BLOGS EVIASPORTS.GR ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΛΕΣ

Θανάσης Κούτος: Πίσω ο ‘Γολγοθάς’… και μπρος η ‘Ανάσταση’!

Με τον Θανάση Κούτο
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ...

Στη χώρα της μούντζας και του ρε!

 

 

Πίσω ο ‘Γολγοθάς’…

και μπρος η ‘Ανάσταση’!

Όλα τα βλέμματα στο γήπεδο της Μακρυκάπας την Κυριακή των Βαΐων, σε μια ‘συνάντηση κορυφής’ που θα βρει τελικό νικητή τον Α.Ο. ‘Χαλκίς’, μια νίκη…θρίαμβος, σ’ ένα κομβικό παιχνίδι, που βηματοδοτεί την πορεία των Χαλκιδέων, προς την τελική επικράτηση και την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες και φίλαθλοι… ‘ένα κουβάρι’ απ’ το νήμα του ενθουσιασμού και το γήπεδο της Μακρυκάπας και ο περιβάλλοντας χώρος, μια απέραντη θεατρική σκηνή, σ’ ένα αντιθετικό συνταίριασμα νικητών και ηττημένων, μέθεξης συναισθηματικής, απογοήτευσης και χαράς.

Έπαινος και επιβράβευση των προσπαθειών τους, για όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος και για τους ‘ροζομπλού’ της τοπικής ομάδας που ικανοποιεί το αυτοσυναίσθημα όλων όσων στέγουν και στέργουν τον σύλλογο απ’ την μία, αλλά αποδοχή, σεβασμός και αναγνώριση από ουδέτερους παρατηρητές και φιλάθλους.

Η τοπική ομάδα σε μια διαρκή ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια θα συναντήσει μια παρηκμασμένη ποδοσφαιρική Χαλκίδα, που οριακά και ασθμαίνουσα θα κατακτήσει ως φαίνεται τον τίτλο και το δικαίωμα στην προσδοκία αλλαγής πλεύσης σε ‘ανοιχτές θάλασσες’, που υπόσχεται η αναβαθμισμένη όπως προβάλλεται και υποστηρίζεται απ’ τους εμπνευστές και ενορατικούς μεταρρυθμιστές των γραφείων της ΕΠΟ, Γ’ Εθνική κατηγορία.

Ένα πολυάριθμο ανθρωπομάνι, Ευβοιωτών φιλάθλων κυρίως αλλά και φιλοπερίεργων, εκείνες τις ώρες, πριν-κατά και μετά θα προκαλέσει ‘ενημερωτικό μποτιλιάρισμα’ και στην ηλεκτρονική μας έκδοση, προκαλώντας κυριολεκτικά ‘μπλακ-άουτ’ και ‘απόγνωση’ στους υπευθύνους, ενδεικτικό του ενδιαφέροντος για την τελική έκβαση του συγκεκριμένου αγώνα και όχι μόνο, ένα γεγονός βέβαια που πέραν της παροδικής εκτροπής σε μη προβλέψιμα επίπεδα, εκτοξεύει και την δημοτικότητα της Eviasports.gr, διευρύνοντας τους ορίζοντες αναγνωσιμότητας στο φίλαθλο κοινό.

Στο παιχνίδι που πλέον αποτελεί παρελθόν, αφήνοντας ζωηρά αποτυπώματα πλήθους συναισθημάτων, αναμνηστικής πλέον αξίας εκατέρωθεν, ο ποδοσφαιρικός εγωισμός, η αυτοπεποίθηση, η φανέλα και η ιστορία ως ιδεολογικά οχυρά των φιλοξενούμενων και βεβαίως όπως καθομολογείται η παρουσία στον πάγκο της ομάδος του Πέτρου Ζουρούδη, ήταν τα στοιχεία που ενεργοποίησαν το ηθικό δυναμικό των πρωταγωνιστών του αγωνιστικού χώρου για να φθάσουν μέχρι την νίκη.

Απομένει ένα θεωρητικά ‘χαμηλό εμπόδιο’ με τον Α.Ο. Καλοχωρίου-Παντειχίου και ένα δεύτερο μεσαίας δυσκολίας με με τον Α.Ο. Καρύστου στο νότιο άκρο της Εύβοιας, για να επικυρώσει την κατάκτηση του τίτλου και την είσοδο του στους αγώνες μπαράζ, των οποίων οι τρεις πρώτες θέσεις επιβραβεύουν την άνοδο στην νέα Γ’ Εθνική.

Έως τότε δεν επιτρέπεται ο εφησυχασμός και η χαλάρωση του επιπέδου ετοιμότητας και προσήλωσης του στόχου, που αποτελεί το αρχικό στάδιο, μιας ολικής επαναφοράς του ιστορικού συλλόγου, που προκαλεί το ένδοξο παρελθόν… και προσκαλεί ένα αίσιο ποδοσφαιρικό μέλλον…

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ στις ευχές και στις καρδιές των ανθρώπων, τούτες τις μέρες, που το μοναδικό Ελληνικό ΠΑΣΧΑ, έρχεται να πλημμυρίσει χαρά και αισιοδοξία και έμπλεο θετικών συναισθημάτων, μετά από μια μακρά περίοδο θλίψης και οδύνης των θυμάτων του ‘Υ(ιού) της απώλειας’ Covid-19!

Ακολουθήστε το eviasports.gr στο Google News και μάθετε
πρώτοι όλα τα τελευταία αθλητικά νέα της Εύβοιας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΜΙΚΤΕΣ ΕΠΣΕ (Κ15): Οι κλήσεις για τον αγώνα με Φωκίδα (16/3)

Κώστας Λαγός

Πέρσι… σαν σήμερα (14/8/2021)

eviasports

Ελλήσποντος-Αμαρυνθιακός 1-0

Μιχάλης Πράσινος