BLOGS EVIASPORTS.GR ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΛΕΣ

Θανάσης Κούτος: Και ζήσανε αυτοί καλά… κι εμείς καλύτερα!

Με τον Θανάση Κούτο
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ...

Στη χώρα της μούντζας και του ρε!

 

 

Και ζήσανε αυτοί καλά…

κι εμείς καλύτερα!

Ένα καθαρά παιχνίδι ψυχολογίας, κρίσιμης και αποφασιστικής σημασίας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι που παραβρέθηκαν στο δημοτικό στάδιο Χαλκίδας. Ισόπαλο το αποτέλεσμα, δύο οι θριαμβευτές και μια απ’ τις ωραιότερες εικόνες που έχω παρακολουθήσει και περιγράψει στα γήπεδα σχεδόν όλης της χώρας. Το κουβάρι του ενθουσιασμού ξετυλίχθηκε και απλώθηκε σ’ όλο το γήπεδο με το σφύριγμα της λήξης και άξιζε το συναίσθημα αλλά και το φρόνημα των Χαλκιδέων φιλάθλων, ύστερα από μια μακρά περίοδο στέρησης, με τον φίλαθλο κόσμο φανερά αποστασιοποιημένο, απ’ τα ποδοσφαιρικά πράγματα του τόπου, για ολόκληρες δεκαετίες.

Η εύκολη επικράτηση της ποδοσφαιρικής ομάδας του Μοσχάτου επί της αντίστοιχης του Ευπαλίου και μάλιστα απ’ τα πρώτα λεπτά της συγκεκριμένης συνάντησης, έφερε την ικανοποίηση στον φίλαθλο κόσμο, που ήταν ‘καρφωμένος’ με τις δύο κυρίαρχες αισθήσεις της όρασης και της ακοής, σε κατάσταση άκρας επιφυλακής. Στο γήπεδο αυτοσυγκράτηση, με το άγχος να διαφεύγει και την ηρεμία να εδραιώνεται στην ψυχολογία και των είκοσι δύο ποδοσφαιριστών. Το παιχνίδι εξελίσσεται σε μια ομαλή διαδικασία, που προς το τέλος μετατρέπεται σε ‘παρωδία’, αφού κάθε απόπειρα επίθεσης, ‘πνίγεται εν τη γενέσει της’. Ο φόβος ενδεχόμενης ήττας, ενισχύει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και στα δύο αντίπαλα στρατόπεδα, που αναλώνονται σε περιοριστικές κινήσεις, αποφεύγοντας τον αιφνιδιασμό του αντιπάλου. ‘Control game’ μετά το 60′ που φέρνει θυμηδία στην κερκίδα… όμως κατά το Μακιαβελικό φιλοσόφημα ‘ο σκοπός αγιάζει τα μέσα’!

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ (ΜΠΑΡΑΖ): Πανηγυρική άνοδος! (ΑΟ Χαλκίς-Παναργειακός 1-1)

Στόχος ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ… όλα τ’ άλλα εκ του περισσού, που πολύ γρήγορα θα ξεχασθούν!

Αποφεύχθηκαν τέλος και οι εκδηλώσεις καρναβαλικού τύπου μετά το τέλος του αγώνα, που κινήθηκαν σε κόσμια επίπεδα, προσωπικά ενθυμούμενος, εορτασμούς ‘απείρου κάλλους’… με την ποδοσφαιρική Χαλκίδα προ δεκαπενταετίας αφού επικρατούσε στο πρωτάθλημα της Β’ Τοπικής… να εισέρχεται στην πόλη, προκαλώντας ‘εκκωφαντικό στακάτο’… αντιγράφοντας επιόρτια Ρωμαϊκών αυτοκρατορικών θριάμβων..!

Προσωπική εντύπωση μου προκάλεσε και πρέπει να το επισημάνω, η στιβαρή παρουσία του ‘πληθωρικού’ ούτως ή άλλως Νίκου Μάλλιαρη, σ’ έναν πολλαπλό ρόλο, δίνοντας τόνο μετρικό και στις εκδηλώσεις των ένθερμων και στους εορτασμούς μετά το πέρας της συνάντησης.

Ο μεγάλος χορηγός και κρίσιμος επενδυτής Γιώργος Καραμάνος και βέβαια ο πρόεδρος Βασίλης Καρλατήρας εμφανώς ικανοποιημένοι, κράτησαν και αυτή τη φορά χαμηλούς τόνους. Η ενσυναίσθηση για τις επερχόμενες δύσκολες μέρες, οριοθετεί το πνεύμα προβληματισμού και αυτοσυγκράτησης αυτών των ανθρώπων, που έχουν αναλάβει το έργο της γενικής ανασυγκρότησης του Α.Ο. ‘Χαλκίς’… που ως έκπτωτος πρίγκηπας ‘άγεται και φέρεται’ για δεκαετίες σε συνοικίες και χωριά αντλώντας ‘ψιχία δημοτικότητος’ και θρυμματίζοντας γενικότερα την προβολική του εικόνα.

Πολλά συγχαρητήρια και στον προπονητή Πέτρο Ζουρούδη… που δηλώνει Χαλκιδόψυχος και αυτό τα λέει όλα..!

Π. Ζουρούδης: ‘Δικαίωση για τους κόπους κυρίως των ποδοσφαιριστών’

…Όμως το κέρδος για τον σημερινό Α.Ο. ‘Χαλκίς’ είναι ο νεαρόκοσμος που επιστρέφει δυναμικά στο πλευρό της ομάδος, επαναφέροντας το πάθος και ‘εξαφανίζοντας’ την ανία και την απάθεια του Χαλκιδέου φιλάθλου.

ΑΟ Χαλκίς: Πανηγυρισμοί για την άνοδο στη Γ’ Εθνική! (video)

Η δημοτική αρχή οφείλει να συμβάλλει και το όποιο μεγάλο κεφάλαιο της πόλης πρέπει ν’ αποδείξει ότι ‘δεν έχει μόνο λογική αλλά και συναίσθημα’ γι’ αυτή την ομάδα, που πρέπει επιτέλους ν’ απαλλαγεί απ’ τις ‘δαιμονικές δυνάμεις’ της απαξίωσης και του απομονωτισμού και να επανέλθει στη λεωφόρο των επιτυχιών.

Μια εικόνα στην κατακλείδα αυτού του σχολίου, που με ικανοποίησε απόλυτα, όχι σαφώς με το αγωνιστικό της προφίλ και το παικτικό της έχειν, όσο βεβαίως με τη γενικότερη εικόνα του πνεύματος συναντίληψης, που επιβάλλει μια σύγχρονη νοοτροπία, πάνω σε ρεαλιστικές πλέον βάσεις.

Photo album απ’ το ΑΟ Χαλκίς-Παναργειακός

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ (ΜΠΑΡΑΖ): Αποτελέσματα & τελική βαθμολογία (5/6)

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γ. Φούρλης: ‘Υψίστης σημασίας νίκη’

Κώστας Λαγός

Κορονοϊός: Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για ασθενείς σε πρώιμο στάδιο

eviasports

ΜΙΚΤΕΣ ΕΠΣΕ: Τα ονόματα των παίδων που κλήθηκαν στην προπόνηση της Παρασκευής 4/1

Κώστας Λαγός
-->