Α' ΕΠΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Π. Ζουρούδης: ‘Ο πρωταθλητισμός δεν γίνεται εύκολα’

Δηλώσεις του προπονητή του ΑΟ Χαλκίς Πέτρου Ζουρούδη, μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του με το Καλοχώρι/Παντείχι, για την 25η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΕ.

Για το παιχνίδι της ομάδας του με το Καλοχώρι/Παντείχι: ‘Ήταν ένα παιχνίδι πάλι σε σύντομο χρονικό διάστημα, μετά τη μεγάλη νίκη που κάναμε στο ντέρμπι με τη Μακρυκάπα. Έπρεπε να διαχειριστούμε το ύψος της αντίστασης της ομάδας του Καλοχωρίου/Παντειχίου. Δυστυχώς δεν είμαι ικανοποιημένος, δηλαδή απ’ την προσέγγιση των παιδιών. Αυτά τα παιχνίδια και προφανώς με μια τέτοια ψυχολογία που ερχόμαστε από το μεγάλο ‘διπλό’, χωρίς να μειώσω την ομάδα, έπρεπε -και για την οικονομία των δυνάμεων της ομάδας- να είμαστε πιο προσεκτικοί, να γίνει το αυτονόητο. Γιατί κακά τα ψέματα σήμερα ήταν να γίνει απλά το αυτονόητο. Ευτυχώς για μένα, δυστυχώς για τα παιδιά, είναι λίγες οι μέρες μέχρι τώρα, μου δίνουνε πάτημα να δουλέψουμε παραπάνω. Σίγουρα η εικόνα της ομάδας, που διεκδικεί και είναι κοντά στο να πάρει το πρωτάθλημα, προφανώς δεν αρμόζει. Όχι τόσο για το σκορ, στην προσέγγιση των παιδιών. Εκεί θα εστιάσω πάρα πολύ, στις μέρες, παρόλο που είναι δύσκολες. Ευχάριστες μέρες είναι οι γιορτινές, δύσκολες εννοώ από θέματα ότι δεν μπορούν καθημερινά. Προφανώς πρέπει να πάρουν και τα παιδιά μια άδεια να ξεκουραστούνε. Πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ για να ‘μαστε -το βασικότερο όλων- πανέτοιμοι για το τελευταίο παιχνίδι που γίνεται την επόμενη Τετάρτη και αν όλα πάνε καλά -που γι’ αυτό θα ‘μαστε εδώ και γι’ αυτό θα δουλέψουμε- εκεί κι αν είναι που πρέπει να δουλευτούνε συγκεκριμένα πράγματα, για να έχουμε τις πιθανότητες μας για τα μπαράζ’.

Για το επερχόμενο παιχνίδι της ομάδας στην Κάρυστο, στο οποίο ο ΑΟΧ θέλει τη νίκη για να κατακτήσει το πρωτάθλημα: ‘Πλέον εδώ που φτάσαμε, όπως και για το σημερινό παιχνίδι, έπρεπε να κάνουμε το αυτονόητο. Σαφώς -κακά τα ψέματα- στη χρονική στιγμή που βρισκόμαστε και στο σημείο που βρίσκεται το πρωτάθλημα, η νίκη είναι αυτό που λέμε ‘δεν το συζητάμε’. Θα ετοιμαστούμε, θα ξεκουραστούμε, γιατί τα παιδιά πραγματικά είναι πολύ φορτωμένα, γιατί μην ξεχνάμε σε σχέση με άλλες ομάδες της κατηγορίας εμείς είχαμε και έναν πολύ δύσκολο τελικό, από θέματα δυνάμεων, και ένα απαιτητικό παιχνίδι. Πρέπει να το διαχειριστούμε. Αυτό προσπαθώ να περάσω στα παιδιά, ότι ο πρωταθλητισμός -όταν πάρεις πρωτάθλημα- δεν γίνεται εύκολα. Πρέπει να πιέσουν τους εαυτούς τους, δεν τους χαρίζεται κανείς. Για να πάρεις πρωτάθλημα δεν γίνεται σε καμιά κατηγορία εύκολα. Πρέπει να κάνουμε επεμβάσεις και προσωπικές, με την ζωή τους, γιατί κακά τα ψέματα  ξέρουμε ότι είναι ερασιτέχνες, έχουν όλοι τις ασχολίες τους. Μπήκαν σε μια διαδικασία, η δική μου οπτική να είναι, πολύ πιεστική, απέναντι τους, σε όλα τα θέματα. Σε νοοτροπία, σε τακτικά, σε… σαφώς θέλει τον χρόνο. Ανταποκρίνονται, δεν έχω παράπονο, αλλά πρέπει να τ’ αφομοιώσουν όμως και γρήγορα, για να τα βγάλουν στο γήπεδο’.

Α’ ΕΠΣΕ: ΑΟ Χαλκίς-Καλοχώρι/Παντείχι 2-0

Photo album απ’ το ΑΟ Χαλκίς-Καλοχώρι/Παντείχι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γ’ ΕΠΣΕ: Αναβολή αγώνα πρωταθλήματος

Κώστας Λαγός

ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ ΕΠΣΕ (Γ’ ΟΜΙΛΟΣ): Ακαδημία Ερέτριας-Κάνηθος 5-1 (pics)

Κώστας Λαγός

ΝΕΩΝ ΕΠΣΕ: Πρωταθλήτρια η ΑΕΛ! (Ληλάντιο-Άγιος Λουκάς/Σκύρος 1-0)

Κώστας Λαγός