EVIASPORTS ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φ. Ιωαννίδης: ‘Υψηλοί στόχοι για έμενα και την ομάδα του χρόνου’ (video)

Ο Φώτης Ιωαννίδης μίλησε αποκλειστικά στον Τάσο Νικολογιάννη και στον Διονύση Δεσύλλα σε μια συνέντευξη γεμάτη… ατάκες. Το… ψηστήρι στον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος θέλει να μείνει, η φετινή σεζόν, οι στόχοι για του χρόνου και η αλλαγή που έφερε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Αναλυτικά όσα είπε στον Διονύση Δεσύλλα και τον Τάσο Νικολογιάννη:

Για το αν πίστευε ότι θα κατακτήσει τρόπαιο με τον Παναθηναϊκό όταν υπέγραψε: «Είχα κάτι που το έλεγα μέσα μου. Το ήθελα αλλά δεν τον φώναζα».

Για το αν η φετινή χρόνια είναι η πιο δύσκολη: «Όσο ανεβαίνει το επίπεδο, ανεβαίνει και η πίεση. Γι΄ αυτό είμαστε και επαγγελματίες, για να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις. Τα πήγαμε καλύτερα».

Για την βελτίωση της ομάδας φέτος: «Είχαμε καλύτερη δομή φέτος. Υπήρχαν σκαμπανεβάσματα, αλλά η ομάδα έπαιζε καλύτερο ποδόσφαιρο. Στα περισσότερα ματς ήμασταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο».

Για τον τελικό Κυπέλλου: «Ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι. Είπα και στον Τάσο στο ξενοδοχείο ότι υπάρχει μια άλλη αύρα. Την ώρα που σηκώσαμε την κούπα; Εκστασιασμός απλά. Τίποτα άλλο».

Για το γεγονός ότι πρόλαβε να παίξει: «Ήταν δύσκολο και επώδυνο. Όλοι ήταν δίπλα μου. Όλο το ιατρικό επιτελείο, οι γυμναστές. Ήταν πολύ σημαντικό ότι τα κατάφερα».

Για το γεγονός ότι δεν έπαιζε τόσο στην αρχή της σεζόν αλλά μετά επανήλθε: «Αυτός είναι ο ανταγωνισμός στις μεγάλες ομάδες. Με τον τρόπο που παίζουμε αγωνίζεται ένας φορ. Παίξαμε και μαζί με τον Καρλίτος και είχαμε άψογη συνεργασία».

Για την Ευρώπη: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μπούμε στους ομίλους».

Για το πότε γύρισε το… κουμπί της ομάδας: «Πιστεύω στο ματς με την ΑΕΚ. Μετά όλα κυλούσαν μόνα τους. Ήταν υπέροχα όλα».

Για το καλύτερο γκολ και το πιο κρίσιμο: «Στον επαναληπτικό με την Λαμία ήταν το πιο κρίσιμο. Τώρα ως καλύτερο νομίζω ότι με την Λαμία που έβαλε στο έντος έδρας ματς. Κόντρα στην ΑΕΚ ήταν σεντερφορίσιο, αλλά και πάλι έχω αυτό με την Λαμία εντός έδρας για το πρωτάθλημα ως καλύτερο».

Για την βελτίωση του φέτος: «Σε σχέση με πέρυσι ένιωσα πιο έτοιμος. Αυτό που ήθελα να βελτιώσω είναι να είμαι μέσα στις φάσεις. Αυτό έχει σημασία. Οι κινήσεις στο επιθετικό τρίτο».

Για την φάση που έκρινε τον τελικό: «Είχα την μπάλα και στη συνέχεια ένιωσα ένα σπρώξιμο. Μετά είδα τον Γκατσίνοβιτς να πέφτει κάτω. Διαμαρτυρήθηκα και για τα δύο, καθώς σε αυτές τις φάσεις πρέπει να διαμαρτυρηθείς. Τελικά στην φάση την δική μου ο Κούρτιτς είχε βρει την μπάλα, αλλά τελικά ο διαιτητής έδωσε το δεύτερο πέναλτι που ήταν. Έδωσα την μπάλα στον Αϊτόρ και ήμουν σίγουρος ότι θα τα καταφέρει. Δεν θέλω να μιλάω για την διαιτησία. Ήμασταν καλύτεροι και πήραμε το τρόπαιο».

Για την πρόταση που ήρθε: «Δεν ασχολούμαι με αυτά. Έχω ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό.»

Για τον Γκατσίνοβιτς: «Έχουμε δεθεί ποδοσφαιρικά και αυτό βγαίνει σε καλή παρέα. Ο Γκατσίνοβιτς θέλει να μείνει. Όλη την ώρα με αυτό ασχολούμαι (σ.σ. γέλια). Θα δούμε».

Για τον επιθετικό που ταιριάζει: «Το στυλ μου είναι στα πλαίσια του Μπενζεμά. Φυσικά δεν λέω ότι υπάρχει σύγκριση. Μικρός θαύμαζα τον Ρονάλντο το φαινόμενο. Υπάρχουν και άλλοι τρομεροί επιθετικοί όπως ο Λεβαντόφσκι».

Για την υγεία που υπάρχει στα αποδυτήρια: «Οι σχέσεις που είχαμε μεταξύ μας ήταν πάντα καλές. Σε κάποιες στιγμές θα υπάρξουν εντάσεις, αλλά είμαστε οικογένεια. Η κατάσταση συνάδει με το πως πηγαίνει η ομάδα. Νομίζω ότι το κλίμα είναι πολύ καλό».

Για τον Γιοβάνοβιτς: «Είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Είναι δίκαιος και καταφέρνει να κρατάει πολλές ισορροπίες στην ομάδα».

Για τον κόσμο: «Πέρυσι δεν το ζήσαμε λόγω covid. Στο Κύπελλο ήταν μοναδικές οι στιγμές, αλλά ήταν πραγματικά τρομερή η στήριξη του κόσμου».

Για τον τραγουδιστή Μακέντα: «Ήταν πολύ άνετος. Τρομερός ποδοσφαιριστής και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Η κριτική που γίνεται αλλάζει ανάλογα με αυτό που συμβαίνει».

Για την κατάσταση που είναι το πόδι του: «Θα κάνω ορισμένες θεραπείες, καθώς έχω και την Εθνική Ελπίδων. Χρειάζεται και λίγη ξεκούραση».

Για τη νέα σεζόν: «Το mentality πρέπει να συνάδει με τον Παναθηναϊκό, δηλαδή με το που ξεκινάει η χρονιά να έχουμε μεγάλους στόχους. Πρωταθλητισμό, Κύπελλο και πορεία στην Ευρώπη».

Πηγή: panathinaikos24.gr

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Β’ ΕΠΣΕ: Αφιέρωμα στη Σκύρο

Κώστας Λαγός

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΕΣΚΑΣΕ (Α’ ΟΜΙΛΟΣ): Απόλλων Χαλκίδας-Αστέρας Αλιβερίου 28-45

Παναγιώτης Νικολάου

Γ’ ΕΠΣΕ (Γ’ ΟΜΙΛΟΣ): Άρτεμις Αγίου Γεωργίου-Άρης Αγίου Ιωάννη 4-1

Κώστας Λαγός