EVIASPORTS.GR Β΄ ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Κ. Σταματίου: ‘Μπορούμε να οργανώσουμε την ομάδα για κάτι καλύτερο’

Δηλώσεις του προπονητή της Προποντίδας Κώστα Σταματίου, μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του με τον ΠΑΟ Πολιτικών, για την 22η αγωνιστική του κεντρικού ομίλου της Β’ ΕΠΣΕ.

Για τον αγώνα της ομάδας του με τον ΠΑΟ Πολιτικών: ‘Ήταν το τελευταίο παιχνίδι. Δεν υπήρχε κίνητρο να πούμε ότι ήτανε για κάτι που παιζότανε, κάτι διαφορετικό. Απλώς ήταν για να κλείσει ο κανονικός κύκλος της αγωνιστικής. Νομίζω ότι και στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί, χάσαμε ευκαιρίες, είχαμε δοκάρια. Στο δεύτερο θέλαμε να παίξουνε όλοι οι μικροί, με ηλικίες 14 ετών και 15. Χάσαμε λίγο μέσα στο γήπεδο κάποιες επαφές αλλά και πάλι νομίζω ότι είχαμε πάρα πολλές ευκαιρίες να κάνουμε γκολ, σίγουρα ότι δεν είχαμε την απόδοση του πρώτου ημιχρόνου στο δεύτερο ημίχρονο. Νομίζω ότι η ομάδα είναι καλή, είναι ποιοτική ομάδα και μ’ αυτά τα παιδιά που δεν παίζανε, γιατί είχαμε και σήμερα κάποια παιδιά που δεν παίζανε, ο Συνοδάκης, κάποιοι άλλοι, που μπορούσαν να δώσουν κι άλλη ποιότητα στην ομάδα’.

Για την πορεία της ομάδας του την αγωνιστική περίοδο 2021-22: ‘Νομίζω όμως ότι αδικείται η ομάδα σε σχέση με την ομάδα που βγήκε, μιλάω έτσι γενικά για όλο το πρωτάθλημα. Θα μπορούσαμε να ‘μασταν κι εμείς εκεί, αλλά από κάποιες άτυχες στιγμές της ομάδος βρεθήκαμε εκεί. Σαν αξία, σαν ομάδα, νομίζω πρέπει να ‘τανε στις πρώτες θέσεις μαζί με τις άλλες δύο ομάδες. Βέβαια το δείξαμε και στο παιχνίδι με τ’ Αλάτσατα, ότι ήμασταν πολύ καλοί και δικαιούμασταν κάτι καλύτερο ακόμα απ’ αυτό. Νομίζω ότι από δω και πέρα θα δούμε τι θα γίνει, θα συζητήσουμε εδώ με τους ανθρώπους της ομάδας και αν πραγματικά θέλουμε κάτι καλύτερο θα οργανώσουμε την ομάδα να ετοιμαστεί για κάτι καλύτερο. Πιστεύω ότι τα νέα παιδιά ενώ έχουνε φιλοδοξίες, δεν έχουνε ακόμα αυτό το στοιχείο του πρωταθλητισμού. Δηλαδή εκεί που χρειάζεται να σηκώσουν το βάρος της ομάδος, ακόμα πιστεύω δεν είναι έτοιμοι. Είναι αυτό, χρειαζόταν και κάτι ακόμα. Νομίζω όμως ότι θα βρούμε αυτό που χρειάζεται η ομάδα για να μην χάνει βαθμούς εύκολα. Θα βρούμε και τους παίχτες που χρειάζεται να ‘κλειδώσουνε’ την ομάδα. Κακά τα ψέματα πολλά παιχνίδια τα παίρναμε δύσκολα, γιατί χάναμε πάρα πολλές ευκαιρίες. Δεν λέω υπερβολές, δηλαδή όταν κάνεις 5-6 ευκαιρίες που η άλλη ομάδα δεν κάνει καμία και σου κάνει γκολ, νομίζω ότι αδικούμαστε. Αυτό είναι, ότι αδικούμε τον εαυτό μας’.

Για το που πιστεύει ότι πρέπει να βρίσκεται η Προποντίδα: ‘Η Προποντίδα επειδή την έχω ζήσει και άλλα χρόνια στην α’ κατηγορία, είχαμε 3-4 χρόνια συνεργαστεί, νομίζω ότι αξίζει να είναι στην α’ κατηγορία και όχι μόνο, γιατί είναι ένα ιστορικό σωματείο, έχει ανθρώπους που την αγαπάνε και νομίζω ότι είναι συμπαθές σωματείο και προς όλους, γιατί έχει μια ιστορία και χρόνια τώρα παίζει καλό ποδόσφαιρο στην κατηγορία, οποιαδήποτε κατηγορία και να είναι, αλλά νομίζω ότι στην α’ θα πρέπει να είναι μόνιμα. Γιατί έχει παιδιά που έρχονται απ’ τις ακαδημίες, έχει ταλέντο και να πραγματικά με το ΔΣ βρούμε ένα τρόπο να έρθουνε και άλλα 2-3 παιδιά που να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά σίγουρα η ομάδα θα είναι σε καλύτερη μοίρα’.

Για τον ΑΟ Χαλκίς: ‘Εδώ είναι ένα μεγάλο μαγαζί η Χαλκίδα και αν χάσει τη φετινή ευκαιρία, μετά πάλι θα είναι δύσκολα τα πράγματα, γιατί πάντα έτσι γινότανε. Έκανε μετά μια κάμψη. Δηλαδή αν δεν έπαιρνε αυτό που έπρεπε να πάρει, μετά έπεφτε η Χαλκίδα και νομίζω ότι δεν πρέπει τώρα να την αφήσουνε να πέσει. Τώρα πρέπει να τη σηκώσουμε να είναι στη Γ’ Εθνική και από κει και πέρα πιστεύω ότι και στη Β’ μπορεί να πάει και να συνεχίσει, έχει τις δυνατότητες. Νομίζω ότι εδώ πρέπει να ενωθούν όλοι οι παράγοντες και να σεβαστούνε όλοι και απ’ τις άλλες ομάδες την ομάδα της Χαλκίδος και ό,τι καλό έχουνε από ποδοσφαιριστές να τους διαθέσουνε στη Χαλκίδα, γιατί εκεί θα είναι το επίπεδο που θα πάει και στη συνέχεια μπορεί να πάει σε μια άλλη ομάδα ένας ποδοσφαιριστής. Σίγουρα θα ασχοληθούνε κι άλλοι με τη Χαλκίδα, εφόσον είναι στην κατηγορία αυτή και αυτά τα παιδιά που θα παίξουνε θα τα δούνε και θα τα πλησιάσουνε. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να είμαστε Χαλκίδα τώρα και να πάμε να βοηθήσουμε την ομάδα’.

Για τον γιο του τον Αλέξανδρο: ‘Ο Αλέξανδρος ήταν στη Χαλκίδα, είχε παίξει κάποιους χρόνους. Στη συνέχεια έφυγε, πήγε στην Κύπρο σαν γυμναστής που πήγε και σπούδασε. Ήρθε τώρα και θέλει ν’ ασχοληθεί περισσότερο μ’ αυτό το κομμάτι του γυμναστή στην ομάδα. Γι’ αυτό τον έχω και ‘γω εδώ γυμναστή. Τώρα, αν η επιθυμία του είναι να παίξει και ποδόσφαιρο, εγώ εντάξει δεν μπορώ να μην τον αφήσω, ας παίξει ποδόσφαιρο. Αλλά αυτός τώρα το ‘χει πάρει πολύ θετικά, ψάχνεται, διαβάζει, πηγαίνει κάνει διάφορα πράγματα γύρω απ’ το ποδόσφαιρο. Τον αφήνω να διαλέξει μόνος του. Πολλές φορές οι επιλογές των παιδιών τις παίρνουνε μόνοι τους. Σημασία έχει ότι είμαστε όλοι Χαλκίδα. Ο μικρός είναι πιο φανατικός από μένα Χαλκίδα. Είναι ένας υποστηρικτής της Χαλκίδος και όχι μόνο αυτό, θα ακολουθήσουνε μαζί του, θα πάρει κι άλλους μαζί του προς τη Χαλκίδα. Μακάρι να υπάρχουνε πολλοί τέτοιοι’.

Για τον Χρήστο Σεφερλή: ‘Μου δίνει χαρά που συναντιόμαστε έτσι. Γιατί γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρονιά και χαίρομαι που είσαι στον αγώνα, δηλαδή χαίρομαι πάρα πολύ και να συνεχίσεις να έχεις δύναμη, υγεία. Να συνεχίσεις να προσφέρεις αυτό που κάνεις’.

Β’ ΕΠΣΕ (Β’ ΟΜΙΛΟΣ): Προποντίδα-ΠΑΟ Πολιτικών 3-1

Photo album απ’ το Προποντίδα-ΠΑΟ Πολιτικών

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γ’ ΕΠΣΕ (Β’ ΟΜΙΛΟΣ): Κύζικος Αρτάκης-Έραπος 2-0

Κώστας Λαγός

Σαν Σήμερα (18/11/2018): Κονίστρες-Αμαρυνθιακός 0-1 (photos)

Κώστας Λαγός

DERNEKI (ΜΗ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ): Ιχθυόσκαλα FC-ΠΑΣΟΚERS 3-5

Κώστας Λαγός