EVIASPORTS.GR Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Π. Πικραμένος: ‘Μετά τις εκλογές θα καθορίσουμε πλήρως τον στόχο της επόμενης χρονιάς’

Τα κυριότερα των όσων ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΑΟ Χαλκίς Παναγιώτης Πικραμένος, στη ‘Media Day’ της ομάδας του, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15/6.

‘Στα πλαίσια της αγωνιστικής σεζόν που πέρασε θέλουμε να δώσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους συνεργάτες που ήταν δίπλα μας. Δεν θέλω να αναφερθώ ονομαστικά, γιατί έχουμε πάρα πολλούς συνεργάτες που ήρθαν, άλλοι έμειναν μαζί μας, άλλοι αποχώρησαν, όπως προπονητές. Αλλά πραγματικά όλοι έβαλαν το μικρό τους λιθαράκι σε αυτό.

Κι όσον αφορά δύο μικρά νέα. Η γενική συνέλευση της ομάδος, στο πλαίσιο του κλεισίματος της διετίας αυτή τη στιγμή, θα γίνει το Σάββατο 25/6, για να εκλεγεί νέο ΔΣ, ενώ είναι σημαντικό να ενημερώσω ότι την ίδια ημέρα έχει κανονιστεί από την ΕΠΣ Ευβοίας και τον Κώστα Αγριόδημο η αιμοδοσία, που είναι πάρα πολύ σημαντική θεωρούμε για όλους.

Να ξέρετε ότι εμείς εδώ δεν είμαστε για να πούμε πολλά. Είμαστε εδώ για να ερωτηθούμε από εσάς για τα πάντα, για οτιδήποτε θέλετε να ρωτήσετε για τη σεζόν που πέρασε και για τη συνέχεια.

Βγαίνουν κάποια άρθρα και κάποια δημοσιεύματα μέσα στη σεζόν, που είναι ερωτήματα προς τον ΑΟ Χαλκίς: γιατί έφυγε ένας προπονητής, γιατί κάνατε αυτό, γιατί έφυγε ένας παίχτης και διάφορες κριτικές. Αλλά ζητούνταν απαντήσεις εκείνη την περίοδο, που εμείς ήμασταν αφοσιωμένοι στο να τρέξουμε το αγωνιστικό κομμάτι, όποτε για μας το ‘media day’ όπως το σημερινό είναι μία ευκαιρία προς όλους για τα ερωτήματα και τις απορίες που είχαν, να δώσουν πραγματικά τις απαντήσεις σε οτιδήποτε συνέβη μες τη σεζόν. Το παράπονο είναι προς αυτούς που δεν ήρθαν, για παράδειγμα, που μπορεί να είχαν απορίες και θέλαμε πραγματικά τα ερωτήματα ν’ απαντηθούν. Δεν είναι κάτι άλλο.

Όταν είμαστε εμείς συγκεντρωμένοι στον στόχο τον αγωνιστικό, κάνοντας δηλώσεις και δημιουργώντας μία αίσθηση προβλημάτων, στην ουσία αποπροσανατολίζουμε όλο το κλαμπ από τον πραγματικό στόχο και πηγαίνοντας στο να απαντάμε προβλήματα και να δημιουργούμε εντάσεις. Αυτός είναι ο λόγος που σήμερα θέλουμε να απαντήσουμε σε ό,τι απορίες μπορεί να υπήρχαν στη διάρκεια της σεζόν’.

Για τον Γιάννη Θωμά: ‘Ο Γιάννης αποφάσισε κάποια χρονική στιγμή, λίγο πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου να θέσει ο ίδιος τον εαυτό του εκτός ομάδας και να πει ότι ‘εγώ πρέπει να φύγω’. Εμείς είχαμε συμφωνήσει με όλους τους παίχτες ότι ‘παιδιά το καλοκαίρι που ήρθατε όλοι ήσασταν οι βασικοί πυλώνες για να πάρουμε το πρωτάθλημα και να πετύχουμε τους στόχους μας’. Όταν λοιπόν φτάσαμε σε μία διαδικασία όπου τον Νοέμβριο φάνηκε ποιοι είναι οι ανταγωνιστές που πάνε για πρωτάθλημα, είπαμε στους ποδοσφαιριστές ‘παιδιά εμείς πάμε μαζί, αν κάποιος για προσωπικούς λόγους αποφασίσει κάποια στιγμή να φύγει, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να πάει σε έναν ανταγωνιστή, αυτή τη στιγμή υπάρχουνε τέσσερις ανταγωνιστές’. Απ’ τη στιγμή που σε χάνω σαν ποδοσφαιριστή, επειδή είναι δικαίωμα σου να φύγεις, δεν μπορώ να επιτρέψω και στον ανταγωνιστή μου να σε χρησιμοποιήσει σαν όπλο για να κερδίσει εμένα. Υπάρχουν ένα εκατομμύριο ομάδες στον κόσμο, αλλά δεν μπορείτε να πάτε σ’ αυτές τις τέσσερις, γιατί θα μας δημιουργήσετε πρόβλημα’. Ο Γιάννης λοιπόν αποφάσισε ότι ‘εγώ θα πάω ή εκεί ή πουθενά’. Αυτό ήταν όλο΄.

Για το αν είναι εξασφαλισμένη οικονομικά η ομάδα του για τη νέα αγωνιστική περίοδο και το αν θα μείνει στον ΑΟΧ ίδιο το διοικητικό του συμβούλιο: ‘Είναι σίγουρο ότι οι άνθρωποι που βρισκόμαστε στο πάνελ, θα είμαστε ένα κομμάτι το οποίο θα συμμετάσχει στο πως θα εξελιχθεί το ΔΣ. Διοικητικά δηλαδή ο πυλώνας μας θα είναι ο ίδιος. Οι θέσεις και το πως θα κατανεμηθούν θα είναι διαφορετικές, διότι απ’ τη μία έχουμε φρέσκους ανθρώπους οι οποίοι ενδιαφέρονται να ενισχύσουνε και ανήκουν πλέον στα μέλη του ΑΟ Χαλκίς, από πέρσι τον Μάιο που ανακοινώσαμε, το έχουνε πει και θέλουν να συνεισφέρουν, απ’ την άλλη περιμένουμε και κάποιες απαντήσεις απο χορηγούς που ήταν δίπλα μας, κατά πόσο θέλουν να συμμετάσχουν σ’ αυτό το δυναμικό σχήμα ή αν θέλουν να παραμείνουν σαν βοήθεια απέξω. Η χρηματοδότηση υπάρχει. Εκκρεμεί μόνο μετά τις εκλογές να δούμε σε ποιο ύψος θα φτάσει, για να μπορούμε κι εμείς να καθορίσουμε πλήρως τον στόχο της επόμενης χρονιάς. Απλά δεν έχει αποφασιστεί ακόμη ποιος θα πάρει ποια θέση. Η βασική ομάδα των ανθρώπων που θα διαχειρίζονται την ομάδα, πάλι είμαστε εδώ που μας βλέπετε’.

Για τις αποφάσεις της διοίκησης της ομάδας του: ‘Κάναμε κάποιες επιλογές στο ρόστερ, προπονητών, διάφορα πράγματα που τα χτίσαμε όλοι μαζί. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, απ’ το ξεκίνημα και μετέπειτα διαπιστώναμε κάποιες αστοχίες και εμείς ήμασταν υποχρεωμένοι να λάβουμε κάποια μέτρα και κάποιες αποφάσεις. Σίγουρα όλες οι αποφάσεις που προέκυψαν με το να χαλάσουμε τη συνεργασία μας με τον εκάστοτε προπονητή, ήταν αποφάσεις γιατί κάπου βλέπαμε ότι κάτι δεν μας οδηγούσε στον στόχο και σίγουρα κάποια στιγμή ήταν και το κομμάτι της αγωνιστικής ικανότητας, το αγωνιστικό performamce που λέμε τώρα ότι δεν ήταν ικανοποιητικό. Κάναμε πολλές δοκιμές όντως, αναγκαστικά φάνηκε ότι κάναμε και αρκετά πειράματα και δικαιωθήκαμε γιατί δεν αφήσαμε κάτι τελείως να πάει μόνο του στον αυτόματο. Τη δεχτήκαμε την κριτική, την καταλάβαμε πολλές φορές, είχαμε βγάλει και κάποια στιγμή μετά τον Ταμυναϊκό μια ανακοίνωση, όπου αναγνωρίζαμε τα δικά μας τα σφάλματα και ότι θα προβούμε στις επόμενες ενέργειες που χρειαζόμασταν. Μπορεί να μας στεναχωρούσε η κριτική, αλλά σίγουρα ήταν πολύ σημαντική για να μας βοηθήσει να φτάσουμε και στην επιλογή του Πέτρου και να πάρουμε τελικά αυτό που θέλαμε εξαρχής’.

Π. Πικραμένος: ‘Θέλαμε να γαλουχήσουμε την ομάδα, πάνω σε συγκεκριμένους πυλώνες’

ΑΟ Χαλκίς: Π. Πικραμένος & Μ. Καραχάλιος για την άνοδο στη Γ’ Εθνική (video)

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ελλήσποντος: Γενική συνέλευση στις 21/7

Κώστας Λαγός

Νόρμαν Χάντερ: Ο θρυλικός άσσος των ‘Παγωνιών’ (videos)

eviasports

‘Η ΜΝΗΜΗ ΔΑΚΡΥΖΕΙ’: ΔΕΚΑΕΤΙΑ ’00 (Ποδοσφαιρική ορφάνια και εθνική μοναξιά, μέρος Β)

Θανάσης Κούτος
-->