Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Π. Ζουρούδης: ‘Συνεχίζουμε μέχρι να πετύχουμε τον στόχο μας’

Δηλώσεις του προπονητή του ΑΟ Χαλκίς Πέτρου Ζουρούδη, μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του με τον Απόλλωνα Ευπαλίου, για την τέταρτη αγωνιστική του έκτου ομίλου των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική.

‘Σήμερα αυτά τα παιδιά βγάλανε πράγματα που τους είχα πει από την πρώτη στιγμή. Για να κάνεις πρωταθλητισμό, για να κατακτήσεις ανόδους, πέρα απ’ την ποιότητα θέλει μυαλό, που δυστυχώς τα παιδιά στο πρώτο ημίχρονο αδικήσαν τους εαυτούς τους. Δηλαδή εκτός του Γιάννη (Ι.Κ. Τσολάκος) που με την κόκκινη έθεσε τον εαυτό του εκτός, οι ίδιοι παίχτες είχαν αυτή την απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο.

Ξέραμε ότι είχαμε ν’ αντιμετωπίσουμε μία ομάδα με άριστη ψυχολογία. Επειδή γνωρίζω προσωπικά τον κ. Κόκκινο, ήξερα ότι θα προσπαθήσουν να πάρουν ό,τι μπορούν απ’ το παιχνίδι. Τους βοηθούσε και το ‘2 στα 2′ που κάνανε στο ξεκίνημα τους στα δύο παιχνίδια τα εντός.

Εμείς γι’ άλλο ένα παιχνίδι ήτανε παιχνίδι που έπρεπε να το πάρουμε. Στη διάρκεια του παιχνιδιού υπήρχαν πολλές μεταπτώσεις, αλλαγές στην ψυχολογία. Ενώ ξεκινήσαμε πολύ καλά τα πρώτα λεπτά, μετά αρχίσαμε λίγο χανόμασταν στο γήπεδο. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει άγχος, αλλά δεν μπορώ να το καταλάβω γι’ αυτά τα παιδιά που είναι τουλάχιστον απ’ αυτές τις κατηγορίες, που έχουν κάνει πολλά χρόνια πρωταθλητισμό, να παρουσιάζουν αυτές τις μεταπτώσεις.

Σαφώς είχαμε προετοιμαστεί και νομίζω το είδατε όλοι, είχαμε μιλήσει με τα παιδιά γιατί εγώ ποτέ δεν έχω πει κάτι για το ρόστερ. Το μόνο πράγμα που δεν μπορούσα να κάνω είναι αλλαγές στο ρόστερ. Έχω προετοιμάσει όμως απόλυτα την ομάδα  να κάνω εσωτερικές αλλαγές, που νομίζω ότι ήταν ξεκάθαρο ότι αυτό μας έδωσε -εννοείται- τη φάση του γκολ, ξεκάθαρα, που βάλαμε τον Βασίλη Κολιόπουλο εκεί, γιατί άλλα στοιχεία άλλων μεσοεπιθετικών, άλλα στοιχεία κάποιων άλλων μεσοεπιθετικών. Είναι πράγματα όμως που πιστέψτε με το είχαμε προετοιμάσει ακριβώς έτσι. Σαφώς ότι το ότι μείναμε με 10 παίχτες το περίμενα αυτό, αλλά και με λιγότερα παιδιά, λόγω της κόκκινης, στα στάνταρ τους τα γνωστά, πραγματικά πετύχαμε μια μεγάλη νίκη.

Μαζί με τ’ άλλα αποτελέσματα, ο Κυπάρισσος ήδη έχει τεθεί εκτός. Κάθε αγωνιστική που περνάει καταλαβαίνετε ότι είναι υπέρ μας. Τους αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια. Κι αυτό γιατί στην ουσία μέσα σε ένα 90λεπτο φτιάξανε χαρακτήρα. Δηλαδή εκεί που πηγαίνανε ψηλά-χαμηλά. Κι αυτό είναι υπερβολικά κάτι θετικό. Να το έχουνε ατομικά πρώτα και εννοείται συνολικά σαν ομάδα.

Δεν μπορούμε να σταθούμε για πολύ πάνω στο παιχνίδι. Τετάρτη έρχεται κι άλλο παιχνίδι, την άλλη Κυριακή κι άλλο παιχνίδι. Όπως σας έχω πει, πηγαίνουμε για το καλύτερο σε κάθε παιχνίδι. Βγήκανε προβλήματα. Υπήρχανε, προφανώς τα είδατε και στον καταρτισμό της ενδεκάδας, κυρίως με τον Δημήτρη Ζουλιώτη. Υπάρχουνε κάποια προβλήματα. Εγώ δεν στέκομαι σ’ αυτά. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στ’ άλλα τα παιδιά και τους εμπιστεύομαι. Αυτό που τους λέω απ’ την πρώτη στιγμή, ότι θέλω να νιώθουν όλοι ότι αυτοί θα είναι οι πλέον καθοριστικοί για την άνοδο. Δεν λέω ότι ένα στόπερ θα βάλει πέντε γκολ. Στη θέση του ο καθένας. Και νομίζω στο δεύτερο ημίχρονο μου το βγάλανε σε μεγάλο βαθμό. Αυτό με χαροποιεί απίστευτα.

Δεν παύει να παίζαμε με μια ομάδα που πριν το παιχνίδι ήτανε πιο ψηλά στη βαθμολογία από μας, όχι πλέον.

Θα συνεχίσουμε για την Τετάρτη, να δούμε τον στόχο, για ακόμη μία νίκη που καταλαβαίνετε στους 10 βαθμούς νομίζω ότι σχεδόν ακουμπάμε την άνοδο και με τα δύο χέρια. Δεν έχει τελειώσει όμως κάτι. Ήδη τα παιδιά με έχουν καταλάβει πλέον ότι τους γειώνω και απότομα στην πραγματικότητα. Θα το χαρούμε σήμερα. Ό,τι προβλήματα έρθουν θα τα αξιολογήσουμε αύριο και συνεχίζουμε μέχρι να πετύχουμε τον στόχο μας.

Πλέον η κάθε νίκη που κάνεις, προφανώς παίρνεις τεράστιο πλεονέκτημα. Βλέπετε κάθε αγωνιστική από δω και πέρα τίθεται και κάποια ομάδα εκτός. Επόμενη αγωνιστική ξέρουμε ότι το Μοσχάτο έχει το ρεπό. Ενδεχομένως κάποιος αν δεν κερδίσει να παραμείνει στους πέντε. Αν πούμε ότι εμείς θα πάμε για τη νίκη, φτάσουμε εμείς τους δέκα και το Άργος δεν κερδίσει, καταλαβαίνετε ότι πλέον… γιατί αν κερδίσεις εσύ προφανώς ο Τενεάτης μένει στους τρεις βαθμούς, τα Αντίκυρα είναι ήδη στους δύο, ο Αίολος είναι εκτός, καταλαβαίνετε ότι μπορεί και την Τετάρτη να είμαστε σχεδόν με τα δύο χέρια. Μπορεί.

Εμείς είμαστε όπως σας έχω πει: έτοιμοι να το πάμε μέχρι τέλους. Για την Τετάρτη θα πάμε για τη νίκη, στο Μοσχάτο θα πάμε για τη νίκη, μέχρι να εξασφαλιστούμε. Κι ακόμα αυτό κι όταν εξασφαλιστούμε, νομίζω για τη φανέλα και μόνο που υπηρετούνε και τα παιδιά κι εγώ, θα πάμε για το καλύτερο μέχρι το τέλος.

Παρόλο που είμασταν με 11 στο πρώτο ημίχρονο, τυπικά ήμασταν με 11, γιατί το μυαλό αρκετών, δηλαδή μείον 5-6 παιδιά, να λείπουνε το μυαλό τους. Τα ίδια παιδιά πριν γίνουν οι αλλαγές, δεν ήταν μόνο θέμα των δύο παιδιών που μπήκανε, ο Πάρης Σπυράκης και ο Δημήτρης Ζουλιώτης. Η προσέγγιση τους απ’ το πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, με παίχτη λιγότερο, ήταν οι ίδιοι παίχτες, εκτός τον Γιάννη Τσολάκο που είχε την κόκκινη. Δηλαδή απ’ το πρώτο λεπτό δείξανε ότι εμείς είμαστε εδώ τώρα απλά να σώσουμε ό,τι σώζεται. Γιατί αυτό τους είπα στο ημίχρονο. Εμείς θέλουμε το παιχνίδι και με δέκα παίχτες. Και το βγάλανε οι ίδιοι παίχτες. Αυτό είναι που -σας είπα και στην αρχή- στην ουσία αδικήσαν τους εαυτούς τους, γιατί οι ίδιοι παίχτες οι υπόλοιποι δέκα ήτανε μέσα. Ναι σαφώς βοηθήσανε εξαιρετικά τα παιδιά που μπήκανε. Και ο Πάρης και ο Δημήτρης, και ο Δημήτρης Τρεπεκλής και ο Ηλίας Λούκας στο τέλος, γιατί τους το ‘χω απαιτήσει. Τους έχω δείξει ότι και ο τελευταίος στο ρόστερ με τις λιγότερες συμμετοχές, καίγομαι να μου βγάλει πράγματα στο γήπεδο. Και εννοείται ήταν εξαιρετικά τα παιδιά που μπήκανε, εννοείται και τα παιδιά που ξεκινήσανε το δεύτερο ημίχρονο μέχρι που βγήκανε αλλαγή, ήτανε στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε σαν ισορροπία, γιατί είναι έμπειρα, το σύνολο δεν είναι άπειρα παιδιά. Ακόμα και να μην είμαι καλός ξέρω να κάνω 2-3 πράγματα ασφάλειας που λέμε. Μου τα κάνανε στο δεύτερο. Δηλαδή κάποια στιγμή πραγματικά χαιρόσουνα  και είχαν το πάθος που βγάλανε, είχαν τη θέληση και τακτικά ακουμπήσαμε το τέλειο. Με πείραξαν οι φάσεις που κινδυνέψαμε στο πρώτο ημίχρονο, αυτό πρέπει να εστιάσω.

Θέλω να πω κάτι για τους υπεύθυνους της ‘Ένωσης’. Αυτό το λέω σαν Πέτρος Ζουρούδης. Δεν μ’ ενδιαφέρει ας παρεξηγηθεί κανείς. Μια παράκληση. Σε δύο αγώνες, γιατί είναι το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι, ας μην οριστούνε άλλοι αγώνες. Ακόμα και να ‘χουν τελειώσει τα παιχνίδια, δεν ξέρω, νομίζω ότι το ακούω για πρώτη φορά. Να είναι ένας εκπρόσωπος, όποιος και να συμφωνεί μ’ αυτόν τον εκπρόσωπο να παλεύει για την άνοδο του, να υπάρχει ένα παιχνίδι, δεν μ’ ενδιαφέρει που είναι χαμηλότερης κατηγορίας, που μπορεί να ‘κλέψει’ δέκα ανθρώπους. Δηλαδή το θεωρώ… μην πω καμιά κουβέντα και μου ξεφύγει και χαλαστώ. Γιατί εγώ εδώ έχω έρθει όχι για να χαϊδέψω. Νομίζω απ’ την πρώτη στιγμή έχω έρθει να περάσω τη δική μου οπτική σε όλα τα θέματα. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Μία ‘Ένωση’ που έχει έναν εκπρόσωπο, που πιθανότατα και είμαστε κοντά να το καταφέρουν τα παιδιά, να εκπροσωπεί όλη την Εύβοια και να υπάρχει η δυνατότητα να οριστεί ένα παιχνίδι άλλη μέρα άλλη ώρα, να ορίζεται σχεδόν πάνω στο παιχνίδι του μοναδικού εκπροσώπου -πιθανότατα- στη Γ’ Εθνική. Παράκληση, σε δύο Κυριακές που είναι το Άργος, ό,τι και να γίνει ε ας μην κάνουμε κανένα πανευβοϊκό τουρνουά παλαιμάχων. Δεν μπορώ να το πω διαφορετικά. Εγώ σας είπα, δεν έχω κανέναν ανάγκη, εγώ ήμουνα δυόμισι χρόνια πριν πολλά χρόνια εδώ, έχω μάθει πλέον έχω εξελιχθεί και σαν άνθρωπος και σαν προσωπικότητα, να τα λέω όπως είναι. Δεν ζητάμε κάποια χάρη, νομίζω ότι λίγο σεβασμό στη Χαλκίδα, ακόμα κι απ’ αυτούς που δεν είναι Χαλκίδα, λογικό είναι. Νομίζω είναι αυτονόητο’.

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ (ΜΠΑΡΑΖ): ΑΟ Χαλκίς-Απόλλων Ευπαλίου 1-0

Photo album απ’ το ΑΟ Χαλκίς-Απόλλων Ευπαλίου

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!
Ενισχύστε την προσπάθεια του eviasports.gr. Κάντε την Δωρεά σας μέσω PayPal ή μέσω τράπεζας Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γ’ Εθνική: Απόλλων Ερέτριας-Αιολικός 0-0 (video)

Κώστας Λαγός

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ… Γκολ στην πρωταθλήτρια κόσμου Ρίβερ Πλέιτ!

eviasports

ΝΕΩΝ ΕΠΣΕ (Β’ ΟΜΙΛΟΣ): Κύζικος/ΑΟ Νέας Αρτάκης-Δροσιά/Αριστοτέλειος 4-3

Κώστας Λαγός