ‘ρθει να κάνει πράγματα στην ομάδα τη μεγάλη του νομού. Αυτή είναι η βάση μου. Όποιος έχει αυτή τη λογική κατά 99% είναι στην ομάδα. Άρα το λέω ξεκάθαρα δεν θα μπορεί σε 1-1.5 μήνα να πει ‘μα εγώ, δεν με φώναξε ο Ζουρούδης’. Εγώ έχω κάνει λάθη, έλα να μου πεις ‘εγώ είμαι ο Ζουρούδης -σαν ποδοσφαιριστής λέω- και θέλω να έρθω στη Χαλκίδα’. Έχει κλείσει στη Χαλκίδα. Δεν υπάρχει να μην βρούμε φόρμουλα. Αλλά και παιδιά που θα είναι έμμισθα, θα πληρωθούνε -και αυτό είναι άλλο προαπαιτούμενο που έχω πει στη διοίκηση- γι’ αυτά που θα κάνουνε στην ομάδα του χρόνου. Αν είναι για το τι έχουνε κάνει στο παρελθόν θα κλείνα και γω με το παρελθόν μου, θα κλείνα τον κ. Παλαιολόγο για το τι έκανε τα προηγούμενα χρόνια. Θέλω να έρθουν και να δείξουνε ότι θέλουν να ‘ρθουν στην ομάδα και να πληρωθούνε γι’ αυτά που θα κάνουνε στην ομάδα. Τόσο ξεκάθαρα. Άρα δεν υπάρχει μετά δικαιολογία ‘κοίτα δεν απευθύνθηκε σε ντόπιους’. Από 6 Ιουνίου το ‘χαμε βγάλει, μόλις τελείωσε το τελευταίο παιχνίδι, μέχρι 29 Ιουνίου θα ‘μαστε τουλάχιστον 3-4 προπονήσεις την εβδομάδα.

Κάθε μέρα βγαίνουν και σε μεγαλύτερες ηλικίες. Αυτό το εννοώ, ότι αν δεν έρθει άνθρωπος να μιλήσει μ’ εμένα, να του εξηγήσω τα θέλω μου. Το ξαναλέω, δεν δοκιμάζω παιδιά. Να ‘ρθει να του εξηγήσω τα θέλω μου. Τι στόχους έχω εγώ και σαν προπονητής μέσα απ’ την ομάδα. Παίχτη να μου τον φέρει ο κ. Παλαιολόγος, ο κ. Καρλατήρας, ο κ. Πικραμένος, όσο και φτασμένος να ‘ναι θα τα βρω μπροστά μου, γιατί σε 1.5 μήνα μπορεί να γίνει κάποιο περιστατικό άσχημο, δεν θα φταίει κανείς απ’ τους τρεις ή όποιος άλλος κύριος είναι στη διοίκηση, θα φταίω εγώ. Εγώ συναίνεσα ‘φέρε μου έναν παίχτη’, όσο και καλός να ‘ναι. Αν δεν του μιλήσω εγώ τη λογική μου, το πως θα πάει εδώ η ομάδα, εγώ μ’ αυτό δεν παίζω. Είμαι και ‘γω στο ξεκίνημα της καριέρας μου, σας έχω πει το βλέπω τεράστια ευκαιρία και ατομικά και προσωπικά και οικογενειακά, σας έχω πει από αύριο και τυπικά είμαι δημότης εδώ. Δεν παίζω. Όποιος είναι τόσο ξεκάθαρος δεν μπορεί να πει μετά ‘μα δεν έκανες σε παιδιά από εδώ’. Εδώ είμαι, όποιοι θέλουν όμως να διακριθούνε.

Αν θέλουνε απλά να πάρουνε κάτι παραπάνω, νομίζω στο τοπικό εδώ -ήδη τα ξέρετε και ‘σεις- υπάρχει πολύ πρόσφορο έδαφος. Εμείς εδώ είναι αυτή η λογική. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα πληρωθούνε παιδιά που είναι πιο φτασμένα’.

Για το τι αριθμό πιστεύει ότι θα πρέπει να έχει το ρόστερ της ομάδας του και τι ποσοστό θεωρεί ότι θα μείνει απ’ το έμψυχο δυναμικό της περασμένης περιόδου: ‘Παιδιά από πέρσι θα μείνουνε πιθανολογώ θα μείνουνε λιγότεροι απ’ τους μισούς. Επειδή εγώ δεν μ’ αρέσει και τους το ‘χα πει στα παιδιά, ακόμα και κάποιοι που οι περισσότεροι είχα και ένα δέσιμο μαζί τους, είτε είχε παίξει κάποιος περισσότερο είτε κάποιος λιγότερο, αν μπορούσαν να μπουν σε λογική να ακολουθήσουνε της απαιτήσεις της Γ’ Εθνικής, είχα τρόπο να τους κρατήσω. Ήταν όμως και κάποια παιδιά που δεν θέλω να πω συγκεκριμένα, οι περισσότεροι όμως δηλαδή στην ουσία το 90% δεν μπορούνε να μπούνε σ’ αυτή τη διαδικασία της Γ’ Εθνικής. Μπορούσαν να μπούνε με κάποιους δικούς τους όρους, εγώ όμως δεν το σκέφτομαι διαφορετικά. Παιδιά που ήτανε και βασικότατοι και το εκτιμώ, είναι ποδοσφαιριστές, σκέφτονται μελλοντικά όταν είναι σε μεγαλύτερες ηλικίες. Εδώ υπάρχει μόνο μια αρχή: θα γίνει το καλύτερο για την ομάδα. Όποιος και να είναι αυτός. Δεν μπορεί ν’ ακολουθήσει; Σας είπα εγώ αυτό που πάει να χτιστεί απ’ τους κυρίους που το ‘χουνε ξεκινήσει, εγώ να μπω σε λογική παζαρέματος, μισά από ‘δω μισά από κει, όχι. Δεν θα γίνουμε απόλυτα επαγγελματική ομάδα, καμία στη Γ’ Εθνική δεν είναι, αλλά όμως πρέπει να έχουμε αυτό το σκεπτικό. Ν’ αλλάξουμε επίπεδο.

Για το ρόστερ, γιατί πιθανότατα μπορεί να γίνουν και 19 οι ομάδες και να πάμε για 36 αγώνες, το ρόστερ θα είναι 30 ατόμων. Το 1/3 θα είναι σίγουρα ηλικίες απ’ το 2002 και κάτω, βάσει προκήρυξης. Πέντε πρέπει να ‘ναι στην αποστολή, τουλάχιστον άλλοι τόσοι πρέπει να ‘ναι στο ρόστερ. Προφανώς με 3-4 τερματοφύλακες. Συνολικά αν μπορούμε το 80% να ‘ναι απο ‘δω θα είναι κάτι που το επιθυμώ και το επιδιώκω’.

Για τον στόχο της ομάδας του στη Γ’ Εθνική: ‘Ό,τι και να γίνει με τα διοικητικά, εγώ δεν έχω μπει σε μια διαδικασία αν γίνει αυτό ή αν γίνει το άλλο. Προφανώς πισωγύρισμα δεν πρέπει να γίνει με ό,τι ρόστερ και να έχουμε. Μια ομάδα που να είναι δυνατή, να πατάει στα πόδια της, να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την έδρα, γιατί παίζει μεγάλο ρόλο σ’ αυτήν την κατηγορία. Δεν ξέρουμε ακόμα και νομίζω κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά σε ποιον όμιλο θα πάμε. Ακούγονται πολλά και θα γίνουν ακόμα περισσότερα και έχω ζήσει και απίστευτες καταστάσεις. Δηλαδή μια ομάδα από ‘δω να πάει να παίξει οπουδήποτε ή ένα νησί να το στείλουν οπουδήποτε. Εμείς δεν μπορούμε να πάμε σε λογική αν γίνει αυτό ή αν γίνει το άλλο. Εμείς πάμε σε μια λογική ότι πρέπει να εξασφαλίσουμε τουλάχιστον την κατηγορία. Δηλαδή προσωπικοί μου στόχοι είναι ό,τι και να γίνει και εντολή να μου δοθεί απ’ τη διοίκηση. Εντάξει όταν είσαι στις στιγμές τις επιτυχημένες να σκέφτεσαι -κάποια στιγμή θα κλείσει ο κύκλος- τι αφήνεις πίσω. Εγώ σίγουρα δεν θέλω ν’ αφήσω την ομάδα εκεί που την άφησα. Σίγουρα θέλω να ‘χω βγάλει παιδιά να ‘χουνε παίξει μέσα απ’ αυτή τη φουρνιά. Αυτοί είναι οι δύο στόχοι. Δηλαδή να μην κινδυνέψει καθόλου η ομάδα, το λιγότερο που μιλάμε. Τώρα αν προκύψει μετά τις διοικητικές εξελίξεις κάτι καλύτερο, αλλά και πάλι μην φανταστείτε ότι θα πάμε σε λογική -εγώ τουλάχιστον δεν είμαι σ’ αυτή τη λογική και προφανώς και οι κύριοι- ότι θα φέρουμε 20 λεγεωνάριους για να πούμε ότι α τώρα που βρήκαμε κάτι να κόψουμε δρόμο, όχι. Να πατήσουμε στα πόδια μας γερά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εδώ δεν έχουνε βάλει ταβάνι προς τα πάνω, προς τα κάτω σας το βάζω εγώ. Δεν το συζητάω. Τουλάχιστον να πατήσει στα πόδια της η ομάδα στη Γ’ Εθνική, προς τα πάνω δεν υπάρχει ταβάνι. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν δεν πάμε με μπάτζετ το πενταπλάσιο πρέπει να πετύχουμε ή αν θα πάμε με χαμηλότερο μπάτζετ δεν μπορούμε να πετύχουμε κάτι μεγάλο. Προς τα πάνω ταβάνι η ομάδα δεν έχει, προς τα κάτω δεν το συζητάω.

Τώρα που δείχνει η ομάδα να πατάει σ’ όλα τα θέματα στα πόδια της, αυτοί οι δύο στόχοι δηλαδή είναι από μένα και προφανώς που είναι θέμα της διοίκησης και αυτό, πρέπει σε θέματα υποδομών, σε θέματα γηπέδων, σε θέματα ακαδημίας… αυτά τ’ ακούω απ’ το ’98. Δεν γίνεται. Και παρόλο που έχω ανοίξει εγώ ένα κανάλι επικοινωνίας εδώ με τις τοπικές αρχές, δεν γίνεται αυτή την ευκαιρία να την αφήσουμε να περάσει άλλα 25 χρόνια. Ακόμα και ‘γω, προσωπική επαφή με τον Δήμο, με τη Δήμαρχο, εγώ. Δεν γίνεται να μην έχει ακαδημίες η ομάδα. Δεν ξέρω πως. Όπου το λέω αυτό… απ’ το ’98 το ακούω. Απ’ το ’98 έχω κάνει εγώ προπόνηση στ’ Αλάτσατα, στις Καμάρες, κάτω απ’ τη γέφυρα, σ’ άλλα ξερά και να ‘ναι η ίδια κατάσταση 25 χρόνια τώρα. Και να λέμε και να λέμε. Ναι, η αντρική είναι οι στόχοι υψηλοί, δεν γίνεται όμως όλοι οι φορείς εδώ, δεν ξέρω αν κλωτσάει ο Δήμαρχος ή η αντιπολίτευση. Αν θέλει η Δήμαρχος ή η αντιπολίτευση. Δεν γίνεται αυτό. Ακόμα και από εσάς. Στο γήπεδο που κάνουμε προπόνηση, τουλάχιστον έχουμε μια εξασφάλιση στις προπονήσεις, μέχρι παίξει δεν ξέραμε καν και αυτό.

Ακαδημίες, δεν γίνεται να μην στεγαστούν ακαδημίες για τη Χαλκίδα. Έχω πολλές σκέψεις και είμαι εδώ να τις υλοποιήσουμε. Άλλη σκέψη μου, δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτή, να κάνουμε παιδομάζωμα στις μικρές ηλικίες των μικτών, ομάδα Β, ΑΟ Χαλκίς Β. Σας είπα, μεγάλος μου στόχος είναι κάποια στιγμή που θα κλείσει ο κύκλος -μακάρι να ‘ναι μεγάλος κύκλος εδώ- τι ν’ αφήσω πίσω, όσο μπορώ. Είναι αυτό που μου λέγανε και οι δικοί μου ‘όσο περνάει η μπογιά σου επηρέαζε καταστάσεις’. Δεν γίνεται αυτό, να μην έχει η Χαλκίδα γήπεδο να στεγάσει τις ακαδημίες; Τρομερό εγχείρημα αυτό με τις Β ομάδες, γ’ τοπικό ή β’ τοπικό, δεν ξέρω που μπορεί να παίξει. Να μαζέψει 15χρονα-16χρονα, με άμεση επαφή με τον προπονητή της πρώτης ομάδας. Λέμε ότι θέλουμε ν’ αλλάξουμε επίπεδο, σ’ όλα τα επίπεδα, να το δείτε και έμπρακτα. Αλλά να υπάρχει ανταπόκριση.

Δηλαδή όλο αυτό που έγινε με τα μπαράζ πρέπει να το εκμεταλλευτεί όχι η διοίκηση της Χαλκίδας ούτε ο προπονητής της Χαλκίδας, όλοι. Αν δεν θέλει ο Ζουρούδης ή βάζει εμπόδια… 25 χρόνια τα ακούω αυτά… και το ’98 τα ίδια λέγαμε. Παλεύαμε τότε με τη Λαμία αν θα βγαίναμε απ’ τη Δ’… ‘και αν θα βγούμε θα γίνει αυτό…’, ίδια κατάσταση’.

Για το αν θεωρεί ότι θα καταφέρει να απαρτίζεται το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ της ομάδας του με Ευβοιώτες ποδοσφαιριστές: ‘Δουλειά των προπονητών είναι να τους φτιάξουνε. Σας είπα όσο περνάει απ’ το χέρι μου σε πλειστηριασμούς και σε τέτοια δεν θα επιτρέψω και στους κυρίους να μπούμε. Άλλη η λογική του τοπικού. Προπονητής δεν είναι μόνο να κάνει μια νίκη, δουλειά και του προπονητή είναι να βγάλει άλλους. Δεν νομίζω ότι δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές. Σε όλα τα τοπικά υπάρχουνε 20-30 ποδοσφαιριστές που γίνεται μια ανακύκλωση, που επηρεάζουν προφανώς τα πρωταθλήματα της α’ κατηγορίας. Αν δεν μπορέσουμε να πάρουμε απ’ αυτούς, γιατί και απ’ αυτούς εστιάζουμε, θα βρούμε άλλους. Το χρήμα αν είναι δουλειά του προπονητή να φέρει πιτσιρικάδες και να τους φτιάξει, δεν νομίζω ότι παίζει τόσο ρόλο. Προφανώς, με τους κυρίους που σας είπαν ότι σίγουρα θα είναι, πάω μ’ αυτό το πλάνο, τώρα αν γίνει κάτι καλύτερο εγώ είμαι ήδη συνειδητοποιημένος. Ξέρω ότι εδώ είμαστε, με τους κυρίους εγώ ήρθα’.

Για το πότε θα ξεκινήσει τη προετοιμασία της ομάδας του για τη νέα αγωνιστική περίοδο: ’25 Ιουλίου θα ξεκινήσει η προετοιμασία. Θα γίνει εδώ’.

Για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις της ομάδας του: ‘Έχω ήδη ξεκινήσει ακόμα και γήπεδο, προσωπικά -όχι ότι καπελώνω τους κυρίους, οι κύριοι θα πάνε σαν διοίκηση- και ούτε κάποιον εκπρόσωπο του Δήμου, την ίδια την Δήμαρχο. Θα κάνω αν μπορώ και ο ίδιος σας έχω πει. Επειδή όντως προσωπικά εμένα κάτι πράγματα που ζήτησα αυτό το δίμηνο τα έκανε. Δεν ξέρω αν κάποιος απ’ την αντιπολίτευση δεν αφήνει κάτι να γίνει. Πρέπει να ξέρουμε ποιος δεν προχωράει αυτά που πρέπει να γίνουνε για τη Χαλκίδα, τόσο απλά. Δεν εννοώ μόνο το γήπεδο, που είναι τόσο χρονών-από σκέπαστρα και τέτοια, κάτω που κάνουμε προπόνηση. Σαν παραχωρητήριο, να ξέρουμε ότι είμαστε εκεί για 10 χρόνια τουλάχιστον, γιατί είναι εξαιρετικές οι εγκαταστάσεις εκεί, να ξέρουμε, να μπορεί και μια διοίκηση να πει θα κάνουμε και δυο πράγματα, χωρίς να θέλουμε τον Δήμο. Σε όλες τις πόλεις που έχω γυρίσει, δεν γίνεται ο Δήμος να μην έχει βοηθήσει τη μεγαλύτερη ομάδα του νομού. Δεν λέμε να κάνει κάτι εκ του πονηρού. Νομίζω αυτονόητα ζητάμε. Δηλαδή ένα προπονητικό κέντρο για τις ακαδημίες. Πολιτικά να το πω, οι ακαδημίες είναι παιδιά από πίσω, είναι γονείς από πίσω. Δεν γίνεται μια δημοτική αρχή και η πλέον αρχή του Δήμου, η Δήμαρχος, να το καταφέρει, όχι απλά να μπει σε μια διαδικασία ‘ναι κάτι θα κάνουμε’. Εγώ δεν ασχολούμαι καθόλου με πολιτική, ότι σε 1.5-2 χρόνια είναι εκλογές και τέτοια. Νομίζω είναι κάτι που το δικαιούται η ομάδα. Δηλαδή πως μπορούμε να μιλάμε για Β’ για Α’ χωρίς υποδομές; Υποδομές δεν περιμένεις τον επενδυτή να σου φέρει ένα γήπεδο με ελικόπτερο. Αν ο ίδιος ο Δήμος εδώ, η Περιφέρεια, δεν βοηθήσουν. Δεν νομίζω ότι λέμε τρελά πράγματα. Ένα παραχωρητήριο για την αντρική ομάδα, ένα γήπεδο παρατημένο που να μην υπάρχει. Δηλαδή προτιμάτε και σαν δημότες να υπάρχουν γήπεδα που έχω ακούσει ότι γίνονται άλλες συναλλαγές; Το να φτιαχτεί ένα γήπεδο για να στεγαστούν οι ακαδημίες της ομάδας. Όχι τόσο για το λειτουργικό του πράγματος ακαδημίες, να αθληθούν τα παιδιά που ενδεχομένως να βγούνε μετά από χρόνια ποδοσφαιριστές.

Για την ουσία, δηλαδή προτιμάμε να ‘χουμε 2-3 γήπεδα με ξερά, ακόμα κι αυτά να μπουν σε διαδικασία ο Δήμος. Να πει ότι αυτό είναι για την ομάδα. Δεν νομίζω ότι θα ρίξει μια άλλη ομάδα. Κάτι, ένα παρατημένο γήπεδο. Δηλαδή φανταστείτε τι απαιτήσεις έχουμε, ένα παρατημένο γήπεδο, που δεν θα πει κάποιος ‘α γιατί μου το παίρνεις από μένα’. Μπαίνουνε μέσα, οτιδήποτε μπορεί να μπει εκεί μέσα και να μην το ‘χει η ομάδα και για να στεγάσει τις ακαδημίες. Γιατί να μην έχουμε ένα δεύτερο γήπεδο σε περίπτωση… γιατί αν είδατε το κεντρικό γήπεδο τον τελευταίο 1.5 μήνα πόσο βελτιώθηκε η κατάσταση, ήταν ακριβώς γι’ αυτό. Το ‘χα ζητήσει ο ίδιος, δεν περίμενα κανέναν, ούτε απ’ το διοικητικό συμβούλιο του Δήμου, την ίδια την Δήμαρχο. Όσοι παρακολουθείτε από κοντά την ομάδα ξέρετε ότι κάναμε τελευταία προπόνηση, που ήταν σαν ανοιχτή προπόνηση, την Παρασκευή πριν τον Παναργειακό. Είπα η ομάδα δεν θα ξανανέβει εδώ για προπόνηση, θέλω το γήπεδο να γίνει όπως αρμόζει στην ομάδα. Έγινε.

Πρέπει οι υπεύθυνοι, όποιοι και να ‘ναι και όποιοι δεν το προχωράνε πρέπει να ξεμπροστιαστούν μπροστά σ’ όλο τον κόσμο. Δεν μπορώ να διανοηθώ αντιπολίτευση, δηλαδή τι θέλει η αντιπολίτευση να μην προχωρήσει, να μην βελτιωθούν οι συνθήκες για την ομάδα της Χαλκίδας; Δεν ξέρω τους κυρίους ποιοι είναι αντιπολίτευση, ακούω τα πολιτικά ότι αυτό μπορεί να κολλήσει λόγω… αν είναι δυνατόν. Ποιος μπορεί να μπει εμπόδιο σε κάποια πράγματα που έπρεπε να ‘ναι η βάση της μεγάλης ομάδας της Εύβοιας.

Ο ίδιος εγώ, πέρα απ’ το τι θα κάνει η διοίκηση (κάνει ξέρω μεγάλες προσπάθειες), ακόμα και με την αμεσότητα που εγώ έτσι έχω μάθει, ό,τι μπορώ. Σας είπα, θέλω όταν κλείσει ο κύκλος μου αυτός που ελπίζω να ‘ναι μεγάλος, να ξέρω ότι έχω αφήσει κάτι πίσω. Ακόμα και να επηρεάσω ένα δήμαρχο, μία δήμαρχο; Θα ‘ναι τεράστιο όφελος για μένα’.

Για τα μελλοντικά του σχέδια για την ομάδα του: ‘Θέλω να στηριχθώ σε Ευβοιώτες, θέλω να πετύχω εδώ με την ομάδα, θέλω ο κύκλος μου να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερος, με πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου το τι θ’ αφήσω εδώ, σ’ όλα τα επίπεδα. Μ’ αυτή τη λογική πρέπει να σκέφτεται ο οποιοσδήποτε, είτε είναι ποδοσφαιριστής (που το ανέφερα πολύ στα παιδιά όταν ήρθα), για την υστεροφημία μας πρέπει να κάνουμε τα πάντα, είτε είμαστε εδώ, είτε κάπου αλλού’.

Για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του στο διάστημα που είχε την τεχνική της καθοδήγηση: ‘Όταν ήρθα εδώ είχα απόλυτη γνώση του ρόστερ. Είχα κι απόλυτη γνώση όμως ότι είχε ταρακουνηθεί καλά το οικοδόμημα εδώ. Πρώτη μου σκέψη και εστίασα εκεί ήτανε -με νωπές τις μνήμες το παιχνίδι το 2-4 με τον Ταμυναϊκό- έπρεπε να εστιάσω στην αμυντική λειτουργία. Με το τελευταίο παιχνίδι που κάποιους δεν τους άρεσε η προσέγγιση μας, απ’ τη στιγμή που ήρθα εγώ εδώ μ’ αυτά τα παιδιά, τους είπα ότι θέλω ν’ αλλάξει η συμπεριφορά όλων μας ως προς το αμυντικό κομμάτι. Στους 10 αγώνες που ήμουνα εγώ, επειδή είχα δει ο ίδιος τον επαναληπτικό του κυπέλλου, στη Δροσιά το παιχνίδι και με τον Ταμυναϊκό, έπρεπε να εστιάσω εκεί. Και στους δέκα αγώνες τα παιδιά κάνανε απόλυτα αυτό που ήθελα. Εγώ δεν είπα στις πρώτες μου δηλώσεις ότι θα παίξουμε φαντασμαγορικό ποδόσφαιρο, εγώ όμως δεν βγήκα ποτέ έξω να πω ‘μου δώσατε αυτούς τους παίχτες’, αλλιώς δεν θα ερχόμουνα. Άρα είχα γνώση απόλυτη το τι ήθελα να κάνω. Ήθελα να το πάμε εκεί που ήθελα εγώ. Τα παιδιά στους δέκα αγώνες δεχτήκανε τέσσερα μόλις γκολ. Με μια ομάδα Γ’ Εθνικής στο κύπελλο, που είχανε και καλή συμπεριφορά, νομίζω ότι μπορούσαμε να ‘χαμε πάρει κάτι παραπάνω. Στους τρεις αγώνες του πρωταθλήματος, που ο ένας ήτανε το πρωτάθλημα, δεν δεχτήκανε κανένα γκολ, με συντελεστή 5-0 και σε όμιλο με πρωταθλητές -μην το ξεχνάμε αυτό- είχαμε την καλύτερη άμυνα. Ξέρετε ποιο ήταν το πιο χαλαρό 20λεπτο, που τους άφησε ο προπονητής τους να διαχειριστούνε; Το τελευταίο 20λεπτο με τον Παναργειακό. Δεν μπορούσα εγώ να τους κλείσω τα αυτιά να μην ακούνε το σκορ του άλλου παιχνιδιού. Το είπα, ήθελα και τη νίκη σε εκείνο το παιχνίδι, ήθελα το κύπελλο.

Τα παιδιά κάνανε την καλύτερη άμυνα σε όλο τον όμιλο με πρωταθλητές. Διάβασα και σε κάποια σχόλια και δεν το κρύβω ότι η ομάδα δεν είχε βελτίωση. Σε δύο παιχνίδια με ανταγωνιστές η ομάδα είχε δεχτεί δύο και τέσσερα και σε δέκα παιχνίδια -με μια ομάδα Γ’ Εθνικής, με τρεις ομάδες προφανώς διαφορετικής δυναμικότητας και έξι πρωταθλητές- τέσσερα γκολ σε δέκα αγώνες. Εγώ όταν ήρθα είπα βαθμοθηρία. Άλλη λογική. Στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο έπρεπε να κερδίσεις για να πάρεις τους στόχους. Όπως είχα πει, οι στόχοι που θα μας καθορίσουνε, ακόμα και κύπελλο και πρωτάθλημα, θα ‘τανε όπως έλεγα στα παιδιά για το βιογραφικό τους. Οι στόχοι που θα μας αλλάξουν όλους το επίπεδο ήτανε το πρωτάθλημα και η άνοδος. Ότι με καίει ακόμα ότι δεν πήραμε και το κύπελλο ναι, αλλά δεν καθόρισε το κύπελλο. Για τα μπαράζ ήτανε βαθμοθηρία. Κάθε βαθμός ήτανε όχι χρυσάφι, όπως αποδείχτηκε νομίζω.

Στο τελευταίο παιχνίδι ήτανε το μόνο χαλαρό 20λεπτο από την ώρα που ήρθα. Τα παιδιά ήταν σε όλα τα παιχνίδια με το μαχαίρι εδώ. Και μιλάμε τώρα για μια κατάσταση που τα ίδια παιδιά -όχι ότι στο πρωτάθλημα είχανε άσχημη απόδοση ή στο αμυντικό κομμάτι, ήτανε η καλύτερη άμυνα- αλλά σε δύο παιχνίδια με τον Απόλλωνα Ερέτριας και τον Ταμυναϊκό, που ήταν η ίδια λογική που εστίασα (σ’ αυτή τη λογική που έπρεπε να διαχειριστούμε τα μπαράζ), δεχτήκανε έξι γκολ και σε δέκα παιχνίδια τέσσερα. Να ζητήσω εγώ κάτι παραπάνω απ’ τα παιδιά; Να μην τους πω ότι ‘ναι πάμε το τελευταίο 20λεπτο’, κάποιους δεν τους άρεσε και είπανε ‘τι γίνεται εδώ;’. Δεν ξέρω αν είχατε κάνει τους συσχετισμούς, τυχόν 1-2 και μία μείωση του σκορ στο άλλο παιχνίδι, παίζονταν πάρα πολλά. Και γω το είπα στο τέλος, ενώ προηγηθήκαμε σε εξαιρετικό σημείο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου δυστυχώς μπήκαμε μουδιασμένοι 2-3 λεπτά. Ήταν το μόνο 20λεπτο που είπα στα παιδιά ‘το πάμε και λίγο έτσι’. Να τους κόψω εγώ τη χαρά τους που πετύχανε κάτι μετά από τόση αμφισβήτηση, μετά από τόσα που περάσανε, με άλλους δυο προπονητές, με τη διοίκηση. Καταφέραμε-φτάσαμε να έχουμε την καλύτερη άμυνα με πρωταθλητές ενώσεων και να το ψάχνουμε μετά. Είναι αυτό που λέμε να μην κοιτάξουμε να βγούμε αλλά να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά παίζαμε καλό ποδόσφαιρο μα χάθηκε η άνοδος… αποτυχία. Δηλαδή είναι αυτό που λέμε ότι -ειδικά εδώ στην Ελλάδα- πάντα κάτι θα υπάρχει. Για να ξαναγυρίσω στο ρόστερ, ήμουνα απόλυτα συνειδητοποιημένος, ήξερα τι έπρεπε να αλλάξω, το πετύχαμε στο τέλος, τα παιδιά. Τα ίδια παιδιά. Όπως τους είχα πει: ‘οι ίδιοι είστε που στην ουσία… όχι ότι ήτανε σε άσχημη θέση, πρώτοι ήταν όταν ήρθα. Εστίασα ν’ αλλάξουμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Συμπεριφορά πιο πολύ, σε αμυντική λειτουργία, γενικά στην αντιμετώπιση των παιδιών, αλλάξαμε συστήματα-σχηματισμούς, κτλ, για να βοηθήσω τα παιδιά. Και όντως τα καταφέραν τα ίδια παιδιά. Εγώ απλά βοήθησα, μια διαφορετική οπτική’.

Π. Ζουρούδης: ‘Δικαίωση για τους κόπους κυρίως των ποδοσφαιριστών’

Π. Ζουρούδης: ‘Νίκη με κάθε κόστος, για να πανηγυρίσουμε την άνοδο’

Π. Ζουρούδης: ‘Εξακολουθούμε να έχουμε στα πόδια των παιδιών την τύχη της ομάδας’

Π. Ζουρούδης: ‘Συνεχίζουμε μέχρι να πετύχουμε τον στόχο μας’

Π. Ζουρούδης: ‘Η Χαλκίδα θα πάει για το καλύτερο σε όλα τα παιχνίδια’

Π. Ζουρούδης: ‘Απλά ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Πρέπει οπωσδήποτε να ‘χουμε συνέχεια’

Π. Ζουρούδης: ‘Έχουμε όλο το ευβοϊκό ποδόσφαιρο στις πλάτες μας’

Π. Ζουρούδης: ‘Ο πρωταθλητισμός δεν γίνεται εύκολα’

Π. Ζουρούδης: ‘Δεν έχει τελειώσει απολύτως τίποτα’

Π. Ζουρούδης: ‘Είμαστε υποχρεωμένοι όλα να γίνουν έτσι όπως πρέπει για να πετύχουμε’

Π. Ζουρούδης: ‘Να της ξεπληρώσω τη βοήθεια που μου είχε κάνει’

ΑΟ Χαλκίς: Στην τεχνική ηγεσία ο Π. Ζουρούδης

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FIFA: ‘Όποιος φτύνει στο χορτάρι να δέχεται κίτρινη κάρτα’

eviasports

Σαν Σήμερα (24/3/2012): ΑΟ Χαλκίς-Λουκίσια 1-0 (τελικός κυπέλλου Εύβοιας) (videos)

eviasports

Σαν Σήμερα (30/11/2014): Καστέλλα-Αρτάκη 4-0

eviasports
-->