EVIASPORTS.GR Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Π. Ζουρούδης: ‘Η Χαλκίδα θα πάει για το καλύτερο σε όλα τα παιχνίδια’

Δηλώσεις του προπονητή του ΑΟ Χαλκίς Πέτρου Ζουρούδη, μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του με τον Κυπάρισσο Αντίκυρας, για τη δεύτερη αγωνιστική του έκτου ομίλου των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική.

‘Δυστυχώς σήμερα χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Έπρεπε να διαχειριστούμε πολλά πράγματα. Το ευχάριστο κλίμα μετά το ‘διπλό’, έπρεπε να ανταποκριθούμε άμεσα σε τρεις μέρες με μια ομάδα που πρώτη αγωνιστική δεν κέρδισε στην έδρα της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Προφανώς ερχόταν εδώ να προσπαθήσει να πάρει ό,τι καλύτερο. Εγώ θέλω να εστιάσω στη δική μου ομάδα. Δυστυχώς πολλά παιδιά ήταν πολύ μακριά απ’ τα στάνταρ τους. Μην σας πω σχεδόν όλοι. Πραγματικά αυτό είναι που μου έκανε λίγο αρνητική εντύπωση. Σίγουρα σημαντικό είναι ότι δεν το παρατήσανε το παιχνίδι, παρόλο που βρεθήκαμε πίσω από τη φάση του πέναλτι του αντιπάλου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, δείχνει πράγματα να πατήσουμε πάνω σ’ αυτό.

Τα παιδιά καταλαβαίνω μπορεί να είχαν μάθει διαφορετικά, εγώ έρθει εδώ από την πρώτη στιγμή ν’ ανεβάσω τον πήχη πάρα πολύ ψηλά. Κι αυτό που δεν μου άρεσε και θέλω να κρατήσω ήτανε η σχεδόν συνολική μέτρια εμφάνιση. Το καταλαβαίνω ότι μπορεί να γίνει αυτό. Προσπαθήσαμε στο περασμένο παιχνίδι να διαχειριστώ κάποια παιδιά, γιατί προφανώς τα παιδιά δεν είναι επαγγελματίες, έχουν τις δουλειές τους, έχουνε να διαχειριστούνε κάποια πράγματα. Δυστυχώς, περίμενα κάποια παιδιά που δεν είχαν τόσο εμφάνιση από προχθές να ‘τραβήξουνε’ την ομάδα.

Θα κοιτάξουμε τα παιδιά, θα κοιτάξουμε να ξεκουραστούνε. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε σίγουρα το Σαββατοκύριακο, στην ουσία είναι η τρίτη αγωνιστική κι εμείς έχουμε το ρεπό μας. Θα ετοιμαστούμε για το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι.

Δεν παύει να ήτανε μια ομάδα που κι αυτή έχει αξιώσεις, τα Αντίκυρα. Ήρθε εδώ προφανώς να κλείσει τους χώρους, τους είχαμε διαβάσει. Σας λέω, αρνητική εντύπωση μου έκανε μόνο ότι βρεθήκανε πάρα πολλά παιδιά σε μέτρια κατάσταση. Αυτό, προφανώς, είναι δική μου δουλειά να ξαναφορμαριστούμε για τη μεθεπόμενη αγωνιστική, με τον Απόλλων Ευπαλίου, για να πάρουμε το παιχνίδι.

Είναι σε μια σειρά αγώνων, μόλις έξι αγωνιστικές, τρία μέσα-τρία έξω. Απ’ την πρώτη στιγμή έχω περάσει στα παιδιά δεν είμαστε ομάδα της έδρας ή ομάδα του εκτός. Εννοείται θα κυνηγήσουμε τα πάντα και παντού. Προφανώς -αυτός είναι νόμος στο ποδόσφαιρο- όταν δεν μπορείς να κερδίσεις είτε μέσα είτε έξω να μη χάνεις. Η αντίδραση σ’ αυτό ήτανε σημαντικό. Εκεί πρέπει να εστιάσω. Τους το ‘χω πει και στο πρωτάθλημα στις τελευταίες αγωνιστικές ότι είναι καλοί παίχτες. Πρέπει να κάνουνε κι αυτοί μια προσπάθεια παραπάνω, απ’ την μεριά τους, για να δικαιώσουνε πρώτα τους εαυτούς τους, γιατί αν δεν σκέφτεται ο ποδοσφαιριστής πρώτα τον εαυτό του, μετά την ομάδα που υπηρετεί, τον κόσμο κι άστε τους προπονητές απέξω. Μια προσπάθεια παραπάνω. Καταλαβαίνω ότι τους ήρθε λίγο ξαφνικό: άλλος ένας καινούργιος προπονητής, άλλα ‘θέλω’ σαφώς πιο πιεστικά, αλλά δεν μπορούμε να πάμε και διαφορετικά σε μια κατάσταση μπαράζ. Ένας πόντος είναι ένας πόντος. Δεν παύει να παίρνεις ένα πόντο, δεν παύει να κρατάς κι αυτή την ομάδα χωρίς νίκη μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Συνεχίζουμε, θα δουλέψουμε με τα παιδιά να είμαστε πανέτοιμοι στο εντός έδρας παιχνίδι. Υπήρχαν ευκαιρίες, μην μπω τώρα σε ανάλυση. Θεωρώ ότι ήμασταν εμείς αν ήταν κάποιος πιο κοντά, άλλα όταν δεν τα βάζεις και κυνηγάς στο σκορ καταλαβαίνετε ότι μπορούσε εύκολα να μη διαχειριστούμε και να τελειώσει το ματς αρνητικά για μας. Μετά την ισοφάριση είχαμε πάλι μία-δύο ευκαιρίες, είχαμε ένα νομίζω πολύ καλό σουτ του Τρεπεκλή, δυστυχώς πήγε ακριβώς πάνω στον τερματοφύλακα, μπορούσαμε κι εκεί στο τέλος. Εντάξει, αυτά γίνονται στο ποδόσφαιρο. Είπα, αυτό που δεν μου άρεσε και θέλω να κρατήσω και θα εστιάσω που είναι δική μου δουλειά, είναι ότι βρεθήκανε σχεδόν όλα τα παιδιά σε μέτρια μέρα.

Εγώ είπα απ’ την πρώτη στιγμή, δεν θεωρώ ακόμα τον εαυτό μου προπονητή. Σας είπα, στην ουσία φέτος ξεκίνησα. Στα παιδιά ήρθα να περάσω τη δική μου οπτική, πιο πολύ απ’ την εμπειρία που έχω σαν πρώην ποδοσφαιριστής. Εγώ δεν δήλωσα ποτέ ‘είμαι αυτός ο προπονητής και θα κάνω μαγικά’. Εκεί έχω εστιάσει πάρα πολύ, γιατί υπήρχε το υλικό. Αυτό πρέπει να δουλέψεις. Σαφώς κάποιες πινελιές, σε κομμάτια, σε προπόνηση, αλλά δεν ακουμπούσα πολύ πάνω σ’ αυτό ότι θα γίνει αυτή η μετάλλαξη, που είναι στο ψυχολογικό κομμάτι. Εντάξει, δεν ακυρώνω την προσπάθεια των παιδιών. Πριν να έρθω παρακολουθούσα την ομάδα. Είμαι ευχαριστημένος, προσπαθούν να αφομοιώσουνε, αυτό δεν γίνεται απ’ τη μια στιγμή στην άλλη και πόσο μάλλον όταν είσαι κάθε μέρα που περνούσε και με τα δύο μαχαίρια στον λαιμό. Δεν είχαμε τον άπειρο τον χρόνο να πούμε ότι είμαστε χαλαρά για είκοσι μέρες, δεν έχουμε πίεση αποτελεσμάτων. Εμείς είχαμε να διαχειριστούμε έναν τελικό κυπέλλου, τρεις ‘τελικούς’ του πρωταθλήματος και παρόλα αυτά και τ’ αποτελέσματα ήθελες και να δουλέψεις λίγο για τα μπαράζ. Μπήκαμε σε μια διαδικασία μπαράζ με άλλες ομάδες, που μεγαλώνει το φάσμα των αντιπάλων. Εστιάσαμε στους αντιπάλους. Εντάξει, είναι αυτό στο ποδόσφαιρο, όλοι εκεί θα καταλήξουμε, ότι αν δεν μπορείς να κερδίζεις τουλάχιστον πήραμε την ισοπαλία, την αντίδραση μας, σαφώς ήτανε των παιδιών. Προχωράμε στο επόμενο’.

Για το αν είναι αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας του: ‘Απόλυτα. Ο ελάχιστος στόχος που θα ‘τανε καταστροφή να είχαμε πάρει απλά το κύπελλο. Κύπελλο και πρωτάθλημα χωρίς ν’ ανέβεις, θα ‘τανε ας το πω για το βιογραφικό τους όπως τους τα ‘χω πει στα παιδιά, θα λέγανε ότι πήραν το νταμπλ εδώ. Χωρίς την άνοδο δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα πει κάποιος ότι ήτανε πετυχημένη η χρονιά. Προφανώς είμαστε. Δεν παύει με τα δυο παιχνίδια να έχουμε τέσσερις βαθμούς. Δεν το συζητάω για το πρώτο παιχνίδι, η ομάδα ακόμη και στο δεύτερο έδειξε ότι αν κάπου ξέφυγε η μπίλια ήταν προς εμάς, σαφώς στο ποδόσφαιρο δεν είναι θα κάνω αυτό και παίρνω τη νίκη. Παίζει κι ο αντίπαλος. Είχαμε να διαχειριστούμε πολλά, απ’ το ένα παιχνίδι στο άλλο. Θέλαμε και την ώθηση πιο πολύ κι απ’ τον κόσμο, δηλαδή ατομικά πιο πολύ. Αυτό έχω περάσει στα παιδιά. Θέλω ο καθένας να νιώθει ότι αυτός θα κάνει τη διαφορά. Αυτό προσπαθώ να τους περάσω. Μην περιμένει ο ένας τον άλλο. Αυτό δεν μ’ άρεσε σήμερα. Δηλαδή σήμερα ήταν μια ομάδα που στην ουσία περίμενε ο ένας τον άλλο και έτσι όπως είχαμε τον αντίπαλο, εκεί έχω μια πικρία ότι χάσαμε ευκαιρία. Γιατί δεν ήθελα πολλούς. 3-4 να είχανε βγει μπροστά μας φτάναν. Πόσο μάλλον όταν είμαστε στα στάνταρ μας. Αλλά είμαι απόλυτα αισιόδοξος’.

Για το αν στο επερχόμενο παιχνίδι της ομάδας του με τον Απόλλωνα Ευπαλίου, ο μόνος στόχος θα είναι η νίκη: ‘Εμείς παντού θα πάμε για τη νίκη. Δεν θα πω εγώ αν δεν κερδίσεις και το Ευπάλιο δεν βγήκαμε ή αν κερδίσεις το Ευπάλιο βγήκαμε. Εμείς κοιτάμε τα δικά μας παιχνίδια. Δεν θα μπούμε στη λογική να κερδίζαμε σήμερα και το Ευπάλιο, ‘α ωραία χαλαρώνουμε βγήκαμε’. Η Χαλκίδα θα πάει για το καλύτερο σε όλα τα παιχνίδια. Εννοείται ότι και στο μεθεπόμενο παιχνίδι που είναι στον Τενεάτη θα πάμε μόνο για τη νίκη. Δεν μπορούμε να πούμε από πριν σ’ ένα παιχνίδι ότι εμείς σαν Χαλκίδα θα πάμε για το ‘Χ’. Μόνο νίκη. Είναι ένα παιχνίδι στην έδρα μας, αλλά δεν εστιάζω στα παιδιά ότι θα κοιτάξουμε τα παιχνίδια της έδρας μας, σε καμία περίπτωση. Το ίδιο θα κοιτάξουμε και το μεθεπόμενο παιχνίδι, το ίδιο και στη συνέχεια, μέχρι να πετύχουμε τον στόχο μας’.

 

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ (ΜΠΑΡΑΖ): ΑΟ Χαλκίς-Κυπάρισσος Αντίκυρας 1-1

Photo album απ’ το ΑΟ Χαλκίς-Κυπάρισσος Αντίκυρας

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γ’ ΕΠΣΕ: Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής (3-4/10)

Κώστας Λαγός

Λήλας Βασιλικού: Απέκτησε τον Ρ. Κούκα

Κώστας Λαγός

Σαν Σήμερα (5/5/2019): Ληλάντιο-ΑΕ Χαλκίδας 4-4 (photos)

Κώστας Λαγός
-->