EVIASPORTS.GR Α' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Β. Ζέρβας: ‘Μας αφήνει μια γλυκόπικρή γεύση’

Δηλώσεις του προπονητή της Μακρυκάπας Βαγγέλη Ζέρβα, μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του με τον Λήλαντα Βασιλικού, για την 26η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΕ.

Για τον αγώνα της ομάδας του με τον Λήλαντα Βασιλικού: ‘Οι ευκαιρίες γίνονται για να χάνονται και άλλες μπαίνουνε. Μπήκε ένα γκολ που δεν έπρεπε να μπει, έξω απ’ την περιοχή εκπληκτικό και χάσαμε άλλα 2-3, που μπορούσανε να μπούνε γκολ και τα χάσαμε. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Ο Λήλας είχε μεγαλύτερο κίνητρο. Θα μπορούσαμε βέβαια να ‘χουμε βάλει κι άλλα γκολ. Είναι στενάχωρο τώρα για μια ομάδα με τη δυναμική του Λήλα να κατεβαίνει κατηγορία, γιατί σίγουρα δεν αρμόζει στην ομάδα του Βασιλικού να είναι στη β’ κατηγορία. Ελπίζω γρήγορα να αναγεννηθεί από τις στάχτες. Ίσως να ‘ναι και για καλό αυτό. Το λέω όχι ότι είναι καλό που έπεσε. Να κάνουνε μια καινούργια αρχή και να έρθουνε πιο δυνατά στην καινούργια κατηγορία, γιατί σίγουρα το ποδόσφαιρο της Εύβοιας χρειάζεται τον δυνατό Λήλα. Σίγουρα κι αυτός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, γιατί δεν είχε γήπεδο. Σε σχέση σίγουρα με την ομάδα που ήταν στον πρώτο γύρο, είδα ένα Λήλα πραγματικά μεταλλαγμένο και πραγματικά ήταν πάρα πολύ καλός, με διαφορετικούς ποδοσφαιριστές με ταχύτητα και δεν είναι τυχαίο που έχει συγκεντρώσει 18 βαθμούς.

Τώρα όσον αφορά εμάς, σίγουρα μας στεναχωρεί η ήττα. Δεν θέλουμε ούτε στα διτέρματα μεταξύ μας. Νομίζω ότι μετά το 1-0 νομίζαμε ότι θα κερδίσουμε, αλλά το ποδόσφαιρο μέσα σε τρία λεπτά ότι γύρισε το αποτέλεσμα και ο καθένας μπορεί να κάνει τις εικασίες του. Εμείς τα δώσαμε όλα. Βάλαμε και δυο παιδιά καινούργια, που τα ‘χουμε βάλει και στο προηγούμενο παιχνίδι με την Αιδηψό, αλλαγές που τους υπολογίζουμε, αλλά ουσιαστικά νομίζω το κίνητρο είναι αυτό που έκανε τον Λήλα να βάλει δύο γκολ και έτσι είναι ο νόμος του ποδοσφαίρου: χάνεις ευκαιρίες, θα δεχτείς το γκολ’.

Για το αν κατά τη γνώμη του ο ΑΟ Χαλκίς κατέκτησε δίκαια το πρωτάθλημα: ‘Αφού έκοψε πρώτη το νήμα, μπορούμε να πούμε ότι είναι και δίκαια, σίγουρα. Αν δούμε ότι σ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος η ομάδα που έκατσε πιο πολλές φορές στην πρώτη θέση είναι η Χαλκίδα. Και αυτό δημιουργεί μία πίεση. Έχει τ’ όνομα η Χαλκίδα, δεν είναι κι εύκολο να είσαι πρώτος στις πιο πολλές αγωνιστικές. Εμείς ουσιαστικά μπήκαμε 2-3 φορές, είχαμε και στον πρώτο γύρο αρκετές αγωνιστικές, αλλά δείξαμε ότι πρώτη θέση δεν είναι εύκολη να την αντέχεις σαν βάρος.

Βέβαια, σε διάρκεια πορείας νομίζω ότι η ομάδα μου ήτανε η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος. Και σ’ ένα παιχνίδι κρίθηκε το πρωτάθλημα, που όλοι είδαμε τι έγινε πάνω στη Μακρυκάπα. Δεν περιμέναμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα μες τη Μακρυκάπα, αλλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι όπως έγινε, σίγουρα μας είχε στεναχωρήσει. Δείξαμε ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόσωπο με την Αιδηψό, γιατί σίγουρα μετά από τέτοιο παιχνίδι δείξαμε ‘μέταλλο’. Και σήμερα δεν είχαμε άσχημη εικόνα, αλλά ο Λήλας έδειξε ότι το θέλει πιο πολύ το παιχνίδι. Εμείς τα δώσαμε όλα, βέβαια με κάποια προβλήματα με κάποιους τραυματισμούς, με κάποια παιδιά που λείπανε λόγω δουλειάς, δεν ήμασταν αυτοί που πρέπει να είμαστε.

Να δώσω συγχαρητήρια και στην ομάδα της Χαλκίδας και σίγουρα τώρα όλη η Εύβοια πρέπει να είμαστε στο πλευρό της ομάδας της Χαλκίδας και όλοι να είμαστε από κοντά, να ‘χουμε μια ομάδα τουλάχιστον στη Γ’ Εθνική, γιατί η Χαλκίδα αξίζει να είναι και στη Γ’ και στη Β’ Εθνική. Και κακά τα ψέματα η Χαλκίδα είναι ο φάρος του ευβοϊκού ποδοσφαίρου και δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει. Όλοι λέμε από κάτι τι φταίει αλλά συγκεκριμένα κανείς δεν λέει τι πραγματικά φταίει, γιατί όλοι κάνουμε εικασίες. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι βάλουμε όλοι από ένα λιθαράκι και σίγουρα η ομάδα αυτή θέλει ηρεμία, θέλει προσπάθεια και καταρχήν τα κυριότερα για μένα, μιλάω τώρα για τη Χαλκίδα, πρέπει να έχει και το γήπεδο της και να φτιάξει το βοηθητικό της. Από κει ξεκινάνε. Πρέπει σίγουρα να στεγαστεί γρήγορα, δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουνε κι απ’ το δημοτικό συμβούλιο. Το ζευγάρι πρώτα φτιάχνει το σπίτι και μετά παντρεύεται. Έτσι νομίζω, από κει ξεκινάνε. Βέβαια νομίζω με λίγη προσπάθεια και όλα μπορούν να γίνουν’.

Για τον Ταμυναϊκό: ‘Βέβαια και το Αλιβέρι έχει κάνει μια καταπληκτική πορεία. Νομίζω ότι σαν σύνολο, εμείς και το Αλιβέρι, μπορώ να πω ότι δείξαμε πάρα πολύ καλή εικόνα στο πρωτάθλημα. Το Αλιβέρι πραγματικά είχε κάποιους ικανούς ποδοσφαιριστές που είδα φέτος, κάποια παιδιά που θα μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια στο ευβοϊκό ποδόσφαιρο, έχει αρκετό ταλέντο.

Για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΕ 2021-22: ‘Ήταν πραγματικά ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Μέχρι το τέλος κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον. Από δω και πέρα μπαίνουμε σε μια άλλη διαδικασία, που είναι τα μπαράζ και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να ευχηθούμε μακάρι στη Χαλκίδα να μπορέσει να ανέβει στην κατηγορία’.

Για τη διαιτησία σε παιχνίδια της ομάδας του: ‘Εμάς η ζημιά έγινε και στα προηγούμενα παιχνίδια και στο παιχνίδι με τη Χαλκίδα. Γιατί απ’ ότι αποδείχτηκε στο ένα ‘δεν ντρέπεσαι’, έχει δεχτεί πάρα πολύ εύκολη κάρτα ποδοσφαιριστής μου και δεν μπορούσαν και οι διαιτητές μεταξύ τους να βρουν τι γίνεται, απ’ ότι φαίνεται και έχουμε αδικηθεί κατάφορα και στο παιχνίδι με τη Δροσιά, με το πέναλτι που δεν μας δόθηκε, γιατί υπάρχουν και τα βίντεο. Και στο παιχνίδι με την Κάρυστο έχουμε αδικηθεί. Δηλαδή είχαμε δύο ήττες μόνο με τη Χαλκίδα, αλλά σε συγκεκριμένα παιχνίδια και συνεχόμενα στον δεύτερο γύρο, όπως και μες τη Βάθεια, παρόλο που η Βάθεια στο πρώτο ημίχρονο πάταγε καλύτερα, πάλι η διαιτησία στο δεύτερο ημίχρονο νομίζω ότι είχε σφυρίγματα εις βάρος μας. Και εδώ που έχουμε φτάσει, παρόλο με τα συγκεκριμένα πράγματα, έχουμε καταφέρει έναν άθλο για το χωριό της Μακρυκάπας, αλλά σίγουρα μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση, ότι θα μπορούσαμε να ‘χουμε τερματίσει και πρώτοι’.

Για τη διοίκηση της ομάδας του: ‘Όπως ήμασταν και μεις με τη χαρά, γευόμασταν τους καρπούς των επιτυχιών της κάθε αγωνιστικής και το χωριό ήτανε κοντά μας, αλλά για να υπάρχε χωριό και να υπάρχει ομάδα, τα πάντα ξεκινάνε απ’ τη διοίκηση. Η Μακρυκάπα έχω να δηλώσω ότι τόσα χρόνια που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, νομίζω να ‘ναι μες τις δύο καλύτερες διοικήσεις που έχω εγώ συναντήσει, και σαν ποδοσφαιριστής και σαν προπονητής, σε θέμα λειτουργίας ποδοσφαιρικού τμήματος και τα πάντα ξεκινάνε απ’ τη διοίκηση. Πρώτα υπάρχει η διοίκηση και μετά η ομάδα, ο προπονητής και κοντά ο κόσμος, όλα μαζί’.

Α’ ΕΠΣΕ: ‘Πικρή’ νίκη (Λήλας Βασιλικού-Μακρυκάπα 2-1)

Photo album απ’ το Λήλας Βασιλικού-Μακρυκάπα

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Β. Μπραουδάκης: ‘Χρηματοδοτείται η πυραμίδα ολόκληρου του αθλητισμού’

eviasports

Α’ ΕΠΣΕ: Αναβολή αγώνα πρωταθλήματος

Κώστας Λαγός

Photo album απ’ το Αβαντίδες-Νεφέλες

Κώστας Λαγός
-->